Franse klassieke Boeuf Bourguignon
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken. Tijm, bloem en zout en peper er over strooien. Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken. Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2 uur zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen. In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken. Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken. Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen. Pan nog 15 minuten in oven laten staan. Lekker met aardappels en broccoli.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2006Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)
Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!
Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!
- Europees
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2010Europees10-20 min.
Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )
Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.
1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
- Iers
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2006Iers20-30 min.
Wortelen
OOIT GEHOORD VAN WORTELEN MET CUSTARD(vlapoeder)
400g panklaar in plakke wortelen/1/2 t zout/150g sinaasappelsap/1 vol t custard(vlapoeder/1 e suiker/20g margarine/1e vers fijn peterselie
- Afrikaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2003Afrikaans Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Shepherd`s Pie/ Cottage Pie
* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2009Engels Hoofdgerecht30-60 min.
Wortelen
250 g wortel, 1/2 theel. kurkuma -of gemberpoeder 1/2 theel. mosterdzaad -of mosterdmeel 1 teen knoflook, 1 theel. sambal -of mespuntje chilipeper snufhe zout scheutje olie om in te bakken, 1 theel. honing 1 eetl. citroensap
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-01-2004Hoofdgerecht10-20 min.
Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)
Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur
6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2009Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)
Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.
1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2010Amerikaans20-30 min.
Geglaceerde Wortelen
Gekookte wortelen gegelaceerd in een orientaalse botersaus
1 bos wortelen (vers!, beslist geen geschrapte die bij de groentenman al een hele dag in een bak water liggen dobberen, daar zit geen smaak meer aan);, 1 teen knoflook;, flinke klont boter (30-50 gr);, 6 hulzen kardamom;, 1 theelepel suiker;, witte peper;, zout.,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-1999Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Gebakken Wortelen
Enkele teentjes knoflook, 500 gram jonge wortelen, olijfolie.
- Vegetarisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-1999Vegetarisch Bijgerecht10-20 min.
Gestoofde wortelen
Zoals ik ze het liefst heb.
1 kg wortelen1 uiboter2 blaadjes laurier, in 2 gebroken2 a 3 klontjes suikergehakte peterselie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2004Bijgerecht30-60 min.
Wortelen cocktail
Start de dag gezond
-250 g wortelen, -1 liter yoghurt, -suiker naar smaak, -sap en de geraspte schil van 1 citroen
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2003Belgisch0-10 min.
flan van wortelen
800 gr. wortelen,4 eieren,1 eetl. bloem,100 gr. geraspte gruyere kaas,boter,peper en zout.
- Biologisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-05-2005Biologisch Bijgerecht60-120 min.
Geglaceerde Wortelen
Heerlijk bij runds-lams en varkensvlees
-750 g kleine wortelen, -50 g boter en 50 g suiker, -1/4 l warme vleesbouillon (tabletje), -zout en verse witte gemalen peper, -peterselie
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2002Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Roomsoep Met Wortelen
600 gram wortelen - 8 dl bechamelsaus - 1 dl runderbouillon -1 dl slagroom - zout, peper
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2002Internationaal30-60 min.
Gebakken Wortelen
HAVUC KIZARTMASI
500gr wortelen2 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolie1/4 l yoghurt1 theelepel karwijzaadzoutversgemalen zwarte peper
- Turks Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2000Turks Bijgerecht20-30 min.
stoofpot van wortelen
Kan worden ingevroren
150 g a 200 g ontbijtspek of rauwe ham, 2 uien, 8 wortelen, 3 a 4 dl bouillon, 250 g champignons, 25 g boter, 1 citroen, zout, peper, peterselie, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoofde wortelen
1 kilo wortelen, 1 ui, 30 gram boter, 1 takje tijm, 1/2 blaadje laurier, een weinig bieslook, marjolein en rozemarijn, 1 klontje suiker, peterselie, peper en zout, aardappelzetmeel.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Kalfsfricassee Met Wortelen
Eenvoudig voordelig
750 gr kalfsvlees zonder been(schouder), 1 ui, 2 kruidnagels, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels,tijm,laurier), 10 peperbolletjes, zout, 6 wortelen, 30 g solo, 30 g bloem, 1 eierdooier, 1 dl room, sap van 1 citroen, peper, 1 el gehakte paterselie
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2000Belgisch60-120 min.
Kalfsgehakt Met Wortelen
: 600 g kalfsgehakt, 1 flinke eetlepel mosterd, Peper en zout, nootmuskaat, paneermeel, 5 tot 6 wortelen, 6 aardappelen, 2 sjalotten, 50 g boter, 1 eetlepel bloem, = l instant bouillon, 10 cl room, 2 bakjes tuinkers,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-1999Belgisch20-30 min.
Kalkoenfricassee Met Wortelen
Boter,8 wortelen,12 blaadjes koriander,4 eetlepels water,8 eetlepels olijfolie,2 eetlepels ketchup,4 eetlepels acaciahoning,8 eetlepels frambozenazijn,600 g kalkoenfricassee
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Yoghurt Met Wortelen
200g wortelen, 1teentje look, 1eetlepel boter, 1tuiltje dille, 200g yoghurt, zout
- Indonesisch Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-10-1999Indonesisch Tussengerecht10-20 min.
stoofvlees met wortelen
Makkelijk en heerlijk
1 kg stoofvlees, aan een stuk, 1 kg wortelen, 1 dikke ui, 1/2 fles witte wijn, 2 laurierbladen, verse zwarte peper, zout
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Wortelen met appelen
Magnetron(4 personen) van "moesje2"
300 g uien 1 dl water 300 g wortelen 300 g appelen met stevig vruchtvlees, (granny smith) 1 eetlepel griessuiker 2 eetlepels wijnazijn 30 g boter zout, peper,
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2002Bijgerecht0-10 min.
Varkenslapjes met wortelen
Lekker en simpel eenpansgerecht. Voor mij is de wok beter geschikt
2 varkenslapjes,4 vastkokende aardappel,1 takje tijm, 1laurierblaadje, 1 mespunt kristalsuiker, 1 kleine ui, 3 wortelen, 2 eetlepels gehakte peterselie,50 gram boter, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-09-2006Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Rundvlees met wortelen
750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Veldzuringsla met wortelen
Heerlijke salade met een pittige vinaigrette
-150 g veldzuring, -150 g jonge spinazie blaadjes, -2 grote wortelen met loof, VINAIGRETTE, -2 el frambozenazijn, -sap 1/2 sinaasappel, -zout en peper, -4 el goede olijfolie, -1 el hazelnootolie, VERDER:, -2 el amandelschilfers
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-2005Belgisch10-20 min.
- Eigen recept
Mousseline van wortelen
Ik heb dit gerecht een keer in een sterrenrestaurrant gegeten, goed geproefd en thuis nagemaakt.
500 g wortelen, 1 l kalfsfond, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn of een eetlepel gedroogd rozemarijn blad, 2 laurierbladeren, 75-100 ml (olijf)olie, 2 tl ras al hanout, 2 tl komijnpoeder, zout, peper.
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2017Frans Bijgerecht20-30 min.
Lentehutsepot met wortelen
Lente hutsepot is altijd lekker
800 g soepvlees zonder been, 400 g wortelen, 400 g peultjes, 1 plantje platte peterselie, 4 takjes tijm (vers), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 sjalotten, 2 eetl. olijfolie, 4 blaadjes laurier, 1 koffiel. Provençaalse kruiden, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2019Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Gekruide wortelen
Een heerlijk herfst- bijgerecht.
750 g winterpeen in reepjes van 5 cm., 30 g boter, 1 kleine ui, zeer fijn gesneden, 1/2 t suiker, 200 ml kruidenbouillon van 1/2 blokje gemaakt, citroensap, 1/2 t komijnzaadjes, 3 e peterselie, fijn
- Multi-cultureel Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2009Multi-cultureel Bijgerecht20-30 min.
wortelen met uienringen
750 gr winterpeen- 250 gr uien- zout- 5 gr boter
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2002Bijgerecht20-30 min.
Rundsstoofvlees met wortelen
Eenpansgerecht
500g rundsstoofvlees, 2 uien, 500g wortelen, 400g aardappelen, 1 bouillonblokje, boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
heilbotfilet met wortelen
3 points ww
2 heilbotfilets, 140g elk, geraspte wortelen, het sap van 1 citroen, 2 koffielepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, zout, peper, ,
- Slanke keuken Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2003Slanke keuken Bijgerecht0-10 min.
Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto
Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -
* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ingemaakte wortelen
Deze worden geserveerd als eetlustopwekker, pikant ingredient in groente salades of garnering bij vleesgerechten.
Een weckpot van 1 liter inhoud, 6 - 10 peper, korrels, 4 kruidnagels, 2 - 3 laurierblaadjes, Voor de marinade:, , 1 l. water, 1 eetl. zout, 2 eetl. suiker, winterwortels
- Russisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2002Russisch Bijgerecht> 120 min.
Rundvlees met wortelen
Magnetron van "moesje2"
750 g rundvlees om te stoven, 100 g uien, 20 g boter of margarine, 500 g wortelen, zout, peper, 1 eetlepel marjolein (verse of gedroogde), 1/4 l bouillon (water en blokje),
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-03-2002Hoofdgerecht0-10 min.
Wortelen Met Mosterddressing
Italiaans bijgerecht
2 Grote winterwortelen in staafjes gesneden, 1 el. suiker, 2 el. versgeperste citroensap, 1 el. franse mosterd, 4 el. olijfolie, 1el. gehakte verse bieslook
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-2000Italiaans Bijgerecht0-10 min.
Wortelen met sjalotten
Lekkere groentenschotel
-500 g sjalotten (schoongemaakt), -1/2 l water, -zout, -500 g worteltjes, -60 g boter, -snufje suiker, -vers gemalen witte peper, -100 g zwarte olijven
- Belgisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-07-2003Belgisch Bijgerecht20-30 min.
Stoofpot van wortelen
Winters lekker ! Heet serveren .
1 kg aardappelen, 25 g boter, 2 eetlepels verse gehakte peterselie, 70 cl kippenbouillon, 2 laurierblaadjes, 1 peer, 2 uien, 4 worsten "varken-kalf", 500 g worteltjes, 1 sjalotje, 2 snuifjes nootmuskaat, 200 g gezouten spekblokjes
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2018Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
wortelen met rundvlees
Lekkerrrr
, 750 gr peen ., , 3/8 l bouillon., , 1/4 l witte wijn ., , 2 uien ., , zout peper., , 400 gr mager rundvlees., , 1/8 l slagroom., , peterselie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-2002Bijgerecht30-60 min.
SINAASAPPEL WORTELEN
Gebakte Lemoen Wortels
750 g Baba Wortels -, 3 e Bruin Suiker -, 3 e Margarien -, 3 e Lemoensap,
- Afrikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2003Afrikaans Bijgerecht20-30 min.
-
Wortelen
van Foodness , 1 recepten, 0 volgers
-
wortelen
van Tonwil , 1 recepten, 0 volgers
-
worteltjes
van sonja26975 , 13 recepten, 0 volgers