1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Wortel

Wortel recepten (13.011)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. Eventueel kun je nog blokjes wortel en bleekselderij toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpuree-mengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal (ja, ik weet het, dit is geen Italiaans ingrediënt, maar wel lekker en makkelijk. Fijngesneden Spaanse peper kan natuurlijk ook), suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. (Proef of je de kruiden-verhouding goed vindt, anders nog wat bijkruiden) 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar

INGREDIENTEN

250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Franse klassieke Boeuf Bourguignon

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Hollandse erwtensoep

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik.

INGREDIENTEN

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworster, bos selderij.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke herfst stoofpot

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde courgettes

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt

INGREDIENTEN

2 courgettes, 4 eetl. geraspte wortel, 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 2 eetl. rozijnen, geweld en uitgelekt, 50 g champignons, 1 eetl. kerriepoeder, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ei, losgeklopt, zout, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), 100 g mager rundergehakt,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste wortel recepten

rode linzensoep

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Thais
  •  20-30 min.

Foe yong hai met kip (voor 100 % zoals bij de chinees)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herfstquiche met pastinaak en wortel

Herfstgerecht klassiek. Pastinaak in de hoofdrol Voor wie geen vegetarische quiche wil snijd er stukjes ham, salami door heen

INGREDIENTEN

2 eetl. boter, en om in te vetten., 225 gr pastinaak [witte wortel], 1 kleine winterwortel [crica 175 gram]., 2 middelgrote aardappelen circa 125 gr.]., 100 gr. Fijn droog broodkruim., 100 gr. fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas., 1 ei., 2 dl bekertje slankroom., 1/2 dl melk, 2 eetlepels fijn gesneden peterselie, zout en peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen snelle pittige Bami Goreng Speciaal uit de wok

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel.

INGREDIENTEN

1 verpakking Chinese eiermie (Conimex), 1 chilipeper, 1 grote ui (of twee middel), 1 kleine winterwortel, 2 stengels prei (kan ook met paksoi, maar was niet in huis), Klein bosje verse selderij, 2 knoflookteentjes, 1 el ketjap manis, 1 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl kerriepoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 eieren, 2 plakken dik gesneden ham, Wokolie, Zout

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaans stoofpotje rundvlees met tagliatelle

Heerlijk stoofpotje met rundvlees vol smaak op een bedje van tagliatelle. Dit gerecht smaakt echt vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

800 g rundvlees (zoals sukade- of runderlappen), in blokjes van ongeveer 5 x 5 cm, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta), 2 uien, fijngesneden, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven, 100 g winterwortel, in plakjes, halve prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, gesneden, 3 eetlepels boter of margarine, 1 eetlepel tomatenpuree, 6 rozemarijntakjes, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 300 g tagliatelle

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2013
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Coq au vin

Coq au Vin is oorspronkelijk een gerecht uit de huiselijke keuken, maar tegenwoordig staat het ook op de kaart van gerenommeerde restaurants zoals van de beroemde Georges Blanc. Lijkt moeilijker dan het is! Ideaal voor lang tafelen met vrienden.

INGREDIENTEN

1 grote braadkip (ca. 1500 g), 100 gr. ontbijtspek, 4 worteltjes, 10 sjalotjes, 1 rode ui, 1 bakje kastanjechampignons (250 g), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (arachide)olie, 20 g. roomboter, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 4 dl volle rode wijn (Bourgogne), 1 pot gevogeltefond (380 ml), 1 Laurierblad, 1 takje tijm, suiker, 4 takjes peterselie

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hartige taart van tortilla`s met groenten en twee soorten kaas

Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.

INGREDIENTEN

3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander of peterselie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

herfststamppotje met appel en wortel

Vinden jullie het ook zo fijn om in de herfst weer lekkere stamppotten te maken?! Ik vind het altijd zo lekker, vooral als de dagen korten worden en de temperatuur flink zakt! Hier een niet allerdaags stamppotje met een verassende smaak!

INGREDIENTEN

750 g winterwortels, 1 zak aardappels (800 g), 2 appels, 2 uien, 1 zakje verse peterselie (30 g), 4 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel kerriepoeder, 2 kaasburgers (a 200 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Wortel

Groentegerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

Schrap 750 g-1 kg winterwortelen of bospeen of schil ze met een dunschiller en snijd ze in stukken. Smelt 25 g boter in een pan en schep de wortel en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of Cajun kruiden erdoor. Voeg 1 dl water toe en smoor de wortel afgedekt in ca. 10 minuten beetgaar.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Wortel en sinaasappelsoep

Een zomerse soep uit zuid afrika gedurende sinaasappel-tijd De smaak is te vergelijken met die van hutspot.

INGREDIENTEN

30 g roomboter, 400 g wortelen, in blokjes 1x1 cm gesneden. (maakt het makllijker bij pureren), 2 uien, in blokjes, 750 ml kippenbouillon, 350 ml verse sinaasappelsap van perssinaasappelen, 2 t suiker, 1 t zout, peper naar smaak, 125 ml iets stijver geklopte onverzoet slagroom, partjes ontvilesd sinaasappel, lente ui, in dunne ringen voor garnering

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2006
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tomaten-sinaasappelsoep met wortel

Deze soep is helder van kleur en heeft een fris-zure smaak, voor 4 personen

INGREDIENTEN

6 tomaten, fijngehakt, 1 wortel, in dunne plakjes, 1 ui, in dunne ringen, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1/2 theelepel suiker, 600 ml bouillon, 240 ml sinaasappelsap, olie, peper, zout,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde Wortel

Dit is voor veel mensen wellicht een ongebruikelijke manier om wortel klaar te maken.Maar in Turkije zie je op een Raki-Tafel vaak een schaaltje gefrituurde wortel.

INGREDIENTEN

4-5 grote, stevige wortels1 theelepel zout1 ei, losgeklopt100 gr bloem2 dl plantaardige olie (om te frituren)verse dilleyoghurt saus (yoghurt met wat knoflook uit de knijper en een snufje zout)

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Wortel Soep

INGREDIENTEN

500 gr.bospeen/50 gr.boter/100gr.ui/2 prei/50 gr.langkorrelige rijst/1l groente bouillon/4 eetl creme fraise/zout en peper, beetje fijn gesneden peterselie en 4 plakjes rauwe wortel

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gado gado

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de pindasaus:, 125 g ongezouten pinda`s, 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van 1/2 citroen, 1-2 el ketjap manis, , voor de gado gado:, 4 eieren, 150 g winterwortel, in schuine plakjes, 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm, 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

wortel prei

Ideaal als groentenbedje voor de vis

INGREDIENTEN

Wortel - prei - lenteuitjes of bosuitjes - room - vetstof - aromat - peper uit de molen - gedroogde sjalotjes uit het potje.

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wortel- Ananasmuffins

Een aparte combinatie van geraspte wortel en kleine stukjes ananas.

INGREDIENTEN

2,5 dl kokend water, 1 kop zemelen, 1 losgeklopt ei, 1/3 kop bruine suiker, 1/2 kop geraspte wortel, 1/2 kop ongezoete ananas uit blik (goed uitgelekt en fijngesneden), 2 el plantaardige olie, 1 kop bloem, 1/3 kop melkpoeder, 1 1/2 tl bakpoeder, 1 1/2 tl baksoda, 1/2 gemberpoeder.

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Wortel en knolselderijsalade

Lekker met geroosterd vlees en geschikt voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

VOOR SALADE: , 1 kleine knolselderij in heel smalle reepjes (raspt het in keukenmachine), 1 middelgroot wortel, geraspt, , VOOR DRESSING: , 1 e kappertjes, fijn, 2 e mayonaise, 1 e Griekse yoghurt, 1 vol t Franse mosterd, 1 t citroensap, 2 e peterselie, fijn, zout, zwarte peper

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

oseng-oseng wortel

Dit recept komt van tante lennie, het is echt lekker dus zeker proberen

INGREDIENTEN

250 gr. wortel, 4 sjalotjes, 1/2 rode lombok met zaadjes, 1 teentje knoflook, 1 eetl. ketjap manis, 4 eetl. water, 2 eetl. olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pittige kippensoep van twee-sterrenchef !

Dit is een heerlijk herfstsoepje van twee-sterren topkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel ** Rotterdam. Lekker pittig door heerlijke verse kruiderij en toch luchtig, niet vet en heel gezond. Heerlijk met de koude dagen en dit kan een ieder maken.

INGREDIENTEN

500 gr kipstukken aan het bot, 1 limoen, geschild, 2 preien, 1 ui, 1 wortel, 1 rode peper, 1 bosje selderij, 30 gr verse gember in stukjes, 50 gr eiermie, Bosje koriander, 1 ½ liter water, Zout, Zwarte peper

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

mousse van wortel

Lijkt ingewikkeld maar is eenvoudig. Als hoofdgerecht of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid. Voor mij elke dag!

INGREDIENTEN

600 gr wortelen, 100 gram edammerkaas, 1 kleine courgette, 25 cl koffieroom, 2 eieren, boter om in te vetten, peper, zout, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel verse gember (potje)

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

peultjes en wortel

INGREDIENTEN

500 gr panklare worteltjes, in schuine stukjes van +/- 4 cm, zout, 300 gr peultjes, 1/2 citroen, uitgeperst, 25 gr boter, 2 1/2 el peterselie, (geknipt)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

wortel notencake

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten bloem of paneermeel 50gr walnoten 1 sinaasappel,125gr boter,200gr suiker 1 theel kaneelpoeder 2 eieren 150gr geraspte wortel snufje zout 150gr zelfrijzend bakmeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

zalmsalade met wortel

Voor mijn moeder recept bevat geen gebakken ingredienten, zuivel en vlees producten

INGREDIENTEN

7 el olijfolie mild, 3 el citoensap, 1 tl mosterd, 2 tenen knoflook,fijngehakt, 400 gr zalmfilet in brede repen, 5 dl visbouillon, 150 gr wortel in reepjes, 1 el kappertje, 2 lente-uitjes, in stukjes, 3 el verse dragon, gehakt, 4 tomaten, in partjes

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste wortel recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top