1. Home
  2. Recepten
  3. Worstenbroodje

Worstenbroodje recepten (27)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Worstenbroodje

Voor 6 broodjes

INGREDIENTEN

200 gr bloem, ? theel zout, 3 eieren, 12 gr gist, 3 gr suiker, ? dl lauwwarme melk, 35 gr reuzel, 250 gr gehakt (half-om-half), 1 eetl fijngemalen beschuit, peper, zout, eventueel kruiden naar smaak zoals nootmuskaat

Voorbereiding

- verwarm de oven op 225?C

Bereidingswijze

- zeef de bloem en voeg het zout toe - scheid 1 ei, klop het eiwit los met de gist en de suiker en laat dit 8 minuten rusten - doe het gistmengsel bij de bloem - voeg de melk en de reuzel toe en kneed alles tot een soepel deeg - laat het deeg 30 minuten afgedekt onder folie rijzen - vorm 6 bolletjes en laat die op een warme plaats, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen - meng het gehakt met een ei en het bechuit - breng het gehakt op smaak met peper, zout en lichte kruiden naar smaak - maak van het gehaktmensel 6 worstjes - rol de deegbolletjes uit tot ovalen van ongeveer 10 bij 15 cm - leg de gehaktworstjes hier in het midden op, vouw het deeg dicht en plak een overlappend randje vast met een beetje water - leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en kwast de bovenkant in al het overgebleven ei (een beetje met water losgeklopt) - kwast de broodjes na 10 minuten nog eens - schuif de bakplaat in de oven en bak de worstenbroodjes in 25 minuten gaar en goudbruin.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Worstenbroodje

INGREDIENTEN

Boter 25 g , patentbloem 275 g , gist 18 g , zout 5 g , witte basterdsuiker 3 g , gepasteuriseerd ei 20 g , melk 1.50 dl , boter 36 g , stuifbloem 5 g , varkensgehakt 185 g , rundergehakt 185 g , mie de pain 35 g , melk 0.50 dl , gepasteuriseerd ei 35 g , zout 3 g , peper 0.30 g , eierstrijksel 50 g , ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Worstenbroodje

Het Mingus Minus-Dieet voor 22 maart; 300 Kcal

INGREDIENTEN

2 knackebrod, 2 theel halvarine, 50 gr kalfszult, 25 gr jachtworst, 2 eetl bieslook, 250 gr Brussels lof, olievrije slasaus,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Worstenbroodje

Alla MacDonalds

INGREDIENTEN

4 ronde broodjes met sezamzaadjes, 4 worsten, 4 sneden jonge kaas, 2grote appels, 2el bruine suiker, kaneel, zakje slamix, mayonaise

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Brabants worstenbroodje

Traditioneel Brabants worstenbroodje

INGREDIENTEN

250 g mix voor witbrood, 15 g boter of margarine, 200-250 g gehakt (rund, kalfs of varken), 2 eieren, 2-3 el droog broodkruim, zout en peper, snufje gemalen kruidnagel, snufje gemalen nootmuskaat

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Antwerps Worstenbroodje

INGREDIENTEN

4 plakjes (roomboter) bladerdeeg uit de diepvries, 150 gr. gemangd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, zout,peper, nootmuskaat, boter om in te vetten

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

pittig worstenbroodje

INGREDIENTEN

250 gram witbroodmix, 1 1/2 dl. handwarm water, 1 eetlepel verse bieslook fijngeknipt, 15 gram boter + extra boter om in te vetten, 250 gram mager rundergehakt, 1 scharrelei losgeklopt, 1/2 eetlepel milde Indiase currypasta, 4 eetlepels paneermeel, vers gemalen peper en zout, bloem om deeg op uit te rollen.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zeeuws worstenbroodje

De gewone worstenbrood kennen we allemaal, maar dit zijn er die gevuld zijn met een typisch zeeuwse worst, Ik weet niet of je die ergens anders in Nederland kan kopen, zonet dan zal je even naar Zeeland moeten komen of kijken of je het kan bestellen via internet.

INGREDIENTEN

Voor het broodje (15 stuks)., 325 gr witte bloem., 2.2 dl melk op kamer temp., 7 gr. zout., 40 gr. boter op kamer temp., 11 gr. rietsuiker., 7 gr gedroogde gist, of 20 gr. verse gist., Vulling:, 600 gr Zeeuwse (ook wel witte worst genoemd), Peper/zout, strijksel:, 2 x eigeel., Rietsuiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snel worstenbroodje

Lekker voor de kids,

INGREDIENTEN

1 zacht mini sandwich; boter; 1 weens worstje uit blik; 3 plakjes komkommer; 1 kerstomaatjes; 1 tandenstoker; mayonaise of ketchup

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Worstenbroodje Met Zuurkool En Komijnekaas

INGREDIENTEN

4 frankfuter worstjesuit blik of pot),200gr zuurkool,4 puntbroodjes,ca.25gr boter,mosterd,100gr gerasptejonge komijnekaas.

  • Duits
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Duits
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mager worstenbroodje (met rundergehakt, zonder ei)

Een van de gezinsleden verdraagt geen varkensvlees en heeft een allergie voor kippeneiwit. Dit betekent goed nakijken of er bijvoorbeeld in een kant en klaar product ei is gebruikt. In worstenbrood zit aangemaakt gehakt, waarbij ei meestal als bindmiddel wordt gebruikt. In het recept voor onderstaand broodje sla ik dus twee vliegen in een klap. Geen varkensvlees en geen kippeneiwit.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix (witbrood, 300 cc water, 25 gr vloeibare boter, 500 gr mager rundergehakt, 2 beschuiten (10 zaden), 1 eivervanger no-egg, Zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, 1 el koffiemelk,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2009
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste worstenbroodje recepten
  • Eigen recept

Echte Brabantse worstenbroodjes

Een echte authentieke Brabantse specialiteit is het worstenbroodje en volgens de traditie wordt het vooral gegeten met Kerstmis (na de nachtmis) en met Carnaval. Het is bij ons thuis echter geen straf om ze vaker te eten Dit zijn eigenlijk groot uitgevallen 'broodjes' want 1 of 2 van deze is een complete maaltijd Misschien heeft het iets met de Brabantse gulheid te maken. Je kunt ze ook makkelijk de helft kleiner maken dan kun je ze als hapje presenteren. Ik maak altijd een grote hoeveelheid want je kunt ze heel makkelijk invriezen. Al moet ik dan wel rap zijn want anders zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen De hoeveelheid is voor 20 grote of 40 kleine broodjes Wist je dat het Echte Brabants worstenbroodje zelfs op de Wereld Unesco lijst staat van Cultureel Erfgoed

INGREDIENTEN

Het deeg:, - 1 kg bloem, - 500 ml melk, - 150 gram roomboter, - 15 gram zout (=5 tl), - 20 gram suiker, - 2 zakjes droge gist, , De worstjes:, - 1 ½ kg gehakt, half-om-half en ongekruid, - 2 eieren, - 50 ml melk, - 150 gr paneermeel, - 1 el grove mosterd, - 1 el worcestersaus, - 2 tl nootmuskaat, - 2 tl foelie (gemalen), - peper en zout, , Extra:, - 1 ei (om op het laatst te bestrijken), - evt. bloem om te bestuiven

  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2017
  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes

De feestdagen komen er weer aan. en er is niks zo heerlijk als een echt hollands worstenbroodje als de kurken knallen. Fantastisch lekker. Echt waar, proberen dus.

INGREDIENTEN

VOOR DE VULLING: 500 gr. varkensgehakt (of 250 gr. varkens en 250 gr. rundergehakt) ; 5 gr. zout; 1 mespuntje vleeskruiden (als het tenminste niet al gekruid is); snufje nootmuskaat; 1 ei en 25 gr. paneermeel. VOOR HET DEEG: 500 gr. patentbloem; 40 gr. gist; 5 gram suiker; 10 gram zout; 1 kwart liter melk; 75 gram boter.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brabants Worstenbrood

Een typisch Brabants worstenbroodje. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan een saucijzenbroodje. Mijn recepten kan je ook vinden op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (500 gram), 500 gram gehakt (h.o.h), bloem, 1 ei, paneermeel, peper, zout, beetje nootmuskaat, maggi-aroma

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaasworst broodjes met kaassaus-champignon topping

Proteïne en vitamines op een broodje. 

INGREDIENTEN

voor kaasworst broodjes, 4 x kaas rookworstjes (90 g per stuk), 4 afbak broodjes (parisiennes/wit&meergranen), afgebakken in oven en door midden gesneden in lengte, , Snijd elk worstje in lengte door midden., , voor kaassaus, 125 g spekreepjes, iets olie, 1 ui, fijn, 230 g witte champignons, in plakjes, 500 ml geraspt cheddar of belegen Goudse kaas, 250 ml mayonaise, , 1. Braad spekjes uit in olie en bak champignons gaar in braadvet., 2. Haal van vuur en meng kaas en mayonaise erdoor.

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2015
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Joey`s Roomboter Bladerdeeg Snacks met Knackworst en Ham/Kaa

Heerlijke Bladerdeeg Snacks met Knackworst en Ham/Kaas

INGREDIENTEN

1 Pakje Roomboter Bladerdeeg, 1 Ei, Knackworst, Ham, Kaas, Geraspte jonge kaas., Peper & Zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Boerenworstenbroodjes

Engelse hapjes, voor circa 30 stuks

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 125 gr koude boter, 75 gr kwark, 4 - 5 eetl melk, 2 eetl Dijonmosterd, 500 gr gekruide verse worst, gekookt en ontveld, 1 ei, geklopt, , Garnering, parten tomaat, toefjes peterselie,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Engels
  •  20-30 min.

Worstenbroodjes

Lekker worstenbroodje net even anders

INGREDIENTEN

250 gram lamsgehakt, 1 ei, 1 beschuit,1 sjalotje,1 teentje knoflook, paar blaadjes munt,paprikapoeder,zwarte peper,kaneel,baguettedeeg zeezout,sesamzaad,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Worstenbroodjes

Lunch voor peuters

INGREDIENTEN

250 gr half-om-half gehakt, 1 eet tomatenketchup, 2 theel bloem, Bladerdeeg uit de diepvries (ontdooid), beetje melk of losgeklopt ei,

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus

Een hele lekkere variant op het worstenbroodje. Helemaal in de winter zeer welkome snack/borrelhap!

INGREDIENTEN

1 (Hema)rookworst, 1 blik croissantdeeg, 1 ei (losgeklopt), MOSTERDSAUS:, 2 el mayonaise, 2 el creme fraiche, 2 el (grove) mosterd

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Homemade worstenbroodjes

De tijd voor een lekker worstenbroodje is er weer!

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (10 x 10 cm, ontdooid), 400 gr varkens- en rundergehakt (niet gekruid), 50 gr champignons, 1 handvol blaadjes bladpeterselie, 2 sneetjes kaas, 1/2 appel, 2 el mosterd, 1 ei, 1 el sesamzaad, 1 el maanzaad, versgemalen peper - zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Worstenbroodjes

Het lekkerste worstenbroodje

INGREDIENTEN

1000 gr bloem, 500 gr zelfrijzend bakmeel, 3 zakjes gist, 30 gr zout, 150 gr roomboter(een beetje verwarmd), 300 ml melk, 3 eieren, 3 eetl paneermeel, gehaktkruiden, 600 ml warm water(bij de melk doen), anderhalve kilo half om half gehakt gekruid, 1 eetl suiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jolanda's 100%Spelt worstenbroodjes

Al vanaf ik mezelf kan herinneren ben ik verslaafd aan worstenbroodjes en wat daar oplijkt ik maak ze dan ook regelmatig. Alleen deze versie ben ik sinds een aantal maanden zelf gaan creéren omdat m'n partner tarwe vrij moest eten en het speltworstenbroodje was geboren. Hij is namelijk net zo worstenbroodjes verslaafd als ik dus moest ik een andere versie gaan proberen te maken.  Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als wij! 

INGREDIENTEN

375 gram speltbloem, 200 ml lactose vrije melk/ lauwwarm, 10 gram suiker, 10 gram zout, 25 gram roomboter, 11 gram gedroogde gist, 1 ei losgeklopt, , 500 gram half-om-half gehakt ongekruid, 1 tlp peper, 10 gram gehaktkruiden naar keuze met zout (ik gebruik verstegen traditioneel), 25 gram paneermeel, 1 ei, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijke worstenbroodjes

Lekkere worstenbroodje, en lekker warm voor in de winter.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 8 vegetarische quornworstjes, 1 eetlepel mosterd, 1 ei,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Engeland: Worstenbroodjes

Deze kleine deegrolletjes met vleesvulling hebben er veel toe bijgedragen om Engeland op culinair gebied een slechte naam te bezorgen; je wordt ermee doodgegooid, vanaf het stationsbuffet en de tea shops tot de schoolmaaltijden en automaten in fabriekskantines. Toch was er ooit een tijd dat een tea zonder een worstenbroodje ondenkbaar was. Het waren kleine broodjes met een korst die in je mond smolt en een hartige vleesvulling. Je moet dit recept met een zelfgemaakte vleesvulling beslist eens proberen; waarschijnlijk ben je dan ook van mening dat de worstenbroodjes hun goede reputatie horen terug te krijgen.Gebakken worstenbroodjes zijn goed in te vriezen; warm ze na het ontdooien voorzichtig op. Je kunt ze ook ongebakken invriezen; bak ze dan na het ontdooien zoals in het recept beschreven.

INGREDIENTEN

450 g bloem, 1 flinke tl zout, 225 g boter, 110 g reuzel of plantaardig bakvet, 1 ei, 1 eierdooier, 2 el koffieroom of melk, 1 ei (geklopt met 1 el melk, om te bestrijken), Kipvulling:, 450 g kipfilet in blokjes, 225 g varkensvlees, 110 g bacon, 50 g vers witbroodkruim, 1 flinke tl zout, 1 flinke tl versgemalen peper, 1 ei (losgeklopt met 4 el slagroom), 4 el fijngehakte peterselie, Varkensvulling:, 550 g varkenslende in blokjes, 1 handappel (in vieren en geschild), 75-100 g vers witbroodkruim, 2 flinke tl fijngewreven salie, 3/4 tl foelie, 1 flinke tl zout, 1 flinke tl versgemalen peper, 1 ei (losgeklopt met 1 el slagroom)

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Engels
  •  > 120 min.

Worstenbroodjes

Recept voor 30-35 worstenbroodjes

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 750 gram bloem, 50 gram verse gist, 400 ml melk (23 graden, lauw), 20 gram zout, 10 gram suiker, 50 gram boter of margarine, , Voor gehakt:, 1 kilo HOH gehakt, 5-10 gram zwarte peper, 20 gram gehakt kruiden met zout, 25-50 gram panneermeel

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Bra­bant­se wor­sten­brood­jes

Ooit iemand nee horen zeggen tegen een worstenbroodje? Niet? Dat snappen wij héél goed.

INGREDIENTEN

10 g ongezouten boter (of margarine + extra om in te vetten), 500 g tarwebloem (+ extra om te bestuiven), 1 el kristalsuiker, 1 zakje gedroogde gist, 1 tl zout, 2½ dl water, 500 g half-om-halfgehakt, 1 snufje gedroogde nootmuskaat, 1 snufje gemalen gember, 1 snufje Ketoembar gemalen koriander, 1 middelgroot ei

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste worstenbroodje recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top