1. Home
  2. Recepten
  3. Wonton

Wonton recepten (89)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Oedang Wonton

Gevulde garnalen met wonton reepjes

INGREDIENTEN

15 wonton velletjes, 12 grote rauwe garnalen, 200gr gepelde garnalen,50gr spek vet fijn gehakt, 4 lente uitjes zeer fijn gehakt, 1 eiwit 1/2 kop ma?zena, zout en peper naar smaak ,1 losgeklopt ei en olie om te frituren.

Voorbereiding

Snij de wonton velletjes met een scherp mes in dunne reepjes. Pel de grote garnalen maar laat de staarten er aan zitten. Verwijder de koppen en de donkere aders. Maak een ondiepe inkeping in de binnenkant van elke garnaal.

Bereidingswijze

Leg de kleine garnalen met de lenteui en het spek op een snijplank. Hak het mengsel fijn ( kan ook in een keuken machine) Dit alles goed mengen in een kom en met het eiwit en 3theel. ma?zena, zout en peper. Druk met een mes ca. 1 eetl. van het mengsel stevig in elke grote garnaal. Druk wat er van het mengsel overblijft met een natte hand om de garnaal heen. Haal de garnalen door de rest van de ma?zena, doop ze even in het geklopte ei, bestrooi ze met de wonton reepjes en druk deze stevig vast. Verhit 3-4 cm olie in een wok en bak hierin steeds een aantal garnalen tegelijk in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keuken papier en serveer ze direct

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Wonton snacks

Je kan deze snack frituren en vervolgens met chili saus als snack op tafel zetten maar deze snack kan ook gebruikt worden voor in een soep. Als je deze in een groente soep mee kookt heb je een lekkere, bijzondere soep.

INGREDIENTEN

Wontongdeeg, Kip (1 kipfilet), Knoflook (2 t), Ui (1 kwart uit), Sambal, Eigeel

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken wonton

Een nacht laten intrekken is het beste.

INGREDIENTEN

300 gr varkensgehakt (zonder kruiden) (a) - sojasaus, sesamolie (a) - 150 gr gepelde scampi's (a) - 1/2 wortel (a) - 1 Chinese paddestoel (a) - 1 ei (a) - 1 koffielepel peper (a) - 1/2 koffielepel suiker (a) - 1 pak wontonvellen - 2 tassen olie om te bakken

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Gebakken wonton

INGREDIENTEN

150 g patentbloem, zout, 250 g rundergehakt, 1 zeer fijngesnipperd ui, 6 lepels gehakte groene of witte kool, 2 lepels sojasaus, 1 lepel djahe, 1 lepel sherry, peper, kerrie, bloem, frituurvet

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Wonton soep

INGREDIENTEN

250 garnalen, 80 gr gepelde waterkastanjes, 250 gr magere varkensgehakt, 3 1/2 el lichte soyasaus, 3 1/1 shaoxing rijstazijn, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 donkere sesamolie, 1/2 tl versgemalen zwarte peper, 1 tl fijngehakte gember, 1 1/2 el maizena, wontonvellen, 1 1/2 liter kippenbouillon, 450 gr jonge spinazie gewassen, 2 lente uitjes,

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2012
  • Chinees
  •  0-10 min.

Wonton soep met dim sum

INGREDIENTEN

300 gram ongepelde garnalen, - wontonvelletjes (te koop bij toko), - gestoomde paksoi, - flinke theelepel sesamolie, - 1 bosui, - 6 gedroogde paddestoelen, - sesamolie, - witte peper, - beetje zeezout, - gember,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wonton in pittige bouillon

Bij pasta denken we vooral aan de Italiaanse keuken. Maar ook in bijna alle oosterse keukens is het traditioneel. Denkt u maar aan mie of wonton, zoals de mooie deegtasjes worden genoemd. Door toevoeging van boekweitmeel krijgt het deeg een specifieke smaak. Heerlijk in combinatie met een vulling van shii-take-paddestoelen, zoals in dit gerecht.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 175 gr bloem, 75 gr boekweitmeel (natuur- of reformwinkel), 2 eieren, 1/2-1 eetlepel water, 1/2 theelepel zout, , Voor de vulling:, 200 gr varkensgehakt, 150 gr shii-take paddestoelen, 1 sjalotje, olie, Japanse sojasaus, mirin of zoete sherry, 1 cm verse gember, geraspt, 1 teentje knoflook, 1 ei, zout, peper, 2 blikjes heldere ossestaartsoep, 2 bosuitjes, ,

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bouillon voor wonton soep

Dit reecept beschrtijft hoe je een lekkere bouillon kunt maken voor een wonton soep. De wontons in dit recept zijn kant en klaar van de Aziatische toko.

INGREDIENTEN

Water, Steranijs heel, kaeffer lime blad, foelie, limoen, gemalen Langpeper, gedroogde scherpe chili, palmsuiker, sesamolie, visolie, tauge, paksoi,bosui en wontons.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Strawberry cheesecake wonton cups

Dit recept ontwikkelde ik voor mijn rubriek in Smulweb Magazine. Strawberry cheesecake is een van mijn favoriete desserts en ik vond het leuk om dit in een nieuw jasje te steken! Deze cheesecake ligt in een krokante wonton cup. Een leuke manier om jouw cheesecake te serveren. 

INGREDIENTEN

12 wontonvellen, 100 g gesmolten boter, 4 el suiker, 100 g poedersuiker, 300 g verse roomkaas, een halve tl verse vanille, sap van een halve citroen, snufje zout, 500 g aardbeien, schoon gemaakt en in stukjes gesneden, Verse muntblaadjes

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Wonton of wantan wikkels

Om te frituren of er soep van te maken; zie ook: wonton/wantan-vulling

INGREDIENTEN

2 kopjes gezeefd meel (plm. 1/2 pond), 1/2 theelepel zout, 1 licht geklutst ei, 1/4 kopje water.,

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.

Wonton ravioli met ricottavulling

Zelf pasta maken is ontzettend leuk en heel erg lekker, maar het wel een klusje waar je even tijd voor moet maken. Zeker als je ravioli`s van plan bent. Ik ontdekte dat de wontonvelletjes van de toko, gemaakt met rijstmeel, een geweldig alternatief blijken te zijn. Ze zijn ook al op de goede maat voorgesneden, dus je hoeft ze alleen maar te ontdooien. Dit is een gillend lekker en mega eenvoudig receptje. Een zijdezacht lunchgerecht of voorgerechtje, ik ga het ook weer maken dit weekend, verheug me nu al...mmmmm. WONTON RAVIOLI MET RICOTTAVULLING Voor 4 personen als voorgerecht, voor 2 als lunch, voor 1 als troost.

INGREDIENTEN

Voor de vulling :, , 250 gram Ricotta, 1 ei, 2 eetl. Parmezaanse kaas, snuf zout, versgemalen peper, 1 eetl. gehakte platte peterselie, , 24 wontonvelletjes, van ca. 8 x 8 cm, ontdooid., , , , Voor de saus:, , 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, snuf zout, versgemalen peper, 4 eetl. goede en hete kippenbouillon (ik gebruik wel eens gevogeltefond), Voor vegetariers : groente bouillon.

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2011
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
Nieuwste wonton recepten

Basilicum & ricotta ravioli (met wonton)

Deze ravioli maak je met wontonvelletjes uit de Toko, waardoor je supersnel heerlijke ravioli hebt.

INGREDIENTEN

10 wontonvelletjes (uit het vriesvak van de Chinese supermarkt), half bakje ricotta, 1 teentje knoflook, een flinke hand basilicum, 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2013
  •  
  •  10-20 min.

Wonton, gevuld met kip

(China)Voor 4 personen, Bereidingstijd: ca, 1 1/2 uur, Afkoelen: minst. 1/2 uur, ca. 410 kcal per portie, Serveren met salade van Chinese kool

INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 g tarwebloem - 1 ei - 1 snuifje zout, Voor de vulling: 2 stukken kippefilet - 4-6 geweekte wolkenoren - 4 lente-uitjes - 4 El Chinese zure groenten - 2-3 EL sojasaus - 2-3 EL hoisinsaus - 1/2 TL vijfkruidenpoeder - zout - versgemalen peper - 1-2 EL maiszetmeel - olie om te frituren

  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tonijn op Wonton

Oosters voorgerecht

INGREDIENTEN

Tonijn van ongeveer 200 gram 15 cm dik; 1 teentje knoflook;chilipeper;olijfolie;sojasaus;gehakte korriander;wontondeeg en prei

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

gevulde garnalen in krokante wonton

Bewerkelijk maar lekker.

INGREDIENTEN

15 wonton vellen, 12 grote garnalen, 200 gr. kleine verse garnalen, 4 bosuitjes gesnipperd, 50 gr. varkensvet klein gesneden, 1 eiwit, 60 gr. bloem, zout en peper naar smaak, 1 ei losgeklopt, olie voor het frituren.

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde garnalen in knapperige wonton

Warm voorgerecht dat mooi gepresenteerd is en bovendien erg lekker (recept is goed voor 24 stuks)

INGREDIENTEN

-30 wonton vellen, -24 grote garnalen (scampi's), -400 g garnalenvlees, -8 gesnipperde bosuitjes, -100 g varkensreuzel (fijngemaakt), -2 eiwitten, -125 g maizena, -2 eieren (losgeklopt), -olie (om te frituren)

  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wonton of wantan vulling en het maken van wontons/wantans

De vulling voor de wonton/wantan-wikkels (zie: wonton/wantan-wikkels) en hoe de wikkels te vullen. De vulling is zo gemaakt, maar het moet een uur intrekken; daarom is de bereidingstijd langer dan een uur.

INGREDIENTEN

1/2 pond varkensvlees, 1/2 pond (gepelde) garnalen, 1 ei, 6 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel witte peper, 10 druppels sesamolie, 1 theelepel zout, 2 theelepels sioe, afgestreken eetlepel ve-tsin, 3 kopjes olie.

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

pimp my oldies 4 wonton spruiten

Ik lust geen spruiten, heb alles geprobeerd, van roerbak met sateh saus tot standaardt. ik ben net zolang gaan puzzelen totdat ik iets vondt wat me wel smaakte, dat werdt won ton spruiten. hoop werk, maar zeer smaakvol .

INGREDIENTEN

500 gram spruiten, 20 won ton velletjes ontdooit.', 200gram garnalen, 1 el. zoete soya saus, 1 tl. kerrie poeder ., 1 tl. knoflookpasta, 2 bosui gesnipperd, chilli saus, zoute soya

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gyoza (Soort Wontons)

Dit zijn Japanse "Potstickers", zoals gevonden in noord China.

INGREDIENTEN

Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes, 250 gram varkens gehakt, bruin gebakken, 1/2 kopje gesneden pak-soi, 1 lenteui, fijngesneden, 4 el geraspte gember, 2 waterkastanjes, gehakt, 1 tl zout, 1 tl suiker, witte peper, 1 tl sesamolie, 3 el arachide olie, 1/4 kopje water,

  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige wontonreepjes

Origineel en makkelijk (koud)borrelhapje, dat op voorhand bereid kan worden

INGREDIENTEN

-verse wonton vellen, -frituurolie, -vijfkruidenpoeder, -zout

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

zalm wontons met wasabi

Japans getint voorgerecht....Verslavend! (een recept uit ELLE)

INGREDIENTEN

350g zalmfilet,1 eiwit,2 sjalotjes (gepeld en fijngehakt),4 TL wasabi pasta, 2 TL geraspte citroenschil,sap van 1 grote citroen,diepvries wonton-velletjes,sojasaus,olie om bodem van stoommandje mee in te vetten

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Chinese buideltjes gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie, , ,

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Chinees
  •  20-30 min.

xi-mai hapjes

Een lekker gestoomd hapje in wontonvelletjes

INGREDIENTEN

16 wonton wikkels, 200 g varkensrug, 200 g scampi's, zout, peper, pimentsaus, 1 tl sesamolie, 1 tl suiker, 1 tl maismeel

  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.

Chinese buideltjes met gehakt

Lekker hapje, om je vingers bij af te likken,.. Wederom voor diverse gelegenheden,.. Kerst, oud en nieuw verjaardag en borrelavondje

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2007
  • Chinees
  •  20-30 min.

pangsit goreng

Dit recept heb ik uit "Oma Keasberry's Indische Keukengeheimen". Het recept heb ik aangepast, maar is nog steeds mjammie!

INGREDIENTEN

Je hebt nodig: half pond gehakt, zout, 4 a 5 tenen knoflook,1 kleine ui, wonton vellen, 2 eetlepels peterselie en olie.

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Hemels Nestje

Een bijzonder nagerecht van ijs, perzik en wonton pastry

INGREDIENTEN

1 pakje wonton pastry (9x9) bij de toko. 1 blik perziken op siroop, kaneel poedersuiker, 1 pak pecan caramel ijs (Hertog)

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Hemels Nestje

Een bijzonder nagerechtvan ijs, perzik en wonton pastry

INGREDIENTEN

1 pakje wonton pastry (9x9) bij de toko. 1 blik perziken op siroop, kaneel poedersuiker, 1 pak pecan caramel ijs (Hertog)

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Chinese buideltjes gevuld met gehakt

I.P.V. gehakt b.v. garnalen

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dim Sum Siu Mai

Dim sum met garnalen, paddestoelen en varkensvlees

INGREDIENTEN

250 gr. ongepelde, middelgrote garnalen3 gedroogde paddestoelen300 gr. schouderkarbonade zonder bot, witte peperbeetje zoutsesamolie1 lenteui1 pakje wonton deegvellen (toko), 1/2 theel. gesneden gemberdonkere sojasausazijn

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Chinees
  •  20-30 min.

Wontons

Lekker dimsum gerechtje. de vulling is lekker variabel naar smaak

INGREDIENTEN

Wonton wrappers (groene verpakking), ontdooid, 200 gram varkensgehakt, 200 gram garnalen, schoongemaakt en grofgehakt, 2 el rijstwijn, 5 el sojasaus, zout en peper naar smaak, 1 á 2 bosuien, fijngehakt, 2 waterkastanjes, fijngehakt, 4 dunne plakjes gember, zeer fijngehakt, sesamolie, 2 el maizena, Bouillon, bijvoorbeeld rund of kip

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2013
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chinees wontons met geroosterd vlees en zoetzure dipsaus

INGREDIENTEN

VOOR OMHULSEL: , wonton velletjes, is bij toko`s te kopen. laat ze ontdooien, , VOOR VULLING: , 15 ml olie, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 lente-uitje, fijngehakt, 15 ml droge sherry of rijstwijn, 5 ml sojasaus, 5 ml oestersaus, 2 t suiker, 120 ml water, 250 g Geroosterd varkensvlees, in kleine blokjes, 1 t maïzena opgelost in 15 ml water, , VOOR ZOETZURE DIPSAUS: , 1/4 kopje sojasaus, 1 e rijstwijn of droge sherry, 1 e donker rijstazijn, 1+1/2 t suiker (afhangende van hoe zuur jij lekker vind), 1/2 e olie, 2 lente-ui, fijn, 2 teentjes knoflook,fijn, 2 e sesamolie, 2 t chili-olie of chili saus (ik gebruik sweet chilisaus), , 1. Roerbak knoflook en lente-ui even en meng overige ingrediënten erdoor. Laat geheel afkoelen.

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

GYOZA

AFGELOPEN VRIJDAG HAD JAMIE OLIVER HIEROVER EN HET LEEK MIJ HEERLIJK.HET WERD DUS SURFEN OP INTERNET NAAR HET RECEPT EN GEVONDEN

INGREDIENTEN

, , , , Ongeveer 24 Gyoza velletjes (indien niet gevonden voldoen Wonton velletjes ook) liefst ronde velletjes, VULLING:, 250 gram varkens gehakt, geruld1/2 kopje gesneden pak-soi, 1 lenteui, fijngesneden, 4 el geraspte gember, 2 waterkastanjes, gehakt, 1 tl zout, 1 tl suiker, witte peper, 1 tl sesamolie, 3 el arachide olie, 1/4 kopje water, PITTIGE DIP:, chili olie, rijstazijn, soja saus, water, ,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Japans
  •  0-10 min.

Chinese buideltjes gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

, 1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), , 200 g gekookte, gepelde garnalen, , 250 g half-om-half gehakt, , zout, , mespunt gemberpoeder, , 1 teentje knoflook, , 1 eiwit, , frituurolie,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chinese buideltjes gevuld met gehakt

Een lekker borrelhapje voor ongeveer 30 stuks.

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries)200 g gekookte, gepelde garnalen250 g half om half gehaktzoutmespunt gemberpoeder1 teentje knoflook1 eiwitfrituurolie

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde kipwontons

Dit recept ontwikkelde ik voor mijn rubriek in Smulweb Magazine. In deze rubriek ontwikkel ik elke uitgaven 3 recepten met hetzelfde thema of ingredient. Dit keer 3 x wrappers. Kipwontons zijn een fantastisch hapje om te serveren bij een feestje, walking dinner of thema diner. 

INGREDIENTEN

500 g kippengehakt, 2 lente-uitjes, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 el vissaus, 1 tl sesamolie, peper en zout, 12 wonton vellen, frituurolie, platte peterselie, fijn gesneden, chilisaus

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2018
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Pangsit goreng

Lekker als voor bij de borrel

INGREDIENTEN

* 1 pakje pangsitvelletjes (wonton pastry), * 200 g kipfilet, * 50 g kastanjes, * mespunt zout, * 1 theelepel suiker, * gemalen peper, * 1 ui, * 1/2 theelepel aardappelzetmeel,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pikante Hoemoes Wontons

INGREDIENTEN

1 pakje wonton blaadjes ( of liever het dunnere filo deeg), 1 bakje Maza Hoemoes, 1 bakje Maza Hoemoes Kerrie, 1 bakje Maza Hoemoes Tomaat, Snufje basilicum of oregano ( voor de Tomaat hoemoes), Snufje Cayenepeper ( voor de Kerrie hoemoes), Snufje Kummel poeder ( voor de hoemoes),

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  10-20 min.

PANGSIT

INGREDIENTEN

Ingredienten:225 gram wonton deegvellen - 1 eiwit - olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie - 120 gram gepelde pinda's - 2 teentjes knoflook uit de pers - 225 gram grofgehakte gepelde garnalen - 1 stuk geraspte gember - 1 eetlepel sojasaus - 2 eieren - 8 lenteuitjes - fijngehakt - zout en peper.

  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aspergesoepje met ravioli van langoustines

Feestelijke soep die super lekker is 

INGREDIENTEN

8 soepasperges, 1 l kippenbouillon, 1 ui, 1 prei (alleen het wit), 20 g boter, 1 el bloem, 6 langoustines, 5 cl room, 50 g visfilet, 1 ei, 12 vellen wonton 10 x 10 cm, 2 bosuitjes

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma Toos Wan-tan soep

Pittige Thaise WonTon soep met originele thaise smaak

INGREDIENTEN

1,0 l. Kippenbouillon of Wanton boullon (bij Toko), (4 st. Lemongrass, 4 st. Limoenblaadjes, 4 st. Geweekte Chinese champignons in reepjes, 1 st. Spaanse peper of 2 kleine chilipepers, 2 repen Galanwortel 5cm., 2 cm. Gemberwortel)*, , * te verkrijgen bij de aziatische toko als "frozen Tom Yung Mix", , 12 WonTon ballen ( ook bij toko te verkrijgen), 1/2 bosje Lente-ui, 1 blaadje Koriander (gehakt), Paar druppeltjes sesamolie per kop

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Salmon ravioli with tomato cream sauce

INGREDIENTEN

Kant en klare wonton / ravioli vellen - 1 pakket, ei - 1, zalmfilet - 1 (1/2 lb), ricotta - 5 oz, citroenschil - 1 el., zout - naar smaak, versgemalen zwarte peper - naar smaak, , Voor de saus: -, cherry tomaten - 2 kopjes, extra vergine olijfolie - 1 el., zeezout - 1 theelepel, fijngehakt knoflook - 1 teentje, fijngesneden blaadjes salie - 1 eetlepel, ansjovisfilet - 3, prosecco of witte wijn - 1/4 kop, room - 1/2 kop, versgemalen zwarte peper - naar smaak, vers geraspte Parmezaanse kaas - 1/2 kop

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2013
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste wonton recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top