Zalm wontons met wasabi
Japans getint voorgerecht....Verslavend! (een recept uit ELLE)
Ingrediënten 4 personen
350g zalmfilet,1 eiwit,2 sjalotjes (gepeld en fijngehakt),4 TL wasabi pasta, 2 TL geraspte citroenschil,sap van 1 grote citroen,diepvries wonton-velletjes,sojasaus,olie om bodem van stoommandje mee in te vettenBereidingswijze
Maal in foodprocessor zalmfilet, eiwit, sjalotjes en de helft van de wasabi-pasta en citroenrasp tot een fijn mengsel. Ontdooi de wonton-velletjes apart van elkaar en leg in het midden van elk 2 TL zalmmengsel. Breng het deeglapje over de vulling bijeen en druk iedere wonton goed dicht zodat de vulling niet kan ontsnappen. Stoom de wontons in een dun met olie bestreken stoommandje boven kokend water ca. 3 min. om de vulling te garen. Roer soja, resterende wasabipasta en citroensap tot een dipsaus en serveer bij de hete wontons.