1. Home
  2. Recepten
  3. Witte Wijn Cr

Witte wijn cr recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GEPOCHEERDE KALFSOESTER

INGREDIENTEN

2 rundvleesbouillontabletten ? 200 g cantharellen (paddestoelen) ? 2 sjalotjes ? 175 g roomboter ? kerriepoeder ? 2 eetlepels droge witte ? 1 bekertje cr (125 ml) ? 1 dl vleesfond (pot a 380 ml) ? 2 stuks knolselderij ? (zee)zout ? 4 kalfsoesters ? peper ? 1 eetlepel olijfolie

Voorbereiding

In pan 7 1/2 dl water met bouillontabletten aan de kook brengen. Cantharellen voorzichtig schoonvegen. Uiteinde van steeltjes verwijderen, restjes bewaren voor saus. Cantharellen in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en fijn snipperen. In koekenpan 25 g boter verhitten en hierin helft van sjalot en cantharelrestjes fruiten. Mespunt kerriepoeder even meebakken, afblussen met witte wijn. Creme fraiche erdoor roeren, vleesfond en 2 1/2 dl bouillon toevoegen. Saus in ca. 20 minuten tot de juiste dikte laten inkoken en door fijne zeef in andere steelpan schenken. Intussen knolselderij schillen. Een knolselderij in grove, gelijkmatige stukken snijden. Andere knolselderij in plakken snijden en vervolgens in dunne repen. Stukken knolselderij in pan met weinig water met zout in ca. 15 minuten beetgaar koken. Afgieten en in zeef laten uitlekken. Op dezelfde wijze knolselderijrepen in ca. 10 minuten beetgaar koken.

Bereidingswijze

Kalfsoesters in plakjes van 1/2 cm dik snijden en ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Intussen knolselderijstukken met 100 g boter in blender of keukenmachine glad pureren. Op smaak brengen met zout en peper. In pan 25 g boter smelten, knolselderijreepjes hierin zachtjes stoven. Knolselderijpuree en cantharelsaus al roerend opnieuw verwarmen. Rest van bouillon in hapjespan schenken en stevig op smaak brengen met zout en peper. Pan op laag vuur (op vlamverdeler) zachtjes verwarmen tot ca. 50 ?C. Plakjes kalfsvlees in lauwe bouillon laten glijden en in ca. 3 minuten gaar pocheren. Met schuimspaan uit bouillon nemen en warm houden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten en cantharellen op hoog vuur 1 minuut roerbakken. Na 30 seconden rest van sjalot nog 1 minuut meebakken. Cantharellen bestrooien met zout en peper.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stroganoff met Valess en tagliatelle

Lekkere vega pasta gemaakt door Annemiek van Keukenliefde

INGREDIENTEN

1 duoverpakking Valess Filetstukjes*, 1 el paprikapoeder, 100 g sugar snaps, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in smalle repen gesneden, 125 g champignons, in vieren gesneden, 1 teen knoflook, uitgeperst, Scheut droge witte wijn, 150 ml groentebouillon (gemaakt van 1 bouillontablet met 500 ml water), Paar takjes platte peterselie, fijngehakt, 2 el crème fraîche, 200 g tagliatelle, Zout en peper, Olijfolie om in te bakken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Warm vijgentaartje met lavendelijs

INGREDIENTEN

, Voor het ijs:, , 2,5 dl melk, , 1,25 dl slagroom, , 10 lavendelbloemetjes, , 4 eidooiers, , 100 g suiker, , Voor het beslag :, , 150 g bloem, , 50 g witte basterdsuiker, , 100 g zachte boter, , snufje zout, , rasp van 1/4 sinaasappel, , rasp van 1/4 citroen, , 1/2 ei, , Voor de vulling :, , 180 g amandelspijs, , 180 g gedroogde vijgen, in kleine blokjes, , 1 ei, , 3 el amandellikeur, , Voor de coulis :, , 25 g suiker, , 1 dl creme de cassis, , 1 dl rode wijn, , 4 geschilde, in stukjes gesneden verse vijgen, , Verder :, , 6 gehalveerde verse vijgen, enkele takjes verse lavendel,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zwiebelkuchen Uientaart

Traditioneel Duits gerecht, wat ter ere van de oogst gegeten wordt. Men drinkt dit met de eerste wijn, Federwei?er genaamd.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 g Meel, 9 g gist (poeder), 80 g Margarine, 1/2 TL zout, 8-10 EL water, 1 TL Witte wijnazijn, Voor de vulling:, 200 g gekookte ham (of magere spekjes), 400 g uien, 20 g Boter, Kummel naar smaak (kan ook zonder), 100 g Creme Fraiche, 2 Eieren, Peper, zout, evt. geraspte kaas,

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Duits
  •  > 120 min.
Nieuwste witte wijn cr recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top