1. Home
  2. Recepten
  3. Witte Wijn

Witte wijn recepten (23.670) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Traditionele uiensoep!

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!

INGREDIENTEN

400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

knoflooksaus van roos!

Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:

INGREDIENTEN

Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

zalm uit de oven

INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.

Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.

INGREDIENTEN

60 gr boter, 500 gram gedroogde pasta, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 dl witte wijn, 1 ¾ dl slagroom, geraspte schil van een halve citroen, 2 el citroensap, 2 el geknipt bieslook, 300 gr gerookte zalm in reepjes, zout en zwarte peper, desgewenst 4 el zalmkaviaar.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Cauliflower Pie

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT

Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.

INGREDIENTEN

600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mosselen, pittige

Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes

Een lekker en simpele ovenschotel. Populair bij kinderen maar ook volwassenen smullen hiervan.

INGREDIENTEN

600 gr broccoli - 350 gr kipfilet - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 flinke eetl bloem - peper, zout - 250 ml slagroom - scheutje witte wijn of water - 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken,  , Voor de saus:,  , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

INGREDIENTEN

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tapas: Pittige Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Risotto met tonijn en portabella

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

INGREDIENTEN

1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.

INGREDIENTEN

400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witte Sangria

Dit drankje doet het altijd goed op feestjes. Naderhand blijf ik het recept uitdelen en dan schaam ik me bijna omdat het zo simpel is.... maar oooo zoooo lekker op een warme zomerse avond

INGREDIENTEN

, 2 flessen halfzoete witte wijn, 1 verse ananas, 1 galia meloen, 2 blikken lytchees, 4 appels (jonagold, granny smith), beetje bacardi,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2004
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 middelgrote prei, 1 sjalotje, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 1/2 kippenbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom, 2 eetlepels dyonmosterd, vers gemalen peper, suiker, 2 takjes peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes

Gewoon zo?n heerlijke simpele pasta die iedereen lust. En snel bereid is!!!

INGREDIENTEN

600 gram verse pasta (of bijvoorbeeld die verse pasta van A.H.Voor de saus (4 personen):pakje Boursin met knoflook-kruiden 2 dl witte, zoete wijn (Chardonnay) 2 handjes sugar snaps (suikerpeulen) of normale peultjes 2 uien60 gram pijnboompitten 2 eetlepels rode pesto 600 gram (zachte) hamlappenzout, peper, rundvlees-bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paddestoelen-notenragout met witte wijn

Vegetarisch, hoofdgerecht; heerlijk met rijst of gierst en een salade; 4 pers.

INGREDIENTEN

250 g champignons, 250 g oesterzwammen, 50 g cashewnoten, 50 g walnoten, 50 g hazelnoten, 2 uien, 40 g boter (bakboter), 40 g bloem, 1 eierdooier, 2 cl arachideolie, 2 dl groentebouillon, 2 dl wijn (wit/droog), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 0.5 dl room, peper, zout, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Zuurkool Ovenschotel

Heerlijke ovenschotel met zuurkool, gehakt, worst, spekjes, aardappelpuree, gegratineerd met kaas. Ook heerlijk voor mensen die normaal geen zuurkoolfan zijn.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkol, 4 ons runder- of varkensgehakt, 1 rookworst, 100 gram spekblokjes, 1 ui, teentje knoflook, paprikapoeder, 3 jeneverbessen, 2 kruidnagels, laurierblad, beetje zout, boter, droge witte wijn, aardappelpuree (water & melk), zakje geraspte kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpot van kip en witte wijn

INGREDIENTEN

2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 wortels, olijfolie, 1 volle el. bloem, 1 blik tomatenstukjes (400 g), zeezout en zwarte peper uit de molen, 3 takjes verse tijm, 600 g in blokjes gesneden ontbeende kippendijen, 5 dl. witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse kipfilet met witte wijn

Plakjes kipfilet met champignons, ham, paprika en witte wijn.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 dikke plak ham a 50 gr, 1 rode en 1 gele paprika, 250 gr champignons, 1 eetlepel bloem, peper, zout, 4 enkele kipfilets, 25 gr boter, droge witte wijn, 2 theelepels oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen In Witte Wijn Met Knoflook

Mosselen in witte wijn klaargemaakt (zie Mosselen in witte wijn), maar nu andere ingredienten bijgevoegd, waaronder knoflook.

INGREDIENTEN

4 kilogram mosselen, 2 grote rode uien, 2 middeldikke preien, 2 bosjes peterselie, 2 bosjes selderij, 1 grote winterwortel, 6 dl. witte wijn (neem goedkope, wel droge), 2 klonten boter, 2 tomaten, 6 teentjes knoflook, peper, paprikapoeder., , Voor de dipsaus zie: mosselen in witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spaghetti Carbonara (Nigella Lawson)

Dit recept is van Nigella Lawson. Ik gebruik alleen crème fraiche i.p.v. heavy cream.

INGREDIENTEN

- 450 g spaghetti, - half bakje crème fraiche (ongeveer 60 ml), - 250 g pancetta blokjes of spekjes, - 60 ml droge witte wijn of vermout, - 4 eieren, - 50 g parmezaanse kaas, - 2 tl olijfolie, - zwarte peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde champignons met groene pesto

Deze SUPERlekkere champignons maakte ik voor een Tapasbuffet ter gelegenheid van een feestje van een vriend. Heel erg lekker! De hoeveelheid is voor 35-40 champignons.

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons -, 2 kruidenbouillontabletten -, 2 sjalotjes (gesnipperd) -, 2 eetlepels witte (wijn) azijn -, 5 eetlepels olijfolie -, peper, zout -, 2 theelepels suiker -, 2 teentjes knoflook -, 2 eetlepels groene pesto -, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.

witte wijn risotto

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 ui, 2 stronkjes bleekselderij, 300 g. risottorijst, 1/2 fles Pinot Grigio, 1 l. groentenbouillon, 4 el. mascarpone, 100 g. rucola, 100 g. Parmezaanse kaas, peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet-ham-basilicum-mozzarella uit oven

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel. Hier raak je blij van...

INGREDIENTEN

1 halve kipfilet per persoon, 2 gekneusde teentjes knoflook, olijfolie en boter voor bakken, gesmolten boter voor ovenschaal, patentbloem goed op smaak gebracht met zout en zwarte peper, droge witte wijn, beetje kippenbouillon, plakken York ham of ham van eigen keuze, verscheurde basilicum bladeren, Mozzarella kaas in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zalm in witte wijn

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 250 g champignons, 1/2 l droge witte wijn, 1 1/2 dl room, 1 eetl gedroogde dragon, 1 eelt gehakte basilicum, 1 mespuntje cayennepeper, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witte wijn sangria

INGREDIENTEN

Wijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top