Witloof
Voor 4 pers.
0,5 kg witloof 1 el fijne suiker 1 el boter ? kfflp citroensap nootmuskaat peper, zout
Was en droog het witloof snij een klein stukje onderaan af snij in kegelvorm het bittere gedeelte weg laat de boter smelten en lichtbruin kleuren voeg het witloof erbij bestrooi het met de suiker laat op een vrij hevig vuur lichtjes kleuren draai de witloofstruikjes een paar keer voorzichtig om en om voeg het citroensap bij en een scheutje water kruid met een snuifje nootmuskaat, zout en peper dek de pan half af en laat op een zacht vuur stoven tot het witloof beetgaar is
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2004Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Witloof
Witloof,paprikapoeder,peper uit de molen, gemalen kruidnoot, olijfolie en pastis
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2001Belgisch Bijgerecht10-20 min.
witloof
Met gehaktballen en tomaat
Halve kg witloof,1kg gehakt,1fles tomaat,1laurierblad,p+z,1blokje tuinkruiden,gemalen kaas,aardappelen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
witloof
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2009Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Witloof in gerookte zalm
Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.
8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-03-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
witloof met cambozola
Witloof, cambozola, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2000Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Gestoofd Witloof
Echt Belgisch recept gestoofd witloof met suiker
2kg witloof,150 gr suiker, muskaatnoot,peper, zout,schuifje boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-1999Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Witloof met gehaktballetjes
Snel en makkelijk eenpansgerecht.
Gehakt, aardappelen, witloof voor 4 personen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-04-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Sint-jakobsvruchten met witloof
(H)eerlijk feestelijk warm voorgerecht dat makkelijk te bereiden is
4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2017Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Sint-jakobsvruchten met witloof
Lekkere rijkelijke soep , prima geschikt voor elk feest
4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2016Belgisch20-30 min.
Pompoensoep met witloof
De consistentie van pompoensoep maar de bittere smaak van het witloof neutraliseert de zoetflauwe smaak van pompoen
400 g witloof, 400 g pompoen. 1 ajuin. boter. 50 ml room. 1.5 l water. 1 kruidentuiltje. pezo. 2 koffielepels gehakte peterselie
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-2004Belgisch20-30 min.
KIP MET WITLOOF
EN GEROOKT SPEK
1 KIP IN STUKKEN - 1 KG WITLOOF - ENKELEN SNEDEN GEROOKT SPEK
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken witloof
Zo moet het....volgens de chef !
-1 kg witloof, -125 g boter, -50 g peterselieblaadjes, -1/2 citroen, -zout en peper, -fijne kristalsuiker
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2004Belgisch Bijgerecht30-60 min.
gehaktballen met witloof
Eigen recept. Iemand die anders geen witloof eet zal dit zeker lekker vinden. Het proberen waard.
1 kg witloof, 750 gr gehakt, 100 gr boter, peper, zout en nootmuskaat
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Witloof met knoflook
Pittig gebakken witloof
-4 struikjes witloof, -3 teentjes knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 el gehakte peterselie, -wat zout en peper
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-03-2004Belgisch Bijgerecht10-20 min.
Witloof gevuld.
500 gr. toebereid varkens en kalfsgehakt, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 8 stronkjes witloof, 25 gr. boter, muskaatnoot, peper, zout.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-01-2003Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Gevuld witloof.
8 stukken witloof, boter: 25 gram, varkens- en kalfsgehakt: 500 gram, rookspek: 8 sneetjes, muskaatnoot en, peper en zout.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-01-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Gebakken witloof
Voor 4 pers.
4 a 6 struikjes witloof, water, citroensap, boter, peper, zout
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-01-2004Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Gegratineerd Witloof
Witloof met hesp en kaassaus.
4 stukken witloof - 4 dikke schellen gekookte hesp - 2 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem - 200 ml melk - 300 ml water met 1/2 bouillonblokje - 150g gemalen Emmentaler - peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-1999Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Kip met witloof.
1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Kip met witloof.
1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-07-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Roergebakken witloof
6 struikjes witloof, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1/2 eetlepel suiker, , 1 eetlepel oestersaus, , (versgemalen) peper, , , wok
- Belgisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2003Belgisch Bijgerecht0-10 min.
Witloof Met Philadelphia
Geef eens een ander smaakje aan witloof
2 stronkjes witloof per persoon, 1 doosje Philadelphia kaas voor 3 a 4 personen, kruidnoot, peper en zout, gerookte zalm
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-04-2001Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Witloof met kaas
2 steeltjes witloof, 100 g roquefor of kruidenkaas, beetje verse room, 4 okkernoten, gehakte peterselie, wat sla
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2001Internationaal Voorgerecht20-30 min.
kip & witloof
Pittig
4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2002Multi-cultureel Hoofdgerecht10-20 min.
Witloof Parmentier
Voor 2 personen -W.W.recept - 4 punten
300 g aardappelen, 1 ajuin, 1knoflookteentje, 500 g witloof, peterselie, 140 g rundergehakt(5% vetgehalte), 5 cl witte wijn, 10 cl magere melk, 1 el vetarme room (8% v.g.), 1 kl groentebouillon, 1 el paneermeel, peper en zout, tijm
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-02-2005Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Quiche met witloof
Als voorgerecht of als hoofdgerecht met een fris slaatje
1 vel bladerdeeg, , 8 stronkjes witloof, , 4 eetlepels cherry-azijn, , 4 eetlepels gehakte peterselie, , 2 dl melk, , 2 dl room, , 4 eieren, , 2 eigelen, , bakboter, , 8 schijven gekookte ham, , 5 eetlepels gemalen kaas,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-12-2003Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Witloof met cambozola
8 stronkjes witloof, ? 16 fijne sneden gerookt spek, ? 250 g. cambozola, ? 1 el citroensap, ? versgemalen peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Ovenschotel met witloof
=18pxEen heerlijk winterse ovenschotel met onze Vlaamse trots: witloof.
600 g witloof, 200 g spekblokjes, 500 g oesterzwammen, 1 kg bloemige aardappelen, 1 knoflook teentje, 1sjalot, melk, 150 g feta, honing, zonnebloempit, nootmuskaat, boter, olijfolie, peper en zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2021Belgisch30-60 min.
Gevuld witloof
500 gr gekruid varkens- en kalfsgehakt - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 8 stronkjes witloof - 25 gr boter - muskaatnoot - peper en zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2001Belgisch30-60 min.
Hespengebraad met witloof
Heerlijk hoofdgerecht!
1 hespengebraad, 8 stronkjes witloof, 10 eetlepels sherry, 4 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels water, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, ,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-03-2000Belgisch30-60 min.
kip & witloof
Pittig
4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2002Multi-cultureel Hoofdgerecht10-20 min.
kip met witloof.
Gezond en goedkoop.
1.2stukken kip,(bil),4grote witloof kolven., 2.350ml halfvolle melk,bloemom de kip te bestuiven., 3.150ml vers room met15% vetgehaalte., 4.10gr boter,1/2kl zout.20 draaien van de pepermolen.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Zalm met witloof
8 gelijke witloof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
witloof met lamsgehakt
With love from Brussels,hier een eeeeeeenig recept met ons Belgisch witloof.
500 gr lamsgehakt;1 ei;3 a 4 el paneermeel;peper en zout;muskaatnoot;1 teentje look(ik neem 2);12 kleine stronkjes witloof;12 plakjes pancetta(Italiaanse ham);boter;600 gr aardappelen(Bintjes);2 el gehakte verse kruiden(peterselie,dragon,basilicum);melk.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Lamskoteletjes met witloof
8 stronkjes witloof, 100 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat, 5 g suiker, 1 theelepel citroensap, 1 mespuntje vleesextract, 4 teentjes knoflook, 4 takjes rozemarijn, 12 lamskoteletten,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Cesarsalade met witloof
Lekker Cesarsalade met witloof.
6 eieren, 50 g ansjovisfilets (in olie), 3 teentjes knoflook, 0.5 citroen, 1 eetlepel kappertjes, 8 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), peper, zout, 4 stronkjes witloof, 4 stronkjes witloof (rood), 1 krop krulsla, 2 tomaten, 2 sneetjes wit brood, 50 g veldsla., ,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Kip Met Witloof
Een lekker Belgisch stoofpotje
Kippedelen of kipfilet, 1 kg witloof (Brussels lof), zout, peper, bloem, boter,1/2 liter kookroom of lightroom,sap van 1/4 citroen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2001Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Tongfilets met witloof
8 tongfilets, 6 stronkjes witloof, 50 cl.droge witte wijn, 50 gr.boter of margarine, 20 cl.room, gehakte peterselie, muskaatnoot,peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Forel Met Witloof
1 kg forellen, 750 g witloof, 200 g gerookt spek, 150 g boter, 1 dl room, 1 dl witte wijn, 3 sjalotten
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
visfilets met witloof
Je kan dit recept met alle visfilets maken!
800gr visfilets, 1kg witloof, 1 blokje visbouillon, enkele safraandraadjes, 1/2citroen, 1 bosje peterselie, p,z,suiker
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2002Belgisch30-60 min.
-
Witloof
van Gerardavda , 1 recepten, 0 volgers
-
Witloof gevuld met Gehakt
van GTItje , 1 recepten, 0 volgers
-
WITLOOF
van vifke , 37 recepten, 0 volgers