1. Home
  2. Recepten
  3. Witloof

Witloof recepten (1.321) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

0,5 kg witloof, 1 el fijne suiker, 1 el boter, ? kfflp citroensap, nootmuskaat, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Witloof

INGREDIENTEN

Witloof,paprikapoeder,peper uit de molen, gemalen kruidnoot, olijfolie en pastis

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

witloof

Met gehaktballen en tomaat

INGREDIENTEN

Halve kg witloof,1kg gehakt,1fles tomaat,1laurierblad,p+z,1blokje tuinkruiden,gemalen kaas,aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

witloof

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witloof in gerookte zalm

Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witloof met cambozola

INGREDIENTEN

Witloof, cambozola, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofd Witloof

Echt Belgisch recept gestoofd witloof met suiker

INGREDIENTEN

2kg witloof,150 gr suiker, muskaatnoot,peper, zout,schuifje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met gehaktballetjes

Snel en makkelijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

Gehakt, aardappelen, witloof voor 4 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met witloof

Lekkere rijkelijke soep , prima geschikt voor elk feest

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met witloof

(H)eerlijk feestelijk warm voorgerecht dat makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

KIP MET WITLOOF

EN GEROOKT SPEK

INGREDIENTEN

1 KIP IN STUKKEN - 1 KG WITLOOF - ENKELEN SNEDEN GEROOKT SPEK

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken witloof

Zo moet het....volgens de chef !

INGREDIENTEN

-1 kg witloof, -125 g boter, -50 g peterselieblaadjes, -1/2 citroen, -zout en peper, -fijne kristalsuiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pompoensoep met witloof

De consistentie van pompoensoep maar de bittere smaak van het witloof neutraliseert de zoetflauwe smaak van pompoen

INGREDIENTEN

400 g witloof, 400 g pompoen. 1 ajuin. boter. 50 ml room. 1.5 l water. 1 kruidentuiltje. pezo. 2 koffielepels gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

gehaktballen met witloof

Eigen recept. Iemand die anders geen witloof eet zal dit zeker lekker vinden. Het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 750 gr gehakt, 100 gr boter, peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met knoflook

Pittig gebakken witloof

INGREDIENTEN

-4 struikjes witloof, -3 teentjes knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 el gehakte peterselie, -wat zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witloof gevuld.

INGREDIENTEN

500 gr. toebereid varkens en kalfsgehakt, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 8 stronkjes witloof, 25 gr. boter, muskaatnoot, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevuld witloof.

INGREDIENTEN

8 stukken witloof, boter: 25 gram, varkens- en kalfsgehakt: 500 gram, rookspek: 8 sneetjes, muskaatnoot en, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 a 6 struikjes witloof, water, citroensap, boter, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerd Witloof

Witloof met hesp en kaassaus.

INGREDIENTEN

4 stukken witloof - 4 dikke schellen gekookte hesp - 2 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem - 200 ml melk - 300 ml water met 1/2 bouillonblokje - 150g gemalen Emmentaler - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roergebakken witloof

INGREDIENTEN

6 struikjes witloof, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1/2 eetlepel suiker, , 1 eetlepel oestersaus, , (versgemalen) peper, , , wok

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witloof Met Philadelphia

Geef eens een ander smaakje aan witloof

INGREDIENTEN

2 stronkjes witloof per persoon, 1 doosje Philadelphia kaas voor 3 a 4 personen, kruidnoot, peper en zout, gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met kaas

INGREDIENTEN

2 steeltjes witloof, 100 g roquefor of kruidenkaas, beetje verse room, 4 okkernoten, gehakte peterselie, wat sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witloof Parmentier

Voor 2 personen -W.W.recept - 4 punten

INGREDIENTEN

300 g aardappelen, 1 ajuin, 1knoflookteentje, 500 g witloof, peterselie, 140 g rundergehakt(5% vetgehalte), 5 cl witte wijn, 10 cl magere melk, 1 el vetarme room (8% v.g.), 1 kl groentebouillon, 1 el paneermeel, peper en zout, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche met witloof

Als voorgerecht of als hoofdgerecht met een fris slaatje

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, , 8 stronkjes witloof, , 4 eetlepels cherry-azijn, , 4 eetlepels gehakte peterselie, , 2 dl melk, , 2 dl room, , 4 eieren, , 2 eigelen, , bakboter, , 8 schijven gekookte ham, , 5 eetlepels gemalen kaas,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met cambozola

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, ? 16 fijne sneden gerookt spek, ? 250 g. cambozola, ? 1 el citroensap, ? versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld witloof

INGREDIENTEN

500 gr gekruid varkens- en kalfsgehakt - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 8 stronkjes witloof - 25 gr boter - muskaatnoot - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hespengebraad met witloof

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 hespengebraad, 8 stronkjes witloof, 10 eetlepels sherry, 4 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels water, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kip met witloof.

Gezond en goedkoop.

INGREDIENTEN

1.2stukken kip,(bil),4grote witloof kolven., 2.350ml halfvolle melk,bloemom de kip te bestuiven., 3.150ml vers room met15% vetgehaalte., 4.10gr boter,1/2kl zout.20 draaien van de pepermolen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met witloof

INGREDIENTEN

8 gelijke witloof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

witloof met lamsgehakt

With love from Brussels,hier een eeeeeeenig recept met ons Belgisch witloof.

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt;1 ei;3 a 4 el paneermeel;peper en zout;muskaatnoot;1 teentje look(ik neem 2);12 kleine stronkjes witloof;12 plakjes pancetta(Italiaanse ham);boter;600 gr aardappelen(Bintjes);2 el gehakte verse kruiden(peterselie,dragon,basilicum);melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met witloof

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, 100 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat, 5 g suiker, 1 theelepel citroensap, 1 mespuntje vleesextract, 4 teentjes knoflook, 4 takjes rozemarijn, 12 lamskoteletten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cesarsalade met witloof

Lekker Cesarsalade met witloof.

INGREDIENTEN

6 eieren, 50 g ansjovisfilets (in olie), 3 teentjes knoflook, 0.5 citroen, 1 eetlepel kappertjes, 8 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), peper, zout, 4 stronkjes witloof, 4 stronkjes witloof (rood), 1 krop krulsla, 2 tomaten, 2 sneetjes wit brood, 50 g veldsla., ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tongfilets met witloof

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 6 stronkjes witloof, 50 cl.droge witte wijn, 50 gr.boter of margarine, 20 cl.room, gehakte peterselie, muskaatnoot,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Met Witloof

Een lekker Belgisch stoofpotje

INGREDIENTEN

Kippedelen of kipfilet, 1 kg witloof (Brussels lof), zout, peper, bloem, boter,1/2 liter kookroom of lightroom,sap van 1/4 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Met Witloof

INGREDIENTEN

1 kg forellen, 750 g witloof, 200 g gerookt spek, 150 g boter, 1 dl room, 1 dl witte wijn, 3 sjalotten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

visfilets met witloof

Je kan dit recept met alle visfilets maken!

INGREDIENTEN

800gr visfilets, 1kg witloof, 1 blokje visbouillon, enkele safraandraadjes, 1/2citroen, 1 bosje peterselie, p,z,suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top