Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Witloof

Witloof recepten (1.359) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

0,5 kg witloof, 1 el fijne suiker, 1 el boter, ? kfflp citroensap, nootmuskaat, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Witloof

INGREDIENTEN

Witloof,paprikapoeder,peper uit de molen, gemalen kruidnoot, olijfolie en pastis

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

witloof

Met gehaktballen en tomaat

INGREDIENTEN

Halve kg witloof,1kg gehakt,1fles tomaat,1laurierblad,p+z,1blokje tuinkruiden,gemalen kaas,aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

witloof

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witloof in gerookte zalm

Een feestelijke versie ...een verrukkelijke witloofschotel met gerookte zalm en grijze garnalen bereidingstijd 60 min. voor 4 pers. Zalm bevat veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor hart-en bloedvaten en cholesterolverlagend werken.

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof; 8 sneden gerookte zalm; 250 g grijze garnalen; 8 dl room; 400 g mascarpone; 3 blokjes visbouillon; 150 g gemalen kaas; 2 glazen witte wijn; maizena express; peper (en zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witloof met cambozola

INGREDIENTEN

Witloof, cambozola, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Witloof met gehaktballetjes

Snel en makkelijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

Gehakt, aardappelen, witloof voor 4 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofd Witloof

Echt Belgisch recept gestoofd witloof met suiker

INGREDIENTEN

2kg witloof,150 gr suiker, muskaatnoot,peper, zout,schuifje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met witloof

(H)eerlijk feestelijk warm voorgerecht dat makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 12 sint-jakobsvruchten, 1 el suiker, 2 el balsamicoazijn, truffelolie, nootmuskaat, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

KIP MET WITLOOF

EN GEROOKT SPEK

INGREDIENTEN

1 KIP IN STUKKEN - 1 KG WITLOOF - ENKELEN SNEDEN GEROOKT SPEK

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken witloof

Zo moet het....volgens de chef !

INGREDIENTEN

-1 kg witloof, -125 g boter, -50 g peterselieblaadjes, -1/2 citroen, -zout en peper, -fijne kristalsuiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip met witloof.

INGREDIENTEN

1 grote kip, 1 kg witloof, 25 g boter, 5 dl room, sap van 1 citroen, bloem, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken witloof

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

4 a 6 struikjes witloof, water, citroensap, boter, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

gehaktballen met witloof

Eigen recept. Iemand die anders geen witloof eet zal dit zeker lekker vinden. Het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 750 gr gehakt, 100 gr boter, peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pompoensoep met witloof

De consistentie van pompoensoep maar de bittere smaak van het witloof neutraliseert de zoetflauwe smaak van pompoen

INGREDIENTEN

400 g witloof, 400 g pompoen. 1 ajuin. boter. 50 ml room. 1.5 l water. 1 kruidentuiltje. pezo. 2 koffielepels gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Hespengebraad met witloof

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 hespengebraad, 8 stronkjes witloof, 10 eetlepels sherry, 4 eetlepels sherryazijn, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels water, 2 eetlepels gehakte peterselie, boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Roergebakken witloof

INGREDIENTEN

6 struikjes witloof, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1/2 eetlepel suiker, , 1 eetlepel oestersaus, , (versgemalen) peper, , , wok

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevuld witloof.

INGREDIENTEN

8 stukken witloof, boter: 25 gram, varkens- en kalfsgehakt: 500 gram, rookspek: 8 sneetjes, muskaatnoot en, peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witloof gevuld.

INGREDIENTEN

500 gr. toebereid varkens en kalfsgehakt, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 8 stronkjes witloof, 25 gr. boter, muskaatnoot, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witloof Parmentier

Voor 2 personen -W.W.recept - 4 punten

INGREDIENTEN

300 g aardappelen, 1 ajuin, 1knoflookteentje, 500 g witloof, peterselie, 140 g rundergehakt(5% vetgehalte), 5 cl witte wijn, 10 cl magere melk, 1 el vetarme room (8% v.g.), 1 kl groentebouillon, 1 el paneermeel, peper en zout, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kip & witloof

Pittig

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 stuks witloof, 1 peperboursin, olijfolie,muskaatnoot, 2 dl koffiemelk of room of magere melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witloof met cambozola

INGREDIENTEN

8 stronkjes witloof, ? 16 fijne sneden gerookt spek, ? 250 g. cambozola, ? 1 el citroensap, ? versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof met knoflook

Pittig gebakken witloof

INGREDIENTEN

-4 struikjes witloof, -3 teentjes knoflook (uit de knijper), -2 el olijfolie, -1 el gehakte peterselie, -wat zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witloof Met Philadelphia

Geef eens een ander smaakje aan witloof

INGREDIENTEN

2 stronkjes witloof per persoon, 1 doosje Philadelphia kaas voor 3 a 4 personen, kruidnoot, peper en zout, gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witloof Met Look

Ongelooflijk lekker recept met ongelooflijk veel look. Typisch Belgisch recept.

INGREDIENTEN

- 1 Kg witloof, - 1 bol look (U leest wel goed, 1 volledige bol look), - peper, zout, muskaatnoot, - een weinig boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witloof met lamsgehakt

With love from Brussels,hier een eeeeeeenig recept met ons Belgisch witloof.

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt;1 ei;3 a 4 el paneermeel;peper en zout;muskaatnoot;1 teentje look(ik neem 2);12 kleine stronkjes witloof;12 plakjes pancetta(Italiaanse ham);boter;600 gr aardappelen(Bintjes);2 el gehakte verse kruiden(peterselie,dragon,basilicum);melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witloof met kaas

INGREDIENTEN

2 steeltjes witloof, 100 g roquefor of kruidenkaas, beetje verse room, 4 okkernoten, gehakte peterselie, wat sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld witloof

INGREDIENTEN

500 gr gekruid varkens- en kalfsgehakt - 8 dunne sneetjes gerookt spek - 8 stronkjes witloof - 25 gr boter - muskaatnoot - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Quiche met witloof

Als voorgerecht of als hoofdgerecht met een fris slaatje

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, , 8 stronkjes witloof, , 4 eetlepels cherry-azijn, , 4 eetlepels gehakte peterselie, , 2 dl melk, , 2 dl room, , 4 eieren, , 2 eigelen, , bakboter, , 8 schijven gekookte ham, , 5 eetlepels gemalen kaas,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

visfilets met witloof

Je kan dit recept met alle visfilets maken!

INGREDIENTEN

800gr visfilets, 1kg witloof, 1 blokje visbouillon, enkele safraandraadjes, 1/2citroen, 1 bosje peterselie, p,z,suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kip Met Witloof

Een lekker Belgisch stoofpotje

INGREDIENTEN

Kippedelen of kipfilet, 1 kg witloof (Brussels lof), zout, peper, bloem, boter,1/2 liter kookroom of lightroom,sap van 1/4 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tongfilets met witloof

INGREDIENTEN

8 tongfilets, 6 stronkjes witloof, 50 cl.droge witte wijn, 50 gr.boter of margarine, 20 cl.room, gehakte peterselie, muskaatnoot,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerd Witloof

Witloof met hesp en kaassaus.

INGREDIENTEN

4 stukken witloof - 4 dikke schellen gekookte hesp - 2 eetlepels boter of margarine - 3 eetlepels bloem - 200 ml melk - 300 ml water met 1/2 bouillonblokje - 150g gemalen Emmentaler - peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

tongfilets met witloof

GB-recept

INGREDIENTEN

8 tongfilets (4 tongetjes), 6 stronkjes witloof uit volle grond, 50 cl droge wite wijn, 20 cl room, 50 g boter, gehakte peterselie, muskaatnoot, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met witloof

INGREDIENTEN

8 gelijke witloof struikjes - 1/4 van een glas Cherry - 8 plakjes gerookte zalm - 500 gr geraspte kaas - 150 gr garnalen - melk - water - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Met Witloof

INGREDIENTEN

1 kg forellen, 750 g witloof, 200 g gerookt spek, 150 g boter, 1 dl room, 1 dl witte wijn, 3 sjalotten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tagliatelle met witloof

Eens op een andere manier witloof klaargemaakt!

INGREDIENTEN

3 stronken witloof - 200g ontvette hesp - 200g ongekookte pasta - 2dl magere room - 1 eetlepel mosterd - gehakte verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

hespengebraad met witloof

Kan ook met varkensgebraad, kalfsgebraad, eveneens kalkoen, kip,.....

INGREDIENTEN

600 a 800 g hespengebraad, 8 stronken witloof, 2 soeplepels suiker, 4 soeplepels xeresazijn, 4 soeplepels sherry, 8 soeplepels water, klontje boter, tuinkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top