Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Witlofroomsoep

Witlofroomsoep recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Witlofroomsoep

Je kan er geen genoeg van krijgen

INGREDIENTEN

1kg witlof,1 voetselder!!!, boter, 2 ajuinen niet te grote, 2 witte preien, peper en zout, 1 potje room 2dl bouillon liefst kippebouillon.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlofroomsoep

INGREDIENTEN

500 gram witlof, Plak gekookte ham van ca. 200 gram, 1 grote ui, 100 gram boter, 1 liter kippebouillon, Koksroom, Maizena, Peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Witlofroomsoep

Een heerlijke soep, eens iets anders dan anders

INGREDIENTEN

500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  •  
  •  20-30 min.

Witlofroomsoep

Een mooie romige soep.

INGREDIENTEN

, , , 500 gram witlof, ? liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Witlofroomsoep

INGREDIENTEN

500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Witlofroomsoep

INGREDIENTEN

500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Witlofroomsoep

INGREDIENTEN

500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Witlof-roomsoep

INGREDIENTEN

350 gram witlof, 2 sneetjes gerookt spek, 2 sneetjes ham, 1 ui, 25 gram vetstof, 30 gram bloem. 1 1/2 liter bouillon, nootmuskaat, 1 eierdooier, 2 dl room, peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

witlofroomsoep met blauwschimmelkaas

Hele aparte soep!

INGREDIENTEN

1 grote ui, 750 gr. witlof, 100 gr. roquefort of hollandse blauwschimmelkaas, 25 gr. amandelschaafsel, 3 eetl. olijfolie, 1? l. groentebouillon, 1 dl. slagroom, mespunt gemalen nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper, 3 eetl. fijngesneden (gedroogde)bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2005
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Witlofroomsoep met Zalmsnippers

Een heerlijke romige soep met zalm, en lekker snel op tafel!

INGREDIENTEN

* 1 liter bouillon, * halve liter melk, * 4 stronkjes witlof, * stukje prei of lente-ui, * zalmsnippers, * beetje boter, * 1 ui, * 1 laurierblaadje, * snufje nootmuskaat, * klein beetje mosterd, * halve theelepel suiker, * flink wat versgemalen zwarte peper, * 4 plakken Cheddarkaas, * 1 eetlepel maizena, * scheutje slagroom, * verse bieslook, * 1 a 2 teentjes knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

witlofroomsoep met bacon

Een licht hartige soep voor de liefhebber

INGREDIENTEN

30 gram boter, 4 struikjes witlof, 200 gram bacon, 1 l. groentebouillon, 4 eetlepels creme fraiche, zout en peper, 2 eetlepels fijn versnipperde bieslook., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  •  
  •  30-60 min.

Witlofroomsoep Met Garnalen

INGREDIENTEN

500 gr. witloof, 100 gr. Noordzeegarnalen, 4 afgestreken eetlepels bloem, 2 witteselderstengels, 1 ui, 1,5 l. kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 l. heet water), 1 dl. room, 1 eierdooier, 2 eetl. boter, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Valentijnsdag: witlofroomsoep

Met sint-jakobsmossel en zalm

INGREDIENTEN

Witlof (500 gram), Gevogeltebouillon (1.5 liter), Slagroom (2 dl.), Sint-Jakobsschelp (12 x), Zalm, verse (12 plak), Prei, dunne(1 x), Aardappel (2 grote), Laurier (3 blad.), Saffraan (3 draad), Cognac (1 sch.), Worcestershiresaus (1 tl.), Tabasco (1 sch.), Boter (1 klont), Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  •  
  •  60-120 min.

Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm

INGREDIENTEN

« Vorig dagmenu, Volgend dagmenu », Het dagmenu:, » Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm, » Lamsribstuk met hopscheuten en snijbonen, » IJsmousse van frambozen en Kriekbier, , , , , , , , , , , , , , 500 gr. witlof, 1.5 l. gevogeltebouillon, 2 dl. slagroom, 12 sint-jakobsschelpen, 12 plakjes zalm, verse, 1 prei, dunne, 2 grote aardappelen, 3 blaadjes laurier, 3 draadjes saffraan, 1 sch. cognac, 1 tl. worcestershiresaus, 1 sch. tabasco, 1 klontje boter, Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.

witlofroomsoep met gerookte zalm

Een heerlijke soep van witlof met gerookte zalm

INGREDIENTEN

Voor 4 pers., 500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Witlofroomsoep met gerookte zalm

Witloofroom met gerookte zalm

INGREDIENTEN

NODIG:, dille 4 takje(s), witloof(s) 500 gram, boter 50 gram, gevogeltebouillon 1 blokje(s), citroen(en) 1, water 75 cl, maïszetmeel (-elen) 1 koffielepel(s), aardappel(en) 100 gram, gerookte zalm 80 gram, room 25 cl

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Witlofroomsoep Met Julienne Van Ham En Truffel

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 10 gr boter, 1 sjalot, 300 gr witlof, 25 cc witte wijn, 500 cc kippenbouillon, 200 cc room, 2 eidooiers, zout, peper en iets nootmuskaat, receptuur garnituur: 50 cc room, 50 gr achterham, 5 gr truffel (mag ook een bakje shi-takes of trompets des mortes zijn)1 el gehakte peterselie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Witlof-roomsoep met gerookte paling

Feestelijke soep met een aparte toets

INGREDIENTEN

-1 kg witlof (in dunne reepjes gesneden, harde kern verwijdert), -50 g ontbijtspek (in reepjes), -2 uien (fijn gesnipperd), -3 stengels bleekselderij (dunne ringen), -1 l visbouillon (tabletje), -2 dl room, -peper en zout, -100 g gerookte paling (in stukjes), -peterselie en bieslook ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm

INGREDIENTEN

500 gr. witlof, , 1.5 l. gevogeltebouillon, , 2 dl. slagroom, , 12 sint-jakobsschelpen, , 12 plakjes zalm, verse, , 1 prei, dunne, , 2 grote aardappelen, , 3 blaadjes laurier, , 3 draadjes saffraan, , 1 sch. cognac, , 1 tl. worcestershiresaus, , 1 sch. tabasco, , 1 klontje boter, , Bieslook, verse, gehakte, , Peper, , Zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm

INGREDIENTEN

500 gram witlof -, 1 1/2 liter gevogeltebouillon -, 2 dl. slagroom -, 12 sint-jakobsschelpen -, 12 plakjes verse zalm -, 1 dunne prei -, 2 grote aardappelen -, 3 blaadjes laurier -, 3 draadjes saffraan -, 1 scheutje cognac -, 1 theelepel worcestershiresaus -, 1 scheutje tabasco -, 1 klontje boter -, vers gehakte bieslook -, zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm

INGREDIENTEN

500 gr. witlof, 1.5 l. gevogeltebouillon, 2 dl. slagroom, 12 sint-jakobsschelpen, 12 plakjes zalm, verse, 1 prei, dunne, 2 grote aardappelen, 3 blaadjes laurier, 3 draadjes saffraan, 1 sch. cognac, 1 tl. worcestershiresaus, 1 sch. tabasco, 1 klontje boter, Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top