Witlofroomsoep
Je kan er geen genoeg van krijgen
1kg witlof,1 voetselder!!!, boter, 2 ajuinen niet te grote, 2 witte preien, peper en zout, 1 potje room 2dl bouillon liefst kippebouillon.
Kook 1kg witlof met 1 voetselder. snij de andere groenten in middelgrote stukken en laat ze stoven met wat verse boter en voeg er peper en zout bij en ook de kippebouillon laat dit alles gedurende 40 minuten koken dan draai je de groenten samen met het vocht door een soepmixer tot de groenten helemaal tot een puree gemaakt zijn voeg pas op het laatste de room eraan toe en laat even koken voor een pittige smaak kan je eventueel een glaasje Antwerpse jenever bij doen ( zelf doe ik dit niet)
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-1999Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Witlofroomsoep
500 gram witlof, Plak gekookte ham van ca. 200 gram, 1 grote ui, 100 gram boter, 1 liter kippebouillon, Koksroom, Maizena, Peper en zout
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-08-2010Nederlands10-20 min.
Witlofroomsoep
Een heerlijke soep, eens iets anders dan anders
500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat,
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-199920-30 min.
Witlofroomsoep
500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-04-2002Internationaal60-120 min.
Witlofroomsoep
Een mooie romige soep.
, , , 500 gram witlof, ? liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat., ,
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-01-2002Goedkoop en snel0-10 min.
Witlofroomsoep
500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-03-2002Nederlands10-20 min.
Witlofroomsoep
500 gr witlof, 3/4 liter water, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels gembersiroop, citroensap, zout, peper, nootmuskaat
- Goedkoop en snel
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-1999Goedkoop en snel10-20 min.
Witlof-roomsoep
350 gram witlof, 2 sneetjes gerookt spek, 2 sneetjes ham, 1 ui, 25 gram vetstof, 30 gram bloem. 1 1/2 liter bouillon, nootmuskaat, 1 eierdooier, 2 dl room, peterselie.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-2001Nederlands60-120 min.
witlofroomsoep met blauwschimmelkaas
Hele aparte soep!
1 grote ui, 750 gr. witlof, 100 gr. roquefort of hollandse blauwschimmelkaas, 25 gr. amandelschaafsel, 3 eetl. olijfolie, 1? l. groentebouillon, 1 dl. slagroom, mespunt gemalen nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper, 3 eetl. fijngesneden (gedroogde)bieslook
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2005Goedkoop en snel20-30 min.
Witlofroomsoep met Zalmsnippers
Een heerlijke romige soep met zalm, en lekker snel op tafel!
* 1 liter bouillon, * halve liter melk, * 4 stronkjes witlof, * stukje prei of lente-ui, * zalmsnippers, * beetje boter, * 1 ui, * 1 laurierblaadje, * snufje nootmuskaat, * klein beetje mosterd, * halve theelepel suiker, * flink wat versgemalen zwarte peper, * 4 plakken Cheddarkaas, * 1 eetlepel maizena, * scheutje slagroom, * verse bieslook, * 1 a 2 teentjes knoflook
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2005Nederlands10-20 min.
witlofroomsoep met bacon
Een licht hartige soep voor de liefhebber
30 gram boter, 4 struikjes witlof, 200 gram bacon, 1 l. groentebouillon, 4 eetlepels creme fraiche, zout en peper, 2 eetlepels fijn versnipperde bieslook., ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-200030-60 min.
Witlofroomsoep Met Garnalen
500 gr. witloof, 100 gr. Noordzeegarnalen, 4 afgestreken eetlepels bloem, 2 witteselderstengels, 1 ui, 1,5 l. kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 l. heet water), 1 dl. room, 1 eierdooier, 2 eetl. boter, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-1999Belgisch30-60 min.
Valentijnsdag: witlofroomsoep
Met sint-jakobsmossel en zalm
Witlof (500 gram), Gevogeltebouillon (1.5 liter), Slagroom (2 dl.), Sint-Jakobsschelp (12 x), Zalm, verse (12 plak), Prei, dunne(1 x), Aardappel (2 grote), Laurier (3 blad.), Saffraan (3 draad), Cognac (1 sch.), Worcestershiresaus (1 tl.), Tabasco (1 sch.), Boter (1 klont), Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-200060-120 min.
Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm
« Vorig dagmenu, Volgend dagmenu », Het dagmenu:, » Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm, » Lamsribstuk met hopscheuten en snijbonen, » IJsmousse van frambozen en Kriekbier, , , , , , , , , , , , , , 500 gr. witlof, 1.5 l. gevogeltebouillon, 2 dl. slagroom, 12 sint-jakobsschelpen, 12 plakjes zalm, verse, 1 prei, dunne, 2 grote aardappelen, 3 blaadjes laurier, 3 draadjes saffraan, 1 sch. cognac, 1 tl. worcestershiresaus, 1 sch. tabasco, 1 klontje boter, Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-07-2010Internationaal0-10 min.
witlofroomsoep met gerookte zalm
Een heerlijke soep van witlof met gerookte zalm
Voor 4 pers., 500 gr witlof, 100 gr aardappelen, 80 gr gerookte zalm, 1 kippenbouillon tablet, 75 cl water, 25 cl room, 50 gr boter, 1 theel maiszetmeel, 4 dilletakjes, sap van 1 citroen, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2005Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Witlofroomsoep met gerookte zalm
Witloofroom met gerookte zalm
NODIG:, dille 4 takje(s), witloof(s) 500 gram, boter 50 gram, gevogeltebouillon 1 blokje(s), citroen(en) 1, water 75 cl, maïszetmeel (-elen) 1 koffielepel(s), aardappel(en) 100 gram, gerookte zalm 80 gram, room 25 cl
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2010Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Witlofroomsoep Met Julienne Van Ham En Truffel
1 teen knoflook, 10 gr boter, 1 sjalot, 300 gr witlof, 25 cc witte wijn, 500 cc kippenbouillon, 200 cc room, 2 eidooiers, zout, peper en iets nootmuskaat, receptuur garnituur: 50 cc room, 50 gr achterham, 5 gr truffel (mag ook een bakje shi-takes of trompets des mortes zijn)1 el gehakte peterselie.,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-1999Frans30-60 min.
Witlof-roomsoep met gerookte paling
Feestelijke soep met een aparte toets
-1 kg witlof (in dunne reepjes gesneden, harde kern verwijdert), -50 g ontbijtspek (in reepjes), -2 uien (fijn gesnipperd), -3 stengels bleekselderij (dunne ringen), -1 l visbouillon (tabletje), -2 dl room, -peper en zout, -100 g gerookte paling (in stukjes), -peterselie en bieslook ter garnering
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2002Belgisch30-60 min.
Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm
500 gr. witlof, 1.5 l. gevogeltebouillon, 2 dl. slagroom, 12 sint-jakobsschelpen, 12 plakjes zalm, verse, 1 prei, dunne, 2 grote aardappelen, 3 blaadjes laurier, 3 draadjes saffraan, 1 sch. cognac, 1 tl. worcestershiresaus, 1 sch. tabasco, 1 klontje boter, Bieslook, verse, gehakte, Peper, Zout
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-08-2002Internationaal60-120 min.
Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm
500 gr. witlof, , 1.5 l. gevogeltebouillon, , 2 dl. slagroom, , 12 sint-jakobsschelpen, , 12 plakjes zalm, verse, , 1 prei, dunne, , 2 grote aardappelen, , 3 blaadjes laurier, , 3 draadjes saffraan, , 1 sch. cognac, , 1 tl. worcestershiresaus, , 1 sch. tabasco, , 1 klontje boter, , Bieslook, verse, gehakte, , Peper, , Zout
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-07-2003Belgisch0-10 min.
Witlofroomsoep met Sint-Jakobsmossel en zalm
500 gram witlof -, 1 1/2 liter gevogeltebouillon -, 2 dl. slagroom -, 12 sint-jakobsschelpen -, 12 plakjes verse zalm -, 1 dunne prei -, 2 grote aardappelen -, 3 blaadjes laurier -, 3 draadjes saffraan -, 1 scheutje cognac -, 1 theelepel worcestershiresaus -, 1 scheutje tabasco -, 1 klontje boter -, vers gehakte bieslook -, zout en peper,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2002Nederlands30-60 min.