- Eigen recept
Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .
6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd zout, peper 250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden 1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd 2 eetlepels zonnebloemolie 50 + 50 gram belegen geraspte kaas 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes 2 eidooiers 50 ml slagroom of melk 800 gram kruimige aardappelen 1 pakje boursin (150 gram)
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree. Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit. Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. Oven voorverwarmen op 200 graden. Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken. Bestrooien met de rest van de kaas. In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.
- Duits Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2012Duits Hoofdgerecht20-30 min.
Ovenschotel met witlof, ham en eieren
4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands30-60 min.
Witlof met Ham en Kaas en mosterdpuree
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree uit de oven.
4 grote aardappelen, 2 stronken witlof, 2 el grove Zaanse mosterd, 25 g boter, 100 ml melk, 2 x 6 plakken kaas, 4 plakken achterham
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2013Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
witlof met ham en kaas
Mmmmmmmmmmm
Per persoon een a twee stronkjes witlof. Zoek lange, dunne stronkjes witlof uit in de winkel., Verder heb je nog nodig: een pakje schouderham, dunne plakjes en ongeveer een grote plak gesneden jonge kaas per stronk.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gegratineerde Witlof Met Ham-Kaas
Witlof gegratineerd met mon-chou,geraspte kaas, ham en hardgekookt ei
6 stronken witlof, mon-chou (voor sauzen), geraspte kaas, ham, ei, nootmuskaat
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Quiche van witlof met Ardenner ham en Gruyere
Lekkere luxe quiche met heel veel smaken en vrij snel te maken en op tafel te zetten.
200 g Ardenner ham, 5 plakjes bladerdeeg, uitgerold tot een lap van 20-25 cm doorsnee, Broodkruim van 1 snee brood, 25 g roomboter, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijn gesneden, 300 g witlof, twee keer gehalveerd, 150 ml room, 3 eieren, 100 g geraspte Gruyere, Zeezout, Zwarte peper
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2013Internationaal30-60 min.
Witlof Met Ham En Kaas
Combinatie van witlof, ham, kaas en....eierragout
8 stronkjes witlof, 8 plakken ham, 35 g. boter, 35 g. bloem, zout, peper, 1/2 l. melk, 100 g. geraspte oude kaas, 2 hardgekookte eieren, nootmuskaat, boter voor invetten.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Ovenschotel met witlof, ham en eieren
Ovenschotel met witlof, ham en eierenBron:www.Deen.nl
Bereidingstijd:, , (60 min., ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter) Ingredienten:, 4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2003Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Airfryer witlof met ham en kaas
In elk recept moet je. de witlof eerst koken. Ik doe dat niet
1 stronk witlof, ham, geraspte kaas
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-05-2020Nederlands Bijgerecht10-20 min.
witlof met ham en kaas
Schijnbaar heel bekend en simpel recept maar ontvang erg veel positieve reacties
Ben geen kei in gewichten en doe het meeste op gevoel, dus pas hoeveelheden naar eigen inzicht aan. Houdt wel rekening met de overheersende smaak van de kaas., 500gr Witlof, 1/2 liter bechamelsaus (kan zelf maken, is erg simpel en goed aan te passen op smaak met wat italiaanse kruiden, maar voor het gemak een zakje), 200gr versgeraspte pittige kaas (zaanlander pikant, old amsterdam of iets dergelijks), 200gr plakjes ham (goede rauwe ham heeft uitgesproken smaak mits wel wat dikker gesneden, maar anders kan ook gewoon achterham of zo), beetje olijfolie (of boter), basilicum, 1 teentje verse knoflook, vers gemalen peper en zeezout (is zoveel lekkerder van smaak),
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-03-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
witlof met ham en kaas
Witlof, kaas, 2 plakjes ter grote van een half stronkje witlof per stronkje witlof, ham, 1 plak per stronkje, ei, , de hoeveelheid ei is afhankelijk van de hoeveelheid witlof, het ei moet de inhoud van de ovenschaal bedekken.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2011Hoofdgerecht30-60 min.
Roergebakken witlof met ham en kaas
Gewoon wat geprobeert, en het is nog lekker ook.
1 kg. witlof, 1 plak ham. geraspte kaas, roerbakolie en 1 theel. sesamolie
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-2005Bijgerecht0-10 min.
Witlof met ham en kaas
Eenvoudige witlofschotel uit de oven. Koolhydraten arm
8 kleine stronkejes witlof, Jonge kaas eventueel 20+, Magere Ham
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-01-2004Goedkoop en snel20-30 min.
witlof met ham en kaas
Geen bittere witlof, maar een heerlijk, snel en makkelijk te maken, ovengerecht.
Ong. 1 kilo aardappelen, 1 a 2 struikjes witlof p.p., 100 gram ham p.p. in plakjes, 1 a 2 zakjes geraspte kaas, 2 eieren, eetlepel bloem, eetlepel boter, melk, klein flesje witte wijn, zout
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2000Goedkoop en snel30-60 min.
Roergebakken witlof met ham en kaas
Lekker makkelijk te maken recept en een streling voor de tong.
4 struikjes witlof, 100 gram plakjes ham, 100 gram geraspte kaas, boter of olie.
- Frans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2003Frans Bijgerecht10-20 min.
witlof met ham en kaas
Een echt vlaams gerecht
8 struikjes witlof,8 plakken ham, zout,peper, 40g. bloem, 50g boter, 4 dl. melk, 100g. geraspte pittige kaas, 1 eierdooier,nootmuskaat
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof met ham en kaas
Dit recept is erg oud.Ja,ik weet het.Maar voor sommige beginners is het toch leuk om te weten.
8 struikjes witlof - 50 gram boter - 8 plakken gekookte ham - 8 plakken kaas - zout, peper - suiker
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-01-2003Bijgerecht20-30 min.
snelle witlof met ham en kaas
Als je weinig tijd hebt,is dit gerecht errug lekker!!
1 pond witlof,6 plakjes ham,6 plakjes kaas,boter
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2001Nederlands10-20 min.
Witlof met ham en kaas
Ovenschoteltje voor fase 1
250 g schoongemaakte witlof (ik snijd de stronk in de lengte door en verwijder de kern, meestal zijn 2 pijpjes voldoende), 40 g magere ham (schouderham), 30 g 20+ kaas (slankie), zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-08-2003Nederlands20-30 min.
Witlof Met Ham En Kaas
Er zijn vele manieren om deze klassieker te maken heb ik inmiddels gemerkt, maar ik vind dat mijn eigen manier toch zeker op deze page niet mag ontbreken.
9 struikjes witlof, 150 gr. geraspte kaas, 18 plakjes achterham, boter
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof Met Ham En Kaas
Ouderwets lekker
8 struikjes witlof - 50 gram boter - 8 plakken gekookte ham - 8 plakken kaas - zout, peper - suiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2000Nederlands20-30 min.
Witlof ovenschotel met ham en kaas
Het is een heerlijke schotel met een krokante topping.
3 witlof, 1 pakje gesneden ham, Geraspte kaas, Kaassaus, Aardappelschijfjes, Zout,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-06-2012Nederlands20-30 min.
Witlof met ham en kaas
Dit gerecht is heeel lekker, alleen niet goed voor de lijn
5 stronken witlof, 300 gr old Amsterdam strooikaas, Ongeveer 400 gr ham, 50 gram bloem, 50 gram boter, 3/4 liter melk, Peper, Zout, Scheutje ketjap, Paneermeel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-05-2011Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof met ham, kaas en banaan
6 stronkjes witlof, 2 ons ham, 2 bananen, 250 gram kwark, 1 teentje knoflook, 1 zakje geraspte belegen kaas, 1/2 bakje creme fraiche, 1 ei, peper, zout, nootmuskaat
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Witlof met ham en kaas
Simpel recept maar o zo lekker...
4 stonkjes witlof, 4 plakken rauwe ham, 150 gr. geraspte jong belegen kaas, 25 gr. boter, beschuit, zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-200830-60 min.
Witlof met ham en kaas
Een machtig, maar heerlijk bijgerecht bij gekookte aardappelen. Ik persoonlijk hoef er geen stukje vlees meer bij....
4 flinke stronken witlof (in de lengte gehalveerd, vastgestoken met sateprikkertjes), 200 gr slagersachterham of yorkham (plakjes strak oprollen en in dunne reepjes snijden), 100 gr geraspte belegen kaas, 2 dl slagroom, 4 teentjes knoflook (waarvan 3 geperst, 1 gehalveerd), 1 el verse tijm of een halve el gedroogde tijm, peper, zout, zakje gratineerkaas (bv Vergeer), boter, ovenschaal.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2004Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Witlof met ham en kaas
750 gr. aardappelen, 8 struikjes witlof, 4 bananen, 8 grote plakken ham, 200 gr. magere kwark, 125 ml. zure room, 2 eieren, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 teen knoflook, nootmuskaat, zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2009Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Roergebakken witlof met ham en kaas
800 gr witlof, 200 gr iets dikker gesneden plakken gegrilde ham, 1/2 rode peper, 200 gr jonge (komijne)kaas aan een stuk, 2 eetlepels olie, 20 gr boter,
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-08-2002Hoofdgerecht0-10 min.
Roergebakken witlof met ham en kaas
800 gr witlof, - 200 gr gegrilde ham, iets dikker gesneden, - 0,5 rode peper, - 200 gr jonge komijnekaas, aan een stuk, - 2 eetl olie, - 20 gr boter,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2000Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Roergebakken Witlof Met Ham En Kaas
345 kcal (1445 kJ)/24 gr eiwit/26 gr vet/4 gr koolhydraten
800 gram witlof, 200 gram gegrilde ham, iets dikker gesneden, 1/2 rode peper, 200 gram jonge komijnekaas (aan één stuk), 2 eetlepels olie, 20 gram boter,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-02-2000Bijgerecht10-20 min.
witlof met ham en kaas
Afhankelijk van aantal personen., Stronkjes witlof - achterham - jong belegen kaas.,
- Frans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2002Frans Bijgerecht0-10 min.
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, - 6 struikjes witlof, - 2 eetlepels Zaanse mosterd, grove, - 25 g boter, - 200 ml melk, - 2 x 6 plakken belegen kaas, - 12 plakken achterham, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2011Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof Met Ham En Kaas
Supersnel wintermaal
750 gr. vastkokende aardappelen. 750 gr. witlof. 3 el olie. 250 gr ham (dikke plak). 1 el grove mosterd. 150 gr mosterdkaas. 1 bosje peterselie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-01-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Witlof met Ham en Kaas
Een lekkere, anders dan anders, witlof schotel zonder bitter smaakje. Zonder wijn ook geschikt voor kinderen!
4 a 5 aardappelen, 4 a 5 struikjes witlof, dikke plak achterham, zakje geraspte kaas, 2 a 3 eieren, bloem, boter, zout, witte wijn (gewoon goedkoop slobbertje bv. Liebfraumilch?), melk
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-1999Goedkoop en snel30-60 min.
snelle witlof met ham en kaas
Voor kinderen is deze variant gemakkelijker te eten dan de traditionele witlofschotel.
500 gram witlof-1 dikke plak schouderham-100 gram geraspte kaas-25 gram boter peper en zout naar smaak.
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-02-2008Goedkoop en snel Bijgerecht10-20 min.
witlof met ham en kaas en mosterdpuree
1 stuk Aardappel, 6 stronken Witlof, 2 eetlepels Grove mosterd, 25 gr. Boter, 200 milliliter Melk, 12 plakken Kaas belegen, 12 plakken Achterham
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-09-2012Hoofdgerecht60-120 min.
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree
1 kg kruimige aardappelen, geschild, , 6 stronken witlof, , 2 el grove Zaanse mosterd, , 25 g boter, , 200 ml melk, , 2 x 6 plakken belegen kaas, , 12 plakken achterham
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-201030-60 min.
Witlof met ham en kaas en mosterdpuree
1 kg kruimige aardappelen, geschild, , 6 stronken witlof, , 2 el grove Zaanse mosterd, , 25 g boter, , 200 ml melk, , 2 x 6 plakken belegen kaas, , 12 plakken achterham
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2010Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof met ham en kaas
Een ouderwets lekker ovengerecht.
4 grote of 8 kleine stronkjes witlof, uiteinden verwijderen, 1 eetlepel citroensap, 4 ( resp. 8 ) plakken achterham in reepjes, snufje nootmuskaat ( liefst versgemalen, zout en versgemalen zwarte peper., , Voor de saus., 400 ml melk, 1 kruidnagel, 1 blad laurier, 3 zwarte peperkorrels, snufje foelie, 30 gram boter, 30 gram bloem, 150 gram geraspte gruyere of belegen kaas.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
gegratineerde witlof met ham en kaas
Net even anders dan normaal.
12 stronkjes witlof; zout; peper; 12 plakken achterham; 12 plakken licht belegen boerenkaas; 50 g geraspte licht belegen boerenkaas; 1/2-1 tl maizena; 1 dl slagroom; 1 tl mosterd
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Witlof Met Ham En Kaas
Maak eerst de rijst klaar en houd die dan warm - hoef je daar tenminste niet meer op te letten.
3 kleine struikjes lof -, 50 gr. ham -, enkele plakken kaas (of 50 gram geraspte 48 kaas) -, rijst.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.