1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Gekarameliseerde Witlof

Gekarameliseerde witlof recepten (34)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GEKARAMELISEERDE WITLOF

INGREDIENTEN

Gekarameliseerde witlof bijgerecht, 4 personen ? 2 maal 2 struikjes witlof ? 2 eetlepels boter ? zout en peper ? 2 eetlepels fijne suiker

Bereidingswijze

Witlof in smalle parten snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en witlof ca. 3 minuten bakken. Zout, peper en suiker en eventueel wat water toevoegen en witlof op hoog vuur nog ca. 3 minuten roerbakken tot groente beetgaar en lichtbruin is.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde Witlof

~de witlof krijgt door het bakken en stoven met suiker een heerlijke zachte,iets zoete smaak.Zo is de witlof ook als doordeweekse groenten gemakkelijk te bereiden~

INGREDIENTEN

*4 stronkjes witlof.*2 eetlepels boter.*1 eetlepel suiker.*1 dl kruidenbouillon.*naar keuze twee eetlepels gehakte hazelnoten.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

gekarameliseerde witlof

Verrassende combinatie van zoet met hartig

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 8 plakken bacon, 50 gr boter 200 ml kippenbouillon, 2 el bruine basterdsuiker, zout en vers gemalen zwarte peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekarameliseerde witlof

INGREDIENTEN

2 maal 2 struikjes witlof, ? 2 eetlepels boter, ? zout en peper, ? 2 eetlepels fijne suiker,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde witlof

Recept uit "Boodachappen" kerst 2000

INGREDIENTEN

6 kleine struikjes witlof, 50 gram boter, 1-2 eetlepels suiker, zout, een halve dl kippebouillon.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gekarameliseerde witlof

Een verrassende combinatie van zoet en hartig

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 8 plakken ontbijtspek (mag ook bacon of pancetta zijn), 50 gr boter, 200 ml kippenboullion ( zelfgemaakt, uit een pot of van een blokje), 2 eetlepels bruine basterdsuiker, zout en vers gemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Populaire witlof recepten

Gekarameliseerde Witlof

Bijgerecht voor 6 personen.

INGREDIENTEN

6 kleine struikjes witlof, 50 gr. boter,1/2 eetl. suiker, zout, 1/2 dl. kippebouillon.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde witlof

INGREDIENTEN

4 kleine struikjes witlof, 50 g boter, 1-2 el suiker, zout, 1/2 dl kippenbouillon,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde witlof

INGREDIENTEN

6 kleine struikjes witlof, -50 g boter, -1 tot 2 eetl. suiker, -1 snufje zout, -0.5 dl kippenbouillon, ,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

gekarameliseerde witlof

Endives poeles lekker bij gebakken forel

INGREDIENTEN

8-10 bosuitjes, 45-60 gr boter, 1 lp suiker, 3-4 stuikjes witlof de blaadjes losgemaakt, peper en zout naar smaak, 2 lp fijngesneden peterselie.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde witlof

INGREDIENTEN

6 kleine struikjes witlof -, 50 gram boter -, 1 a 2 eetlepels suiker -, 1 snufje zout -, 1/2 dl kippenbouillon, , , ,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste gekarameliseerde witlof recepten

gekarameliseerde witlof

Een verassende combinaie van zoet met hartig

INGREDIENTEN

4 stronken witlof; 8 plakjes ontbijtspek (mag ook bacon of Italiaanse pancetta zijn); 50 g boter; 200 ml kippenbouillon (zelfgemaakt, uit pot of van tablet); 2 el bruine basterdsuiker; zout; versgemalen zwarte peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gekarameliseerde witlof

INGREDIENTEN

8 stronken witlof, kristalsuiker, boter, 6 eetlepels balsamico azijn

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gamba`s met gekarameliseerde witlof en witlofschuim

INGREDIENTEN

2 stronkjes witlof; 50 gram boter; 250 gram witlof, kleingesneden; 4 theelepels suiker; 8 theelepels honing; 500 ml groente- of visbouillon; 250 ml slagroom; 24 gamba`s, gepeld en zwarte draad verwijderd; zeezout; vers gemalen zwarte peper; sap van ½ citroen

  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gekarameliseerde witlof met gebakken kippenlever

INGREDIENTEN

450 gr kippenlevertjes, 8 kleine struikjes witlof, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 plakjes ontbijtspek, 40 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels madera, 2 theelepels bruine basterdsuiker, peper, zout, 7,5 gr bloem

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde witlof in...

Gekarameliseerde Witlof in Abrikozenjam .....mmmmmmm

INGREDIENTEN

500 gr witlof;abrikozenjam.,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

Martin Kruithof deelt een heerlijk recept van restaurant de Lindenhof met ons: Kwartel met gekarameliseerde witlof!

INGREDIENTEN

4 kwarteltjes, 4 witlofstronkjes, water, sap van 1 citroen, peper en zout, 50 gr. suiker, 1 dl. gevogeltejus, 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes, 150 gram aardappelpuree

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekarameliseerde witlof met coquilles

INGREDIENTEN

8 Coquilles, 1 snufje keukenzout, 3 eetlepels notenolie, 3 eetlepels olijfolie, 1 snufje peper, 1 eetlepel poedersuiker, 1 rode biet, 4 vanillestokjes, 2 struikjes witlof, 1 snufje zeezout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gekarameliseerde witlof met serranoham

INGREDIENTEN

8 struikjes witlof, 40 g boter, 4 tl kristalsuiker, 50 g zuurdesembroodkruim, 70 g parmezaanse kaas, geraspt, 2 el tijmblaadjes, 120 ml room, 16 dunne plakken serranoham, olijfolie, zout en peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2012
  •  
  •  30-60 min.

Hartige gekarameliseerde witlof

Een lekker recept met een bittere, zoete, zoute, grookte bacon smaak. Van alles wat dus

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 8 plakken bacon (niet al te dik, hooguit zo'n 3 mm), 50 gram boter, 200 ml kippenbouillon, 4 el bruine basterdsuiker, Zout, Vers gemalen zwarte peper, Allesbinder

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Coquilles met gekarameliseerde witlof en beurre noisette

Een voorgerecht met een Italiaans accentje van het exclusieve restaurant Sorrel in Londen.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * scheutje olijfolie om coquilles te bakken, * 4 struikjes witlof, * zout en peper, * 1 eetl.suiker, * 200 gr. roomboter, * 1 citroen, * 2 eetl. kappertjes, klein, uitgelekt, * 12-16 verse coquilles, afhankelijk van maat, * 12 plakjes pancetta ( of ontbijtspek), * 8 verse blaadjes salie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tournedos met gekarameliseerde witlof en Danish-blue mayonai

Tournedos, maar dan nét even anders. De combinatie van tournedos, witlof en danish-blue is waanzinnig!

INGREDIENTEN

4 tournedos á 200 gram, 4 stronkjes witlof, 1 eetlepel bastersuiker, 1 eetlepel boter, 200 ml Mayonaise (eventueel zelf gemaakt), 50 gram Danish blue kaas, Aardappelpuree, Peper en zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Supreme van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokant

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, ? zout, ? 4 kastanjechampignons (bak ` 250 g), ? 1 1/2 dl gevogeltefond (pot ` 380 ml), ? 1/2 dl slagroom, ? 75 g koude roomboter, ? 4 scharrelkipfilets (` ca. 100 g), ? 1 vastkokende aardappelen (ca. 200 g), ? 2 eetlepels olijfolie, ? 20 g suiker, ? 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, ? peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supreme van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokant

INGREDIENTEN

, 4 struikjes witlof, zout, 4 kastanjechampignons (bak ` 250 g), 1 1/2 dl gevogeltefond (pot ` 380 ml), 1/2 dl slagroom, 75 g koude roomboter, 4 scharrelkipfilets (` ca. 100 g), 1 vastkokende aardappelen (ca. 200 g), 2 eetlepels olijfolie, 20 g suiker, 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma, peper, , , , , , , , , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gekarameliseerde witlof met bleu de jura saus

Bleu de Jura, een half-harde blauwschimmelkaas wilde ik voor een ander recept kopen. Mijn kaaswinkel kon me er toen niet aan helpen, maar twee weken later wel. De kaas is heerlijk, ook om zo weg te happen. ik ga er mee experimenteren...

INGREDIENTEN

6 stronken witlof, 2 rijpe peren, in blokjes, 60 gram bleu de jura, zonder korst, in blokjes, 3 el boter, 2 el bloem, 250 ml melk, zout, peper en nootmuskaat, 1 el olie, 1 el suiker

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde fazant met Manzanilla roomsaus en gekarameliseerde witlof

Dit recept maak je af met Wild Pig Sauvignon Blanc of Chardonnay. Sterrenchef en wild-expert Theus de Kok presenteert een aantal fraaie recepten van wild in combinatie met Wild Pig wijnen. Wild Pig wijnen zijn er in 7 verschillende varianten die heel typerend voor het druivenras zijn en die zich goed laten combineren met veel verschillende gerechten. De hobbychefs van ShareDnD weten dat ook. Dus heb je geen zin om te koken, maar wil je wel lekker eten met je eigen wijn? Schuif dan aan bij één van de Bring your own wine thuisrestaurants.

INGREDIENTEN

2 fazantenborsten, 100 gr fazant of kipfilet, 1 el Sherry, Scheutje room, Zout en peper, Varkensnet, , 1 el gehakte sjalot, ½ dl Sherry, 1 dl kippen of fazantenfond, 2 dl room, Zout, , 4 kleine stronkjes witlof, 8 stuks hoorntjes van overvloed, Boter, Poedersuiker, ¼ knolselderij, Scheutje room

  • Wereld Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2017
  • Wereld Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in rode portsau

December is de maand waarin veel kalkoenen definitief het tijdelijke met het eeuwige wisselen. Hun vlees is tijdens de feestdagen immers zeer geliefd. Het is nu echter mei en dus volop voorjaar. Maar ook in zo?n periode is menigeen tuk op een lekker stukje kalkoen. Zeker als dit bereid is volgens het onderstaande recept: Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in rode portsaus

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets van circa 150 gram elk, 16 schoongemaakte sjalotjes, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 glazen rode port, 50 gram boter om in te bakken, wat versgemalen peper en wat zout, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knapperig gekarameliseerde witlofstukjes op Spaanse wijze

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 1 vrijdagavond, 1 cd met salsa muziek, 4 eetclubvrienden, 1 fles Licor 43, 6 stronken witlof, 50 gram boter, 1 el suiker, houten prikkertjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Belgische zalm met witlof

Een Belgische klassieker

INGREDIENTEN

Voor de zalm en saus:, 4 zalmfilets van ca 200 gr, - 4 dl visbouillon, - 2 dl slagroom beurre manie*, - 2 dl Hoegaarden witbier, - 25 gr fijngehakte pistachenoten, - beetje bloem, - olie en boter:, Voor gekarameliseerde witlof:, 4 struikjes witlof, - 1 theelepel suiker, - 1 goed snufje nootmuskaat, - peper, - zout:, *Beurre manie (verdikte sauzen) 2 theelepels gesmolten boter gelijkmatig mengen met 2 theelepels bloem.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in rode portsau

Kalkoenfilets met gekarameliseerde sjalotjes in rode portsaus dus...

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets van ca. 150 g., 16 schoongemaakte sjalotjes (heel)b, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 glazen rode port, 3 eetlepels vleesjus (knijpfles Maggi), 50 g. boter om in te bakken, versgemalen peper en zout

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

witlof peren salade met roquefort en walnoten

Wilof peren salade met roquefort en gekarameliseerde walnoten

INGREDIENTEN

2 grote rijpe peren, eventueel uit blik, sap van 0,5 citroen, 2 stronkjes witlof, in losse blaadjes, 100 gr. roquefort, 4-6 el dressing, , Voor de dressing, ca 1,5 dl:, 1,25 dl. olijfolie of andere plantaardige olie, 3 el wittewijnazijn of citroensap, 1 tl dijonmosterd, 0,5 tl witte basterdsuiker, zout en peper, , Voor de gekarameliseerde walnoten, 85 g witte basterdsuiker, 2 el water, 55 g walnoten, gehalveerd, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

The three musketiers

INGREDIENTEN

Pompoensoep, 1 pompoen, 1 aardappel, halve prei (alleen het witte deel), halve winterwortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels honing, 1 liter groentebouillon, 2 theelepels zout, 2 theelepels peper, koksroom, boter, olijfolie, bieslook, , Tijgergarnalen, 4 tijgergarnalen, 1 rode biet, halve appel (granny smit), halve citroen, peper en zout, (Katen)spek, , Eendenborstfilet, 1 eendenborstfilet, olijfolie, halve ui, 1 teentje knoflook, 2 witlof stronken, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel suiker, 2 aardappels, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 2 eetlepels bloem, 1 ei

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tamme Eendenborstfilet Met Kruidige Saus Van Bokbier

INGREDIENTEN

4 tamme-eendenborstfilets, 1 flesje bokbier ( 30 cl ), 1 pot vleesfond ( 380 ml ), 4 takjes tijm, 500 gram knolselderij in blokjes, 500 gram aardappelen in blokjes, 25 gram boter, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 speculaasjes verkruimeld, ca 1 dl ( slag ) room, zout, versgemalen peper, snufje kaneel.,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfilets

Met gekarameliseerde sjalotjes in rode portsaus. Bron: spar.nl

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets van ca. 150 g., 16 schoongemaakte sjalotjes (heel), 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel rode wijnazijn, 2 glazen rode port, 3 eetlepels vleesjus (knijpfles Maggi), 50 g. boter om in te bakken, versgemalen peper en zout,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gekarameliseerde witlof recepten
Populaire witlof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top