1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peen
  5. Winterpeen

Winterpeen recepten (1.586)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

INGREDIENTEN

2 flinke uien - 3 teentjes knoflook - 500 gram aardappelen - 3 winterpenen - 500 gram rundvlees voor goulash - 2 eetlepels zonnebloemolie - 2 eetlepels tomatenpuree - 1 blikje gepelde tomaten - 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) - 4 runderbouillon-tabletten - zout, peper - paprikapoeder naar smaak - cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!) Laat de geroosterde paprika`s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee. Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika`s toe. Doe er plm. ¾ liter water en de bouillontabletten bij. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat de soep plm. 1 ½ - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan.

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peper, zout, nootmuskaat - eventueel een scheutje melk -, 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas

  • Iers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Iers
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige hutspot van Petra

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met winterpeen

Vegetarische risotto met winterpeen

INGREDIENTEN

500 gram winterpeen, 1 ui, Tijm, 300 gram risottorijst, 1 liter groentebouillon, 1 dl witte wijn, Parmezaanse kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  •  
  •  30-60 min.

Nederland:Ovenschotel met Winterpeen

Smakelijke ovenschotel met winterpeen, gehakt en rijst

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, 1? theelepel bouillonpoeder, 1 kilo winterpeen, 4 gemberbolletjes, 1 grote ui, 400 g rundergehakt, 50 g rozijnen, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels gembersiroop, 1 zakje amandelschaafsel (45 g), 2 eetlepels boter of margarine, zout, peper

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

Echt Nederlandse groente in een Aziatisch jasje. Heerlijk! (De pastinaak kan worden vervangen door knolselderij of pompoen.)

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie; 300 g winterpeen; 300 g pastinaak; 2 teentjes knoflook; 2 cm verse gemberwortel; 1 el honing; 1 el boter; zout; peper

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire peen recepten

Roergebakken winterpeen en pastinaak met gember

INGREDIENTEN

3 eetl. zonnebloemolie;, 300 g winterpeen, geschild, gehalveerd en in dikke plakken;, 300 g pastinaak, geschild, gehalveerd en in dikke plakken;, 2 teentjes knoflook, in plakjes;, 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt;, 1 eetl. honing;, 1 eetl. boter;, zout en versgemalen peper.

  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel Van Winterpeen, Gehakt En Rijst

Zie de naam van het recept. Komt uit een oude AllerHande

INGREDIENTEN

300 gr. snelkookrijst, 1,5 tl. bouillonpoeder, 2 el. boter/margarine, 1 kilo winterpeen, zout, gembersiroop, 1 grote ui, 400 gr rundergehakt, 2 el. ketjap manis, 1 tl. sambal, peper, 50 gr. rozijnen, 1 zakje amandelschaafsel (45gr. Baukje)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

soep van geroosterde winterpeen

Met brood een vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 kg winterpeen, 1 ui gesnipperd, 4 el olijfolie, 4 zongedroogde tomaatjes uitgelekt en in stukjes, 1,5 liter groentebouillon, 125 ml slagroom of creme fraiche, 4 sneden volkorenbrood, 200 gr verse geitenkaas

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Europees
  •  20-30 min.

Ovenschotel met Winterpeen, Gehakt en Rijst

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, 1? theelepel bouillonpoeder, 1 kilo winterpeen, 4 gemberbolletjes, 1 grote ui, 400 g rundergehakt, 50 g rozijnen, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels gembersiroop, 1 zakje amandelschaafsel (45 g), 2 eetlepels boter of margarine, zout, peper, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

GEROERBAKTE TAGLIATELLE VAN COURGETTE EN WINTERPEEN*****

Lisa van den Heuvel is een echte kookliefhebber. Zij probeert graag nieuwe dingen uit

INGREDIENTEN

=500 gr.gerookte Kipfilet, in plakjes., = 1 Winterpeen = 1 Courgette. = 1 Ui, in halve ringen., = 1 teentje Knoflook, fijngesneden. = 400 gram zwarte, Bonen, zonder vocht. = 2 el. Kokosvet., = 3 el Rietsuiker. = 2 el. witte Wijnazijn., = Half bosje Koriander, gehakt.

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste winterpeen recepten
  • Eigen recept

Bloemkool met winterpeen anders

Een variant op mijn bloemkool met spercieboontjes. De bloemkool en winterpeen worden eerst gaar gekookt en dan gebakken. Voor de liefhebber: Eerst wat spekjes uitbakken en dan daarop de uien en knoflook fruiten.

INGREDIENTEN

Bloemkool, Winterpeen, Olijfolie, Roomboter, Knoflook, Ui, Geconcentreerde tomatenpuree(blikje), Paprika(rood of geel), Chili peper, Foelie, twee kleine of een groot bouillonblokje(kip of rund; maakt niet uit...), Peper en zout, Lekker met pittig zoete ananassaus (zie mijn andere recept...), Indien gewenst: spekblokjes.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde winterpeen [met hazelnoten]

INGREDIENTEN

600 g winterwortel, 2 teentjes knoflook, 50 g gepelde hazelnoten, 5 el olijfolie, 1 el honing, 3 takjes verse tijm, zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelovenschotel met winterpeen en spekjes

Dagelijkse kost ! Een eenvoudige ovenschotel gemaakt met een restant gekookte aardappelen, wortelen, een preitje, spekjes en een restant roomkaas met knoflook en kruiden.

INGREDIENTEN

450 gram aardappels, voorgekookt in schijfjes, 1 middelgrote prei, schoongemaakt in reepjes, 3 winterpenen, geschild in kleine stukjes, plm. 100 gram magere gerookte spekjes, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 eetlepels roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of paturain), 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 theelepel gedroogde tijm, paar druppels citroensap, Peper, zout, plm. 50 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Winterpeen Op Turkse Wijze

Dit recept komt uit het boek "meer doen met groenten"

INGREDIENTEN

600 g. winterwortel, 4 el. olie, 1 grote zeer fijngesnipperde ui, flinke mespunt gemberpoeder, zout, 100 g. rozijnen, 3-4 bolletjes natte gember, peper uit de molen, selderijaroma, citroensap, suiker, soja of worcestershiresaus

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Indisch gekruid gehakt, winterpeen, prei en kerriepuree

Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht. Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen? Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei. Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn. Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan. Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 4 stuks flinke winterpeen, 1 prei, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout, (1/2 bouillontablet), 1 theelepel sambal (of meer naar smaak), 2 eetlepels ketjap manis, 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé), ( 1 bolletje stemgember - fijn gesneden ) is niet echt noodzakelijk, maar wel heel lekker!, , 20 gram boter, 1 middelgrote ui, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder (madras), zout, 1 los geklopt ei, eventueel scheutje melk

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppot koolraap met winterpeen gebakken uien rookworst en spek

Ik had een iets te kleine koolraap die nu echt op moest, maar het was toch iets te weinig voor 4 personen. Dan maar iets anders erbij gezocht. Gekozen voor de winterpeen en gebakken uien en dat smaakte prima. Lekker met een goede rookworst en gebakken spekreepjes hadden we een heerlijke maaltijd.

INGREDIENTEN

1 kleine koolraap, geschild en in blokjes gesneden, 3 winterpenen, geschild in stukjes gesneden, plm. 1 kilograam kruimige aardappelen, geschild in stukken gesneden, 1 runderbouillontablet, plm.150 gram magere gerookte spekreepjes, 3 uien, gepeld en gesnipperd, Peper, zout, nootmuskaat, 1 flinke eetlepel pittige mosterd, 50 gram roomkaas naturel, 20 gram (room)boter, 2 theeepels gedroogde tijm, eventueel wat melk als de stamppot te dik mocht zijn,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met winterpeen, uien en gehakt( shephards pie )

Kan met vega gehakt

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen 1, kg, winterpeen 2, grote uien 2, teentjes knoflook 2, eetl. boter +, wat boter om te bakken 500, gr, rundergehakt peper, zout, nootmuskaat 3, runderbouillontabletten worcestershiresaus, 50, gr, geraspte Cheddarkaas of belegen, Goudse kaas

  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carotte a l`etouffe wortelpot van winterpeen spek en veel knoflook

Deze "wortelpot" is een gerecht uit de Provence. Dit is zelfs lauw en koud lekker. Weer eens iets anders met winterpeen. Een recept van Onno Kleyn uit de Volkskrant.

INGREDIENTEN

1 kg winterpeen - 150 gr mager rookspek aan een stukje - 1 grote ui - 6 tenen knoflook (ongepeld) takje tijm - blaadje laurier - scheut olijfolie - zout, peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees

Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.

INGREDIENTEN

500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken coquilles, gesmoorde groenten en sinaasappelboter

Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.

INGREDIENTEN

1 dl visfond - 3 dl sinaasappelsap - 125 gr boter - 1 tl maizena - zout, peper - 2 eetl arachide olie - 12 verse coquilles ( Sint Jacobsschelpen ), schoongemaakt - 150 gr winterpeen - 100 gr bleekselderij - 100 prei (alleen het wit) - klein bosje dille

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

loempia

Loempia's gevuld met kip en groenten

INGREDIENTEN

Loempia vellen:, 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water., , Voor de vulling:, 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zout/peper, nootmuskaat, vet-sin, kippebouillontablet, olie., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kippensoep

Hollandse kippensoep Gevulde kippenssoep griekse kippensoep Surinaamse kippensoep

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 dunne prei, 1 kleine winterpeen, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 kippenbouten, 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), 1/3 zakje verse selderij (a 50 g), 2 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 50 g vermicelli, 1-2 eetlepels citroensap, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Smullen! Pittig gekruide wortelsoep met kokosroom

Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram worteltjes of winterpeen, 1 middelgrote ui, dunne prei, 2 eetlepels maïskiem-olie of zonnebloemolie, 1 Spaanse peper, 2 theel. madras kerriepoeder, 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen gemberwortel (djahé), 2 bouillontabletten, 100 ml kokosmelk, eventueel wat verse koriander of peterselie

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Winterse bruine bonensoep van Petra

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Denk aan het weken van de bruine bonen! N.B. Voeg pas zout toe na het einde van de kooktijd van de bonen. Dat vermindert de kooktijd van de bonen.

INGREDIENTEN

400 gram bruine bonen, 2 ½ liter water, 250 gram soepvlees, 2 laurierblaadjes, ½ theelepel kruidnagelpoeder, ½ knolselderij, 3 eetlepels fijngesneden selderijgroen, 1 prei, 1 winterpeen, 1 grote ui, 150 gram reepjes mager rookspek of gehaktballetjes van 150 gram rundergehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel olie, zout

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Caribische kip voor Slowcooker of oven

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept.

INGREDIENTEN

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3- 4 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignons, in plakjes of in vieren. 1-2 rode paprika`s, zaad verwijdert en gesneden.4 stukken kip met been (zoals karbonades,drumsticks enz. het vel verwijdert of laat het eraan.) 1 blik perziken, (van ongeveer 200 gram). 1 blik ananas blokjes. 200 gram. Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes op olie (niet noodzakelijk) 5 el maizena of aardappelzetmeel. 1 tl paprikapoeder(hot) 1-2 el sojasaus1-2 el Worcestershire sauce.4 el rode wijn azijn.± 1 liter kokend water.Zout en versgemalen zwarte peper. Eventueel een rood pepertje

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

runderstoofpot met appelstroop.

Runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees.

INGREDIENTEN

600 g rib-runderlappen, 3 el appelstroop, 2 el mosterd, 1 ui,fijngesneden, 250 ml bouillon(rund/tablet), 300 g winterpeen,in plakjes, 350 g sperziebonen,gebroken, 4 laurierblaadjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echte hutspot

Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!

INGREDIENTEN

1 kilo winterpeen, 1,5 kilo aardappel, 500 gram uien, Halve theelepel kerriepoeder, Suiker (2 klontjes of 2 theelepels), Roomboter, 2 Bouillon blokjes (rund, kip, maakt niet uit)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pilav van quinoa

Lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 pak quinoa (graanproduct, 275 g), 2 el pijnboompitten (bakje 80 g), 4 el olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd +, 250 g winterpeen, in plakjes, 300 g kipfilet, in reepjes, 3 el krenten, 1 zak spinazie (300 g)

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gordon Ramsey`s Shepherd`s Pie

Sheperd`s Pie is een eeuwenoud Engels recept. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, , 675 gr gehakt (lam of rund), , 1 grote winterpeen, geraspt, , 1 grote ui, gesnipperd, , olijfolie, , klein blikje tomatenpuree, , scheutje rode wijn, , Worcestershiresauce, , 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder, , 1 el verse of gedroogde rozemarijn, , 1 el verse of gedroogde tijm, , versgemalen peper en zout naar smaak, , Voor de aardappelpuree:, , 675 gr aardappelen, , scheutje slagroom, , 3½ tl boter, , 2 eigelen, , geraspte Parmezaanse (of belegen Goudse) kaas, , versgemalen peper en zout naar smaak

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2012
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gizado (portugese stoofpot)

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept

INGREDIENTEN

500 gr riblappen, 125gr dobbelsteentjes mager spek, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1/2 winterpeen of wat gewone wortels, 5 aardappels, 300 gram sperziebonen, blokje bouillon (kip of rund), zout, peper, paprikapoeder en evt wat cayennepeper of theelepel sambal, 1/2 liter rode wijn en 1 a 2 dl water., ,

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2005
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt.

INGREDIENTEN

1 el boerenroomboter, 150 g magere biologische gerookte spekblokjes, 750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes (biologisch vlees), 3 teentjes knoflook, geperst, 200 g zilveruien, ontveld, 1 winterpeen, in blokjes, 500 ml rode wijn (bijv. Corette Syrah), 1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn), 250 g kastanjechampignons, gehalveerd, handje verse peterselie, 1 blikje tomatenpuree, 1 el bloem, klein scheutje franse cognac, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Toscaanse runderstoof

Tip: Serveer met pasta en geroosterde groenten.

INGREDIENTEN

150 g gerookte spekblokjes (pancetta), 600 g runderstoofvlees in stukken van 3 x 3 cm, 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, uit de pers, 2 gedroogde rode pepertjes, uit de vijzel, 100 g winterpeen, in plakken, 1/2 prei, in ringen, 1 stengel bleekselderij, in ringen, 250 g kastanjechampignons, 1 el tomatenpuree, 3 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon (van tablet / poeder of flesfond), 30 g rozemarijn, schil van ½, liefst biologische sinaasappel, zout naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Coq Au Vin

Heerlijk gestoofd haantje om je vingers bij af te likken. Wel wat bewerkelijk maar de moeite waard.

INGREDIENTEN

1 flinke kip of 4 kippebouten, 350 ml volle rode wijn (bv. Bourgogne), 1 kippebouillontablet, 500 ml water, 150 gr. ontbijtspek (blokjes), 2 teentjes knoflook, 1 grote winterpeen, 1 stengel bleekselderij, half bosje verse peterselie, 2 uien (bij voorkeur rood), 75 gram boter, 1 laurierblad, snufje tijm, half doosje champignons (voor de liefhebber een hele), bekertje creme fraiche, peper en zout,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittige Indonesische "smul" kipfilet met veel groenten

Tijdens het koken ontstond dit recept. Super lekkere zachte kipfilet in een verrukkelijke saus met veel groenten. Wij vonden het met één Spaanse peper pittig, maar wie van echt heel pittig houdt kan natuurlijk meer pepers nemen of extra sambal. Volgens mijn man moest dit zeker op Smulweb en moet ik dit veel vaker maken! Bij deze!

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 rode Spaanse peper, stukje verse gemberwortel van plm. 2 cm., 250 gram champignons, 1 winterpeen, 1 prei, 1 paprika, 150 gram taugé, peper, zout, 1 glas (droge) sherry, 1 eetlepel tomatenpuree of 2 eetlepels tomatenketchup, 1 flinke eetlepel pindakaas, 6 eetlepels zoete ketjap, sap van 1/2 citroen, 2 afgestreken eetlepels donkerbruine basterdsuiker

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slavische Stoofpot

Lekkere winterstoofpot waar je een vol(daan) gevoel van krijgt

INGREDIENTEN

350 gram sucadelappen,250 gram spekjes,250 gram champignons, 700 gram krieltjes, 1 winterpeen, zakje gemengde groenten, klein blikje mais,zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje, klein bekertje crème fraiche, 4 teentjes knoflook, mespuntje cayennepeper, water, zout en peper.

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige kippensoep a la louise(slowcook&gas)

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.

INGREDIENTEN

1 kip van ± 1½ kilo ik heb een biologische genomen-, Pond half om gehakt., Bakje champignons, 1 kleine winterpeen (of een paar gewone peentjes)., 2 uien, 2 preien (niet van die dikke), Bosje selderij (zakje) bij bvb AH) of van de groenteboer!, 1 rode peper., Paar takjes tijm., 1 Laurierblaadje, 1 Kruidenbuiltje (zakje), 2 kippenbouillon tabletten, Stukje foelie (of een ½ tl foeliepoeder), 1 ophoopte tl kerrie (ik heb Madras kerrie gebruikt), Kipkruiden., Zout/peper naar smaak, Scheutje Worchestersaus.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stevig gevulde verse groentensoep (Maaltijdsoep)

Heerlijk voor in het weekend of bij de openhaard.

INGREDIENTEN

3 liter water, 1 mergpijp, 350 gr. runderpoulet, 400 gr. rundergehakt, 2 runderbouillon tabletten AH, 2 groentebouillontabletten AH, 1 zak boerensoepgroenten AH, 3 stengels prei, 2 winterpenen, Bosje peterselie AH, Bosje bladselderij AH, Vermicelli middel (Honig), Peper, Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittige tomaten- groentensoep (maaltijdsoep)

Ik heb wat geëxperimenteerd met ingrediënten. Ik wilde een soep "die stond in de maag"- en die heerlijk is voor een gure Herfst en of Winterdag. Een soep die je warm maakt en een soep voor een "luie" zaterdag en/of andere makkelijke dag. Als je de soep bvb op vrijdag maakt smaakt hij op zaterdag nog lekkerder! Er zit geen vlees in deze soep. Maar hou je van balletjes en/of soepvlees? Voeg ze toe! Ik heb voor de 1e keer deze soep zonder vlees gemaakt ( vegetariër kwam eten) en ik miste het niet, het is een heerlijke soep! Sinds ik dit recept geplaatst heb ik het al vele keren gemaakt met of zonder vlees/balletjes. Ik kan/wil geen kleine pan soep maken voor 2 personen. De rest gaat dus in de vriezer! Heerlijk voor een luie dag!

INGREDIENTEN

1 kilo tomaten, 5 aardappels, 5 uien, 1 winterpeen, 2 stengels bleekselderij, 5 tenen knoflook + 1 extra voor het brood., Gedroogde Tijm, basilicum, marjolein, (van alles ± ½ tl), + 1 laurierblad., ± 50 gr Roomboter, 1 el tomaten bruschetta (optioneel, ik had een potje in de koelkast), OF gebruik pittige paprikapoeder naar smaak., 1 liter groentebouillon, zelfgemaakt (of van blokje), 4 el tomatenketchup, 2 kleine blikjes (of 1 grote) tomatenpuree, 150 gr doperwten (diepvries of blikje), 1 flinke prei, 1 klein blik witte bonen in tomatensaus., 200 g macaroni, 1 tl suiker, Grana Padano- (of andere pittige kaas) - geraspt, Worcestershiresauce (flink scheutje), Chilisaus (flinke scheut), Of Of gebruik mijn chilijam., Chilli-jam-pittige-jam-bij-vlees-barbecue-en-nog-veel-meer, Peper en zout naar smaak.

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Superlekkere coleslaw

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker)

INGREDIENTEN

1 Spitskool (gesneden gewicht 740 gram)., 1 Winterpeen of neem waspeen- (geraspt gewicht 240 gram)., 3 Groene pepers., 2 Middelgrote uien., De dressing, 1½ el azijn, 8 flinke el mayonaise 3 tl suiker, ½ tl zout, Wat versgemalen witte peper naar smaak., 1 klein kneepje rode peper uit tube (kan weggelaten worden)

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Erwtensoep

Een heerlijke erwtensoep vol smaak, met rookworst voor de liefhebber!

INGREDIENTEN

Voor een grote pan vol erwtensoep:, , 2 liter bouillon, 500 gr spliterwten, 1 knolselderij, 300 gr aardappels, 1 ui, ½ prei, 1 winterpeen, handje verse peterselie, of 2 tl gedroogde peterselie, snufje nootmuskaat en foelie, versgemalen zeezout en peper naar smaak, , Eventueel toevoegen:, rookworst, 500 gr spekjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste winterpeen recepten
Populaire peen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top