Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wildschotel

Wildschotel recepten (12) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Wildschotel

Van "dzjen"

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees - 250 gram varkensvlees - 1 ui - 75 gram paneermeel - 2 ? dl room - 2 eieren - 1 theelepel zout - ? theelepel peper - 100 gram gerookt spek - 3 eetlepels boter - 1 dl water - 2 grote moesappelen - 4 gedroogde pruimen - ? eetlepel bloem - 1 eetlepel vossenbessen (of cranberries) - rauwgebakken aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Wildschotel Met Spruitjes En Wortel

Met dank aan Ellen Driessen.

INGREDIENTEN

1 ui* 400 gr. hazenpeper, reepeper of stukjes konijn* 6 witte peperkorrels* 6 jeneverbessen* 250 gr. winterwortel* 2 laurierblaadjes* peper* zout* 1 tl. tijm* 2 el. bloem* 1 1/2 dl. rode wijn* 30 gr. boter* 2 el. tomatenketchup* 2 el. koffieroom of slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wildstoofpotje

Het overheerlijke Wildstoofpotje is in de herfst of in de winter een van de recepten uit de Franse keuken. Het duurt ongeveer een uurtje om te bereiden, maar de voorbereidingen kosten ongeveer een dag

INGREDIENTEN

500 g wild zwijnvlees, zout, 1/2 l witte wijn, versgemalen peper, 1 ui, 1/2 l wildfond, 1 sinaasappel, 2 eetlepels bloem, 2 jeneverbessen, 200 g gemengde paddestoelen, 5 zwarte peperkorrels, 1/2 bosje peterselie, sap van 1 citroen, 25 g boter, 2 kruidnagels, sap van 1 sinaasappel, 2 sjalotjes, 1 dl slagroom, 40 g reuzel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sauerbraten (Duitsland)

Gemarineerd rundvlees voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 runderstuk van ca. 1,5 kg, 50 gr spekvet, zout, 1 theel gekneusede peperkorrels, jeneverbessen, 2 theel mosterd, laurierblad, theel tijm, 4 kruidnagelen, 1 ui, 1 wortel, 2 dl rode wijn, 1 eetl wijnazijn, 30 gr bloem, 2,5 dl zure room, ca. 2 dl bouillon, 30 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gemarineerde reerug

Voor 10 - 12 personen Wijntip: Een volle rode wijn past uitstekend bij deze heerlijke wildschotel.

INGREDIENTEN

2 kg reerug, 1 L rode wijn, 2 dl slaolie, 1/2 takje tijm of 1/2 theel gedroogde tijm, 1 gesnipperde ui, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 7 geplette jeneverbessen, 5 takjes selderij, 1 in plakjes gesneden wortel, 1/2 takje rozemarijn of 1/2 theel gedroogde rozemarijn, 250 gr margarine of boter, zout, zwarte peper uit de molen, 1 kleine tomaat, enkele takjes peterselie, 1/2 in repen gesneden rode paprika, maizena,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Jagerssaus

INGREDIENTEN

200 g paddestoelen, , 2 dl rode wijn, , 2 dl wildfond (bokaal), , 2 gesnipperde sjalotten, , 1 eetl boter, , 2 eetl verse room, , 1 eetl gehakte peterselie, , zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Jagerspannetje

Wildschotel, snel en makkelijk, maar wel met "Feestkarakter"

INGREDIENTEN

? 1 pond haas van een wild zwijn (of gewoon varkenshaas natuurlijk), 1 pond prei, 1 pond champignons, 1/8 l bouillon, ? 2 eetl. creme fraiche, herbes de provence, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wildzwijnepeper

Voortreffelijke "klassieke wildschotel", gemakkelijk en snel klaar.

INGREDIENTEN

-500 g wildzwijnvlees (in dobbelstenen), -1/4 l witte wijn, -1 ui (in plakken), -2 jeneverbessen (geplet), -5 peperkorrels, -2 kruidnagels, -1 bloedsinaasappel, -sap 1 citroen, VERDER:, -40 g reuzel, -zout;zwarte peper, -1/4 l hete bouillon, -2 eetlepels bloem, -200 g gemengde paddestoelen, -peterselie, -sap 1/2 bloedsinaasappel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaastaartjes van de Hoignevallei

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 8 zanddeegtaartjes, 1 Hervekaasje (van 120 gram), 1 dl room, 40 g boter, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kaastaartjes van de Hognevallei

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 8 zanddeegtaartjes, 1 Hervekaasje (van 120 gram), 1 dl room, 40 g boter (bakboter), peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Brabantse fazantfilets

Makkelijke en een lekkere wildschotel uit Brabant 

INGREDIENTEN

800 g fazantfilet, 200 g gerookte spekblokjes, 6 witloof, 2 dl Palm (amberbier), 2 dl room, 1 eetl. suiker, 3 eetl. boter, 15 korianderbolletjes, nootmuskaat, peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen

Lekkere feestelijke wildschotel 

INGREDIENTEN

800 g hindefilet, 4 uien, 1 pompoen, 500 g bospaddenstoelen, 800 g bloemige aardappelen, 1 bolletje look, takjes bladpeterselie, 2 eetlepels bloem, 50 g tomatenpuree, 2 eetlepels bruine suiker, 6 eetlepels olijfolie, 90 g gezouten boter, peper en zout van de molen, 1 fles rode wijn, 1 ui gehalveerd (voor de marinade), 2 wortelen, in grove stukken gehakt, 1 kruidentuiltje, 1 eetlepel jeneverbessen, 1/2 eetlepel peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top