Stamppot spinazie met wilde zalm
800 g. aardappels geschild (binten) Boter, klontje 100 g. Ontbijtspek in plakken 2 eieren 500 g. verse spinazie 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt Nootmuskaat Peper & Zout
Aardappels schillen
1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht) Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. 2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden. 3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen. 4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze. Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels. 5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen. 6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter. 7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Wilde Spinazie
Wilde spinazie met geitenkaas en pijnboompitjes
Wilde spinazie basilicum azijn, geitenkaass, pijnboompitten, uien, knoflook
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2000Italiaans0-10 min.
wilde spinazie
Roer gebakken spinazie, met zongedroogte tomaten.
1 kg wilde spinazie, 4 zon gedroogte tomaten, 2 teentjes knoflook, olijfolie. peper.
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-11-2001Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Wilde Spinazie Met....
Een variatie op mijn recept Wilde spinazie met wortels. Nu heb ik er een 1 pans gerecht van gemaakt
500 gr. wilde spinazie, 500 gr. wortels, 2 uitjes, bakje champignons, scheutje olie aardappelschijfjes (uit de vriezer of een restje), aromat met tuinkruiden, Evt. roerbakvlees.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-02-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
wilde spinazie
Met wortels. Leuke kleur combinatie. Makkelijk en erg lekker.
500 gr. wortels, 500 gr. wilde spinazie, na smaak aromat met tuinkruiden, 1 eetl. olie.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-12-2000Hoofdgerecht10-20 min.
botervis met wilde spinazie
Ong. 3 ons botervis, 1/2 pond wilde spinazie, 2 a 3 zongedroogde tomaten, 2 a 3 ansjovisjes uit blik, 1 a 2 teentjes knoflook, olijfolie, zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-11-1999Hoofdgerecht10-20 min.
Couscous met wilde spinazie en feta
Heerlijke combinatie van groenten en pittige feta
Couscous, 400 gram wilde spinazie, 1 kleine winterwortel, 1 rode puntpaprika, 1 rode ui, 1 tomaat, 1/4 liter (kruiden)bouillon, halve theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, zout, olie om in te bakken, een handvol studentenhaver (of alleen rozijntjes), stukje schapenfeta
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-01-2004Marokkaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gewokte wilde spinazie
600 gr verse wilde spinazie, 4 tl sesamzaad, 4 el sesamolie, 2 el zonnebloemolie
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2007Internationaal10-20 min.
Wilde spinazie met pijnboompitten
1 ansjovisfilet, 2 el. olijfolie, 2 el. pijnboompitten, 25 gr. rozijn, 1 kg. spinazie, wilde, 3 tomaten,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-07-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Wilde spinazie met kastanjechampignons
Deze roerbakspinazie, boordevol vitamines, ziet er heel gezellig uit en is in een handomdraai klaar.
2 el olie500 gram wilde spinazie ½ rode paprika 1 ui 50 gram spekblokjes 150 gram kastanjechampignons ½ tl vegeta ( je kunt ook wat aromat gebruiken)peper uit de molen
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-11-2010Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zeewolf met wilde spinazie
* 2 stukken zeewolf van ca. 175 g, * 2 eetlepels pesto, * 1 flinke hand wilde spinazie, * 75 g rauwe ham naar keuze,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-08-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Wilde spinazie met pijnboompitten
1 ansjovisfilet -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels pijnboompitten -, 25 gram rozijn -, 1 kilo wilde spinazie -, 3 tomaten, , , , , , , , , , , , ,
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2004Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Wilde spinazie met pijnboompitten
1 ansjovisfilet, 2 el. olijfolie, 2 el. pijnboompitten, 25 gr. rozijn, 1 kg. spinazie, wilde, Parmezaanse kaas (vers), 3 tomaten
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-01-2002Italiaans Bijgerecht10-20 min.
STAMPPOT MET WILDE SPINAZIE
Wilde spinazie is voller van smaak en steviger van structuur dan gewone spinazie en daarom heel geschikt voor stamppot.
Hoofdgerecht voor 4 personen., 1 kg aardappelen, 1 ? dl room, 1 eetlepel dijonmosterd, 1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 400 gram wilde spinazie, in repen gesneden, zout en versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel sesamzaad geroosterd.,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2002Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zeewolf met wilde spinazie
* 2 stukken zeewolf van ca. 175 g, * 2 eetlepels pesto, * 1 flinke hand wilde spinazie, * 75 g rauwe ham naar keuze,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-08-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Buideltjes met wilde spinazie
Amuse
200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-12-1999Vegetarisch20-30 min.
Penne Met Wilde Spinazie
Een pastagerecht uit Florence
150 gr penne rigate, 500 gr wilde spinazie (evt uit diepvries), zout, versgemalen peper, 2 el pijnboompitten, 2 el olijfolie, 150 gr gorgonzola in blokjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-05-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Romeinse Spaghetti Met Wilde Spinazie
Erg lekker
400 g spaghetti (Barilla nr. 5), zout, peper, 1 el olijfolie, 100 mager gerookt spek in reepjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 sjalotje gesnipperd, 2 ons wilde spinazie, 50 g pijnboompitten, 1 tl verse tijm, 100 g geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Wilde Spinazie Met Zilvervliesrijst En Eierpannenkoeken
Wilde spinazie met zilvervliesrijst en eierpannenkoeken recept gekregen van Patricia
Benodigdheden voor de eierpannenkoeken, 3 eieren per persoon, zout en peper, scheut soja room, , benodigdheden voor de wilde spinazie, (wilde) spinazie, 1 groentebouillon blokje, 1 grote fijngesneden ui, knoflook-olijf-olie, flinke scheut soja room, , en zilvervliesrijst
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-11-1999Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
stampot wilde spinazie
1.5 kg aardappelen, zout, 500 g wilde spinazie, 2 tenen knoflook, 10 zongedroogde tomaatjes, 6 eetlepels olijfolie, 1 dl melk, versgemalen peper, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel fijngesneden verse tijm
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-09-2000Nederlands20-30 min.
Wilde spinazie met zalm
2 eetlepels notenolie - 300 gram wilde spinazie - snufje zout - 100 gram gerookte zalm - 4 plakjes witte korstkaas - olijfolie - balsamico-azijn - pijnboompitten - takjes dille, ,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Penne Met Wilde Spinazie En Gorgonzola .
150 g Penne rigate, 500 g wilde spinazie, zout, versgemalen peper, 2 el. pijnboompitten, 2 el. olijfolie, 150 g gorgonzola,in blokjes,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-01-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
garnalenkroket in wilde spinazie
Lastig te maken, maar wel lekker
Roze garnalen, bloem, boter, ui, knoflook, marsala, melk, wilde spinazie, broodkruim, ei, peper en kruiden naar smaak
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2000Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Roergebakken sjalot met wilde spinazie
Waarom een sjalot? De sjalot geeft een volle smaak aan de spinazie en tevens zal de sjalot het bittertje in de wilde spinazie wegnemen doordat de sjalot een natuurlijke zoetstof bevat die vrijkomt bij het bakken. Soort gerecht: groentebijgerecht bij alle vissoorten en lichte vleessoorten zoals kip, kalfsvlees, lamsvlees en parelhoen.
3 sjalotten (100 g), 500 g spinazie, ½ teentje knoflook (met knoflookpers persen), 30 g boter, Scheutje olijfolie, Zout en peper,
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-200710-20 min.
Wilde spinazie met knoflookboter
Vergeet die diepvriesspinazie! Dit is the real thing. En zoet!
400 gr. wilde spinazie (van die hobbelige, bobbelige, donkergroene. Bij de groenteboer, buurtwinkel, of op de markt te koop), 50 gr. boter op kamertemp., 2 teentjes VERSE knoflook, versgemalen peper
- Fusion Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2004Fusion Bijgerecht0-10 min.
Wilde Spinazie Salade
Deze salade is heerlijk als bijgerecht, maar ook als maaltijdsalade doet deze het goed. De salade is erg makkelijk te bereiden!
Verse Wilde Spinazie, gepelde walnoten, een scheut olijfolie, een scheut walnotenolie en een halve citroen
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-02-20010-10 min.
Risotto met paddestoelen en wilde spinazie **
Heerlijke romige risotto. Wel 490 kcal per portie, maar het is een volledige maaltijd. Tip van mammiejammie: Gebruik kruiden- of groentebouillon voor een volledig vegetarische variant; voeg wel wat extra zout toe.
6 deciliter (kippen-) bouillon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 250 gram rondkorrel rijst, 1 eetlepel boter, 500 gram paddestoelen, gemengd, (oesterzwammen, shiitakes, grotchampignons), 400 gram wilde spinazie, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 deciliter slagroom, zout en versgemalen peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2007Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
lasagne met wilde spinazie.
Door de wilde spinazie eens iets totaal anders.
500 gr wilde spinazie, zout, peper, 100 gr bakbacon in reepjes, 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/2 dl droge witte wijn, 1 pakje soffritto(tomatenbasis Grand'Italia), 25 gr boter, 2 1/2 dl melk, 150 gr fougerond kaas, grof geraspt, 12 voorgekookte lasagne vellen.
- Biologisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-03-2000Biologisch Hoofdgerecht60-120 min.
Stamppot wilde spinazie
Recept uit de Libelle. Lekker met oosterse gehaktspiesen (staat ook bij mijn recepten)
* 1 kilo aardapelen * 1 1/2 dl room * 1 el dijonmosterd * 1 middelgrote ui * 2 tenen knoflook * 2 el olijfolie * 400 gram wilde spinazie, in repen gesneden * zout en versgemalen zwarte peper * 1 el sesamzaad, geroosterd
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Zwezerik Met Wilde Spinazie En Karnemelk-vanilleschuim
Krokant gebakken kalfshartzwezerik op wilde spinazie en schuim van karnemelk en vanille
600 gr Kalfszwezerik(hart)1 liter kalfsbouillon met gedroogde vanille stokjes, vanillebloem(bloem met bewaard met vanille stokjes)peper/zout/en geklaarde boter, Wilde spinazie:1 kg wilde spinazie 30 gr sjalotten(fijn gesneden)peper/zout, Karnemelk/vanilleschuim:, 400 ml karnemelk/100 ml kalfsbouillon met vanille/merg van 1 vanillestokje/40 gr koude roomboter en beetje zetmeel opgelost in water
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2000Hoofdgerecht30-60 min.
laagjesgratin met (wilde) spinazie
750 gr. aardappels geschild in plakjes van ongeveer 3 mm, zout, peper, 750 gr. wilde spinazie of 450 gr. gehakte ontdooide diepvriesspinzazie, 1 pakje Monchou pan en oven, 4 vleestomaten, ontveld, in plakjes, 250 gr. geraspte belegen kaas, 3 el pijnboompitten, licht geroosterd
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-1998Nederlands30-60 min.
Risotto met wilde spinazie en rucola
2 preien, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel verse tijmblaadjes, 1 eetlepel rijstolie, 350 gram risotto, zout/peper naar smaak, 1 liter kippenbouillon, 150 gram chorizo, in blokjes, 3 handen (wilde) spinazie, 1 hand rucola, 200 gram Parmezaanse kaas, vers, geraspt, 3 eetlepels peterselie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-10-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Broccolisoep met spinazie en wilde rijst
1kg broccoli - 1 ui - 1 groene paprika - 200gr spinazie - 4 tenen knoflook - ? bosje verse oregano of 1 el gedroogde - 150gr groene linzen - 2 el olijfolie - 1 ? liter bouillon - 100gr wilde rijst - peper - zout - 200gr creme fraiche - 4 el kappertjes., ,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2004Vegetarisch20-30 min.
Oesters met champagnesaus en wilde spinazie
"Een van de lekkerste gerechten voor de oesterliefhebber. De ziltigheid van de oesters en de stevigheid van de spinazie geven dit gerecht een mooie volle smaak. Een echte klassieker."
400 gram wilde spinazie, zonder nerven, 1 teen knoflook, gehakt, 16 oesters, 100 gram koude boter, in blokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 flûtes champagne, 2 eetlepels witte wijn azijn, 8 eetlepels crème fraîche, 1 citroen, uitgeperst, Kervel, Peper uit de molen
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-2016Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Kalfsschnitzelreepjes met wilde spinazie en sesam
Lekker makkelijk en zeer smakelijk roerbakgerecht Bron: Vleesvariatieboek.
1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 Spaans pepertje zonder zaadjes, in ringetjes gesneden, 250 gram wilde spinazie, 250 gram kalfsschnitzel in reepjes gesneden, arachideolie, een paar druppels sesamolie, 2 el pindakaas 1 el sesamzaad, geroosterd, 3 el vleesfond, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2005Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Lasagna met wilde spinazie
Deze lasagna kan heel goed van tevoren klaargemaakt worden. Is heerlijk romig en voedzaam.
1 pak Lasagna bladen (250 gr.vers bij AH), 500 ml. halfvolle melk, boter,750 gr. wilde spinazie (bij Turkse winkel), olijfolie, 3 eetlepels maizena, 150 en 75 gr. gr. geraspte belegen - of Parmezaanse kaas, 500 gr. rundergehakt,1 grote ui, 1 pot pastasaus (Picante AH), zout, peper
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-05-2010Italiaans30-60 min.
Champignonstroganoff met spinazie en wilde rijst
Vooruit werkenJe kunt de saus van tevoren maken en de champignons van tevorenbakken. Warm ze dan later op laag vuur even op.
200 g wilde rode rijst (ik kies Camargue; verkrijgbaar in de biologische winkel of online), zeezout, 100 g verse jonge spinazie, 1 el boter, 4 extra grote portobellochampignons (of 8 kleinere),steeltjes verwijderd, 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 400 ml hete groentebouillon, 2 tl maizena, 150 ml volle melk, 2 el dijonmosterd, versgemalen peper, sap en geraspte schil van ½ onbespoten citroen, 2 volle el cornichons of kleine augurkjes, fijngehakt, 2 takjes dille, fijngehakt
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-2015Europees Hoofdgerecht30-60 min.
Polenta met spinazie en wilde paddestoelen
Bijzondere versie van dit heerlijk gerecht
VOOR DE POLENTA:, -2 l water en 3 th lepels zout, -100 g boter en 350 g polenta, -150 g verkruimelde Gorgonzola, VERDER:, -25 g boter en 150 g gemengde wilde paddestoelen (cantharellen-oesterzwammen-eekhoorntjesbrood...), -1 dl port of madera, -3 dl vleesbouillon (tabletje), -2 eetlepels olijfolie, -100 g jonge gewassen spinazie, -nootmuskaat, zout, peper, -1 eetlepel bieslook (geknipt)als garnering
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde Eieren Met Wilde Spinazie
Italiaans voorgerecht
150 gram bloem, 100 gram spinazie, 100 cl room, 35 gram boter, 6 eieren, een paar blaadjes verse balisicum, zout, peper, parmezaanse kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Focaccia met wilde spinazie
Recept van Allerhande juni 2005
1 focaccia, olijfolie, wilde spinazie, mozzarella
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2020Italiaans10-20 min.
Geitenkaas Op Een Bedje Van (Wilde) Spinazie
Geitenkaasje, (Wilde) spinazie, Olijfolie, Balsamico-azijn
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-12-2000Voorgerecht0-10 min.