1. Home
  2. Recepten
  3. Wilde Spinazie

Wilde spinazie recepten (472)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stamppot spinazie met wilde zalm

INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten) Boter, klontje 100 g. Ontbijtspek in plakken 2 eieren 500 g. verse spinazie 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt Nootmuskaat Peper & Zout

Voorbereiding

Aardappels schillen

Bereidingswijze

1: Verwarm de over voor op 175 C˚(hete lucht) Kook de aardappels in ruim water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar. 2: Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal en dek ze af met bakpapier. Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven om de plakken krokant te laten worden. 3: Kook ondertussen de eieren ongeveer 6 minuten. Na het koken de eitjes goed laten schrikken onder de koude kraan en pellen. 4: Giet de aardappels af, laat ze op laag vermogen droog stomen en stamp ze. Snijd de (gewassen)spinazie grof en meng deze met de gestampte aardappels. 5: Serveer de zalm rondom de stamppot over meng er doorheen. 6: Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout en peper en een klontje boter. 7: Schep het aardappelmengsel op een schaal en decoreer met de schijfjes ontbijtspek en stukjes ei.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wilde Spinazie

Wilde spinazie met geitenkaas en pijnboompitjes

INGREDIENTEN

Wilde spinazie basilicum azijn, geitenkaass, pijnboompitten, uien, knoflook

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

wilde spinazie

Roer gebakken spinazie, met zongedroogte tomaten.

INGREDIENTEN

1 kg wilde spinazie, 4 zon gedroogte tomaten, 2 teentjes knoflook, olijfolie. peper.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Wilde Spinazie Met....

Een variatie op mijn recept Wilde spinazie met wortels. Nu heb ik er een 1 pans gerecht van gemaakt

INGREDIENTEN

500 gr. wilde spinazie, 500 gr. wortels, 2 uitjes, bakje champignons, scheutje olie aardappelschijfjes (uit de vriezer of een restje), aromat met tuinkruiden, Evt. roerbakvlees.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

wilde spinazie

Met wortels. Leuke kleur combinatie. Makkelijk en erg lekker.

INGREDIENTEN

500 gr. wortels, 500 gr. wilde spinazie, na smaak aromat met tuinkruiden, 1 eetl. olie.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

botervis met wilde spinazie

INGREDIENTEN

Ong. 3 ons botervis, 1/2 pond wilde spinazie, 2 a 3 zongedroogde tomaten, 2 a 3 ansjovisjes uit blik, 1 a 2 teentjes knoflook, olijfolie, zwarte peper

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Couscous met wilde spinazie en feta

Heerlijke combinatie van groenten en pittige feta

INGREDIENTEN

Couscous, 400 gram wilde spinazie, 1 kleine winterwortel, 1 rode puntpaprika, 1 rode ui, 1 tomaat, 1/4 liter (kruiden)bouillon, halve theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, zout, olie om in te bakken, een handvol studentenhaver (of alleen rozijntjes), stukje schapenfeta

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gewokte wilde spinazie

INGREDIENTEN

600 gr verse wilde spinazie, 4 tl sesamzaad, 4 el sesamolie, 2 el zonnebloemolie

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Wilde spinazie met pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet, 2 el. olijfolie, 2 el. pijnboompitten, 25 gr. rozijn, 1 kg. spinazie, wilde, 3 tomaten,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wilde spinazie met kastanjechampignons

Deze roerbakspinazie, boordevol vitamines, ziet er heel gezellig uit en is in een handomdraai klaar.

INGREDIENTEN

2 el olie500 gram wilde spinazie ½ rode paprika 1 ui 50 gram spekblokjes 150 gram kastanjechampignons ½ tl vegeta ( je kunt ook wat aromat gebruiken)peper uit de molen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zeewolf met wilde spinazie

INGREDIENTEN

* 2 stukken zeewolf van ca. 175 g, * 2 eetlepels pesto, * 1 flinke hand wilde spinazie, * 75 g rauwe ham naar keuze,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste wilde spinazie recepten

Wilde spinazie met pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels pijnboompitten -, 25 gram rozijn -, 1 kilo wilde spinazie -, 3 tomaten, , , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Wilde spinazie met pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet, 2 el. olijfolie, 2 el. pijnboompitten, 25 gr. rozijn, 1 kg. spinazie, wilde, Parmezaanse kaas (vers), 3 tomaten

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

STAMPPOT MET WILDE SPINAZIE

Wilde spinazie is voller van smaak en steviger van structuur dan gewone spinazie en daarom heel geschikt voor stamppot.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., 1 kg aardappelen, 1 ? dl room, 1 eetlepel dijonmosterd, 1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 400 gram wilde spinazie, in repen gesneden, zout en versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel sesamzaad geroosterd.,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeewolf met wilde spinazie

INGREDIENTEN

* 2 stukken zeewolf van ca. 175 g, * 2 eetlepels pesto, * 1 flinke hand wilde spinazie, * 75 g rauwe ham naar keuze,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Buideltjes met wilde spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Penne Met Wilde Spinazie

Een pastagerecht uit Florence

INGREDIENTEN

150 gr penne rigate, 500 gr wilde spinazie (evt uit diepvries), zout, versgemalen peper, 2 el pijnboompitten, 2 el olijfolie, 150 gr gorgonzola in blokjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Romeinse Spaghetti Met Wilde Spinazie

Erg lekker

INGREDIENTEN

400 g spaghetti (Barilla nr. 5), zout, peper, 1 el olijfolie, 100 mager gerookt spek in reepjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 sjalotje gesnipperd, 2 ons wilde spinazie, 50 g pijnboompitten, 1 tl verse tijm, 100 g geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wilde Spinazie Met Zilvervliesrijst En Eierpannenkoeken

Wilde spinazie met zilvervliesrijst en eierpannenkoeken recept gekregen van Patricia

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de eierpannenkoeken, 3 eieren per persoon, zout en peper, scheut soja room, , benodigdheden voor de wilde spinazie, (wilde) spinazie, 1 groentebouillon blokje, 1 grote fijngesneden ui, knoflook-olijf-olie, flinke scheut soja room, , en zilvervliesrijst

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

stampot wilde spinazie

INGREDIENTEN

1.5 kg aardappelen, zout, 500 g wilde spinazie, 2 tenen knoflook, 10 zongedroogde tomaatjes, 6 eetlepels olijfolie, 1 dl melk, versgemalen peper, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel fijngesneden verse tijm

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wilde spinazie met zalm

INGREDIENTEN

2 eetlepels notenolie - 300 gram wilde spinazie - snufje zout - 100 gram gerookte zalm - 4 plakjes witte korstkaas - olijfolie - balsamico-azijn - pijnboompitten - takjes dille, ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Penne Met Wilde Spinazie En Gorgonzola .

INGREDIENTEN

150 g Penne rigate, 500 g wilde spinazie, zout, versgemalen peper, 2 el. pijnboompitten, 2 el. olijfolie, 150 g gorgonzola,in blokjes,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

garnalenkroket in wilde spinazie

Lastig te maken, maar wel lekker

INGREDIENTEN

Roze garnalen, bloem, boter, ui, knoflook, marsala, melk, wilde spinazie, broodkruim, ei, peper en kruiden naar smaak

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken sjalot met wilde spinazie

Waarom een sjalot? De sjalot geeft een volle smaak aan de spinazie en tevens zal de sjalot het bittertje in de wilde spinazie wegnemen doordat de sjalot een natuurlijke zoetstof bevat die vrijkomt bij het bakken. Soort gerecht: groentebijgerecht bij alle vissoorten en lichte vleessoorten zoals kip, kalfsvlees, lamsvlees en parelhoen.

INGREDIENTEN

3 sjalotten (100 g), 500 g spinazie, ½ teentje knoflook (met knoflookpers persen), 30 g boter, Scheutje olijfolie, Zout en peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2007
  •  
  •  10-20 min.

Wilde spinazie met knoflookboter

Vergeet die diepvriesspinazie! Dit is the real thing. En zoet!

INGREDIENTEN

400 gr. wilde spinazie (van die hobbelige, bobbelige, donkergroene. Bij de groenteboer, buurtwinkel, of op de markt te koop), 50 gr. boter op kamertemp., 2 teentjes VERSE knoflook, versgemalen peper

  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Fusion Bijgerecht
  •  0-10 min.

Wilde Spinazie Salade

Deze salade is heerlijk als bijgerecht, maar ook als maaltijdsalade doet deze het goed. De salade is erg makkelijk te bereiden!

INGREDIENTEN

Verse Wilde Spinazie, gepelde walnoten, een scheut olijfolie, een scheut walnotenolie en een halve citroen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  •  
  •  0-10 min.

Risotto met paddestoelen en wilde spinazie **

Heerlijke romige risotto. Wel 490 kcal per portie, maar het is een volledige maaltijd. Tip van mammiejammie: Gebruik kruiden- of groentebouillon voor een volledig vegetarische variant; voeg wel wat extra zout toe.

INGREDIENTEN

6 deciliter (kippen-) bouillon, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 250 gram rondkorrel rijst, 1 eetlepel boter, 500 gram paddestoelen, gemengd, (oesterzwammen, shiitakes, grotchampignons), 400 gram wilde spinazie, 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, 1 deciliter slagroom, zout en versgemalen peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

lasagne met wilde spinazie.

Door de wilde spinazie eens iets totaal anders.

INGREDIENTEN

500 gr wilde spinazie, zout, peper, 100 gr bakbacon in reepjes, 1 ui fijngesneden, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1/2 dl droge witte wijn, 1 pakje soffritto(tomatenbasis Grand'Italia), 25 gr boter, 2 1/2 dl melk, 150 gr fougerond kaas, grof geraspt, 12 voorgekookte lasagne vellen.

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stamppot wilde spinazie

Recept uit de Libelle. Lekker met oosterse gehaktspiesen (staat ook bij mijn recepten)

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardapelen * 1 1/2 dl room * 1 el dijonmosterd * 1 middelgrote ui * 2 tenen knoflook * 2 el olijfolie * 400 gram wilde spinazie, in repen gesneden * zout en versgemalen zwarte peper * 1 el sesamzaad, geroosterd

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zwezerik Met Wilde Spinazie En Karnemelk-vanilleschuim

Krokant gebakken kalfshartzwezerik op wilde spinazie en schuim van karnemelk en vanille

INGREDIENTEN

600 gr Kalfszwezerik(hart)1 liter kalfsbouillon met gedroogde vanille stokjes, vanillebloem(bloem met bewaard met vanille stokjes)peper/zout/en geklaarde boter, Wilde spinazie:1 kg wilde spinazie 30 gr sjalotten(fijn gesneden)peper/zout, Karnemelk/vanilleschuim:, 400 ml karnemelk/100 ml kalfsbouillon met vanille/merg van 1 vanillestokje/40 gr koude roomboter en beetje zetmeel opgelost in water

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

laagjesgratin met (wilde) spinazie

INGREDIENTEN

750 gr. aardappels geschild in plakjes van ongeveer 3 mm, zout, peper, 750 gr. wilde spinazie of 450 gr. gehakte ontdooide diepvriesspinzazie, 1 pakje Monchou pan en oven, 4 vleestomaten, ontveld, in plakjes, 250 gr. geraspte belegen kaas, 3 el pijnboompitten, licht geroosterd

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Risotto met wilde spinazie en rucola

INGREDIENTEN

2 preien, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel verse tijmblaadjes, 1 eetlepel rijstolie, 350 gram risotto, zout/peper naar smaak, 1 liter kippenbouillon, 150 gram chorizo, in blokjes, 3 handen (wilde) spinazie, 1 hand rucola, 200 gram Parmezaanse kaas, vers, geraspt, 3 eetlepels peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Broccolisoep met spinazie en wilde rijst

INGREDIENTEN

1kg broccoli - 1 ui - 1 groene paprika - 200gr spinazie - 4 tenen knoflook - ? bosje verse oregano of 1 el gedroogde - 150gr groene linzen - 2 el olijfolie - 1 ? liter bouillon - 100gr wilde rijst - peper - zout - 200gr creme fraiche - 4 el kappertjes., ,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Oesters met champagnesaus en wilde spinazie

"Een van de lekkerste gerechten voor de oesterliefhebber. De ziltigheid van de oesters en de stevigheid van de spinazie geven dit gerecht een mooie volle smaak. Een echte klassieker."

INGREDIENTEN

400 gram wilde spinazie, zonder nerven, 1 teen knoflook, gehakt, 16 oesters, 100 gram koude boter, in blokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 flûtes champagne, 2 eetlepels witte wijn azijn, 8 eetlepels crème fraîche, 1 citroen, uitgeperst, Kervel, Peper uit de molen

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzelreepjes met wilde spinazie en sesam

Lekker makkelijk en zeer smakelijk roerbakgerecht Bron: Vleesvariatieboek.

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 Spaans pepertje zonder zaadjes, in ringetjes gesneden, 250 gram wilde spinazie, 250 gram kalfsschnitzel in reepjes gesneden, arachideolie, een paar druppels sesamolie, 2 el pindakaas 1 el sesamzaad, geroosterd, 3 el vleesfond, peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagna met wilde spinazie

Deze lasagna kan heel goed van tevoren klaargemaakt worden. Is heerlijk romig en voedzaam.

INGREDIENTEN

1 pak Lasagna bladen (250 gr.vers bij AH), 500 ml. halfvolle melk, boter,750 gr. wilde spinazie (bij Turkse winkel), olijfolie, 3 eetlepels maizena, 150 en 75 gr. gr. geraspte belegen - of Parmezaanse kaas, 500 gr. rundergehakt,1 grote ui, 1 pot pastasaus (Picante AH), zout, peper

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Champignonstroganoff met spinazie en wilde rijst

Vooruit werkenJe kunt de saus van tevoren maken en de champignons van tevorenbakken. Warm ze dan later op laag vuur even op.

INGREDIENTEN

200 g wilde rode rijst (ik kies Camargue; verkrijgbaar in de biologische winkel of online), zeezout, 100 g verse jonge spinazie, 1 el boter, 4 extra grote portobellochampignons (of 8 kleinere),steeltjes verwijderd, 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 400 ml hete groentebouillon, 2 tl maizena, 150 ml volle melk, 2 el dijonmosterd, versgemalen peper, sap en geraspte schil van ½ onbespoten citroen, 2 volle el cornichons of kleine augurkjes, fijngehakt, 2 takjes dille, fijngehakt

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Polenta met spinazie en wilde paddestoelen

Bijzondere versie van dit heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

VOOR DE POLENTA:, -2 l water en 3 th lepels zout, -100 g boter en 350 g polenta, -150 g verkruimelde Gorgonzola, VERDER:, -25 g boter en 150 g gemengde wilde paddestoelen (cantharellen-oesterzwammen-eekhoorntjesbrood...), -1 dl port of madera, -3 dl vleesbouillon (tabletje), -2 eetlepels olijfolie, -100 g jonge gewassen spinazie, -nootmuskaat, zout, peper, -1 eetlepel bieslook (geknipt)als garnering

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde Eieren Met Wilde Spinazie

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

150 gram bloem, 100 gram spinazie, 100 cl room, 35 gram boter, 6 eieren, een paar blaadjes verse balisicum, zout, peper, parmezaanse kaas.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Focaccia met wilde spinazie

Recept van Allerhande juni 2005

INGREDIENTEN

1 focaccia, olijfolie, wilde spinazie, mozzarella

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste wilde spinazie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top