wild zwijn
Wild zwijn gebraden in honing en bacilicum
Honing, basilicum
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2004Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Gegrild wild zwijn rugfilet
Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn!
600 g wild zwijn rugfilet, 2 dl rode wijn, 3 takjes basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-02-2018Wereld Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Wild zwijn pastasaus
500 gr. wild zwijn (zonder bot), 1 fles rode wijn, 1 winterpeen, 1 ui, 2 stelen selderij, 1 laurierblad, 3-4 kruidnageltjes, 2 jeneverbessen2 eetlepels tomatenpuree
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2009Italiaans> 120 min.
- Eigen recept
Pulled pork van wild zwijn
Het wildseizoen is weer in volle gang en dan ga ik weer op zoek naar nieuwe gerechten. Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep. Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima. Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten om het wat krokanter te maken.
- 1 kg wild zwijn procureur (aan 1 stuk), - 1 tl kaneel, - 1 tl zout, - 1 tl gedroogde tijm, - 1 tl gedroogde oregano, - 1 tl gemberpoeder, - 1 tl knoflookpoeder, - ½ tl kruidnagelpoeder (of zelf fijnmaken in een vijzel), - ½ tl pimentpoeder, - 500 ml wildbouillon (of fond), - olijfolie, - roomboter
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-12-2018Wereld Hoofdgerecht> 120 min.
Wild zwijn met olijven
Agrio choeroeno me eli-es
1,5 kg. wild zwijn, 1 grote ui, 1 kop olijfolie, 1 glas rode wijn, 1 lepel tomatenpuree (geconcentreerd), zout, peper, 250 gr. ontpitte olijven.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-12-2001Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
wild zwijn salmi
Agrio Choeroeno Salmi (Peloponnesos)
2 kg. Wild zwijn, 3 glazen rode wijn, 1 glas cognac, 1 flinke wortel, 1 knolselderie, 2 uien, 1/2 kopje boter, 1 kop olijfolie, 1 kg verse of 1 blikje tomaten, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel rozemarijn en 1/2 thl. tijm, zout en peper.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-12-2001Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
HACHEE MET WILD ZWIJN
Dit gerecht kan ook gemaakt worden van varkensvlees
*500 gr ontbeend wild zwijn bij voorkeur van de achterbout*zout*zwarte peper uit de molen*50 gr boter*2 eetl.(zonnebloem)olie*750 gr uien in ringen*2 teentjes knoflook,ragfijn gehakt*30 gr bloem*2 theel.milde paprikapoeder*4 dl wildfond*1 takje verse tijm*1 klein laurierblad*2 eetl fijngehakte peterselie*
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-10-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Szegediner Goulash van Wild Zwijn
Hongaars wild everzwijn recept
-1 kg wild zwijn vlees (in blokjes gesneden), -250 g ui (gesnipperd), -100 g vers vet spek (in reepjes gesneden), -0,3 dl plantaardige olie, -3 eetlepels paprikapoeder, -1/2 l bruine wildfond (kant en klaar te koop), -400 g zuurkool, -1 th lepel karwijzaad, -2 eetlepels tomatenpuree, -zout en versgemalen witte peper, -100 g zure room, -1 eetlepel fijngehakte peterselie
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2002Hongaars Hoofdgerecht60-120 min.
Wild zwijn paella
Een soort paella, waarbij de smaak van het wilde zwijn, niet door het Spaanse kruidenmengsel wordt overheerst
-1 kg schouder van wild zwijn (800 g ontvliesd), -4 el plantaardige olie, -100 g gesnipperde ui, -150 g Spaanse knoflookworst, -2 rode paprika's, -zout en witte peper, -1 mespunt saffraanpoeder of draadjes, -2 geplette knoflooktenen, -1/2 liter wildfond, -1/8 liter droge witte Rioja wijn, -200 g rondgraanrijst, -100 g doperwtjes (vers of diepvries), -8 gekookte grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2005Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrilde wild zwijn spiezen
100-125 gr pancetta in dunne plakjes en opgevouwen, 750 gr wild zwijnfilet in blokjes ( 2x2 cm), 1 teen knoflook, 10 jeneverbessen, 3 el olijfolie, 1/2 uitgeperste citroen, 6 rozemarijntakjes, zeezout en grofgemalen peper, een beetje vloeibare honing, , Olie om te frituren, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2009Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Wild Zwijn Stoofpot
Van "moesje2"
100 gram rookspek, 600 gram wild zwijnspoulet 100 gram boter, 2 flinke uien, 2 teentjes knoflook, 2 plakken knolselderij, 2 dl. rode wijn,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-2002Hoofdgerecht60-120 min.
Wild zwijn met chocoladesaus
Een klassieker in het wildseizoen; de super lekkere saus maken van dit recept een waar feestgerecht.
-25 gram boter;, -500 gram sjalotjes, gepeld en grof gehakt;, -4 tenen knoflook, met schil, geplet;, -2 takjes verse tijm;, -2 laurierbladen;, -1 dessertlepel zwarte peperkorrels;, -1 dessertlepel balsamicoazijn of vijgenazijn;, -6 deciliter rode wijn;, - 1,5 liter zelf getrokken kalfs-, kippen of wildbouillon;, -800 gram wildzwijnfilet in 2 even grote stukken gesneden;, -zout en peper;, -circa 50 gram boter;, -40 gram extra bittere chocolade in stukjes gebroken, , , , ,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2006Frans30-60 min.
Stoofpot van wild zwijn
600 gr. wildzwijnpoulet zonder bot, 2 uien, 1 teentje knoflook, 250 gr. champignons, 2 plakken knolselderij, 100 gr. spek, 2 dl. rode wijn, 5 el. bloem, 2 tl. tijm, 2 tl. rozemarijn, een paar takjes selderij, 100 gr. boter, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-10-2009Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hachee met (wild) zwijn
Een traditioneel gerecht uit de Duitse wildkeuken. U kunt het gerecht ook samenstellen met gefokt varkensvlees. Neem er dan de ontbeende halskarbonaden van een scharrelvarken voor.
400-500 gram (ontbeend) wild zwijnsvlees, - zout, - witte peper uit de molen, - 40 gram boter, - 2 eetl. olijfolie (traditioneel), - 750 gram uien, in smalle ringen gesneden, - 2-3 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 eetl. bloem, gezeefd, - 2 theel. milde paprikapoeder (Edelsusz), - 3 dl groenten- of wildbouillon, - 2 dl rode wijn, zoals Rioja Berberana, Carta de Plata, - 1 takje verse tijm, - 1 laurierblad 'bestoken' met 3 kruidnagels, - 3 eetl. fijngehakte (blad)peterselie,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-2001Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Wild zwijn met rijst en garnalen
Een soort "paella"waarbij de smaak van het wild niet overheerst wordt door het Spaanse kruidenmengsel. Heerlijk origineel!
-800 g everzwijnvlees in blokjes van circa 2 x 2 cm gesneden, -4 eetlepels plantaardige olie, -100 g gesnipperde ui, -150 g Spaanse knoflookworst (of worst van wild) in reepjes gesneden, -2 rode paprika's (in reepjes), -zout en witte peper, -1 mespunt saffraanpoeder/draadjes, -2 geplette knoflooktenen, -1/2 l wildfond (kant en klaar te koop), -1/8 l witte droge wijn (Rioja), -200 g rondgraanrijst, -100 g doperwtjes (diepvries), -8 gekookte grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Ragout van wild zwijn
Op WildPlaza vind je de beste recepten met wild, zoals deze ragout van wild zwijn. Laat je verassen door hun recepten een neem eens een kijkje op hun site!
1½ kg wildzwijn (in blokjes), ½ fles witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 3 hele knoflooktenen (geplet), 2 rode uien (in zessen gesneden), 2 laurierbladeren, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 Spaanse peper (zonder zaad), 6 zwarte peperkorrels, 1 wortel (in blokjes gesneden), 3 pastinaken (in blokjes gesneden), 5 el olijfolie, 20 g boter (in blokjes gesneden), 1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden), 200 ml wildbouillon, 2 el bladpeterselie (fijn gesneden), peper & zout.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-2017Wereld Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraad van wild zwijn met honig.
1 kg gebraad van everzwijn, 2 soeplepels honig, 200 g bruine suiker, 1/2 liter witte wijn.,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-02-2004Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Wild zwijn in wijnsaus
Agrio Choeroeno krasato. Een gerecht uit Noord Griekenland Macedonie.
1,5 kg. wildzwijn, 400 gr. mini maiskolven, 2 kleine tomaten, 1 paprika, 3 gesnipperde uien, 1 glas rode wijn, 2 dl. olijfolie, 1/2 thl rozemarijn, kaneel, zout en peper.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-12-2001Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Gevulde stoofpot van wild zwijn
Een geweldige stoofpot !
1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm gesneden), 4 rode uien (fijn gesneden), 6 knoflooktenen (gepeld), 100 g bloem, 100 ml rode port, 200 ml witte wijn, 2 verse laurierbladeren, 1 winterwortel (in dikke repen gesneden), 500 g wilde spinazie (gewassen), 4 pastinaken (in dikke repen gesneden), peper & zout, , 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken gesneden), 3 jeneverbessen, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 el salie (fijn gesneden), 1 tl rietsuiker, 5 el olijfolie, 300 ml wildbouillon, 2 el Dijon mosterd, peper & zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-10-201360-120 min.
Ragout van wild zwijn
Dit recept heeft wel wat tijd nodig.
1½ kg wildzwijn (in blokjes), ½ fles witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 3 hele knoflooktenen (geplet), 2 rode uien (in zessen gesneden), 2 laurierbladeren, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 Spaanse peper (zonder zaad), 6 zwarte peperkorrels, 1 wortel (in blokjes gesneden), 3 pastinaken (in blokjes gesneden), 5 el olijfolie, 20 g boter (in blokjes gesneden), 1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden), 200 ml wildbouillon, 2 el bladpeterselie (fijn gesneden), peper & zout.
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2013> 120 min.
Wild zwijn biefstuk met paddestoelen
500 g wildzwijnenvlees (bijv. biefstukjes), -8 gedroogde abrikozen, 100 g rozijnen, -1 dl sherry, 3 oude witte boterhammen, -melk om te weken, -4 sjalotjes, 20 g boter, -3 takjes tijm, 3 blaadjes salie, -4 jeneverbessen, -1 tl roze peperkorrels, -1 tl kaneel, -peper en zout, -crepinette (varkensnet), -1 losgeklopt eiwit, -100 g shii take, -2 dl rode wijn, -0,5 dl room, ,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2002Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Gevulde stoofpot van wild zwijn
Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn!
1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm gesneden), 4 rode uien (fijn gesneden), 6 knoflooktenen (gepeld), 100 g bloem, 100 ml rode port, 200 ml witte wijn, 2 verse laurierbladeren, 1 winterwortel (in dikke repen gesneden), 500 g wilde spinazie (gewassen), 4 pastinaken (in dikke repen gesneden), peper & zout, 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken gesneden), 3 jeneverbessen, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 el salie (fijn gesneden), 1 tl rietsuiker, 5 el olijfolie, 300 ml wildbouillon, 2 el Dijon mosterd, peper & zout.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-01-2018Wereld Hoofdgerecht> 120 min.
Ham van Wild Zwijn met Vruchten
1 wildzwijnsbout - zout, peper - 5 wortels - 5 uien - 3 preien - 1 bouquet garni - 1 stengel bleekselderij - 1 teen knoflook - 20 gedroogde pruimen - 500 gram kersen op sap - 1 kom thee - 150 gram pijnpitten - 4 sinaasappels - 2 bananen - 2 appels - 1 dl olie - 500 gram kipafval - 5 dl azijn - 400 gram suiker - 20 kruidnagels - 2 dl port - aardappelmeel
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2001> 120 min.
Wild zwijn met pittige saus
4 stukjes wildzwijnvlees -, zout -, peper -, 50 gram reuzel of boter -, 250 gram grapefruitmarmerlade -, 150 gram mangochutney -, 1,25 dl citroensap -, Cayennepeper, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Wild zwijn met zuurkool
Wild, voor 4 personen
800 gr wild-zwijnsvlees, 2 uien, 100 gr boter, paprikapoeder, zout en peper, 1 kg zuurkool, 4 varkensribbetjes, 1 dl zure room, bloem, peterselie, bieslook,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Chocotruffels "Wild Zwijn"
4 dl gecondenseerde gesuikerde melk, 20 gram boter, 2 eetlepels gesuikerde cacao. 1 pakje hagelslag, 40 bonbonpapiertjes.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2001Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
pasteitje met ragout van wild zwijn
Kookavond 13 oktober 2018
800 gram wildzwijn-poulet, 400 gram gerookte spekblokjes, 250 gram kastanje-champignons, in vieren, 200 gram zilveruitjes, 100 gram gedroogde cranberry's, 4 pasteitjes, 3 laurierblaadjes, 1 ui, in halve ringen, 1 flesje La Trappe Bockbier (300 ml), Olijfolie, Zout en peper
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2018Nederlands Voorgerecht> 120 min.
Ham van wild zwijn met vruchten
Hoofdgerecht voor 10 personen; Van : "Nynke"
1 wildzwijnsbout, zout, peper, 5 wortels, 5 uien, 3 preien, 1 bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad, tijm en peterselie), 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 20 gedroogde pruimen, 500 gram kersen op sap, 1 kom thee, 150 gram pijnpitten, 4 sinaasappels, 2 bananen, 2 appels, 1 dl olie, 500 gram kipafval, 5 dl azijn, 400 gram suiker, 20 kruidnagels, 2 dl port, aardappelmeel,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-2003Hoofdgerecht60-120 min.
Lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn
Verrassend lekkere amuse. Was bij onze kookclub zeer goed in de smaak gevallen.
½ appel Goudreinet, ca. 50 gr zuurkool, ½ flesje bier, ca. 100 gr wild zwijn, rookworst (poelier), 2 e.l. bosvruchten-, confiture,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2012Europees Voorgerecht20-30 min.
Wild zwijn gebraad in tijmhoning
Wildplaza heet oneindig veel heerlijke recepten met wild. Neem er een een kijkje en laat je verassen door de mogelijkheden! Op hun site kun je onder andere ook dit gerecht vinden: Wild zwijn geglaceerd in tijmhoning!
Schouder van wild zwijn ± 1000 gr, 4 dl wildfond, 2 el honing, enkele takjes tijm, 4 el wijnazijn, margarine boter, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-2017Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
Wild zwijn stoofpot met met Zunderts trappistenbier
Gevonden op wildnatuurlijk.nl
600 gram wild zwijn poulet, 150 gram gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 grote uien, grof gesneden, 1 winterwortel, grof gesneden, 2 stengels bleekselderij, gesneden, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 takjes tijm, 1 kaneel stokje, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 1 eetlepel olie, 1 flesje Zunders trappisten bier, 1 liter bouillon, zout en peper naar smaak
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2017Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Marinade voor wild zwijn of everzwijn.
Is ook lekker als men de marinade toepast op gewoon tam varkensvlees.
1 kopje rode wijnazijn, 2 glazen water, zout, 1 bosje peterselie, 1 grote ui, 10 peperkorrels, 3 laurierbladeren, 10 korrels koriander, 1 teen knoflook.
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op01-02-2004Belgisch> 120 min.
Varkensfilet A La Wild Zwijn
1 kg schouderfilet, zout, tijm, laurier, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 20 gekneusde peperkorrels, 10 gekneusde jeneverbessen, flinke theelepel rozemarijn, zo mogelijk klein takje dennegroen, 100 g champignons, 1 lepel spekblokjes, 100 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 50 g bloem, ? fles witte wijn, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Wild zwijn met PX - saus en pastinaakpuree
Super gerecht heb het gemaakt met kerst . ( De hoeveelheden van dit gerecht zijn genomen voor een tussengerecht, dus als je het als hoofdgerecht op tafel wilt zetten moet je de ingredienten aanpassen ).
200 gram biefstuk van wildzwijn., Olijfolie /boter, 50 gram rozijnen, 200 ml. pedro X, 2 Sjalotjes, 100 ml. stevige rode wijn., 150 ml. wildfond, 250 gram pastinaak, 1/2 dl room, 50 gram boter, Peper, zour en nootmuskaat.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2016Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Koteletten van wild zwijn met gekarameliseerde peer en vijge
Hoofdgerecht voor 4 personen; serveer met Aardappel-knolselderijflensjes.afkoelen : 1 uur; Bereidingstijd: +- 30 minuten; Van : "Nynke"
8 koteletten van wild zwijn, zout, peper, 75 gram boter of margarine, 3 sjalotjes, fijngesneden, 3-4 eetlepels limoensap, 3 dl wildfond, , voor het fruit:, , 50 gram boter of margarine, 50 gram suiker, 3 eetlepels honing, 2 peren, ongeschild, 4 vijgen, in vieren gesneden, Aardappel-knolselderijflensjes., , 200 gram aardappelen, 100 gram knolselderij, in stukken, 1/4 liter melk, 2 eetlepels bloem, zout, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 2 eieren, 2 eiwitten, 1 eetlepel creme fraiche, boter of margarine,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde wontons van wild zwijn in bouillon
Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn! Meer inspiratie vind je op Wildplaza.com!
1 l wildbouillon, 2 el sojasaus, 20 gr verse gember (in plakjes gesneden), 3 bosuistengels (in ringen gesneden), 18 wontonvelletjes, 18 tl wildzwijnragout
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2018Wereld Voorgerecht30-60 min.
Wild zwijn in pittige saus speciaal
4 wild-zwijnskoteletten -, 50 gram zure morellen -, 1 dl rode wijn -, suiker -, maizena -, 100 gram boter -, zout -, peper -, tijm, , ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Wild zwijn met paddenstoelen.
(cinghiale con funghi porcini)
Een feestelijk recept.
1 kg wild zwijn vlees;, 250 gr paddestoelen;, 1 citroen;, (700 gr tomatenpassato;), 1 teentje knoflook;, 0,5 glas rode wijn;, een takje rozemarijn;, extra vergine olijfolie;, zout naar behoefte.
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-03-2016Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Maak me wild - Varkensvlees met de smaak van zwijn.
Eigenlijk is dit recept aan trucje om door middel van de marinade het varkensvlees een heerlijke wildsmaak te geven. Zwijnen in het wild zijn dol op jeneverbessen en als ze de kans krijgen eten ze er zodanig de buik van vol dat het vlees ernaar gaat smaken. Vlees van het zwijn is ook veel donkerder dan het ons bekende varkensvlees, dus moeten we daar iets op verzinnen. In het kookschriftje van mijn moeder staat het recept dat in de familie een groot succes was. Moeder nam ervoor een stuk dikke lende van anderhalve kilo. Prachtig stuk vlees als je gasten krijgt, maar voor ons beiden toch iets te veel. Ik heb het recept daarom aangepast en voor de gelegenheid gewoon 2 schouderkarbonaden genomen. Gewoon, omdat het buiten koud is, omdat het bijna Kerst is, omdat... nou ja ik de smaak van moeders recept gewoon miste. De aangepaste hoeveelheden heb ik tussen haakjes gezet.
Stuk dikke lende van ongeveer 3 pond (2 mooie schouderkarbonaden zonder bot), 1 fles rode wijn (voldoende om de lapjes onder te krijgen), 150 gram winterwortel (1 kleine), 100 gr gesnipperde ui (1/2 middel grote), 10 draaien aan de pepermolen (ongeveer 5), 2 blaadjes laurier (1), 5 kruidnagelen (2), 30 geplette jeneverbessen (9), 10 gram gesnipperde gemberwortel (1 schijfje), 5 gr rozemarijn (de blaadjes van 1 takje)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-12-2015Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
wild verrassing
Een klein cadeautje als voorgerecht!
Wild naar keuze, bij voorkeur zwijn, struisvogel,hoen en konijn maar t maakt niet veel uit hoor.(je kunt gerust stukjes restvlees gebruiken,filet is makkelijk!) pot kersen, kersenlikeur, chocoladereep puur, kookroom, boter, sinaasappelsap, bruine suiker, fillodeeg 2 pakketjes,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2004Multi-cultureel Voorgerecht20-30 min.
-
Wild, wild zwijn
van Knorrie2 , 1 recepten, 0 volgers
-
wild zwijn
van Robbert_Dingenouts234 , 1 recepten, 0 volgers