Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wild Zwijn

Wild zwijn recepten (65) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

wild zwijn

Wild zwijn gebraden in honing en bacilicum

INGREDIENTEN

Honing, basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegrild wild zwijn rugfilet

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn!

INGREDIENTEN

600 g wild zwijn rugfilet, 2 dl rode wijn, 3 takjes basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 1 sjalotje gesnipperd, 1 tl suiker, 1 tl tomatenpuree, 2 tl olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wild zwijn pastasaus

INGREDIENTEN

500 gr. wild zwijn (zonder bot), 1 fles rode wijn, 1 winterpeen, 1 ui, 2 stelen selderij, 1 laurierblad, 3-4 kruidnageltjes, 2 jeneverbessen2 eetlepels tomatenpuree

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Wild zwijn met olijven

Agrio choeroeno me eli-es

INGREDIENTEN

1,5 kg. wild zwijn, 1 grote ui, 1 kop olijfolie, 1 glas rode wijn, 1 lepel tomatenpuree (geconcentreerd), zout, peper, 250 gr. ontpitte olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pulled pork van wild zwijn

Het wildseizoen is weer in volle gang en dan ga ik weer op zoek naar nieuwe gerechten. Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep. Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima. Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten om het wat krokanter te maken.

INGREDIENTEN

- 1 kg wild zwijn procureur (aan 1 stuk), - 1 tl kaneel, - 1 tl zout, - 1 tl gedroogde tijm, - 1 tl gedroogde oregano, - 1 tl gemberpoeder, - 1 tl knoflookpoeder, - ½ tl kruidnagelpoeder (of zelf fijnmaken in een vijzel), - ½ tl pimentpoeder, - 500 ml wildbouillon (of fond), - olijfolie, - roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

wild zwijn salmi

Agrio Choeroeno Salmi (Peloponnesos)

INGREDIENTEN

2 kg. Wild zwijn, 3 glazen rode wijn, 1 glas cognac, 1 flinke wortel, 1 knolselderie, 2 uien, 1/2 kopje boter, 1 kop olijfolie, 1 kg verse of 1 blikje tomaten, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel rozemarijn en 1/2 thl. tijm, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

HACHEE MET WILD ZWIJN

Dit gerecht kan ook gemaakt worden van varkensvlees

INGREDIENTEN

*500 gr ontbeend wild zwijn bij voorkeur van de achterbout*zout*zwarte peper uit de molen*50 gr boter*2 eetl.(zonnebloem)olie*750 gr uien in ringen*2 teentjes knoflook,ragfijn gehakt*30 gr bloem*2 theel.milde paprikapoeder*4 dl wildfond*1 takje verse tijm*1 klein laurierblad*2 eetl fijngehakte peterselie*

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Szegediner Goulash van Wild Zwijn

Hongaars wild everzwijn recept

INGREDIENTEN

-1 kg wild zwijn vlees (in blokjes gesneden), -250 g ui (gesnipperd), -100 g vers vet spek (in reepjes gesneden), -0,3 dl plantaardige olie, -3 eetlepels paprikapoeder, -1/2 l bruine wildfond (kant en klaar te koop), -400 g zuurkool, -1 th lepel karwijzaad, -2 eetlepels tomatenpuree, -zout en versgemalen witte peper, -100 g zure room, -1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wild zwijn paella

Een soort paella, waarbij de smaak van het wilde zwijn, niet door het Spaanse kruidenmengsel wordt overheerst

INGREDIENTEN

-1 kg schouder van wild zwijn (800 g ontvliesd), -4 el plantaardige olie, -100 g gesnipperde ui, -150 g Spaanse knoflookworst, -2 rode paprika's, -zout en witte peper, -1 mespunt saffraanpoeder of draadjes, -2 geplette knoflooktenen, -1/2 liter wildfond, -1/8 liter droge witte Rioja wijn, -200 g rondgraanrijst, -100 g doperwtjes (vers of diepvries), -8 gekookte grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde wild zwijn spiezen

INGREDIENTEN

100-125 gr pancetta in dunne plakjes en opgevouwen, 750 gr wild zwijnfilet in blokjes ( 2x2 cm), 1 teen knoflook, 10 jeneverbessen, 3 el olijfolie, 1/2 uitgeperste citroen, 6 rozemarijntakjes, zeezout en grofgemalen peper, een beetje vloeibare honing, , Olie om te frituren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild Zwijn Stoofpot

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

100 gram rookspek, 600 gram wild zwijnspoulet 100 gram boter, 2 flinke uien, 2 teentjes knoflook, 2 plakken knolselderij, 2 dl. rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wild zwijn met chocoladesaus

Een klassieker in het wildseizoen; de super lekkere saus maken van dit recept een waar feestgerecht.

INGREDIENTEN

-25 gram boter;, -500 gram sjalotjes, gepeld en grof gehakt;, -4 tenen knoflook, met schil, geplet;, -2 takjes verse tijm;, -2 laurierbladen;, -1 dessertlepel zwarte peperkorrels;, -1 dessertlepel balsamicoazijn of vijgenazijn;, -6 deciliter rode wijn;, - 1,5 liter zelf getrokken kalfs-, kippen of wildbouillon;, -800 gram wildzwijnfilet in 2 even grote stukken gesneden;, -zout en peper;, -circa 50 gram boter;, -40 gram extra bittere chocolade in stukjes gebroken, , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Stoofpot van wild zwijn

INGREDIENTEN

600 gr. wildzwijnpoulet zonder bot, 2 uien, 1 teentje knoflook, 250 gr. champignons, 2 plakken knolselderij, 100 gr. spek, 2 dl. rode wijn, 5 el. bloem, 2 tl. tijm, 2 tl. rozemarijn, een paar takjes selderij, 100 gr. boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hachee met (wild) zwijn

Een traditioneel gerecht uit de Duitse wildkeuken. U kunt het gerecht ook samenstellen met gefokt varkensvlees. Neem er dan de ontbeende halskarbonaden van een scharrelvarken voor.

INGREDIENTEN

400-500 gram (ontbeend) wild zwijnsvlees, - zout, - witte peper uit de molen, - 40 gram boter, - 2 eetl. olijfolie (traditioneel), - 750 gram uien, in smalle ringen gesneden, - 2-3 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - 2 eetl. bloem, gezeefd, - 2 theel. milde paprikapoeder (Edelsusz), - 3 dl groenten- of wildbouillon, - 2 dl rode wijn, zoals Rioja Berberana, Carta de Plata, - 1 takje verse tijm, - 1 laurierblad 'bestoken' met 3 kruidnagels, - 3 eetl. fijngehakte (blad)peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wild zwijn met rijst en garnalen

Een soort "paella"waarbij de smaak van het wild niet overheerst wordt door het Spaanse kruidenmengsel. Heerlijk origineel!

INGREDIENTEN

-800 g everzwijnvlees in blokjes van circa 2 x 2 cm gesneden, -4 eetlepels plantaardige olie, -100 g gesnipperde ui, -150 g Spaanse knoflookworst (of worst van wild) in reepjes gesneden, -2 rode paprika's (in reepjes), -zout en witte peper, -1 mespunt saffraanpoeder/draadjes, -2 geplette knoflooktenen, -1/2 l wildfond (kant en klaar te koop), -1/8 l witte droge wijn (Rioja), -200 g rondgraanrijst, -100 g doperwtjes (diepvries), -8 gekookte grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ragout van wild zwijn

Op WildPlaza vind je de beste recepten met wild, zoals deze ragout van wild zwijn. Laat je verassen door hun recepten een neem eens een kijkje op hun site!

INGREDIENTEN

1½ kg wildzwijn (in blokjes), ½ fles witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 3 hele knoflooktenen (geplet), 2 rode uien (in zessen gesneden), 2 laurierbladeren, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 Spaanse peper (zonder zaad), 6 zwarte peperkorrels, 1 wortel (in blokjes gesneden), 3 pastinaken (in blokjes gesneden), 5 el olijfolie, 20 g boter (in blokjes gesneden), 1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden), 200 ml wildbouillon, 2 el bladpeterselie (fijn gesneden), peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraad van wild zwijn met honig.

INGREDIENTEN

1 kg gebraad van everzwijn, 2 soeplepels honig, 200 g bruine suiker, 1/2 liter witte wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wild zwijn in wijnsaus

Agrio Choeroeno krasato. Een gerecht uit Noord Griekenland Macedonie.

INGREDIENTEN

1,5 kg. wildzwijn, 400 gr. mini maiskolven, 2 kleine tomaten, 1 paprika, 3 gesnipperde uien, 1 glas rode wijn, 2 dl. olijfolie, 1/2 thl rozemarijn, kaneel, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde stoofpot van wild zwijn

Een geweldige stoofpot !

INGREDIENTEN

1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm gesneden), 4 rode uien (fijn gesneden), 6 knoflooktenen (gepeld), 100 g bloem, 100 ml rode port, 200 ml witte wijn, 2 verse laurierbladeren, 1 winterwortel (in dikke repen gesneden), 500 g wilde spinazie (gewassen), 4 pastinaken (in dikke repen gesneden), peper & zout, , 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken gesneden), 3 jeneverbessen, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 el salie (fijn gesneden), 1 tl rietsuiker, 5 el olijfolie, 300 ml wildbouillon, 2 el Dijon mosterd, peper & zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  •  
  •  60-120 min.

Ragout van wild zwijn

Dit recept heeft wel wat tijd nodig.

INGREDIENTEN

1½ kg wildzwijn (in blokjes), ½ fles witte wijn, 4 el balsamicoazijn, 3 hele knoflooktenen (geplet), 2 rode uien (in zessen gesneden), 2 laurierbladeren, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 Spaanse peper (zonder zaad), 6 zwarte peperkorrels, 1 wortel (in blokjes gesneden), 3 pastinaken (in blokjes gesneden), 5 el olijfolie, 20 g boter (in blokjes gesneden), 1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden), 200 ml wildbouillon, 2 el bladpeterselie (fijn gesneden), peper & zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2013
  •  
  •  > 120 min.

Wild zwijn biefstuk met paddestoelen

INGREDIENTEN

500 g wildzwijnenvlees (bijv. biefstukjes), -8 gedroogde abrikozen, 100 g rozijnen, -1 dl sherry, 3 oude witte boterhammen, -melk om te weken, -4 sjalotjes, 20 g boter, -3 takjes tijm, 3 blaadjes salie, -4 jeneverbessen, -1 tl roze peperkorrels, -1 tl kaneel, -peper en zout, -crepinette (varkensnet), -1 losgeklopt eiwit, -100 g shii take, -2 dl rode wijn, -0,5 dl room, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde stoofpot van wild zwijn

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn!

INGREDIENTEN

1½ kg schouder van wildzwijn (in stukken van circa 3 cm gesneden), 4 rode uien (fijn gesneden), 6 knoflooktenen (gepeld), 100 g bloem, 100 ml rode port, 200 ml witte wijn, 2 verse laurierbladeren, 1 winterwortel (in dikke repen gesneden), 500 g wilde spinazie (gewassen), 4 pastinaken (in dikke repen gesneden), peper & zout, 500 g La Ratte aardappelen (met schil, in stukken gesneden), 3 jeneverbessen, 1 el verse tijm (fijn gesneden), 1 el salie (fijn gesneden), 1 tl rietsuiker, 5 el olijfolie, 300 ml wildbouillon, 2 el Dijon mosterd, peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ham van Wild Zwijn met Vruchten

INGREDIENTEN

1 wildzwijnsbout - zout, peper - 5 wortels - 5 uien - 3 preien - 1 bouquet garni - 1 stengel bleekselderij - 1 teen knoflook - 20 gedroogde pruimen - 500 gram kersen op sap - 1 kom thee - 150 gram pijnpitten - 4 sinaasappels - 2 bananen - 2 appels - 1 dl olie - 500 gram kipafval - 5 dl azijn - 400 gram suiker - 20 kruidnagels - 2 dl port - aardappelmeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  •  
  •  > 120 min.

Wild zwijn met pittige saus

INGREDIENTEN

4 stukjes wildzwijnvlees -, zout -, peper -, 50 gram reuzel of boter -, 250 gram grapefruitmarmerlade -, 150 gram mangochutney -, 1,25 dl citroensap -, Cayennepeper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild zwijn met zuurkool

Wild, voor 4 personen

INGREDIENTEN

800 gr wild-zwijnsvlees, 2 uien, 100 gr boter, paprikapoeder, zout en peper, 1 kg zuurkool, 4 varkensribbetjes, 1 dl zure room, bloem, peterselie, bieslook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chocotruffels "Wild Zwijn"

INGREDIENTEN

4 dl gecondenseerde gesuikerde melk, 20 gram boter, 2 eetlepels gesuikerde cacao. 1 pakje hagelslag, 40 bonbonpapiertjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

pasteitje met ragout van wild zwijn

Kookavond 13 oktober 2018

INGREDIENTEN

800 gram wildzwijn-poulet, 400 gram gerookte spekblokjes, 250 gram kastanje-champignons, in vieren, 200 gram zilveruitjes, 100 gram gedroogde cranberry's, 4 pasteitjes, 3 laurierblaadjes, 1 ui, in halve ringen, 1 flesje La Trappe Bockbier (300 ml), Olijfolie, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Ham van wild zwijn met vruchten

Hoofdgerecht voor 10 personen; Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

1 wildzwijnsbout, zout, peper, 5 wortels, 5 uien, 3 preien, 1 bouquet garni (in stengel bleekselderij gebonden laurierblad, tijm en peterselie), 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 20 gedroogde pruimen, 500 gram kersen op sap, 1 kom thee, 150 gram pijnpitten, 4 sinaasappels, 2 bananen, 2 appels, 1 dl olie, 500 gram kipafval, 5 dl azijn, 400 gram suiker, 20 kruidnagels, 2 dl port, aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lepelhapje met appel, zuurkool en wild zwijn

Verrassend lekkere amuse. Was bij onze kookclub zeer goed in de smaak gevallen.

INGREDIENTEN

½ appel Goudreinet, ca. 50 gr zuurkool, ½ flesje bier, ca. 100 gr wild zwijn, rookworst (poelier), 2 e.l. bosvruchten-, confiture,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2012
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wild zwijn gebraad in tijmhoning

Wildplaza heet oneindig veel heerlijke recepten met wild. Neem er een een kijkje en laat je verassen door de mogelijkheden! Op hun site kun je onder andere ook dit gerecht vinden: Wild zwijn geglaceerd in tijmhoning!

INGREDIENTEN

Schouder van wild zwijn ± 1000 gr, 4 dl wildfond, 2 el honing, enkele takjes tijm, 4 el wijnazijn, margarine boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild zwijn stoofpot met met Zunderts trappistenbier

Gevonden op wildnatuurlijk.nl

INGREDIENTEN

600 gram wild zwijn poulet, 150 gram gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 grote uien, grof gesneden, 1 winterwortel, grof gesneden, 2 stengels bleekselderij, gesneden, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 takjes tijm, 1 kaneel stokje, 3 eetlepels boter, 3 eetlepels bloem, 1 eetlepel olie, 1 flesje Zunders trappisten bier, 1 liter bouillon, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marinade voor wild zwijn of everzwijn.

Is ook lekker als men de marinade toepast op gewoon tam varkensvlees.

INGREDIENTEN

1 kopje rode wijnazijn, 2 glazen water, zout, 1 bosje peterselie, 1 grote ui, 10 peperkorrels, 3 laurierbladeren, 10 korrels koriander, 1 teen knoflook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Varkensfilet A La Wild Zwijn

INGREDIENTEN

1 kg schouderfilet, zout, tijm, laurier, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 20 gekneusde peperkorrels, 10 gekneusde jeneverbessen, flinke theelepel rozemarijn, zo mogelijk klein takje dennegroen, 100 g champignons, 1 lepel spekblokjes, 100 g boter of margarine, 1 eetlepel olie, 50 g bloem, ? fles witte wijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wild zwijn met PX - saus en pastinaakpuree

Super gerecht heb het gemaakt met kerst . ( De hoeveelheden van dit gerecht  zijn genomen voor een tussengerecht, dus als je het als hoofdgerecht op tafel wilt zetten moet je de ingredienten aanpassen ).

INGREDIENTEN

200 gram biefstuk van wildzwijn., Olijfolie /boter, 50 gram rozijnen, 200 ml. pedro X, 2 Sjalotjes, 100 ml. stevige rode wijn., 150 ml. wildfond, 250 gram pastinaak, 1/2 dl room, 50 gram boter, Peper, zour en nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koteletten van wild zwijn met gekarameliseerde peer en vijge

Hoofdgerecht voor 4 personen; serveer met Aardappel-knolselderijflensjes.afkoelen : 1 uur; Bereidingstijd: +- 30 minuten; Van : "Nynke"

INGREDIENTEN

8 koteletten van wild zwijn, zout, peper, 75 gram boter of margarine, 3 sjalotjes, fijngesneden, 3-4 eetlepels limoensap, 3 dl wildfond, , voor het fruit:, , 50 gram boter of margarine, 50 gram suiker, 3 eetlepels honing, 2 peren, ongeschild, 4 vijgen, in vieren gesneden, Aardappel-knolselderijflensjes., , 200 gram aardappelen, 100 gram knolselderij, in stukken, 1/4 liter melk, 2 eetlepels bloem, zout, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 2 eieren, 2 eiwitten, 1 eetlepel creme fraiche, boter of margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde wontons van wild zwijn in bouillon

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn! Meer inspiratie vind je op Wildplaza.com!

INGREDIENTEN

1 l wildbouillon, 2 el sojasaus, 20 gr verse gember (in plakjes gesneden), 3 bosuistengels (in ringen gesneden), 18 wontonvelletjes, 18 tl wildzwijnragout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.

Wild zwijn in pittige saus speciaal

INGREDIENTEN

4 wild-zwijnskoteletten -, 50 gram zure morellen -, 1 dl rode wijn -, suiker -, maizena -, 100 gram boter -, zout -, peper -, tijm, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild zwijn met paddenstoelen. (cinghiale con funghi porcini)

Een feestelijk recept.

INGREDIENTEN

1 kg wild zwijn vlees;, 250 gr paddestoelen;, 1 citroen;, (700 gr tomatenpassato;), 1 teentje knoflook;, 0,5 glas rode wijn;, een takje rozemarijn;, extra vergine olijfolie;, zout naar behoefte.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Maak me wild - Varkensvlees met de smaak van zwijn.

Eigenlijk is dit recept aan trucje om door middel van de marinade het varkensvlees een heerlijke wildsmaak te geven. Zwijnen in het wild zijn dol op jeneverbessen en als ze de kans krijgen eten ze er zodanig de buik van vol dat het vlees ernaar gaat smaken. Vlees van het zwijn is ook veel donkerder dan het ons bekende varkensvlees, dus moeten we daar iets op verzinnen. In het kookschriftje van mijn moeder staat het recept dat in de familie een groot succes was. Moeder nam ervoor een stuk dikke lende van anderhalve kilo. Prachtig stuk vlees als je gasten krijgt, maar voor ons beiden toch iets te veel. Ik heb het recept daarom aangepast en voor de gelegenheid gewoon 2 schouderkarbonaden genomen. Gewoon, omdat het buiten koud is, omdat het bijna Kerst is, omdat... nou ja ik de smaak van moeders recept gewoon miste. De aangepaste hoeveelheden heb ik tussen haakjes gezet.

INGREDIENTEN

Stuk dikke lende van ongeveer 3 pond (2 mooie schouderkarbonaden zonder bot), 1 fles rode wijn (voldoende om de lapjes onder te krijgen), 150 gram winterwortel (1 kleine), 100 gr gesnipperde ui (1/2 middel grote), 10 draaien aan de pepermolen (ongeveer 5), 2 blaadjes laurier (1), 5 kruidnagelen (2), 30 geplette jeneverbessen (9), 10 gram gesnipperde gemberwortel (1 schijfje), 5 gr rozemarijn (de blaadjes van 1 takje)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

wild verrassing

Een klein cadeautje als voorgerecht!

INGREDIENTEN

Wild naar keuze, bij voorkeur zwijn, struisvogel,hoen en konijn maar t maakt niet veel uit hoor.(je kunt gerust stukjes restvlees gebruiken,filet is makkelijk!) pot kersen, kersenlikeur, chocoladereep puur, kookroom, boter, sinaasappelsap, bruine suiker, fillodeeg 2 pakketjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top