Vietnamese gehaktballen ( Bun Cha )
Deze beroemde gekarameliseerde varkensgehaktballetjes uit Hanoi, zijn traditioneel Vietnamees eten, thuis gemaakt! Dit is een eenvoudig Vietnamees recept dat vol van smaak is en dat iedereen kan maken. Het is niet nodig om obscure ingrediënten te zoeken in een Aziatische winkel!Serveer het over vermicelli noedels met Vietnamese Nuoc Cham Sauce en je verse groenten naar keuze. …
Ingrediënten 4 personen
GEHAKTBALLEN:, 250 g varkensgehakt, 1 el vissaus , 2 tl witte suiker, 60 g fijngehakte groene uien / lente-uitjes, 1 teentje knoflook, gehakt, Snufje witte peper en zout, 2 tl citroengraspasta of vers fijngehakt, 1 1/2 el olie, om te bakken, NUOC CHAM (VIETNAMESE DRESSING / SAUS :, 3 el witte suiker, 3 el vissaus , 2 el rijstwijnazijn, 2 el limoensap, 85 ml water, 1 chilipepertje, zonder zaadjes en fijngehakt , 3 teentjes knoflook, fijngehakt, SERVEREN met : , 100 g vermicelli noedels, gedroogd, Grote hand taugé, nkele blaadjes sla, gevouwen of versnipperd, Julienne gesneden wortel en witte radijs (daikon), Handvol koriander/koriandertakjes, munt, Gesneden rode peper, partjes limoen (optioneel)