1. Home
  2. Recepten
  3. Rodewijn

Rodewijn recepten (104)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

rodewijn saus

Saus voor bij rood vlees

INGREDIENTEN

1 kleine ui 25 gram boter 2 eetl. bloem 2 1/2 dl rode wijn 2 1/2 dl bouillon van tablet 2 eetlepels rode port 1 laurierblad enkele takjes peterselie zout & peper

Voorbereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Fruit in een pannetje met dikke bodem de ui in de boter. Roer de bloem erdoor en fruit de bloem 2 minuten mee. Verwarm de wijn, met de bouillon en de port in een steelpannetje. Schenk dit mengsel bij de bloem en breng alles aan de kook. Roer de saus goed door. Leg het laurierblad en de takjes peterselie in de saus en laat de saus minstens 20 minuten heel zachtjes koken. Verwijder de kruiden en zeef de saus. Verwarm de saus opnieuw.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2010
  •  
  •  20-30 min.

Rodewijn dressing met honing

Lekker bij wild en gevogelte

INGREDIENTEN

6 dl soyaolie, 2 dl rodewijn azijn, 2 dl rode port, 6 tl vloeibare honing, 4 st sjalotjes, fijn gesnipperd.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kalfswangetjes in rodewijn

Voor een apart gerecht zijn de onbekende kalfswangtjes een bijzondere belevenis, vraag aande slager (van te voren wel even bestellen) of hij ze voor je wil ontvliezen of je moet over een stel scherpe messen beschikken.

INGREDIENTEN

4 kalfswangetjes. 1 fles goede wijn b.v. Australische Shiraz., 8 sjalotjes, 2 eetlepels bloem, zout en peper. 2 laurierblaadjes en 3 kriudnagels plus een runderbouillonblokje. p,m, 150 gram echte boter.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

varkenshaas met blauwaderkaas en rodewijn jus

INGREDIENTEN

300gr Opperdoeser ronde/rosevalt aardappeltjes, 2x varkenshaas, 300 gr sperziebonen of haricoverts, rode wijn, jus deveau, boter, blauwaderkaas, rozemarijn, tijm, cajun kruiden, laurierblaadje, zout, peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Rodekoolstamppot met Chipolataworstjes en rodewijn jus

Ipv de rode wijn heb ik Cranberrycompote gebruikt...heerlijk!

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, geschild, 5 eetlepels olie, 3 grote appels, geschild en in dobbelsteentjes, 1 pak rode kool (diepvries, 450 g), 8 chipolata€s, varken of kalkoen (worstjes), 50 ml rode wijn, 100 ml runderbouillon (van tablet), 50 ml melk, warm, 3 eetlepels honing,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Klassieke rode-wijn (wild) saus

INGREDIENTEN

- 2 sjalotten, - 1 eetlepel boter, - 400 ml volle rode wijn (categorie 9), - 1/2 pot vlees/wildfond (a 380 ml), - 1 teentje knoflook (gepeld), - 2 takjes tijm, - 1 laurierblad, - 100 g roomboter ijskoud

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Lamsbibstuk met groenten en rodewijn saus.

Dit is een recept van Patrick Van Herck vann Huis De Colvenier in Antwerpen.

INGREDIENTEN

2 lamsribstukjes 8 sjalotten, 800 g seizoengroenten, (zoals boontjes, worteltjes, asperges of groene mergpompoenen), 600 g aardappelen, boter, (25 g om te bakken, 100 g om de saus af te werken), peper & zout, 1 lepel suiker, 2 dl bruine fond, 2 dl rode wijn, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koel rode-wijn drank

INGREDIENTEN

Wijn

  •  
  •  
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  
  •  

Kalkoenfilet In Rodewijn Saus.

INGREDIENTEN

100 gr. magere spekblokjes, 500 gram kalkoenfilet, zout, peper, 25 gram boter, 2 el. zilveruitjes, 3 1/2 dl volle rode wijn, 3 el droge witte wijn, 1 kippenbouillontablet, 30 gram verse peterselie, 1 el allesbinder.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

(Amuse) Aardbeien in rodewijn siroop

Een heerlijke amuse afsluiter na een lunch .Klein hapje met een grote smaak.

INGREDIENTEN

1/2 sinasappel, 150 mlvolle rode wijn, 150 gr lichte bastardsuiker, 8 aardbeien van gelijke grote, 1 el balsamicoazijn, enkele blaadjes verse munt fijngesneden, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

mabre van ossehaas en ossetong met rodewijn gelei

Dit recept is orgineel met Eendenlever en Borst maar ik heb iets tegen lever.

INGREDIENTEN

6 tournedos, 1,5 ossetong, 0,5 l. Rode wijn, 5 blaadjes gelatine,peper en zout.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste rodewijn recepten

Biefstuk Met Sjalotjes In Rodewijn Saus

INGREDIENTEN

50 gram sjalotjes, 1 eetlepel vloeibare honing, 100 gram ontbijtspek, 2 dl droge rode wijn, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 12 theelepels tijm, 80 gram boter, 2 laurierblaadjes, 4 biefstukjes (a 125 gram), 2 theelepels kaneelpoeder, 2 theelepels rozemarijn, 1 eetlepel bloem, zout, (versgemalen) peper, 12 dl vleesfond, aluminiumfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runderhaas in een schitterende deegkorst met rodewijn saus

Deze prachtige runderhaas wordt gevuld met champignons en kruiden en verpakt in bladerdeeg en wordt overgoten met een rode wijnsaus. Maar je kan het er natuurlijk ook altijd bij serveren.

INGREDIENTEN

, 1 kilo biefstuk van de haas, aan een stuk, van zichtbaar vet ontdaan, 1 ui, fijngehakt, 375 gr kleine champignons, fijngehakt, 60 gr boter, Peper, zout en nootmuskaat, 1 el verse peterselie, fijngehakt, 500 gr bladerdeeg, 1 ei, licht geslagen, Voor de rode wijnsaus, 2 ? dl rode wijn, 1 tl verse tijm fijngehakt of ? gedroogde, 1 tl verse peterselie fijngehakt, 100 gr boter, in kleine stukjes, 2 tl maizena, aangemaakt met 1 el water,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta Peperonata

INGREDIENTEN

, 2 rode paprika`s, 2 gele paprika`s, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst, 2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden, 2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn, 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche, 450 gram rigatoni, penne of spaghetti,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Fantastisch gemarineerde lamskoteletten

Eerlijk gepikt uit kookboek van Yotam Ottolenghi. Hemelse marinade, mals vlees, stevig glas wijn, lekker met een geurige couscousschotel en/of met pitabrood en http://www.smulweb.nl/recepten/1411685/Rode-bieten-dip-met-hazelnoten

INGREDIENTEN

Het vlees, 1 kg lamskoteletten (of 1 hele lamsrack van ca. 1 kg), , voor de marinade:, 20 gram platte peterselie, 30 gram muntblaadjes, 30 gram koreanderblaadjes, 4 koflooktenen geperst, 15 gram verse gember, geschild en in dunne plakjes, 3 spaanse pepers, zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden, 0,5 theelepel zout, 50 ml citroensap, 60 ml sojasaus, 120 ml zonnebloemolie, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels rodewijn azijn, 4 eetlepels water

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2013
  •  
  •  20-30 min.

Ossenhaas Met Geroosterde Knoflooksaus

INGREDIENTEN

L0 teentjes knoflook, 1 sjalot of kleine ui, 150 g gemengde paddestoelen, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 1/2 dl rodewijn (bijv. Merlot), 2 theelepels tijm, bouillon, 1/2 dl runderbouilion (van een tablet), 1 dl Room Culinair, witte peper, zout, 60 g boter, 6 haasbiefstukjes (ossenhaasjes)

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas: Bietensalade (Remolacha)

Gegeten in een tapas bar in Sevilla. Is heel simpel en verassend lekker.

INGREDIENTEN

2 gekookte bieten (ca 450 gr.) - 6 el olijfolie - 3 el rode-wijn azijn - 1 sjalotje - zout - peper

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Rode-Kool-salade

Een heerlijke verrassende Rode-Kool-Salade met warme olie, azijn, appelstroop en kaneel en gembersiroop, jeneverbessen enz.

INGREDIENTEN

, Rode Kool., Olijfolie., Rode wijn azijn., 2 eetl Appelstroop., 1 theel Kaneel., peper+zout., 4 jeneverbessen., scheutje Gembersiroop., 1 bosuitje.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Rode-wijnsorbet

INGREDIENTEN

2 1/2 dl. creme de cassis -, 200 gram suiker -, 2 dl. water -, 1 fles rodewijn

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

warme wijn

Het wordt kouder dus een mok warme wijn gaat er wel in: snel en lekker 1 liter rodewijn, 2 sinaasappelen, wat kaneel, 8 kruidnagels en een kopje suiker. Op warmen tegen de kook aan uurtje laten trekken . En klaar is Boudewijn

INGREDIENTEN

1 liter rodewijn, 2 sinasappelen, kopje suiker, 8 kruidnagelen, 2 tee lepels kaneel

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

Walnotendressing voor groene sla

INGREDIENTEN

12 el walnotenolie ? 2 el rodewijn azijn ? 3 el fijngehakte walnoten ? 1 teen fijngehakte knoflook ? iets zout ? iets peper uit de molen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  •  
  •  0-10 min.

Stifado (Griekse Rundergoulash)

INGREDIENTEN

800 gr rundsstoofvlees, 800 gr sjalotten, 1 ui, 1 teentje look, Olijfolie, 2 laurierbladeren, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 cl rodewijn azijn, 0.125 l vleesbouillon, 0.25 l droge rode wijn, zout en peper.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tapas: gebakken chorizo

Heerlijk recept voor bij een glas rode wijn!! Ook een makkelijk gerecht als Tapas!

INGREDIENTEN

Een hele chorizo worst, 3 tenen knoflook, honing, Port/rodewijn

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2012
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Griekse salade met Varkensrollade en aardappelbolletjes

Lekkere Griekse salade met varkensrollade en aardappelbolletjes. Met over de rollade een Rode-wijn pepersaus.

INGREDIENTEN

1 grote Varkensrollade in elastiek., 1 Ijsbergsla, 8 Cherrytomaatjes, 1 Komkommer, 3 Worteltjes, 700 gram aardappelbolletjes, 1 zakje rode-wijn pepersaus poeder, Boter

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

eendeborstfilet met gembersinaasappelsaus

INGREDIENTEN

4 eendeborstfilet, peper en zout, olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1 ui, 1 potje vleesfond, 150 ml rodewijn, 1 el suiker, 1 blikje tomatenpuree, 50 gram roomboter, gembersiroop, 2 sinaasappels

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

biefstuk

Frans gemarineerde Biefstuk

INGREDIENTEN

4 entrecotes, , Marinade:, 1 eetlepel tomaten ketchup, 1 eetlepel rodewijn, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Provencaalse kruiden., , Olijfolie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ham in kersencola

Heerlijk recept van Nigella Lawson. Je kan er zelf mee varieren

INGREDIENTEN

Een gepekelde ham met zwoerd 2 kilo., 1 1/2 liter kersencola, 1 gehalveerde ui., 4 eetlepels kersenjam, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel rodewijn azijn,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  •  
  •  > 120 min.

runderstoofpot met rodekool

Rodekool maar dan anders

INGREDIENTEN

4 sjalotten halve rodekool 2 winterpenen 70gr boter 500gr riblappen 1 zakje rundvleeskruiden 3 dl rodewijn half vloerbrood

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Portugese Biefstuk

Een biefstuk met een beetje 'heimwee gevoel' naar een Portugese vakantie.

INGREDIENTEN

* 600 gram biefstuk, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel citroenmelisse, * 2 teentjes knoflook, * 1 eetlepel rode-wijn azijn, * cayennepeper, zout, * 2 eetlepels boter, * 8 plakjes rauwe ham, * 4 eetlepels rode wijn, * scheutje rode Port, * 1 eetlepel fijngehakte peterselie

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ossenhaas In Bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 doosje italiaanse kruiden (diepvries), 75 gram boter, bloem om uit te rollen, 600 gram ossenhaas, zout, peper, 1 sjalotjes, 2 dl rodewijn, 3 dl kalfsfond, 1 eidooier.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode pastasaus gemakkelijk maar met veel smaak!

Vers en toch makkelijk!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tomatenpuree, 1 prei, 1 paprika, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 saucijsjes (varkens), Spaghetti, 2 tl Italiaanse kruiden, 6 el olijfolie + nog 2 el, klontje roomboter, Parmezaanse kaas 100 gr., handje basilicum, 2el balsamicoazijn, 100 ml volle rodewijn

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

varkenshaasje in jacht saus

INGREDIENTEN

1 potje champignons /2 varkenshaasjes van 250 gr elk /zout /peper, roomboter 75 gr / 1 zakje jachtsaus / 1/2 dl melk / 2dl koffieroom, 1 dl rodewijn ., , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

wild zwijnmedaillons

Wildzwijnsmedallions zijn bedoeldt als amusse,om de eetlust op tewekken.

INGREDIENTEN

Wildzwijnshaas, stoofpeertje, rodewijn, water, spruitjes, mais (blikje), kaneelstokje, vanilliestokje, suiker, citroen,sinaasappel, gelatine blaadjes ?24, takjes kervel, , (afgarneren met produkten die een wildzwijn eet), , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Salade Met Parmaham En Kruidenkaas

INGREDIENTEN

100 gr. kruidenkaas,50 gr.blanke hazelnoten,2 eet. rode-wijn azijn,1 theel. gembersiroop, 4 eetl. notenolie,1 eet. (mais)olie,peper,zout,200 gr. gemengde sla,100 gr Parmaham.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Sjalotjes saus

INGREDIENTEN

10 Sjalotten fijn gehakt, 3 ons appelstroop, 500 ml rode wijn, 350 ml rodewijn azijn, 300 ml runderfond, 3 laurierblaadjes, Snufje peper en zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  •  
  •  > 120 min.

waterkerssalade met gamba's

Pittig voorgerecht.

INGREDIENTEN

75 gr. waterkers, 100 gr. kerstomaatjes, 2 bosuitjes, 1 kleine avocado, 1 e.l. citroensap, zout, peper, 6 e.l. olijfolie, 12 rauwe (grote gamba,s), 1 teentje knoflook, 2 e.l. mosterd, 2 1/2 e.l. rodewijn azijn, 2 druppels pernod en 1 t.l. suiker.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Romesco

Amandel-paprikasaus

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 50 gram gepelde amandelen, 1/2 verkruimelde witte boterham, 2 tenen knoflook, mespunt cayennepeper, 4 el rodewijn azijn, mespunt zout, peper, 2 1/2 dl olijfolie.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Roggevleugeltjes In Wijnsaus Met peren En Ciderazijn

INGREDIENTEN

4 roggevleugels van 200 gr, 4 peren (conference), 2 knoflookteentjes, 2 1/2 dl rodewijn, 1/4 dl ciderazijn, 1el rietsuiker, 75 gr boter, een takje tijm, een blaadje laurier, 1 bakje tuinkers, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

rode paprika~ walnoten dipsaus

Heerlijke dip

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 250 ml, 2 rode paprika's, 1 ui (fijngehakt), 1 teen knoflook, 1/2 tl gedroogde chilivlokken, 60 gr. walnoten (gepeld), 3 el. olijfolie, 2 tl rodewijn azijn, 1/4 tl zout,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

chinees varkensvlees

Fris gerecht

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees, 100ml rodewijn of port, ketjap, 1 bakje champignons, 200gr soepgroente, 1rode paprika, 1 groenepaprika, 1blik perzikken, 1 blik anansen, 50 gr bloem, peper zout, 50 gr margarine

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Chinees
  •  60-120 min.

Pittige rijstsalade met bananenchips

Hoofdgerecht voor 2 personen. Komt uit het helaas ter ziele gegane blad Sla.

INGREDIENTEN

150 gram droogkokende rijst, 2 el Japanse sojasaus, 2 el rodewijn azijn, 1 tl honing, 1 el notenolie, 2 el zonnebloemolie, 1-2 tl wasabi, zout en peper, 50 gr langwerpige bananenchips (te koop bij toko), 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in blokjes, 1 dunne prei in ringetjes, 1 avocado in blokjes, 100 gr. ongezouden cashewnoten, grof gehakt, 1 doosje tuinkers, afgeknipt

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
Nieuwste rodewijn recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top