1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Rijstwijn

Rijstwijn recepten (1.441)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rijstwijn

Wijn kun je ook maken van granen. Ze wordt het lekkerst als ze zwaar en zoet is. Rijstwijn is een goede basis voor een kruidenwijn. In dit recept zijn sinaasappelschillen toegevoegd voor het aroma. De wijn lijkt op sherry

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo gebroken rijst, 6 ons rozijnen, 2 ons dadels, 4 sinaasappelschillen, 4 kg bruine suiker, water tot 10 liter, sherrygist, 2 koppen sterke thee, gistvoeding, pecto-enzym, citroenzuur.

Voorbereiding

Hak rozijnen en dadels fijn in een keukenmachine. Schil de sinaasappels met een dunschiller.

Bereidingswijze

Roer in de emmer rozijnen, rijst, dadels en schillen door elkaar en overgiet met 8 liter kokend water. Doe na afkoelen pecto-enzym en giststarter erbij. Na 6 dagen pulpgisting alles zeven en de most op fles met waterslot verder laten gisten. Voeg 2 kilo bruine suiker en water tot 9 liter toe, evenals citroenzuur. Voeg de rest van de suiker in etappes toe. Als je een suikermeter hebt, kun je toevoegen als sg is gedaald tot 1005. Anders om de week een beetje, als de gisting afneemt. Na 3 maanden overhevelen en laten klaren. Daarna bottelen. Laat 2 tot 3 jaar rijpen.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  •  
  •  > 120 min.

Gedroogde paddestoelen in rijstwijn

INGREDIENTEN

50 gram Chinese gedroogde paddestoelen -, 4 eetlepels verse gehakte peterselie -, 4 eetlepels rijstwijn -, 4 teentjes knoflook -, 2 theelepels Japanse sojasaus -, 1.5 liter water, zwarte gemalen peperkorrel,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Japan:Shiitake in rijstwijn

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

100 g gedroogde shiitake,, 400 ml warm water,, 1 bosje lente-ui,, 2 el olie,, 4 tl suiker,, 100 ml rijstwijn,, 75 ml sojasaus,, ? tl sambal.,

  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gedroogde paddestoelen in rijstwijn

INGREDIENTEN

50 gram Chinese gedroogde paddestoelen -, 4 eetlepels vers gehakte peterselie -, 4 eetlepels rijstwijn, 4 teentjes knoflook, 2 theelepels Japanse sojasaus -, 1 1/2 liter water -, gemalen zwarte peperkorrels,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kip in rijstwijn

(China)Bereidingstijd: ca. 1/2 uur - Marineren: minst. 3 uur - Intrekken: een nacht - ca. 480 kcal per portie - Serveren met brood en tomatensla

INGREDIENTEN

2 EL sojasaus - 1 EL hoisinsaus - 1 EL pruimensaus - 1 EL azijn zout - 1 uitgeperst teentje knoflook - een paar druppels tabasco - 2 kippeborstfilets, in dobbelsteentjes - 1 eiwit - 2 EL maiszetmeel - ruim olie om te frituren - 1/2 fles rijstwijn

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Zwarte Bonensaus Met Rijstwijn

Chinese sauzen.

INGREDIENTEN

1 eetl.zwarte bonen,uit pot of blik.*3 eetl. chinese rijstwijn of droge sherry*1 thl.suiker*enkele druppels sesamolie.

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Chinees
  •  0-10 min.
Populaire wijn recepten

Noedels met rijstwijn & peperbiefstuk

Een lekker pittig gerecht. vergt een beetje voorbereiding, maar eenmaal alle ingrediënten in de startblokken, ben je zo klaar met deze heerlijke maaltijd.

INGREDIENTEN

* 350 gram entrecote of lendebiefstuk, * 125 gram eiermie, * 150 gram haricots verts, * 1 eetlepel arachideolie, * 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt, * 200 ml hete groentebouillon, * 1 eetlepel donkere sojasaus, * 1 el lichte sojasaus, * 1 theelepel maizena, * Marinade, * 2 tenen knoflook, gehakt, * 1 theelepel versgeraspte gemberwortel, * 1 eetlepel lichte sojasaus, * 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry, * 1/2 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels, * 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker, * 1 theelepel maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

INGREDIENTEN

600 gr doorregen runder riblappen, 2 grote uien, 4 cm verse gember, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 3 el chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el pindakaas, 2 el hoisinsaus, 50 gr bruine basterdsuiker, 600 ml warme runderboillon, Klont roomboter, Vleugje gemalen szechuan peper, Snufje zeezout, Half bosje bosuitjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kal Bi Gim - Rundvlees in rijstwijn

Koreaans gerecht

INGREDIENTEN

1200 gr rundvlees met bot, in stukken van 3 cm (in Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Onze zgn. spareribs, maar dan van rundvlees), 1/2 Japanse peer (of gewoon een appel), in reepjes, 4 eetlepels mirin, 3 eetlepels suiker, 5 walnoten, gepeld, 10 gedroogde dadels,, voor de saus:, 8 eetlepels sijasaus (kikkoman), 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels fijngesneden knoflook, 3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-uit, 2 eetlepels geroosterd sesamzaad, 2 eetlepels sesamolie

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2004
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

10 smakelijke marinades voor de barbecue

Het is weer tijd voor de barbecue en met marinades (smaakmakers) kun je eindeloos variëren en experimenteren. De ene marinade is vaak nog lekkerder dan de andere. Hier geef ik er een aantal die ik zo door de jaren heen heb verzameld en regelmatig gebruik. Ze zijn geschikt voor kip, je kan er heerlijke saté mee maken of lekkere koteletten (karbonades), speklapjes op de barbecue of Griekse lamskoteletten. Deze soorten vlees worden door mensen wel het meest gebruikt als ze aan het barbecueën zijn. Voor marineren geldt €hoe langer je het afgedekt laat marineren, hoe lekkerder de smaak zal zijn'. Zet je vlees daarom minimaal een uur, liefst een halve dag weg zodat die smaken er goed in kunnen trekken. Onderaan staat nog meer uitleg over de basis en diverse smaakmakers. Heel veel grillplezier deze zomer.

INGREDIENTEN

Zie bij bereiding beneden.

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.
Nieuwste rijstwijn recepten
  • Eigen recept

Teriyaki

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.

INGREDIENTEN

* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin), * 100 ml Japanse sojasaus, * 3 eetlepels bruine suiker, * 600 gram kipfilet, * 2 tenen knoflook, * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe), * 1/3 rode peper, * 1 kopje water, * 1 kippenbouillontablet, * 2 theelepel sesamzaadjes, * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika, * 3 eetlepels olie, * 100 gram tauge, * Half bakje Champignons, * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Japans
  •  30-60 min.

Tori teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt), 100 ml Japanse sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember geraspt, 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinees roerbak kipfilet met sperziebonen en champignons

Echt overheerlijk, slanke bijgerecht.

INGREDIENTEN

VOOR GROENTEN: , 150 g sperziebonen, in 2 cm stukjes, 150 g witte champignons, elk in helft verdeeld, 2 lente-ui, in ringetjes, 3/4 e oestersaus, , VOOR KIPFILET: , 300 g kipfilet in blokjes, 3 cm verse gember, in reepjes, zout, zwarte peper, 2 t lichte Chinese sojasaus, 1 t rijstwijn of droge sherry, iets suiker, 1 t mushroom flavored sojasaus voor extra smaak en geeft een iets donkere kleur aan het gerecht (kopen bij toko), olie voor roerbakken,

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Japanse geglaceerde snackballetjes, lekker bij de borrel!

Na heel lang klooien en experimenteren deel ik hier eindelijk een Japanse top snack! Het heeft me moeite gekost om de juiste hoeveelheden te vinden, maar nu was het raak! HEERLIJK !! Probeer zelf, verwen er je gasten mee of gewoon voor de snoeperij. Ik heb gekozen voor 3 soorten gehakt want zo wordt het balletje alleen malser en malser. HOH alleen was me nog te droog want het gehakt van de ene slager is niet het gehakt van de andere slager. Dit kan zo niet mislukken. Je weet niet wat je proeft, ik hoor wel of het een succes was.

INGREDIENTEN

150 gr kalfsgehakt, 150 gr varkensgehakt, 700 gr rundergehakt, 1 ei, ½ kopje parmezaanse kaas, ½ kopje paneermeel of beschuitkruim, 2 kleine sjalotjes (fijn), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 t zeezout, 1 t zwarte peper, ¼ kopje basterdsuiker, ½ kopje soja saus, ½ kopje Japanse rijstwijn (Saké)

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chinese Char Siu die iedereen makkelijk kan maken

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten!

INGREDIENTEN

Vlees en marinade:,  , 500 gr varkenshaas, 3 e donkere sojasaus, 5 e lichte sojasaus, 5 e honing, 3 e bruine basterdsuiker, 1 t chinese five spices poeder, 3 e hoisinsaus, Half glas Shaoxing Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 cm verse gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngehakt,  , Glazuur:,  , 1 e donkere sojasaus, 2 e honing, 1 e zonnebloemolie

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensfilet met ananas

INGREDIENTEN

800 gr varkensfilet, 4 schijfjes ananas (blik), 10 el ananassap, 2 el zoute sojasaus, 2 el basterdsuiker, 2 el lichte rijstazijn, 1 el bloem, snuifje suiker, zout, peper, olie,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.

Shanghai Noodles

Dit is het recept dat het meest lijkt lijkt op de noodles zoals ik die in Shanghai heb gegeten. Erg lekker!

INGREDIENTEN

KIPFILET EN MARINADE, 200 gram Kipfilet, 2 theelepel Sojasaus - donkere, 2,2 theelepel Chinese rijstwijn - of droge sherry, 0,5 theelepel Zout, Peper, snuf Maizena, OVERIG, 200 gram Noodles - shanghai stijl (of andere dikke noodles), 1,5 theelepel Sesamolie, 1 handjes Chinese kool - geraspt, 1 teentje Knoflook - gehakt, 1 Uien, 6 eetlepel Olie, 1 eetlepel Hoisinsaus - gemengd met 1,5 el water, extra soja, zout of suiker,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super Tjap Tjoy met lentegroenten (slank)!

Dit is eigenlijk een hele luxe Tjap Tjoy met een Thaise twist die barst van de smaken door al die heerlijke frisse lentegroenten. Heel snel klaar (eerst alles klaarzetten), weinig calorieën, dus slank, en super lekker en gezond! Hier kun je je dus letterlijk klem aan eten. Als ik zoiets zie dan spreekt het me qua smaak direct aan. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet, 1 tl maizena, 1 ½ tl sesamolie, 2 cm verse gember, 3 knoflooktenen, 1 rood chilipepertje, zonder zaad, 2 sjalotjes, 2 lente uitjes, 3 stengels bleekselderij, 100 gr haricotverts of kleine sperziebonen, 1 handje sugarsnaps of peultjes, 100 gr champignons, 2 jonge wortels, julienne gesneden, 1 stengel prei, 2 el zonnebloemolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, ½ tl suiker, 1 el sojasaus, 1 el vissaus (nam pla), 1 el droge sherry of chinese rijstwijn, Vers gesnipperde koriander (garnering),

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese kool met gehakt

Een lekker, makkelijk en goedkoop gerecht. Ook eventueel te bereiden met spitskool.

INGREDIENTEN

1f flinke struik Chinese kool, ca 700 gr, 3 eetlepels arachideolie, 500 gr varkensgehakt (of halfom), 1 grote ui gesnipperd, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 theelepel geraspte verse gember, 2 eetlepels lichte chinese sojasaus, 2 a 3 eetlepels chinese rijstwijn of droge sherry, zout, snuf vijfkruidenpoeder, 1 theelepel witte basterdsuiker, 1 1/2 dl kippe- of vleesbouillon, 1 eetlepel maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chinees varkensvlees, bonen, paprika, gember, oestersaus

Er zijn momenteel veel goedkope verse sperziebonen te krijgen. Boontjes met nootmuskaat en een klont boter is zo Oud-Hollands dus dacht ik maak er iets lekkers mee. Ik ben gek op wokken. Het is snel klaar, lekker en heel gezond. Voordeel van die wok is snelheid en je kookt niet alles kapot zoals in water. Dit is een heerlijk Chinees éénpans- of wokgerecht wat, na wat voorbereiding snel op tafel staat. Ideaal voor door de week !

INGREDIENTEN

400 gr varkensreepjes (filet), 400 gr verse sperziebonen, 1 grote rode paprika (in stukjes), 3 lente uitjes, 2 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, 1 el sojasaus, 2 el shaoxing rijstwijn of droge sherry, 100 ml kippenbouillon, 2 ½ e oestersaus, 2 t sesamolie, 1 ½ t rijstazijn, ½ t witte peper, 2 t maizena, 3 el arachideolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chinees gestoofd sucadelappen

Door de kruiden en specerijen combinatie is deze gerecht een smaak die ik nog niet kende. Wel heel lekker.

INGREDIENTEN

600 g sucadelappen, in grote blokjes, 3 e olie, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 4 lente-ui, in ringetjes, 6 sjalotten nog heel, die kook vanzelf kapot, 1 rode chilipeper, fijn, 2 bloem, goed met zout en peper gekruid, 1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder, 1 steranijs, 1 t lichte rietsuiker (of gebruik wat je hebt), 2 e Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 e donkere sojasaus, 3 e lichte sojasaus, 250 ml runderbouillon

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kip met sojasaus, champignons en eieren

Deze gerecht heeft weer alle elementen van kruiden en specerijen die zo typisch Chinees zijn.

INGREDIENTEN

VOOR KIP: , 4 kippenbouten, elk in 3 delen verdeeld, 2 e pindaolie of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 6 Chinese gedroogde champignons, in water geweekt tot zacht (bewaar weekvocht), 1 steranijs, 5 cm pijpkaneel, 200 ml kippenbouillon, mespunt suiker, een papje van water en maïzena, , 4 gepelde hardgekookte eieren, , VOOR MARINADE: , 2 e Chinese rijstwijn of droge sherry, 4 e lichte Chinese sojasaus, 3 e donkere Chinese sojasaus, 1-2 rode peper, gesneden, 2 t sesamolie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Koe Loe Yuk met verse ananas

Zoetzuur Varkensvlees. Dit is een van de weinige gerechten die de mensen uit de westerse wereld associëren met de overzeese Chinese restaurants. Ofschoon het van oorsprong geen Kantonees gerecht is, is het toch een van de populairste gerechten van deze streek geworden. Bron --> www.hermans.org/

INGREDIENTEN

* 400 gr mager varkensvlees, in blokjes van 2x2 cm, * 1-2 eieren,los geklopt, * maizena, * zonnebloemolie, * 1 teentje knoflook, fijn gesneden, * 1 rode peper,zonder zaadjes, in ringen, * 2 lente-uitjes, in stukjes, * 2 groene paprika`s, in stukjes, * 4 plakken verse ananas, in stukjes, * 1 el Chinese rijstwijn of sherry, * 1 1/2 dl zoetzure saus, Rijst

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

10 dipsauzen voor bij chinese dumplings

Zien ook mijn artikel Chinese dumplings

INGREDIENTEN

EEN ALGEMENE SAUS VOOR HARTIGE DUMPLINGS, 1/4 kopje sojasaus, 1 e rijstwijn, 1 e rijstwijn azijn, 2 t suiker, 1 e lente-ui, fijn, 1+1/2 e knoflook,fijn, 2 e sesamolie, 2 t chili-olie of chili saus, , Meng goed., Kan ook gegeten worden met gestoomde groenten of witte rijst., , DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS EN AZIJN, 1/2 kop sojasaus, 3 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen, , DUMPLING DIPSAUS MET SOJASAUS, AZIJN EN CHILI OLIE, 1 / 2 kop sojasaus, 2 e Chinese zwarte azijn of Worcestersaus, 1 e chili-olie of chili pasta met knoflook, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen., Als variatie voeg jij 1 e geraspte gemberwortel of gehakte knoflook door de saus., , RODE DUMPLING SAUS, Genoeg voor ongeveer 20 dumplings, 2 eetlepels zoete chilisaus, 1 e citroensap, 2 t gehakte gember, 1 grote teen knoflook, fijngesneden, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen, , CHINESE DUMPLING SAUS MET SESAMOLIE , 1/2 kop sojasaus, 1 e sesamolie, 1 e gehakt lente-uitjes, 1 t gehakte knoflook, , Meng alle ingrediënten en laat een half uur op smaak komen

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2010
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Yakitori teriyaki

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chow mein

TJAUW MIN (chinese bami)Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor.

INGREDIENTEN

500 gr. chinese eier mie, 2 x 4 e.l. olie., 300 gr. prei in stukjes, 8 in dunne ringen gesneden sjalotten., 4 a 5 ons mager varkens vlees in dunne plakjes (niet te klein snijden hoor), 12 gedroogde chinese champignons ( 30 min. weken in lauw water en dan halveren)., 4 e.l. rijstwijn, 1 a 2 d.l. kippenbouilon, 4 e.l. oestersaus, 4 e.l. light (imperiaal)sojasaus, snufje vetsin, snufje suiker, mespuntje vijfkruiden poeder., 4 t.l. maizena., ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Kung Pao

Het bekendste gerecht uit Sichuan is waarschijnlijk Kip Kung Pao (Gōngbǎo Jīdīng / 宫保雞丁). Er zullen weinig Chinese restaurants in de wereld te vinden zijn die het niet op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

Marineer (een half uurtje is genoeg), 400g kipfilet of kippendijfilet in blokjes van 1-2 cm, in mengsel van:, ½ tl zout, 2 tl lichte sojasaus, 1 tl Shaoxing rijstwijn, 1 ½ tl aardappelzetmeel (of 2 tl maïzena), 1 el water, , Voor de saus, meng en zet apart:, 3 tl suiker, ¾ tl aardappelzetmeel (of 1½ tl maïzena), 1 tl donkere sojasaus, 1 tl lichte sojasaus, 3 tl zwarte rijstazijn (Chinkiang), 1 tl sesamolie, 1 el kippenbouillon of gewoon water, , Bereid voor en zet klaar:, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 cm verse gember, fijngehakt, 5 lente-uien, alleen het wit & lichtgroene, in stukjes van 1½ cm, 1 handje pinda`s, geroosterd (bv 12 minuten in de oven op 160°C),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2013
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Generaal Tso's varkensvlees

Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden.

INGREDIENTEN

Voor het vlees, 1,5 pond varkensvlees (mager) of kip, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel peper, 4 kopjes bloem, 1 ei, 2 eetlepel maïzena, , Voor de saus, 3/4 kopje water, 2 eetlepels Suiker, 2 eetlepels Rijstazijn, 2 eetlepels Sojasaus, 2 eetlepels Oestersaus, 2 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels groene ui fijn gesneden, 1 eetlepel gember fijn gesneden, 1 eetlepel maïzena, , Algemeen, Plantaardige slaolie, 4 eetlepels groene ui fijn gesneden, 8 stuks gedroogde rode peper klein, , Voor garnering, 1 theelepel sesamzaad, 1 theelepel groene ui fijn gesneden,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koe-Lau-Jou

Zoetzuur varkensvlees

INGREDIENTEN

200 gr. mager varkensvlees, in hap-grote stukjes van 2,5 cm.gesneden, 1 losgeklopt ei, maizena, 2 jonge uitjes of sjalotten,in stukjes van 2 cm. gesneden, 2 groene paprika's, ontdaan van zaad en in hap-grote stukjes gesneden, 4 plakken ananas, uitgelekt en in hap-grote stukjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 gedroogd rood pepertje, ontdaan van zaad en in ringetjes gesneden, 1 eetlepel chinese rijstwijn of sherry, 2 theelepels maizena, aangelengd met 4 theelepels water, olie., , Zoetzure saus: (van tevoren good dooreenroeren), , 3/4 dl azijn, 1 eetlepel sojasaus, 4 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels worchestersaus en 1/2 theelepel zout.,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-1998
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Loeopoe men nioenan

Stoofschotel met rundvlees en wortelen.

INGREDIENTEN

750 g runderstooflappen in blokjes van 1x1 cm, 2 e olie, 2 knoflookteentjes gepelt en geplet, 1 plakje gemberwortel, geschild en gehakt, 2 lente-uitjes, gehakt, 5 e sojasaus, 1 e suiker, 1+1/2 e rijstwijn of droge sherry, 1/2 t vijf-specerijen-poeder, 450 g winterwortel, schoongemaakt, diagonaal in plakjes gesneden

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

rundvlees met kantonese oestersaus

Hao you niu rou: een klassiek kantonees gerecht met groenten!

INGREDIENTEN

350 gram biefstuk, 1,5 theelepel lichtbruine basterdsuiker, 1 eetlepel lichte sojasaus, 3 theelepels rijstwijn of droge sherry, 3 theelepels maizena, aangeroerd, 100 gram peultjes, 100 gram kleine maiskolfjes, 100 gram strochampignons uit blik, uitgelekt (ik vervang deze altijd door verse kastanjechampignons), 1 bosuitje, 3 dl plantaardige olie, een paar plakjes gemberwortel, 1 theelepel zout, 2 eetlepels oestersaus,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse omelet gevuld met rijst, nori, shitake,paksoi, worte

Voor kookclub 2006 is het thema "rijst"recepten. Niet als bijgerecht maar als hoofdcomponent. In ons 1e restaurant had ik dit gerecht op de menukaart staan als vegetarisch hoofdgerecht, Ik heb er wokgarnalen bij gegeten. Maar kip smaakt er ook prima bij.Het recept heb ik ergens in een map zitten, maar vond het leuker om mijn eigen creatie zoveel jaren later ervan te maken.

INGREDIENTEN

250 gram basmatirijst, 200 cl water, 70 cl mirin (zoete rijstwijn).; 3 winterwortels, 1 paksoi, 100 gram shitake, 1 bos lenteui, 2 vellen nori, teryakisaus kant en klaar,8 eieren, 400 gram wokgarnalen uit de diepvries.japanse rijstazijn.oestersaus, zout.wokolie, sesamolie.Garnituur; ingelegde gember, wasabi en teryakisaus.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Japans
  •  30-60 min.

Gestoofd speklapjes met piment

Een pareltje aan smaak, hartig, iets zoet en de piment geeft dit net even dat anders dan anders smaak...

INGREDIENTEN

600 g speklappen, in 4 cm plakjes gesneden (zo 4 plakjes per speklap), 3 sjalotten, grof gehakt of lente-ui, in stukjes gesneden, 3 cm verse gemberwortel, in plakjes, 2 teentjes knoflook, fijn, 80 ml lichte sojasaus, 1/2 t suiker, 1/2 e rijstwijn of droge sherry, 1/2 t zout (sojasaus is ook zout), witte peper, 3/4 t piment, 1/4 t kaneelpoeder, 1 steranijs, 2 e bakolie

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Chinees gemarineerde krokante speklappen

Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en blueband. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Het is lastig als je niet weet wat je doet, maar deze speklapjes lekker, lekker en lekker. Ik heb geprobeerd er nog meer smaak uit te halen. Dat is gelukt vind ik, proef zelf maar. Wees voorzichtig met "Chinese five spices", schiet daar liever niet mee uit Dit kruid is vrij sterk, je ruikt het al als je het potje opent.

INGREDIENTEN

4 speklappen (zonder zwoerd), 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 el hoisinsais, 1 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 sjalot (gesnipperd), 1 t suiker, 2 cm geraspte gember, 1 t steranijs, 1 ½ t five spices, 1 t djinten, 1 t chilipoeder, Zeezout, Arachideolie (pindaolie)

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch gebakken kip uit oven

Met komijnpoeder door marinade, krijgt deze marinade een net andere smaak dan de typisch Zuid-Oost Aziatische smaak. Goh... wat was dat lekker!! Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, in stukjes of kippenvleugels zonder puntjes, , VOOR MARINADE: , 1 e komijnpoeder, 1/2-1 t chilipoeder, zwarte peper, zout, 2 cm verse gember, fijn, 1 e rijstwijn of droge sherry, 1 e lichte Chinese sojasaus, 1 t donker Chinese sojasaus, 1 e oestersaus, 1 t suiker, 1-2 e pindaolie om dit goed smeerbaar te maken, olie voor invetten van ovenschaal, , honing voor glaceren

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Geroosterd buikspek

Nog zo een topper van een recept, naast de gestoomde buikspek (Dongpo) is dit ook een favoriet mede omdat je het warm bij je rijst kunt eten maar ook koud op bv een lotusbroodje (chinees stoombroodje) het is erg lekker met Hoisin saus en super makkelijk te maken, Wel moet je avond vantevoren al beginnen met marineren!!! Vooral het krokante vel is zoooo lekker

INGREDIENTEN

1 kg buikspek, 1 ltr kokend water, Zeezout (grof), 1/2 tl 5 kruidenpoeder (AH), 2 el hoisinsaus, 1 el Shaohsing rijstwijn (bij toko),

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kimchi Zelf Maken

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.

INGREDIENTEN

1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesneden, tafelzout voor pekel, 2 uien, in grove stukken, 2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, , voor pasta, 1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden, 5 cm gember, in stukjes, 4-5 e chilipoeder, 2 e cayennepeper, 3 e Sichuan bonen pasta, 3 e rijstwijn azijn, 3 e oestersaus, 3 e suiker, , 1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool., 2. Verdeel daar genoeg zout over., 3. Herhaal proces tot kool op zijn., 4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.

  • Koreaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  > 120 min.

Gebakken Chinese Vis In Notensaus

Een heerlijke stukje witte vis vol met verschillende soorten smaken die tot genot in je mond gevormd. Lekker, lekker en nog eens lekker!

INGREDIENTEN

400 g stevige witte vis, in stukjes gesneden, olie voor bakken, , marinade, 1 t rijstwijn, 1/2 t zout, 1 eiwit, 1/2 e maïzena, , Marineer vis voor een 1/2 uurtje.

  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gon Bao kip (Kung Poa kip)

Pittig gerecht uit de szechuankeuken ook wel bekend als kung pao. Recept op 9 oktober 2013 iets aangepast.

INGREDIENTEN

Kip marinade:, - 1 el lichte (chinese ) sojasaus, - 1/2 tl donkere (chinese ) sojasaus, - 2 el rijstwijn of droge sherry, - 1 tl donkere sesamolie, - 1 el kippenbouillon, - 2 tl maizena, , Saus;, - 4 el lichte (chinese) soja saus, - 1 tl donkere (chinese) sojasaus of (kikkoman), - 1/2 tl zwarte rijstazijn (xiangcu), - 1/2 tl donkere sesamolie, - 1/2tl bruine suiker, - 1 el kippenboullion, - 1 el maizena, , 400 gr kipfile, 10 lente uitjes (alleen witte gedeelte), 0,5 el chilivlokken., 1 kopje met ongezouten pinda,s, stukje gemberwortel in 5 fijne plakjes, 1 rode paprika, arachideolie, 4 teentjes knoflook

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste rijstwijn recepten
Populaire wijn recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top