Koreaanse komkommersalade
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje.Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast.
Ingrediënten 2 personen
1 komkommer, 3 lente-uitjes, 1 theelepel sesamzaadjes, , Dressing, 1 eetlepel Japanse of Chinese sojasaus, 1 eetlepel honing (suiker mag ook), 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnzijn, ½ theelepel sambal oelekBereidingswijze
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.Schaaf de komkommer (mag met gewassen schil) in hele dunne plakjes.Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.Doe de komkommer en de lente-uitjes in een schaal.Klop de sojasaus met de honing, sambal en de azijn door elkaar.Giet de dressing over de komkommer en meng alles - met de geroosterde sesamzaadjes - goed door elkaar.Laat de komkommer een half uurtje intrekken.