Salade met verse Tonijn, sesamzaad en een wasabidressing
Een heerlijke moot verse tonijn, door sesamzaad gerold, even dichtgeschroeid en op verschillende soorten sla met een superlekkere Wasabi-dressing. Dit is echt hemels, dit moet je proberen!!!
Ingrediënten 4 personen
- 400 gr tonijn van goede kwaliteit (staartstuk), - 4 el sesamzaadjes, - 1 el zout, - 1,5 el versgemalen peper, - 1 el olijfolie, , Voor de dressing:, - 1 el Wasabi (Japanse mosterd, tube), - 1 el rijstwijnazijn, - sap van een limoen, - 1 el (Japanse) sojasaus, - 0,5 el honing, - 1 sjalotje, fijngesneden, - 1 el sesamolie, - 1,75 dl extra vergine olijfolie, - zout en peper naar smaak, , Voor de salade:, - 250 gr gemengde sla (frisee, lollo rosso, rucola of een zakje van AH., - 1 bakje alfalfa, tuinkers of rucolakers, - 200 gr tomaten, in plakjes of cherrytomaatjes, - 1 rode ui, in dunne ringen, - 8 basilicumblaadjes, in reepjesBereidingswijze
Meng sesamzaad, zout en peper door elkaar en rol het hele stuk tonijn erdoor, zodat de hele buitenkant bedekt is. Verhit een koekenpan tot gloeiend heet, voeg 1 el olijfolie toe en schroei de tonijn aan alle kanten dicht. De buitenkant moet knapperig blijven, de binnenkant rauw. Laat de tonijn rusten en snij de tonijn daarna in dunne plakjes. Meng de ingredienten voor de salade door elkaar. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar en schep driekwart door de salade. Verdeel de salade over vier borden, leg de tonijn erop en sprenkel de rest van de dressing over de tonijn.