Ginger Beef Curry all-in-one
Heerlijke pittig-aromatische runderstoofpot uit India, klassieker bij ons thuis. Het gerecht is verrassend pittig -fris door een grote hoeveelheid verse gember, minimaal 50 g.
Ingrediënten 4 personen
750 g dooraderde runderlappen, in blokjes of reepjes, max 1 cm dik, 2 grote uien, fijn gesneden -, 2 teentjes knoflook, geplet en fijn gehakt -, 50 g (6 cm, fors stuk) verse gember, heel fijn gehakt -, 2 el gemalen koriander -, 1 tl kardamom gemalen -, 1 tl chilipoeder -, 1 tl nootmuskaat, vers gemalen -, 2 tl suiker -, 1 tl zout -, 120 ml olie -, 1 el witte wijnazijn -, 1 blik tomaten (400 g, fijngehakt met het sap) -, , ,Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C. Snij het vlees en doe in een ovenvaste schaal. Doe alle ingredienten van de saus in een kom en meng goed (evt kunnen uien en tomaten in een keukenmachine gehakt en met de rest gemengd worden) Schenk de saus over het vlees, dek af met alufolie en doe in de oven. Roer 1 of 2 keer, in totaal 1 1/2 - 2 uur.