Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven
Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!
Ingrediënten 4 personen
4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boterVoorbereiding
Kruid de schnitzels met wat peper en zout. (Let op met het zout, want de ham en de kaas kunnen ook zout zijn). Giet de wijn en de olie door elkaar in de ovenschaal. Roer de paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes. mosterd en koffiemelk of room door elkaar. Het moet een smeuïge massa worden, dus eventueel nog wat koffiemelk of room toevoegen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de schnitzels in de schaal.Bedek de schnitzels aan een zijde met het ham-kaas-mengsel. Leg op elke schnitzel een klontje boter. Bak de schnitzels 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.