Braziliaanse visstoof
Superstoofschotel van alleen maar lekkere ingrediënten, dan kan het bijna niet fout he.Wij hebben er kabeljauwfilet voor gebruikt, maar je kunt hiervoor elke stevige witvisfilet gebruiken.
Ingrediënten 4 personen
Klontje boter + scheutje olijfolie, 2 rode uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in schijfjes, 1 groene paprika, in reepjes, 1 gele paprika, in reepjes, 250 gr middelgrote champignons, in schijfjes, 1 el garam masala, 2 el tomatenpuree, 3 dl droge witte wijn, 1/2 visbouillonblokje, verkruimeld, 1 bekertje crème fraiche, 600 gr kabeljauwfilet (niet te dun) in hapklaar formaat blokjes gesneden, Fijngesneden peterselie en/of korianderBereidingswijze
Smelt de boter en voeg de olie toe.Bak uien en knoflook aan, gevolgd door de paprikareepjes.Als deze zachter zijn de champignons erbij en even met de rest meebakken.De garam masala en tomatenpuree toevoegen en deze ook even meebakken.Blus af met de wijn en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer alles goed door.Breng evt op smaak met p&z en leg de stukken kabeljauw in de saus.Laat deze in 15-20 minuten gaar stoven, roer af en toe voorzichtig om.Roer er de creme fraiche door en de de fijngesneden peterselie/koriander.Warm het goed door en dan Smullen maar, eet smakelijk!