Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de Ardennen slowcooker
SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker!Echt een aanrader!NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden.
Ingrediënten 4 personen
1 middelgrote rodekool, 4 schouderkarbonaden , 40 gram boter, 150 gram reepjes mager gerookt spel, 2 middelgrote uien, 2 zure appels (liefst goudreinetten), zout, peper, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels of wat kruidnagelpoeder, 2 eetlepels (wijn)azijn, 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker, (eventueel een scheutje rode port)Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij de kool in vieren. Verwijder de stronk en snij de kool in snippers. Pel en snipper de uien.Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Gebruik je goudreinetten, snij deze dan in kleine stukjes. Gebruik je Elstar, rasp de appels dan.Verhit de boter in de koekenpan.Kruid de karbonaden met peper en zout en bak ze in de boter rondom snel aan.Haal de karbonades uit de pan. Bak in de rest van de boter de blokjes spek en voeg de uien toe. Bak die even mee. Roer de spek en de uien door de rode kool. Voeg de appelstukjes, azijn, bruine basterdsuiker en peper en zout toe. Leg de karbonades tussen de rode kool en een stevige stoofpan. Sluit de pand en laat de kool met het vlees op een zo zacht mogelijk vuur plm. 1.15 stoven. Geen extra vocht toevoegen.Gebruik je de slowcooker volg dan het recept, maar zet de slowcooker op low gedurende plm. 4 - 4 1/2 uur.Je kunt het gerecht ook in de oven doen.