Vis ovenschotel met feta
Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.
Ingrediënten 6 personen
1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld , 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peperBereidingswijze
1. Verdeel vismoten in een (niet metalen) grote ovenvaste schaal. 2. Meng 50 ml olijfolie, citroensap en lente-ui, verdeel over vis en laat 30 min. marineren. 3. Fruit nu prei, knoflook, paprika en champignons tot gaar in overige olijfolie. 4. Doe erna de tomaten en witte wijn, zout en peper erbij en kook tot een dikke saus op zacht vuur. 5. Doe de dillen en peterselie erdoorheen en meng goed. 6. Verdeel saus over vis en bak tot gaar bij een oven temperatuur van 180 - 200*C. 7. Doe nu verkruimelde Fetakaas erover heen en bak verder tot de kaas is gesmolten.