Rundvlees Stifado
Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel
1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.
Zet de sjalotjes enkele uren onder water, pel ze dan (Zo traan je minder bij het schoonmaken), kook ruim water en laat de sjalotjes even enkele minuten opkoken, giet ze af. Snijd het vlees aan stukken en pel de tomaten, hak ze in kleine stukjes, hak de knoflook en de ui (niet de sjalotjes) in stukjes.
Verhit de olie in een ruime pan, bak het vlees rondom aan, blus het af met de wijn, schep het vlees uit de pan en houd het apart, voeg de ui en de knoflook toe, laat dit even fruiten en voeg de tomaat, azijn, en de kruiden toe, alsmede een half glas water, leg het vlees hier bovenop en laat dit 1 uur op middelhoog vuur zachtjes stoven, controleer af en toe of er nog water bij moet, voeg dan de sjalotjes toe en laat het nog 1,5 uur stoven, (ook nu af en toe controleren of er nog water bij moet. Verwijder eventueel het kaneelpijpje en de laurierblaadjes voor het opdienen.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.
Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-2007Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
franse ovenschotel
Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.
500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-06-2001Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Traditionele uiensoep!
Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!
50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-08-2010Frans30-60 min.
Hongaarse Goulash Van Rudolph
Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.
600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2005Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Draadjesvlees van Oma
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.
500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-12-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)
Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag
Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt, 2 eieren, beschuit of paneermeel, 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), 3 tenen knoflook, nootmuskaat, paprikapoeder, 1 theelepeltje zout, tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 1 ui, 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), 1,5 wijnglas rode wijn
- Spaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2009Spaans Bijgerecht20-30 min.
De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)
Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-2007Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stifado voor de slowcooker of oven
Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.
Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-2007Grieks> 120 min.
Franse klassieke Boeuf Bourguignon
Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE
1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2006Frans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten
Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!
400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Franse uiensoep die super simpel is.
Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.
50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-03-2007Frans30-60 min.
- Eigen recept
Lekkere gegratineerde pasta met kip, champignons en roomkaas
Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder!
400 gram macaroni of rigatoni, 350 gram kipfilet in blokjes, 250 gram champignons, 1 kleine ui (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, zout, peper, 100 ml witte wijn of kippenbouillon (bij gebruik van bouillon oppassen met zout), 200 gram roomkaas (bijvoorbeeld mon chou), 2 flinke eetlepels fijn gehakte peterselie, 75 gram geraspte belegen kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
koude pastasalade met tonijn
Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn.
1 zak pasta bijv gekleurde spirali, 2 blikjes tonijn in olijfolie, olijven, zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, komkommmer, olijfolie, mosterd, peper en italiaanse kruiden, mais, feta
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
dressing voor de Carpaccio of voor een salade
Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant.
- 4 eetl olijfolie, - 1,5 eetl. fijne mosterd, - 1 eetl. rode wijn azijn, - 1,5 eetl. honing, - 1 eetl. pesto,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-10-2004Italiaans0-10 min.
knoflooksaus van roos!
Dit is mijn geheime recept. Iedereen wil altijd weten wat er in zit. Hier is mijn geheimpje:
Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2000Nederlands0-10 min.
Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Rood Gestoofde Stoofperen
Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.
2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-05-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
zalm uit de oven
* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2009Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!
Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.
1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2012Frans> 120 min.
- Eigen recept
Ouderwets lekkere kip in het pannetje
Dit is een heel leuk recept wat vroeger en ook nu nog veel werd gemaakt. Niet te verwarren met "coq au vin" want dat is dit niet. Ik kan me nog herinneren dat dit vroeger ook wel in Nederlandse restaurants werd geserveerd, maar toen was ik een jaar of tien. Een mals gestoofd kippetje met smaak dan is dit ouderwets lekker. Koop wel een lekkere vette scharrelkip van goede kwaliteit en géén kiloknaller want die kippen zijn echt niet lekker.
1 hele kip in 8 stukken óf 1 hele kip óf 8 kipkarbonades, 125 gram blokjes gerookte spek, 2 uien (in halve ringen), 2 flinke wortels (in partjes), 1 klein blikje tomatenpuree, 2 stengels bleekselderij (gesneden), 40 gr boter, olijfolie, 3 dl rode wijn, 3 dl kippenbouillon, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 tl tijm, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Oma Ida`s Cauliflower Pie
Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.
7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus
- Engels Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-08-2007Engels Hoofdgerecht20-30 min.
Couscoussalade
Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.
- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn
- Marokkaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2003Marokkaans Bijgerecht30-60 min.
Draadjesvlees zoals vroeger - smelt op je tong
Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker mals vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!
600 gram magere runderlappen, 60 gram boter, Zout, peper, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, 2 tomaten, 3 kruidnagels, snufje foelie, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje), 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig), 1 sneetjes ontbijtkoek, (eventueel wat zout indien nog nodig)
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-10-2012Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Waanzinnige kip uit de oven!
Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,
* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT
Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.
600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2008Nederlands30-60 min.
Albondigas (tapas)
Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses
250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2003Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes
Een lekker en simpele ovenschotel. Populair bij kinderen maar ook volwassenen smullen hiervan.
600 gr broccoli - 350 gr kipfilet - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 flinke eetl bloem - peper, zout - 250 ml slagroom - scheutje witte wijn of water - 700 gr voorgekookte aardappelschijfjes - 100 gr geraspte belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
Mosselen, pittige
Heerlijk gerecht met pepertje en knoflook.
Ui, knoflook, rode peper, 4 rijpe vleestomaten, 1 limoen, 4 kg. mosselen, olie, 1 dl. witte wijn, flink wat gesneden basillicumblad en peper en zout.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta met gerookte zalm, witte wijn, room en bieslook.
Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.
60 gr boter, 500 gram gedroogde pasta, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 dl witte wijn, 1 ¾ dl slagroom, geraspte schil van een halve citroen, 2 el citroensap, 2 el geknipt bieslook, 300 gr gerookte zalm in reepjes, zout en zwarte peper, desgewenst 4 el zalmkaviaar.,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2009Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Slagers gehaktballen in herfstige saus Smullen!
Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken.
500 gr gehakt HOH, 1 ei, 1 grote halve ui (gesnipperd), Vers gemalen zwarte peper, 0.5 tl cayennepeper, Zeezout, 1 tl nootmuskaat of foelie, 1 tl gemberpoeder, 1,5 tl korianderpoeder, Klein beetje fenegriek of komijn (als je hebt), 2 el paneermeel, 2 el bloem, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Boter om in te bakken, , Voor de saus:, , 400 gr champignons of kastanje champignons, 1 uitje, 250 ml runderbouillon, 100 ml droge witte wijn, 3 el tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Half bosje vers gesnipperde peterselie, Olijfolie
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2014Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
De ultieme Gazpacho
Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-2004Spaans20-30 min.
gevuld stokbrood
Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!
350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-05-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie
Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.
300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2003Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven
Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!
600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2009Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Romige spaghetti met gerookte zalm en paddenstoelen pasta
Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!
2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
brie-gehakttaart
Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.
400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-199930-60 min.
- Eigen recept
Verrukkelijke stoofpot van rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn
We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddenstoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.
1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-12-2009Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees
Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!
1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2012Indonesisch60-120 min.
- Eigen recept
TOSCAANS RUNDVLEES
Heerlijk hoofdgerecht!
Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-11-2008Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
-
wijnand
van wgeers , 12 recepten, 0 volgers
-
Wild & Wijn
van Lidl , 4 recepten, 14427 volgers
-
wijn/spijs
van inge1956 , 3 recepten, 0 volgers
-
Wild, wild zwijn
van Knorrie2 , 1 recepten, 0 volgers
-
stoofpot kip met witte wijn
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
gestoofde prei met wijn
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
wijnclub
van hkis , 1 recepten, 0 volgers
-
Everzwijn
van loeveke , 1 recepten, 0 volgers
-
WIJNAND
van wijnandemmen , 1 recepten, 1 volgers
-
Bier wijn en andere dranken
van RobGroothedde , 1 recepten, 0 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
borrelhapjes
van borrelhapjes , 576 recepten, 0 volgers
-
Zomerse Salades
van sonja-bbq , 27 recepten, 0 volgers
-
tapashapjes
van mowi , 50 recepten, 0 volgers
-
wijngenot
van wijngenot , 101 recepten, 0 volgers
-
mieksmulgids
van monique49 , 0 recepten, 0 volgers
-
buiten eten
van buiten_eten , 193 recepten, 0 volgers
-
top dranken
van top dranken , 48 recepten, 0 volgers
-
slijterij
van slijterij , 5 recepten, 0 volgers
-
Stomen
van anita078 , 20 recepten, 0 volgers