Wentelteefjes
Kinderen en oude mensen houden an wentelteefjes het is al een aardig oud recept minstens uit grootmoeders tijdLees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt
Ingrediënten 4 personen
4 sneetjes oud en droog witbrood, 1 groot ei, 1 1/2 deciliter melk(150 gram), 1 volle eetlepel suiker (zoveel als er op kan), boter of magarine om in te bakkenBereidingswijze
Kluts in een diep bord met een garde of een vork het ei de melk en de suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.smelt een flinke eetlepel boter de koekepan en haal de pan van het gas af.leg een boterham in het eimengsel.druk de botrham met een vork even aan waar hij het eimengsel niet raakt tel tegelijketijd tot 3 en draai de boterham dan meteen om.laat de boterham in het eimengsel liggen.zet de Koekenpan terug op de hittebron.leg de gekweekte boterham in de koekenpan.bak op gematigde warmte de wentelteef aan de onderkant goudbruin,draai om bak de andere kant ook.laat de wentelteef uit de pan op een bord glijden.