1. Home
  2. Recepten
  3. Weinig Ingredienten

Weinig ingredienten recepten (784) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pittige Rijst Met Kip En Witte Kool

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorien, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen.

INGREDIENTEN

1 pak rijst 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden. 1 grote ui, gesnipperd 1 rode paprika, klein gesneden 250 gram witte kool zwarte peper knoflookpoeder Olijfolie. Voor de marinade: 50 ml.Ketjap 3 eetlepels azijn zwarte peper knoflook cayennepeper

Voorbereiding

Doe de ingredienten voor de marinade in een afsluitbare kom en roer de blokjes kipfilet er goed doorheen. Zet daarna minstens 2 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de wok en doe de olijfolie erin. Controleer met een houten lepel of de olie heet is. (er ontstaan belletjes tegen het hout) Roerbak de ui en de paprika. Voeg daarna het vlees met de marinade toe en bak het gaar. Dan de gesneden witte kool erdoor roeren en ongeveer 5 minuten roerbakken of tot de gewenste gaarheid. Tot slot de rijst er door roeren, of indien gewenst apart serveren. Maak op smaak met peper en knoflookpoeder. Houd je van pikant, vervang dan de zwarte peper door spaanse peper.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle Indische gehaktballetjes

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met witlof, gehakt en (kastanje)champignons

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

INGREDIENTEN

- 500 gram (runder)gehakt, - 500 gram witlof, - 1 kg vastkokende aardappelen, - 150 gram gerookte spekjes, - 250 gram (kastanje)champignons, - 2 uien, - 3 eieren, - 250 ml kookroom, - 2 tot 3 lepels mosterd, - 200 gram geraspte kaas, - peper (weinig of geen zout i.v.m. de gerookte spekjes)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verantwoorde Havermout koekjes (weinig suiker)

Een heerlijk ouderwets, krokant koekje, maar dan met veel minder suiker. Aanvankelijk vooral voor de kinderen bedacht, maar ook de visite vindt de koekjes heerlijk! (En echt niemand klaagt dat ze niet zoet genoeg zijn )

INGREDIENTEN

Basis:, 50 gram (spelt)meel, 50 gram (spelt)bloem, 200 gram havermout, 1 tl bakpoeder, 125 gram kokosolie (of roomboter), 75 gram rietsuiker, 2 grote eetlepels dadelstroop, 1 tl vanille-essence, scheutje melk: ik gebruik rijst-, haver- of amandelmelk, omdat ik zo min mogelijk gewone melk gebruik., , Extra toevoegen naar smaak:, Handje gedroogd fruit (rozijnen, krenten, cranberry's, dadels, etc.), Handje noten (walnoot, peacannoot, hazelnoot, amandelen, etc.),  

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip -stoofpotje

Dit is een heerlijk recept, ik maak het van kippenpoten omdat die malser zijn dan kipfilet. Heb je weinig tijd kan je kipfilet nemen, de bereiding daarvan heb even apart in dit recept gezet. Vandaag (20- 04-09) heb ik dit recept veranderd en eigen foto`s bijgeplaatst.

INGREDIENTEN

Recept met de kippenpoten, 4 kippenpoten.(ongeveer 800 gram)., 1 theelepel knoflookpeper, 1-2 teentjes verse knoflook (meer indien gewenst)., 50 gram vloeibare braadboter of (olijf)olie., 1 grote ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 bakje champignons., 250 gram diepvrieserwten (indien gewenst 1 blik doperwten van ong. 250 gram)., 1 theelepel gedroogde basilicum, of 1 eetlepel verse., 1 el peterselie., zout en versgemalen peper naar smaak., Eventueel kipkruiden toevoegen als je dat lekker vindt.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bacon explosie: zoete kip-bacon mini bites

Echt een heel lekker kip hapje en super makkelijk en snel. Als je dit eenmaal hebt geproefd dan (vr)eet je je helemaal klem! Kun je gebruiken als leuk borrelhapje of als amuse, maar in het groot ook als superdeluxe kip slavink met een Zuid-Amerikaans tintje. Deze kleintjes smaken heerlijk bij de buis als je het WK kijkt. Smaakexplosie met weinig ingredienten.

INGREDIENTEN

400 gr gerookt ontbijtspek of bacon, 650 gr kipfilet, 2 el chilipoeder, 150 gr bruine basterdsuiker, olijfolie

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heel snel ragoutbroodje

Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken! Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg., 4 bevroren kroketten (ik heb vleeskroketten genomen).* Zie aanvulling over dikke kroketten bij serveertips., 1 ei., Wat bloem (om te bestuiven).

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehaktballen kebabs voor bbq

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Chocoladesoesjes (10 stuks)

Komt er onverwacht bezoek dan heb je maar weinig ingredienten nodig om een lekkere traktatie bij de koffie te maken.

INGREDIENTEN

50 gr bloem, 40 gr boter, Beetje zout, 80 cc water, 2 eieren, 2 dl slagroom, 1 el candarel, 25 gr pure chocolade, 25 cc kookroom light,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoete magere Knoflooksaus

Deze magere knoflooksaus is eigentijds en zoooooooooooo, lekker !! Tegenwoordig willen we graag een verantwoordelijke lekkere saus met zo weinig mogelijk calorieën en een laag vetpercentage. Er zijn door de jaren heen heel veel lekkere Knoflooksaus recepten ontstaan. Echter sommige zijn inmiddels achterhaald door de tijd of qua samenstelling. Het recept is eigenlijk voor 4 personen en uit ervaring weet ik dat het net genoeg is voor 3.

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels halvanaise ( Light ), * 3 eetlepels ( magere ) yoghurt, * 2 teentjes knoflook ( geperst ) , * 1 eetlepel gembersiroop, * 1 eetlepel verse of gedroogde bieslook, * beetje gemalen peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijke cake met banaan en macadamianoten

Ik zag op 24 kitchen Bianca Jansen bananenbrood cupcakes bakken. Ik was aan het bakken voor een verjaardag maar had al cupcakes gebakken dus heb ik het beslag in een cakevorm gegoten. Je kunt van deze ingrediënten dus ook 12 cupcakes maken. Ik heb wel een eigen draai gegeven aan het oorspronkelijke recept door de macademia noten te roosteren en grof te hakken, ook heb ik nog wat citroensap aan het beslag toegevoegd. De cake viel goed in de smaak bij de verjaardag

INGREDIENTEN

100 g boter, 200 g suiker, 300 g zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder, ½ tl zout, 2-3 rijpe bananen (ligt aan de maat, ik had eigenlijk tè weinig banaan), 200 g ongezouten macadamianoten, Sap van ½ citroen

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2013
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Griekse Kofta

Echte Griekse Kofta, een eenvoudig en verrukkelijk recept voor iedere gelegenheid!

INGREDIENTEN

- 750 G Gehakt (lamsgehakt, maar H.O.H. kan ook), - 450 G tomaat in blik, - 5 EL tomaten ketchup, - 1 EL zetmeel of maizena, - 1 TL zout, - 2 TL (riet)suiker, - 1 grote ui gesnipperd, - 2 EL komijn poeder, - 1 EL knoflook, vers of poeder, - naar smaak peper uit de molen, - 2 TL tijmblad, gedroogd, - 2 TL laurier, gemalen, - 2 EL oregano, - 2 TL kaneel gemalen

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chakchouka een heerlijk slank recept

Dit recept is zo lekker! Ik kwam dit weer eens tegen bij mijn slankrecepten en om het niet weer kwijt te raken (ik ben nu eenmaal een chaoot) zet ik het op Smulweb. Daar kan ik het zo vinden en misschien kan ik het dan delen met andere Smulwebbers die ook wel eens de slanke versie willen maken, wie weet? Dit is natuurlijk niet de originele versie van Chakchouka maar dit gerecht heeft weinig ingrediënten en is snel klaar! En dat een slankrecept heel lekker kan zijn bewijst dit recept maar weer eens! Ben je niet op dieet neem dan meer.

INGREDIENTEN

2 uien., 2 tl olie., ½ tl sambal (of meer)., 2 tl tomatenpuree., 2 eieren., 1 bakje champignons., 250 gr tomaten., Peper en zout naar smaak., 2 bruine bolletjes

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige Spaanse gehaktballen in tomatensaus (heerlijk)

Dit is in Spanje een hele bekende tapa (borrelhapje). Er zijn meerdere bereidingswijzen met elk z`n eigen smaak. Dit is een bijzonder populair gerecht. Het wordt nu najaar en maak dan elke week wel zo`n lekkere pan. Zo heb je altijd wat te smikkelen. Je kunt ze ook gewoon bij een warme maaltijd serveren. Iedereen zal er van smullen. Probeer maar eens en dan hoor ik het graag.

INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt, 3 eieren, beschuit of paneermeel, 2 uien (gesnipperd), 4 tenen knoflook (fijn), 1 ½ tl nootmuskaat, 2 tl paprikapoeder, 1 ½ theelepeltje zout, Beetje zwarte peper, Wat verse tijm, Olijfolie, Klont roomboter, Bloem, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, 2 flinke wijnglazen droge rode wijn, 2 dl water, 1 tl knoflookpoeder, 1 rundvleesblokje, ½ -1 blikje tomatenblokjes

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde Kabeljauw op Italiaanse wijze

Echt een super lekker visschoteltje uit de oven. Op vrijdag eten en kopen wij meestal verse vis omdat de aanvoer dan spartelvers is. Nu eens op Italiaanse wijze gemaakt. De Italiaanse keuken staat voor eenvoud. Met weinig verse ingredienten zoveel mogelijk smaak op het bord en dat is met deze vis zeker gelukt. Makkelijk te maken en super lekker, dus probeer zelf maar.

INGREDIENTEN

4 mooie stevige witvis filets, Kabeljauw, Schelvis of Roodbaars, 4 vlees- of grote trostomaten, 2 bollen buffel mozzarella, 2 teentjes knoflook, Mosterd of mosterd met kruiden, Vers gemalen witte peper, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Verse basilicum, gesnipperd, Kruidenboter

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2014
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

plaatpizza

Heerlijk eigengemaakte pizza waar iederen zijn vinger bij op eet . Ik heb div ingredienten neergezet maar je kan hem ook naar eigen keuze maken bv met tonijn of schaaldieren je kan eindeloos combineren.En net zo veel erop doen als je zelf wilt .Daar kan de pizzaria niet tegenop.

INGREDIENTEN

300 gr zelfrijzend bakmeel, 1/2 thelepelzout, 1 ei, 1 dl water, bakmeel om te bestuiven, 2 el olie, 2 blikjes tomatenpuree 70 gr of een pot tomatenpasta voor macaroni of spaghetti, 100 gr salami, 2 flinke uien, 50 gr olijven zonder pit hiervoor kan ook paprika gebruikt worden, 125 gr champions, geraspte kaas naar smaak, 1 el oregano, peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Auberginetosti met geitenkaas

Heerlijk lunchgerecht dat past binnen een koolhydraatbeperkt dieet als Atkins en South Beach

INGREDIENTEN

Twee plakken aubergine (in de lengte), 1 zongedroogd tomaatje in stukjes, een paar dikke plakken geitenkaas ("gewone" kaas kan ook, evenals cheddar, geitenbrie), paar blaadjes basilicum, olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  •  
  •  0-10 min.

Kip met cola

Amerikanen doen al jaren rare dingen met cola, maar dit gerecht is echt verrassend lekker. De zoete, karamelachtige cola trekt in de kip en geeft er een soort bbq-smaakje aan. Eenvoudig te maken met belachelijk weinig ingrediënten. Alleen één ding: haal het niet in je hoofd om Cola light te gebruiken!

INGREDIENTEN

1 kg Drumsticks, 200 gr bruine Suiker, handje grof Zeezout, 4 el scherpe Mosterd, 8 el Ketchup, 2 blikjes Coca-Cola

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2011
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Boeren omelet

Ideaal recept als je weinig tijd hebt en geen boodschappen hebt gedaan. Je Hebt snel iets op tafel staan en de meeste ingredienten heb je altijd wel op voorraad. Ik eet het zelf het liefst als lunchgerecht, maar het is wel een volwaardige maaltijd.

INGREDIENTEN

* 2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden;, * 1 bakje spekblokjes (hamblokjes kan ook);, * 1 klein uitje, gesnipperd;, * enkele champignons, in plakjes (een blikje champignons kan ook);, * 1 klein blik doperwtjes;, * 3 eieren;, * scheut room;, * peper en zout, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pruimentaart

HET IS WEER PRUIMENTIJD!! Het klinkt misschien raar, maar een pruimentaart is een van de lekkerste taarten die je kunt eten. De heerlijke zachte vulling en de lekkere pruimen maken de taart een echte topper.! het is weinig werk en erg gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, , 100 gr. bloem, 75 gr. boter, 25 gr. suiker, 1 eigeel, , VOOR DE VULLING:, 300 gr. pruimen, 5 el. suiker, 2 eieren, 25 gr. boter (gesmolten), 25 gr. slagroom, 2 El. kaneel., Even een kleine opmerking hierbij: De hoeveelheid kaneel moet je zelf even bepalen, de een vindt het te veel, de ander misschien zelfs wat te weinig, ikzelf houd van de 2 El. maar hoeveel je gebruikt moet je zelf even bepalen.!,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kip pilaf met perzik (slank gerecht)

Dit is een lekker slank recept en ik geef de dieetportie op. Ben je niet op dieet dan vermeerder je de ingrediënten. Het is heel snel klaar en lekker! Bovenden een handig recept als je weinig tijd hebt en toch lekker slank wilt eten.

INGREDIENTEN

1 bakje kastanje champignons, 200 gram kipfilet, 2 tl olie, 2 uien, Sambal flinke theelepel of naar smaak., Ketjap, scheutje of naar smaak, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 4 halve perziken op eigen sap, 160 gram gare zilvervliesrijst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode curry met biefstukpuntjes

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan.

INGREDIENTEN

, 600 gram biefstukpuntjes, 4 rode puntpaprikas, 4 rode uien, 500 gram mini trostomaten, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, 2 el rode currypasta, blik kokosmelk, 2 el suiker, 2 dl groentebouillon, arachide olie (of zonnebloemolie),  500 gram (wilde) rijst, ,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot met kip en rozemarijn (ook voor de slowcooker)

Een heerlijke eenvoudige kip-stoofschotel met rozemarijn. Weinig ingrediënten maar o zo lekker! N.B. In plaats van kippenpoten kun je (misschien nog lekkerder) kipdijfilet gebruiken. Kipdijfilet is zonder vel en zonder bot, maar veel lekkerder van smaak dan kipfilet.

INGREDIENTEN

2 kippenpoten (of 4 kipdijfilets) - 1 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - 1/8 liter witte wijn - 1/8 liter kippenbouillon (van tablet) - zout, peper - 2 takjes rozemarijn - 2 teentjes knoflook - olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Griekse Gyros wrapjes met uien en verse tzatziki, smullen!

Echt heerlijk op een drukke dag (of weekend) dit echte Griekse, zeg maar, streetfood. In veel restaurantjes en op straat kun je ze zo krijgen. Op straat krijg je ze in een papiertje, in een restaurantje geven ze er vaak nog frites en Griekse salade bij. Dit is super lekker Mediterraan streetfood, maar gezond. Bevat weinig vet of ongezonde ingrediënten en ook de kinderen lusten er wel pap van.

INGREDIENTEN

Benodigdheden, , 500 gr kipfilet of varkensschnitzeltjes, 6 tortilla's, 1 rode puntpaprika, 2 uien, ½ krop ijsbergsla, Flinke dot tzatziki (zie beneden), , Kruiden en specerijen voor kruidig gyros vlees:, , 2 tl paprikapoeder, ¾ tl chilipoeder, 2 teentjes knoflook, 1 tl korianderpoeder, 1 ¼ tl komijn, Vers gemalen zwarte peper, Vleugje kaneelpoeder, Vleugje kruidnagel gemalen, 2 tl oregano, ¾ tl rozemarijn, 1 ½ tl majoraan, ¾ tl piment poeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Heel klein beetje Griekse olijfolie, , Voor kruidige Griekse Tzatziki, , 500 ml echte dikke Griekse yoghurt (emmertje Lidl), 1 komkommer, 3 teentjes knoflook, Snufje gemalen zwarte peper, Zeezout naar smaak, 1 ½ el Griekse olijfolie (Kreta), 1 tl majoraan, dille of oregano

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gyros à l`écureuil

Eigen foto.. In geen velden of wegen een griek te vinden, dus lang gezocht, getest en GEVONDEN! Een gyros die echt niet onderdoet voor die van "de griek" in Nederland. S-M-U-L-L-E-N!!!

INGREDIENTEN

800 à 1000 g niet te mager varkensvlees (heb schouderrollade gebruikt), MARINADE, maatlepels gebruikt: 1 ui, 1 teentje knoflook (evt. 2 maar is gauw te overheersend), 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 1 tl kaneel, 1 tl thijm, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout, versgemalen peper, 40 ml olijfolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  •  
  •  0-10 min.

Gehakt/rijst gehaktballen met saus

Weinig moeite met een geurig resultaat.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKTBALLEN: , 500 g rundergehakt, 1 kleine ui, geraspt, 1 t zout, 1/4 t peper, mespunt piment, mespunt nootmuskaat, mespunt gemberpoeder, 60 g gaar rijst, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er balletjes van., 2. Laat gehaktballetjes voor 30 min. stijf worden in koelkast.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cake (appelcake)Een topcake Stap voor stap

Cake is heerlijk voor bij de koffie of thee, maar kan ook prima als desert dienen. Kortom, een veelzijdig inzetbaar keukenprodukt. De basis van cake is een deeg van gelijke gewichts-hoeveelheden zelfrijzend bakmeel, suiker, boter en eieren. Meng de suiker en de boter tot een mooie massa, voeg één voor één al roerende de eieren toe en daarna het meel erbij. Mengen en het deeg is klaar. Voor een vorm van 2 liter heb je 250 gram van elk nodig. Dat is totaal dus ongeveer 1 kilo. Tijdens het bakken zal dat rijzen tot circa 2 liter, ongeveer twee maal het startvolume. Je bakt de cake in 80 tot 90 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden (hetelucht) of 160 graden in een convectieoven. Zo, dat was het dan. Simpel he? En ik ben uitgegaan van het basisrecept dat ik heb gebruikt voor het maken van een smakelijke appelcake.

INGREDIENTEN

Dit zijn de ingrediënten voor het basisrecept:, 250 gram suiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram kippe eieren, dat zijn ongeveer 5 eieren grootte M, 250 gram roomboter, op kamertemperatuur, een klein beetje zeezout, ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Echte Bali saté ajam en babi, smultopper!

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Voor satévlees:, , 400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken, 400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken, , Voor verse marinade:, , 250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

ZELF LASAGNE, CANNELLONI OF RAVIOLI VELLEN MAKEN

Deze artikel is voor liefhebbers van kooktechnieken en beschrijft hoe jij vanuit basis ingrediënten jou eigen deeg voor lasagne of cannelloni of ravioli kan maken.

INGREDIENTEN

Een basis deeg recept voor lasagne, cannelloni en ravioli, Benodig ingrediënten voor 500g deeg, 400 g tarwe bloem, 1/2 e zout, 1 e olie, 3-4 eieren

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kipgehaktballetjes met tagliatella

Ik had wel eens trek in kipgehaktballetjes. Je ziet altijd zoveel recepten van gehakt, maar heel weinig van kipgehakt. Na wat zoeken op internet vond ik 3 recepten en die heb ik gecombineerd en oh wat is het lekker geworden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 500 gr kipgehakt, 1 jalapeno peper, kleingesneden, 10 gr koriandersteeltjes, fijngehakt, 1uitje, gesnipperd, 1teentje knoflook, geperst, 1 tl komijnpoeder, 1tl paprikapoeder, 0.5 tl piment, , Verder nog voor bij de balletjes:, , 1uitje, gesnipperd, 1 rode puntparika, in smalle reepjes, 1 el picadillo kruiden (Jonnie Boer), , Voor de saus:, , 1uitje, gesnipperd, 1teen knoflook, gesnipperd, 2 blikken tomaten, fijngesneden met sap, handje basilicum fijngesneden, 1tl gedroogde oregano

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met groene pesto, pijnboompitten en garnalen.

Een gerecht dat heel snel klaar is en als je de ingrediënten altijd in huis hebt kun je je altijd een heerlijk maaltje in weinig tijd bereiden!

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti;, 1 pot groene pesto van goede kwaliteit;, garnalen (als het kan wat grotere);, pijnboompitten;, wat extra vergine olijfolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade van mijn moeder

Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen -, 1 ui -, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -, dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -, dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -, 2 eieren -, 2 zoute haringen -, plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -, ½ dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, mayonaise of yogonaise =, peper -, zout -

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Duits
  •  30-60 min.

Kabeljauw met snijboontjes uit de oven

Een oorspronkelijk recept van Jamie Olivier.Ik heb het wat aangepast vanwege de verkrijgbaarheid van de ingredienten, de hoeveelheid en wij willen graag gaardere boontjes en een aardappeltje.De smaakcombinatie is zalig!

INGREDIENTEN

400 gram snijbonen 2 middelgrote aardappels 2 tenen knoflook olijfolie 300 gram kabeljauw 1 citroen handje pijnboompitjes 6 plakjes bacon peper en zout uit de molen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Feesthapje

Dit recept kreeg ik van een vriendin die het ooit van internet heeft gehaald, ze heeft zelf het recept veranderd. Niet meer te achterhalen dus. Ik heb het gemaakt en het is echt zoooo lekker, heerlijk op een toastje of stokbrood. Dit recept smeert een heel eind dus als je met weinig personen bent dan halveer je de hoeveelheid. Zelfs mensen die niet van Roquefort kaas houden vinden dit smeersel heel lekker! En het bevat geen vlees dus geschikt voor vegetariërs onder ons.

INGREDIENTEN

*100 gr verse roomkaas zonder kruiden (bvb Mon Chou), *100 gr Danish blue * (of een smeerbare versie blauwe kaas), *4 hardgekookte eieren, *5 volle eetlepels fijngesneden bieslook., *Ongeveer 3-4 eetlepels fijngesneden peterselie., *½ Rode paprika (in kleine stukjes), *40 g gepelde walnoten. *Peper en zout naar smaak, *Eventueel wat paprikapoeder (ik heb de pittige gebruikt)

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

Heerlijke en gezonde muffins voor het ontbijt (of brunch). Zonder toegevoegde suiker en met veel vezels en fruit. Een goed begin van de dag! Heel makkelijk om deze te maken, af laten koelen en invriezen en er per dag eentje te ontdooien voor je ontbijt of brunch. Ik maakte met deze hoeveelheden ongeveer 18 stuks. Je kan natuurlijk naar eigen smaak aanpassen; ook lekker met ander fruit (of meer van een van deze), of met de toevoeging van gember en/of nootmuskaat.

INGREDIENTEN

80gr gedroogde dadels (in stukjes), 80gr gedroogde vijgen (in stukjes), 80gr gedroogde cranberries, 80gr rozijnen, 150gr wortel (geraspt), 1 grote appel (in stukjes), 1 banaan geprakt, rasp van 1 sinaasappelschil, sap van 1 (pers) sinaasappel, 3 eieren, 1/4 kopje olie, 4 el agavesiroop, 4el yoghurt, 1/2 kop musli, 1/2 kop havermout, 1/2 kop volkorenbloem, 1 tot 1,5 thl kaneel, 1 zakje bakpoeder.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Runderstoofpotje uit Sussex (BK-slowcooker)

Dit is een heerlijke stoofpot met Guinness bier en Port. De originele naam is; "Sussex stewed steak" maar ik heb het aangepast voor de slowcooker de ingrediënten ietsje veranderd en/of aangepast en zo is het mijn eigen recept geworden. Het is supergemakkelijk te bereiden met weinig ingrediënten en de smaak is verrukkelijk. De alcohol in dit gerecht verdampt uiteraard maar de combinatie van de Guinness met de Port maakt het net een tikje anders. Ps Als je een elektrische slowcooker hebt duurt het langer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing. In de stoofpan in de oven duurt het ongeveer even lang. Dit is trouwens ook heel goed te maken in de Römertopf omdat de Römertopf nagenoeg hetzelfde is als de BK slowcooker.

INGREDIENTEN

300 gram wat doorregen riblappen.(of sukadelapjes) in niet te kleine stukken gesneden Zout/ peper naar smaak. 1 eetlepel bloem. 1 grote ui. 60 ml Guinnessbier.(Slijterij of supermarkt) 60 ml rode port. 2 eetlepels Curry Gewürz-saus.(of als je het toevallig kunt kopen) `Mushroomketchup`

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zeewolf filet Siciliana

Geleerd tijdens een vakantie op een boerderij in Sicilië. Zeewolf filet uit Sicilië is echt een zeer smaakvol gerecht dat ook nog eens simpel te maken is.

INGREDIENTEN

2 stukken Zeewolf van ongeveer 150 gram p.p. (Mag trouwens ook Pangasus zijn, of een andere stevige vis zoals Tilapia) Een potje ansjovis, een handvol kappertjes (liefst verse!), 1 kleine rode ui, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten, flinke handvol gesneden olijven, half blokje visbouillon, 1 glas witte wijn, 1 klein blokje roomboter, 3 eetlepels olijfolie, bloem, peper en zout, thijm, basilicum, platte peterselie, sap van een halve citroen.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slanksoep

Een heerlijk, hartige caloriearme soep, voor iedereen die tussendoor trek in iets hartigs heeft.

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatenblokjes op eigen sap, 3 courgettes, 2 winterwortelen, 250 gram champignons, 100 gram gesneden prei, 1 rode paprika, 1 pakje 'smaakverrijker groentensoep', half kopje rijst, twee blikjes'tomato fritto'(van Heinz), Maggi naar smaak, ,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Indonesische rendang met rundvlees lekker en simpel ook uit slowcooker

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediënten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediënten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept).

INGREDIENTEN

Plm 1 kilogram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 midddelgrote uien (gepeld en niet al te fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), circa 2 cm verse gember (gechild en geraspt), 2 tl gemalen kurkuma (geelwortel) of iets meer naar smaak, 1 tl gemalen komijn (djinten) of iets meer naar smaak, 2 tl gemalen koriander of iets meer naar smaak, 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt, pitjes en zaadlijsten verwijders en in stukjes gesneden) of meer naar smaak, zout, peper, 2 blaadjes laurier (ik had verse laurier), 200 ml kokosmelk (in het recept werd 400 ml vermeld, dat vond ik teveel), 1 stengel citroengras (sereh), Dit heb ik zelf nog toegevoegd:, 1 eetlepel witte azijn, 1/2 eetl tamarindepasta, 1 flinke eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Borrelhapje met kip

Een heerlijk hapje voor bij de borrel.Iets anders dan dat wij gewoonlijk serveren aan onze gasten. Ik geef het recept op voor 4 personen, maar wilt u meer maken, verdubbel de ingredienten.

INGREDIENTEN

Een dubbele kipfilet, Anderhalf ons ontbijtspek

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top