Hemelse biefstuk
Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.
Ingrediënten 4 personen
-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje , zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen , uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika , zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik , in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes , gewassen en schoongemaakt.Voorbereiding
Meng in een grote kom de maizena met de bouillon , doe er de gember , sojasaus , honing , sesamolie en het pepertje bij en klop alles goed door elkaar. Leg de biefstukjes in de marinade en zet voor minstens 12 uur weg op een koele plaats . Laat de biefstukjes na de marineerperiode uitlekken en leg weg tot de grilleertijd.
Bereidingswijze
Doe de olie in een wok en laat goed heet worden . Bak de paprikareepjes , peultjes , waterkastanjeplakjes en champignonschijfjes al omscheppend gedurende 3 minuten . Giet de marinade bij de groenten , breng aan de kook en laat even binden . Rooster de biefstukjes snel bruin en krokant en dien op met de groenten in marinadesaus.