1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht%20eendenborstfilet

Voorgerecht%20eendenborstfilet recepten (22) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een SUPER salade van eendenborst, pateballetjes en pijnboomp

Een frisse salade als voorgerecht die mijn vriendinnen helemaal geweldig vonden. Het is niet te moeilijk en staat helemaal geweldig op de borden (zie foto). De dressing over deze salade heeft een zoetzure smaak. De eendenborst kan je een dag van te voren bakken. De salade staat dan ook in 10 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet met vel 1 zakje veldsla 2 el pijnboompitten 1 ons pate na keus zout en peper 2 el boter VOOR DE DRESSING: 3 el olijfolie 2 el wijnazijn 2 teentjes knoflook 2 tl suiker (of vloeibare zoetstof)

Bereidingswijze

Bestrooi de eendenborst met zout en peper. Bak de eendenborst in ca. 8 minuten. Ca 6 minuten op het vet en 2 minuten op het vlees. Laat de eendenborst koud worden en snijd het vet er af, en snijd ze dan in dunne plakjes. Maak van de bate kleine balletjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. VOOR DE DRESSING: Meng olijfolie, zoetstof, wijnazijn en de uitgeknepen knoflook door elkaar. Doe de sla in een kom en giet daar over de dressing. Meng dit goed. Leg nu op ieder bord wat sla. Leg er de pate balletjes en de eendenborst plakjes op en strooi er dan de pijnboompitjes over. TOP

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade met gerookte eendenborst, nectarine en sinaasappel

Een heerlijke zomerse salade met een dressing met sinaasappelsap. Een verrukkelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 pakjes gerookte eendenborstfilet (AH) - 1 zakje gemengde sla - 1/2 dl sinaasappelsap - 2 eetlepels zonnebloemolie - peper, zout - 1/2 eetlepel mosterd - 1 eetlepel honing - plm. 20 walnoten - 4 rijpe nectarines of eventueel perziken uit blik

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

WILDBOUILLON MET GEROOKTE EENDENBORST

Een overheerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 8 plakjes gerookte eendenborstfilet (pakje ` 150 g), ? 1/2 pakje gegrilde paprika's (` 200 g), ? 3 takjes peterselie, ? 2 ` 3 eetlepels medium dry sherry, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Een bijzonder lekker en slank voorgerecht

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (à ca. 250 g), zout en peper, 2 eetlepels gedroogde tijm, 3 eetlepels boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers (Biologisch) (à 75 g),

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

salade van eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht, die in ons gezin erg faforiet is.

INGREDIENTEN

4 eetl (olijf)olie, 2 eetl. rode port, 1 eetl balsamicoazijn, 1 theel vloeibare honing, peper en zout, 4 eetl pijnboompitten, 2 bosuitjes, 2 zakjes waterkers,rucola of veldsla. e.v. een mix daarvan., 100 gr. roompaté, 2 eendenborstfilets, peper en zout., , 2

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

salade van gerookt eendenborstfilet met peer en vijgen

Salade om als voorgerecht of als hoofdgerecht op tafel te zetten. het blijft een feest

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn, 1 eetlepel bramenjam, 1 zak rucola slamelange (150 gram), 1 peer (bijv. doyenne du comice), 2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 100 gram), 6 gewelde vijgen (zak 250 gram), in plakjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  •  
  •  0-10 min.

salade met druiven en eendenborst

Lekker licht voorgerecht

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade / 200 gram witte druiven, gehalveerd en de pitjes verwijderd / 200 gram eendenborst, dressing: 1 eetlepel citroensap / 1 eetlepel frambozenazijn / 1 theelepel mosterd / 3 eetlepels walnotenolie / 2-3 eetlepels zonnebloemolie / zout / peper, garnering: pijnboompitten

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gerookte eendenborst-salade met abrikozen en walnoten

Lekker en snel voorgerecht.

INGREDIENTEN

6 abrikozen, halve krop lollo rosso, 50 gr.rucola, wat sprietjes bieslook, 100 gr. gerookte eendenborstfilet, 50 gr.walnoten, 1el.balsamicoazijn, half sjalotje fijngesnipperd, 3 el.walnootolie, zout en peper naar smaak

  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.

Canapé met eendenborst en kersen rode wijnsaus

Een heerlijk voorgerecht wat tamelijk eenvoudig te bereiden is, maar wat veel succes oogst!

INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, Pakje gerookte eendenborstfilet (tranches) of een stukje eendenborstfilet (zelf braden) plm. 300 gram., Pot kersen op sap, Rode wijn (alternatief: rode Port), Garnering: krulsla, cherrytomaatjes en een takje peterselie, Allesbinder

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gerookte eendenborstfilet met rode biet en appel.

Feestelijk voorgerecht !

INGREDIENTEN

4 ongekookte bietjes., 1 rode ui., 2 zure appels., 200 gr gerookte eendenborstfilet., 15 gr roomboter., 1 el olijfolie., 2 el balsamicoazijn. ( Als het kan minimaal 12 jaar oud ), gemalen zeezout., versgemalen peper.,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eendenborstfilet op eikebladsla

Dit recept heb ik jaren geleden een keer van vrienden gekregen. toen ik hen pas geleden te eten had heb ik het voor ze gemaakt, ze waren het recept zelf al weer lang vergeten en dus heb ik het nu weer aan hen kunnen doorgeven. Het is snel klaar en superlekker!!  

INGREDIENTEN

Eendenborstfilet als voorgerecht ongeveer 50 gram per persoon, 1 tl gembersiroop, 10 gr boter, eikeblad sla, 2 lente uitjes, 2 bolletjes stemgember, 3 el frambozenazijn, 2 el walnoot olie, 3 el slagroom, gepelde walnoten, zout, peper en salie

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Een smakelijk en feestelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, ( a ca. 250g) zout,peper, 2 theelepels gedroogde thijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 1 1/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels groene peperkorrels (potje), 1/2 zakje waterkers ( a 75g. ah biologisch)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van gerookte eendenborst

Super makkelijk en super lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

8 blaadjes frisee, 1 eetl. frambozenazijn, 1 1/2 eetl. olijfolie, 1 1/2 eetl. walnotenolie, zout, peper, 200 gr. gerookte eendenborstfilet, 8 trosjes rode bessen

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

Een bijzonder voorgerecht voor een bijzonder diner!!

INGREDIENTEN

1 eendenborstfilet, 1 zak slamelange (100 g), 1 cup vinaigrette (100 g), 1 bakje verse frambozen (150 g), 4 eetlepels zonnebloempitten,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eend met amandel-oranjebloesem-auberginerolletjes en rode uiencompote

Dit is wat ik maak als ik mensen te eten krijg en ze echt wil verassen met iets bijzonders! Heb het voor het eerst samen met een kookvriend gemaakt, en het was voor ons beiden op dat moment het lekkerste wat we ooit gegeten hadden. De uiencompote is ook een waar genot, het is dus niet erg om daar wat extra van te maken. Ik heb van internet een foto toegevoegd van de auberginerolletjes, want op mijn eigen foto waren ze nog niet helemaal zoals het hoorde.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen:, 500 gr eendenborstfilet, 50 gr honing, 100 gr pistachenoten ongezouten, Pakje marrokaans gekruide couscous, olie, , Voor de uiencompote:, +- 250 a 300 gr witte uien, 100 gr rozijnen, 3 a 4 el honing, 2 tl kaneelpoeder, , Voor de auberginerolletjes (in Marokko wordt dit als voorgerecht geserveerd en heet het 'laffa badinyan)':, 125 gr amandelen, 4 tot 8 el oranjebloesemwater (te koop bij turkse supermarkten of toko's), Ongeveer 1 tl kaneel, 1 aubergine, Olie, wat honing om er omheen te druppelen, , Optioneel: sesamzaadjes en/of alfalfa of andere scheuten, of muntblaadjes om te garneren

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2016
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koude eendenborstfilet met een gepeperde paprikavinaigrette

Pikant en verfrissend feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

-2 eendenborstfilets zonder vel (circa 250 g), -zout en peper en 1/8 gevogeltefond, VINAIGRETTE:, -4 eetlepels frambozenazijn, -1/2 geplet knoflookteentje, -zout en versgemalen witte peper, -30 g gesnipperde sjalotjes, -1 kleien Spaans pepertje, -100 g gele en 100 g groene paprika's, -3 eetlepels plantaardige olie, -1 klein kropje veldsla

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke salade met gerookte eendenborst

Een heerlijke salade als voorgerecht, maar ook lekker als bijgerecht.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 150 gerookte eendenborstfilet, 2 el rode wijnazijn,1 tl mosterd,5 el olijfolie, zout,peper,100 g druiven zonder pit, 60 g magere spekreepjes, 30 g pijnboompitten, 150 gr. slamelange.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade met eendenborstfilet

Een heerlijk voorgerecht voor 2 personen

INGREDIENTEN

Zak slamelange, cupje vinaigrette (AH Huistraiteur), verse frambozen, 1 rose gebakken eendenborstfilet, 4 el. zonnebloempitten

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Meg's Eendenborstfilet met rode portsaus

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen als je een voorgerecht serveert of een grote borrel of soep vooraf hebt

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets (a ca. 250 gram), zout, peper, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 eetlepels koude boter of margarine, 11/2 dl rode port, 1 eetlepel balsamicoazijn azijn, 2 eetlepels groene peperkorrels, 1/2 zakje waterkers of iets anders als bedje

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tompouce met gerookte eendenborstfilet en kaascreme

Dit voorgerecht is onderdeel van een diner dat we samen met goede vrienden ter ere van een speciale gelegenheid klaargemaakt hebben. ZIe ook: het tussengerecht: Garnalen-groentetaartje-met-saffraansaus

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 4 plak roomboterbladerdeeg, 1 stuks eigeel, 1 eetl maanzaad (eventueel), 160 gram danish blue, 2,5 eetl crème fraiche, 2 eetl witte port, 100 gram gerookte eendenborst, 1 zakje gemengde rucola, 1 doosje bramen (diepvries), 1 eetl aceto balsamico, 4 eetl (wal)notenolie, 1 eetl honingmosterd

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

SATE VAN EENDENBORSTFILET MET PORTSAUS

DE HOEVEELHEID IS VOOR EEN HOOFDGERECHT MAAR IK HAD DE HELFT GENOMEN EN ER EEN VOORGERECHT VAN GEMAAKT EN HET VIEL IN DE SMAAK

INGREDIENTEN

2 eendenborstfiletspeper en zout9 plakjes ontbijtspek1 el boter1 sjalotje,gesnipperd1 dl gevogeltefond(uit een pot)1 dl rode port

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eendenborstfilet met rode portsaus

Sjiek voorgerecht voor speciale dagen

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, zout, peper, 2 tl. gedroogde tijm, 3 el. koude boter, 1? dl. rode port, 1 el. balsamicoazijn, 2 el. groen peperkorrels, ? zakje waterkers

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste voorgerecht%20eendenborstfilet recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top