1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht%20crostini

Voorgerecht%20crostini recepten (23) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Crostini met gegrilde gourgette

Mooi, chique en heerlijk om zo te serveren. Een prachtig voorgerecht wat niet te veel tijd kost en er geweldig uit ziet

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie 4 dunne plakken gourgette 1 knoflookteen 4 crostini zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Vet een (liefs gietijzeren ) grillpan in met wat olijfolie. Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook even in de hete olie. Vouw de plakken courgette op en leg ze op de crostine. Bestrooi de crostini met zout en peper en garneer ze met een plakje knoflook.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zeebaars met kruiden en saffraan aardappeltjes

Dit is een heerlijk gerecht, het kan als een enkel hoofdgerecht gemaakt worden maar het is een onderdeel van een klein dinertje voor 6 personen. De andere gerechten zijn Voorgerecht; `Soep van tuinerwtjes met munt en pesto crostini` OF `Komkommersoep ook lekker voor de feestdagen` en als nagerecht bvb `Mango Crème brulee` OF ijs bvb `Brown bread ice cream recept nr 2`; deze gerechten staan ook bij mijn recepten. Het grootste deel kan je `s morgens al klaarmaken. Dus vul de vis, maak de aardappel/groenten klaar en leg ze alvast in de ovenschaal,(of op bakblik) en zet alles in de koelkast als je plaats hebt! (in ieder geval de vis) de rest kan je ook koel wegzetten. Zo heb je tijd voor je gasten en hoef je niet steeds naar de keuken te verdwijnen!Dit geldt ook voor het de voor en nagerechten, niet moeilijk te maken en geen stress!

INGREDIENTEN

1 kilo (Desiree) aardappelen geschild en gesneden in (ongeveer) 5 mm schijfjes., Een paar draadjes saffraan., 5-6 eetlepels olijfolie., 6 ansjovis filets, fijngehakt., 3 middelgrote uien, geschild en in dun gesneden., 2 rode paprika`s, zaad verwijderd en in reepjes gesneden., 1 gele paprika, zaad verwijderd, in reepjes gesneden., 12 teentjes knoflook, schil verwijderd., 3 eetlepels verse tijm, gehakt, plus 3-4 takjes., 6 kleine zeebaarsjes van 300-350 gram per stuk en van schubben en vinnen ontdaan (vraag eventueel aan je visboer om dit te doen)., 3 el platte peterselie.(heeft meer smaak dan de krul)., 3 el basilicum. (gescheurd), 2 kleine citroenen, in partjes gesneden en pitten verwijderd., 300 g ontpitte groene olijven (uitgelekt).- lust je geen olijven laat je ze weg-., 250 gram kerstomaatjes., Zout en vers gemalen zwarte peper.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Pesto crostini.

Vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen., , 8 sneetjes bruin casinobrood, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels grand italia pesto peperoni (potje a 185 gram), 1 zakje rucola.,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Soep van tuinerwtjes met munt en pesto crostini

Dit kan uiteraard als "gewoon" voorgerecht geserveerd worden maar ook bij een dineetje wat bestaat uit deze soep, Kruidige zeebaars met saffraan aardappelen en als nagerecht een Mango "Creme brulee" (die niet onder de grill hoeft), ik zet deze gerechten afzonderlijk op Smul zodat je ze makkelijk kan zoeken. Het is een dineetje waar je alles van te voren kan klaarmaken zodat je tijd hebt voor je gasten als ze arriveren.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEP, 50 g boter. 1 grote ui, gesneden., 1 grote prei, gewassen en gesneden., 1 kleine aardappel (ongeveer 75 gram) geschild en in stukjes gesneden., ½ theelepel kerriepoeder., 250 g diepvries tuinerwtjes., 200 g creme fraiche., 600 ml kippenbouillon (of voor vegetarische versie kruidenbouillon)., 3 eetlepels verse munt fijngehakte munt., Zout en versgemalen zwarte peper., VOOR DE MUNT PESTO CROSTINI., Ongeveer 20 gram munt (alleen de blaadjes gebruiken)., 2 volle eetlepels pijnboompitten., 1 teentje knoflook, van de schil ontdaan en gehalveerd., 20 gram vers geraspte parmezaanse kaas., 4 eetlepels extra vierge olijfolie, plus wat extra om te bedekken., 1 baguette, in 12 dunne sneetjes gesneden en geroosterd. (onder de grill of in de koekenpan)., Zout en vers gemalen zwarte peper.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

crostini met olijven en champignons

Geroosterd brood met olijvenpasta en met Majoraan en knoflook gekruide champignons. Een heerlijk voorgerecht of als borrelhapje!

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons - 20 gram boter - 1 knoflookteentje - 1 theelepel majoraan - zout - (versgemalen) peper - 75 gram zwarte olijven zonder pit - 2 eetlepels olijfolie - 1 ciabatta of stokbrood.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

CROSTINI MET GORGONZOLA EN GEDROOGDE TOMAAT

DE MET DIT PITTIGE KAASMENGSEL BESMEERDE SNEETJES STOKBROOD WORDT GEGRATINEERD EN WARM GESERVEERD.ALS HAPJE BIJ EEN DRANKJE OF ALS VOORGERECHT MET EEN SALADE.

INGREDIENTEN

2 gedroogde tomaten op olie150 g gorgonzola1/8 l creme fraiche50 g zachte boter2-3 teentje knoflook1 el citroensappeper1 stokbroodbasilicumblaadjes

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

crostini

Een lekker voorgerecht met zalm.

INGREDIENTEN

Zalmfilet,stokbrood,kruidenboter,courgette,tomaat,kaas

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Crostini met avocado uit de oven

Ik maak deze Crostinis vaak als tapas maar kan als voorgerecht of bij de broodmaaltijd of een brunch of Buffet dus eigenlijk overal bij omdat de crostini,s zo smakelijk zijn.

INGREDIENTEN

Afbakstokbrood, 1 eetrijpe avocado ( groot) anders 2 kleine., 4 romano Tomaten, olijfolie, zout en peper, handje basilicum, 150 gram gorgonzola kaas of een andere blauwschimmel, 200 gam chorizo, geraspte kaas,  wat limoensap om het verkleuren van de avocado tegen te gaan.

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op19-10-2014
  • Voorgerecht
  •  

Crostini

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

1 italiaans brood, 150 gram gezouten roomboter, 2 teentjes knoflook, 3 zongedroogde tomaatjes in olie, 150 gram geraspte kaas, 10 blaadjes basilicum, rozemarijn, tijm, zout en peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini con i funghi

Toscaanse anti-pasta (voorgerecht of als borrelhapje); deze lekkere paddestoelen toast

INGREDIENTEN

-500 g verse porcini (eekhoorntjesbrood), -20 g boter, -4 eetlepels extra vergine olijfolie, -1/2 rode ui (fijngehakt), -2 knoflooktenen (fijngehakt), -1 eetlepel fijngehakte peterselie of tijm, -zout (naar smaak)en versgemalen zwarte peper, -1 1/4 dl groentebouillon (tabletje), -1 stokbrood (in sneetjes van 1 cm dik)en geroosterd in de oven

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Trio van tonijn

Apart voorgerecht

INGREDIENTEN

2 blikjes Rio Mare tonijn in olie, 600 gram verse tonijn, 20 kappertjes, 1/2 fijn gesneden uitje, mayonaise, wasabi, 4 plakjes stokbrood, pesto, 100 gram parmezaanse kaas, 4 blaadjes sla, balsamico siroop

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pesto crostini

Vegetarisch voorgerecht. 285 kcal

INGREDIENTEN

8 sneetjes bruin casinobrood, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, 6 el Grand Italia Pesto Peperoni (185 gr) en een zakje rucola.

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini met tomaat en garnalen

Crostini zijn heerlijke krokante stokbrood-boterhammetjes die altijd lekker zijn: als voorgerecht, bij de borrel etc.

INGREDIENTEN

2 trostomaten, - 150 g roze garnalen, - 1 eetlepel fijngehakte basilicum, - zout, - hot peppersauce, - 1 voorgebakken stokbrood, - 1 teen knoflook, - 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge, - versgemalen vierkleuren peper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

Crostini Di Pomodore

Lekker als voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blik gepelde tomaten, 3 takjes peterselie, 1 teen knoflook, 1 eetl. kappertjes, zout en peper, olijfolie en stokbrood of ciabatta

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Crostini met ansjovis en vijgen

Voorgerecht voor 4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

400 g verse vijgen; 10 ansjovisfilets in olie; 2 sjalotjes; 2 teentjes knoflook; 3 eetlepels olijfolie; 8 sneetjes toostbrood; peper uit de molen, ,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse salade op crostini

Erg smakelijke salade die geserveerd is op geroosterd stokbrood; ook een origineel voorgerecht of borrelhapje

INGREDIENTEN

-1 volkoren stokbrood (diagonaal in 12 plakjes gesneden), -2 gepelde knoflooktenen (gehalveerd), -1 eetlepel olijfolie, -1 gele paprika (in blokjes), -2 groene paprika's (in korte reepjes), -1 rode Spaanse peper (fijngehakt), -1/2 ui (in dunne schijfjes), -2 tomaten (ontveld en ontpit en in blokjes), -20 g fijngehakte verse basilicum, -1 eetlepel fijngehakte oregano, -2 eetlepels balsamico azijn, -snufje zout en zwarte peper uit de molen, -enkele basilicumblaadjes als garnering

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Crostini met mosselen en kerstomaatjes. (crostini di cozze e pomodorini)

Een heerlijk voorgerecht met mosselen!

INGREDIENTEN

400 gr mosselen;, 120 gram brood om crostini van te maken;, 2 teentjes knoflook;, 150 gr kerstomaatjes;, 40 gr extra vergine olijfolie;, 1 bundel peterselie;, 2 gr gemalen zwarte peper;, 2 gr zout.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini Di Provatura

Ook lekker als voorgerecht

INGREDIENTEN

8 sneetjes stokbrood, Mozzarella, Ansjovis, boter

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Crostini salsiccia e straccicino (Italiaanse worst en zachte kaas)

Crostini zijn een voorgerecht (antipasto) of borrelhapje uit de Italiaanse keuken en bestaan uit geroosterde sneetjes stokbrood, belegd met uiteenlopende ingrediënten.  Deze croistinivariant is in Nederland wat minder bekend en daardoor misschien wel des te lekkerder! Ze bevat Italiaanse worst (salsiccia) en stracchino, een zachte kaas uit Lombardije. Dit zijn ingrediënten die je misschien niet zo snel kunt vinden in de doorsnee buurtsuper, maar bij iedere zichzelfrespecterende Italiaanse speciaalzaak moet je een heel eind kunnen komen.  Smakelijk!

INGREDIENTEN

- 240 gr. Italiaanse worst (salsiccia), - 80 gr. stracchino kaas (te vinden bij Italiaanse speciaalzaken), evt. vervangen door 80 gr. ricotta kaas, - tijm, naar smaak, - (blad)peterselie, naar smaak, - 8 plakjes stokbrood

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

crostini met haringtartaar

Nu de Nieuwe Haring er weer is een apart voorgerecht

INGREDIENTEN

1 meergranen bake-off stokbrood, 2 zoute haringen, ½ eetlepel balsamicoazijn, 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt), zout en peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

crostini alla napoletana

Deze hapjes kunnen omdat ze van tevoren worden gemaakt ook als voorgerecht dienen.

INGREDIENTEN

4 kleine,rijpe maar niet zachte tomaten*2 mozarella-kaasjes* 8 ansjovisfilets*4 sneetjes casinobrood*80 gr boter*zout en peper*oregano

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  •  
  •  0-10 min.

Crostini met een paté van champignons. (crostini con patè diu funghi Champignon)

Een echt voorgerecht voor het najaar!

INGREDIENTEN

250 gr champignons;, 40 gr fijngestampte noten;, 30 gr witte wijn;, 100 gr robiola kaas;, 50 gr sjalotjes;, 1 gr tijm;, 3 gr zout;, 0,1 gr peper;, 12 crostini's, naar wens;, 15 gr extra vergine olijfolie.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Crostini met gorgonzola en honing

Echte liefhebbers zullen dit voorgerecht erg op prijs stellen met een bordje rauwe ham.

INGREDIENTEN

-4 mooie sneetjes boerenbrood, -1 el olijfolie, -150 g gorgonzolakaas (zonder korst), -1 th lepel vloeibare honing, -8 gepelde noten

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste voorgerecht%20crostini recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top