1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht%20bruschetta

Voorgerecht%20bruschetta recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bruschetta met geitenkaas en honing

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

INGREDIENTEN

250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereidingswijze

Snijd de geitenkaas in 4 plakken en leg ze op het brood. Snijd de kruiden fijn, hk de knoflook en roer beide door de olijfolie (je hebt nu een soort zelfgemaakte pesto). Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de kaasbroodjes 4 minuten in de oven. Giet er uit de oven een lepel pesto over en verdeel de honing erover. Serveer meteen.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tomatensalsa op bruschetta

Heerlijk recept voor bij de bbq of als voorgerecht bij een pastamaaltijd.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 teen knoflook, 4 tomaten, handje vol basilicum, Bruschetta

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta tomaat/basilicum

Wij gaan vaak Italiaans eten en sinds wij de bruschetta's op de kaart hebben ontdekt zijn we verkocht.We weten niet wat we voor de rest gaan eten maar deze zijn altijd het voorgerecht

INGREDIENTEN

1 stokbrood of ciabatta/olijfolie/6 pomodori's/30g vers basilicumblad/1el Italiaanse kruiden/2el geraspte parmezaanse kaas/peper/zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta

Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd.

INGREDIENTEN

Stevig wit brood (b.v. ciabatta of pain de campagne), enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), balsamico azijn, grofgemalen zeezout, versegemalen peper.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta met pesto en geitenkaas

Een makkelijk te maken en lekker voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 eetlepels bertolli pesto genovese, 250 gram geitenkaas, 3 eetlepels bertolli vergine olijfolie (andere kan ook hoor!), 1 eetlepel balsamicoazijn (van bijv bertolli, 1 theelepel mosterd, 1 zak gemengde rucolasalade, 25 gram walnoten (grof gehakt), zout, peper

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta

INGREDIENTEN

, Bruschetta is geroosterd brood met knoflook, zout en olijfolie. Bruschetta wordt in Toscane als voorgerecht geserveerd., , Ingrediënten, Stevig spelt stokbrood, enkele tomaten, knoflook, olijfolie (liefst koudgeperste extra virgine), grofgemalen zeezout, versegemalen peper. Eventueel balsamico azijn, , Bereidingswijze, Rooster stevige plakken brood, wrijf deze aan beide zijden in met een doorgesneden teen knoflook. Besprenkel het brood royaal met olijfolie. Beleg het brood met in kleine blokjes gesneden (evt. ontvelde) tomaat met enkele druppels balsamico azijn. Bestrooi met wat zeezout en peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  •  
  •  0-10 min.

Bruschetta

Bijgerecht of voorgerecht of zelfs als hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

Brood, knoflook, olie, tomaten, ansjovis, uitjes en bedenk nog maar meer

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta Met Courgettes

Lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook, 3 courgettes in plakken ca. 05 cm dik, 2 el peterselie, zout, pepper, 4-6 dikke sneden boerenbrood of stokbrood, gerosterd, 8 blaadjes basilicum

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta

Heerlijk voorgerecht op de BBQ! Ontbreekt bij ons NOOIT!

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, geperst, 1 eetlepel olijfolie, verse basilicum, 2 of 3 trostomaten, zout, stokbrood, turks brood, ciabatta

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Bruschetta met tomaatsalsa

Een recept voor de lunch, als voorgerecht of lekker met een glaasje rose als "gezonde borrelhap".

INGREDIENTEN

*1 ciabatta, *4 tomaten, *3 grote tenen knoflook, *5 grote bladen verse basilicum, *olijfolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met mascarpone op waldkornbeschuit

Een heerlijk voorgerecht dat niemand verwacht als je het verteld.

INGREDIENTEN

6 amoroso trostomaat, een paar takjes van basilicumplantje, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, el. Parmezaanse kaas, notenolie, zwarte olijven. peper en zout, mascarpone

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bruschetta

Italiaans voorgerecht

INGREDIENTEN

3 a 4 el olijfolie, 8 dikke sneden witbrood (ciabatta), teentje knoflook (doormidden snijden), zout, Broodjes bedekken met:, Zoete tomaten Basilicum, 1 Rode ui, Ansjovis, Groene Pesto

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta met pesto en geitenkaas

Een heel lekker simpel voorgerecht.

INGREDIENTEN

? 1 ciabatta, in 12 plakken gesneden, ? 4 el Bertolli Pesto Genovese, ? 250 g geitenkaas, in 12 plakken, ? 3 el Bertolli Extra Vergine Olijfolie, ? 1 el Bertolli Balsamicoazijn, ? 1 tl mosterd, ? 1 zak gemengde rucola-salade, ? 25 g walnoten, grof gehakt, ? zout, versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Champignons met een Italiaans tintje

Met focaccia of bruschetta een heerlijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

500 gr. kleine champignons, 40 gr. boter of olijfolie, 2 eetl. wijnazijn, nootmuskaat, zout en peper uit de molen, Voor de saus: 1 ui, boter, klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. bloem, ? liter heldere vleesbouillon, 2 eetl. room, verse basilicum of peterselie,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta Con Melanzane E Mozzarella

Geroosterd brood met aubergine en Mozzarella, dit gerecht kun je zowel als voorgerecht als lunch serveren.

INGREDIENTEN

1 aubergine, zout, 2 tomaten, 1 bolletje mozzarella, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, versgemalen peper, 4 grote sneden vloerbrood, 1 grote teen knoflook, 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta

Lekker bij de borrel of als voorgerecht

INGREDIENTEN

4 a 5 dikke sneden grof wittebrood, zoals ciabatta* ongepelde knoflooktenen (doormidden gesneden)* olijfolie extra vierge* grof zeezout*

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

bruschetta di pecoraio

Een heerlijk voorgerecht om zelf te doen. Vooral als je van (veel) knoflook houdt

INGREDIENTEN

1 stokbrood of Italiaans wit brood., 5 a 6 tenen knoflook of naar smaak meer., 1 blikje tomatenblokjes of liever 5 a 6 verse tomaten in stukjes gesneden., Olijfolie, Oregano en snufje zout.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

de klassieke bruschetta

Een heerlijk voorgerecht of voor bij de borrel

INGREDIENTEN

* 4 sneetjes rond witbrood., * 3 of 4 vleestomaten., * 1 teentjes knoflook., * 1 bosje verse basilicum., * 8 tl olijfolie.(extra vergine), * zout en versgemalen peper.,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Bruschetta 1

INGREDIENTEN

Ciabatta, pain de campagne of ander witbrood, knoflook, olijfolie, grof zeezout, eventueel tomaat

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Zomerse Caesar salad Bruschetta

Simpel kan zo lekker zijn. Dit is nu al mijn favoriete zomerrecept. Door de bruschetta in stukken te snijden heb je een lekker voorgerecht en/of hapje bij een aperitief, maar kan als onderstaande versie/hoeveelheid ook zeker dienen als lunch of licht hoofdgerecht. Makkelijk, lekker en snel.

INGREDIENTEN

1 ciabatta brood, 4 tomaten, 2 kropjes mini sla, bijvoorbeeld litte gem of baby romaine), 4 eetlepels olijfolie + wat extra, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel milde Franse mosterd, 2 tenen knoflook, wat verse Parmezaanse kaas

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen

En raketsla; Belgisch; voor vier personen; lunch of voorgerecht

INGREDIENTEN

4 sneden boerenbrood, 6 tomaten, 2 teentjes knoflook, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel aceto balsamico, 1 eetlepel wijnazijn, peper en zout, basilicum, 100 g raketsla, 250 g grijze garnalen

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Crostini met een paté van champignons. (crostini con patè diu funghi Champignon)

Een echt voorgerecht voor het najaar!

INGREDIENTEN

250 gr champignons;, 40 gr fijngestampte noten;, 30 gr witte wijn;, 100 gr robiola kaas;, 50 gr sjalotjes;, 1 gr tijm;, 3 gr zout;, 0,1 gr peper;, 12 crostini's, naar wens;, 15 gr extra vergine olijfolie.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta met gegrilde ham, erwtenpuree en kwarteleitjes

Lekker koud hapje of voorgerecht dat prima smaakt 

INGREDIENTEN

4 sneetjes ham (gegrild), 300 g erwten (diepvries), 100 g ricotta, 4 kwarteleieren, 3 eetl. olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bruschetta

Klassiek italiaan voorgerecht.  Heerlijk als voorgerecht voor een echte Italiaanse maaltijd. Makkelijk te maken en altijd een hit onder de gasten.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherry tomaatjes, Olijfolie, Verse basilicum, Zout en peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bruschetta met kappertjescrème, lekker glutenvrij

Glutenvrij en makkelijk als voorgerecht

INGREDIENTEN

4 sneetjes Meisterbäckers Classic Schär, 4 plakjes rauwe ham, 2 eetl. gezouten kappertjes, 1 eetl. balsamico azijn, 4-5 peterselieblaadjes, 2 eetl. verse roomkaas, 4 rucolablaadjes, 1 theel. olijfolie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

bruschetta met ricotta en rucola

Heerlijk voorgerecht of borrelhapjee

INGREDIENTEN

* 4 sneetje rond witbrood., 250 gram ricotta., * 1 teentje knoflook., * 1 bosje rucola., * 12 ontpitte zwarte olijevn., * 8 tl extra vergine olijfolie., * zout en versgemalen peper.,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Bruschetta met levertjes

Lekker voor bij de borrel of als een voorgerecht en als tussendoortje

INGREDIENTEN

1 groot ciabattabrood, afgebakken, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 4 takken tijm, blaadjes geritst en fijngesneden, 1 dl olijfolie, extra vierge, 200 g kippenlevertjes, 0,5 ltr melk, 2 eetl. bloem, roomboter om te bakken, 3 appels (Cox d?Orange of Elstar), sap en rasp van 1 citroen, 2 kaneelstokjes, 2 kruidnagels, 1,5 dl appelsap

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Nieuwste voorgerecht%20bruschetta recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top