Vlierbloesem.
Een winnend recept van ons Isabelleke !
-350 gram vers geplukte vlierbloesems(deze kan je overal vinden!)., -500 gram Tiense suiker., -10 gram citroenzuur., -1 liter water.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2005Belgisch20-30 min.
VLIERBLOESEM PANNEKOEKEN
250 g zelfrijzend bakmeel1 ei4 1/2 dl melkiets zoutboter, margarine of olie om in te bakken1 kopje vlierbloesem
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-200020-30 min.
Vlierbloesem koekjes
Een zeer bijzonder en eenvoudig gebak
VOOR HET DEEG:, -150 g bloem en een snufje zout, -3 eierdooiers, -1/4 l melk en 1/4 l water, -3 eiwitten, -1 pakje vanillesuiker, -12 vlierbloesem bloemschermen, VOOR HET BAKKEN:, -100 g boter, VERDER:, -50 g suiker en 1/2 th lepel kaneel
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
Gebakken vlierbloesem
Voor 8 personen van "Brigitte"
150 g bloem, ruim 1 dl droge witte wijn, 2 eierdooiers, 2 zakjes vanille suiker, mespunt kaneel, mespunt zout, 2 eiwitten, 30 g suiker, vlierbloesem, voor het bakken:, frituurvet of olie, , poedersuiker voor het serveren,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-05-20020-10 min.
- Eigen recept
Vlierbloesem siroop
Heb op internet gezocht naar meerdere recepten vlierbloesem siroop en hieruit de beste opties gehaald zoals ik denk dat een vlierbloesem limonade zou moeten smaken.
35 bloesemschermen van de vlier, deze moeten vers zijn en volop in bloei staan, maar niet te ver heen zijn., 3 liter water, 1 citroen, 2 sinaasappels, 3 zakjes vanillesuiker, 3 kg. suiker., 60 gram citroenzuur.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-2018Europees30-60 min.
Vlierbloesem beignets
1 dl water - 1 eidooier - 80 gram bloem - 1/2 theelepel kaneel - 1/2 theelepel fijn geraspte citroenschil - 1 eetlepel fijne suiker of basterdsuiker - 1 eiwit stijfgeklopt, ,
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2004Nederlands20-30 min.
aspergesalade met vlierbloesem
Van "manda"
- 12 stuks asperges, - 4 stuks vlierbloesems, - 4 el creme fraiche, - 2 el mayonaise, - 2 el fijngesneden bieslook, - 1 stuks krop groene krulsla, - 2 el appelazijn, - 8 ml olijfolie, - 1 el vlierbessenjam, - 2 kop bierbeslag, - 4 stuks bieslookbloemen, - 1 tl grove mosterd
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-05-20020-10 min.
- Eigen recept
Aardbeien-rabarberjam met een vleugje vlierbloesem
Deze jam is bereid met fructose,omdat ik dit gezonder vind dan gewone suiker. Je proeft dan ook meer het fruit in de jam.
- 1200 gram rode rabarber, - 800 gram aardbeien, - een zakje (dieet)geleipoeder, - 500 gram fructose, - sap van 1 citroen, - handvol vliervloesem
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2011Nederlands30-60 min.
Dahl: Citroendrank met vlierbloesem
Lekker fris zomerdrankje uit Roald Dahl's kookboek. Minimaal een dag van te voren bereiden. De hoeveelheden in het recept zijn zodanig, dat het handig is de drank over verschillende potten of flessen te verdelen, zodat je een voorraadje hebt in je koelkast.
4 citroenen, 1350 g suiker, 55 ml citroenzuur, 2,3 liter kokend water, 6 bloemschermen van de vlier
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-200130-60 min.
Gegrilde tongfilet met langoustines en gefruite vlierbloesem
Versgeperst sap van 2 sinaasappels en een halve pompelmoes * extra vierge olijfolie * peper en zout * eventueel suiker * 450 gr verse spinazie * boter * nootmuskaat * 4 kleine vastkokende aardappelen * kerriepoeder * 8 middelgrote tongfilets * 8 verse langoustines * 2 grote vlierbloesemschermen
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-09-2001Frans Voorgerecht20-30 min.
Krokant gebakken kalfszwezerik, vlierbloesem siroop en ganzenlever.
Een gerecht van topchef Otto Nijenhuis van Sterrenrestaurant Chateau St Gerlach in Valkenburg aan de Geul
2 dl rode port, 4 stuks hartzwezerik van het kalf, 0,5 stuks courgette, Grand Cru olijfolie, Hojiblanca olijfolie, 4 stronkjes witlof, 1 eetlepel bijenhoning, 1 stuks Granny Smith appel, peper, zout, 1 stuks verse nootmuskaat, Ocal olijfolie, 0,5 dl vlierbloesem siroop, 1 stuks sinaasappel, 4 plakjes verse ganzenlever, Apple Blossom, Accla Cress
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-12-2017Europees Voorgerecht60-120 min.
Vlierbloesemsiroop
Niet alleen van de vlierbessen, maar ook van de vlierbloesem kan je veel maken
Vlierbloesem, 2 Onbehandelde citroenen, Suiker
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op21-06-2004Nederlands> 120 min.
Vlierbloesembeignets
In juni is overal de bloeiende vlierboom te zien en te ruiken. Over de vlier zijn veel oude volksverhalen en gebruiken bekend. Het is een boom die altijd te vinden was waar mensen woonden. Zij maakten dan ook al lang gebruik van de bloesem, bladeren en vruchten van de boom. Een bekend gerecht wat je van de bloemen kunt maken zijn de vlierbloesembeignets. Het is geen ingewikkeld recept en met name kinderen zijn er dol op.
Takjes vlierbloesem, zonnebloemolie, 250 gram bloem, 2 eieren, 300 ml bier, zout
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-08-200230-60 min.
vlierbloesemsiroop
Van "moesje2"
Vlierbloesem siroop 2 ., 24 bloemen, 1 kg suiker, 4 citroenen (in schijfjes), 1 l. kokend water , 2 dagen laten trekken-filteren-diepvriezen,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-05-20020-10 min.
Vlierbloesembeignets
Enkele vlierbloesems, 125 gram bloem, 100 ml bier, 1 ei, gescheiden in eiwit en dooier, water of vlierbloesem siroop
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-20080-10 min.
Vlierbloesemsiroop
Van een vlierstruik heb je twee keer per jaar plezier. Je kan zowel de bloemschermen als de bessen gebruiken voor al dan niet alcoholische dranken. Let wel op dat je in het voorjaar niet alle schermen plukt. Je krijgt dan in het najaar geen bessen meer.
500 ml (zelfgemaakte) appelsap, 1 ltr water, 1,5 kg suiker, 1 vanillestokje, 2 citroenen, 15 schermen vlierbloesem
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op04-08-2016Europees> 120 min.
Vlierbloesemsiroop
2-3 liter vlierbloesem, 1 kg suiker, 2 ltr water, 6 sinaasappels; doormidden gesneden, 1/2 citroen, 50 gram wijnzuur,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op01-01-2005Nederlands> 120 min.
Vlierbloesemsorbet
6-8 verse schermen vlierbloesem (of 2 eetl. gedroogde bloesem), 900 ml water, 150 gram suiker, sap en geraspte schil van 4 citroenen., ,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-05-2004Nederlands Nagerecht> 120 min.
fruitwijn met rozijnen
Ken je die van die oude Franse wijnboer op zijn sterfbed? Met beverige stem fluistert hij zijn zoon en opvolger in het oor: jongen, wijn kan je ook maken van druiven!!! Dit om maar te illustreren dat je, net zoals bij soep maken, een grote varieteit van ingredienten kan aanwenden. Eerlijkheidshalve zal ik er maar aan toevoegen dat we in dit recept van een fruitwijn moeten spreken, want de naam wijn is strikt voorbehouden voor "zuivere"druiven-bereidingen.
Rabarber, vlierbloesem, suiker, 3 kilo rozijnen per 10 liter, 1 brik sinaasappel of appelsap, 1 pakje gedroogde champagne gist
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op19-04-1999> 120 min.
Rozen- En Vlierbloesemazijn
1 dl witte natuurazijn, 1/2 dl rode wijn, 2 handenvol rozebladjes (gewassen), 1 handje vlierbloesem, 1 el bladpeterselie (gehakt), 1/2 el munt, 1/2 el bieslook
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-11-1999Frans10-20 min.
- Eigen recept
Vlierbloesemlikeur
Fris aperitiefdrankje met een zomerse toets. Ook zonder toevoeging van rum heel lekker in spuitwater, champagne, schuimwijn, witte wijn, en bij een bolletje ijs.
• 60 gram citroenzuur (apotheek), • 1,5 liter water, • 1,5 kg suiker, • 3 citroenen (gewassen – niet geschild – in schijfjes gesneden), • 20 schermen vlierbloesem (eerst 3x spoelen), deze kan je vinden in de vrije natuur (eind mei, begin juni)
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2009Belgisch10-20 min.
Carré confituur
Maak ze eens zelf in plaats van bij de bakker te gaan kopen, makkelijk en lekker ! Je kan dit gerecht uiteraard ook bereiden met kant-en klare confituur !Â
1 vel bladerdeeg, 2 eidooiers, , Voor de confituur :, -**6 schermen vlierbloesem (bij droog weer plukken en niet afspoelen), -200 ml sinaasappelsap, - 1 citroen, het sap, - 340 gr abrikoos (in stukken, zonder pit, met vel), - 245 gr confituursuiker (versie 1kg suiker/2kg fruit)
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2017Frans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Romantisch slaatje
Romantisch slaatje met rozen en vlierbloesems
List], Eikenbladsla, Enkele rauwe bloemkoolroosjes, 2 rozen (onbespoten, dus niet uit een boeket of uit de bloemenwinkel!), 3 takjes vlierbloesem in kleinere takjes verdeeld, een handje vol hazelnoten, 2 kleine zoete appels, honing, olijfolie, een klein beetje rozemarijn, peper en zout, wijnazijn, citroensap,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-05-2011Vegetarisch0-10 min.
Aspic van bloemen en wilde groenten
Bij het kruidenartikel wil ik een paar recepten geven met wilde eetbare planten en bloemen
? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) / 2 dl water / 0,5 dl appel- of perendiksap /, sap van ? citroen / 25 gram wilde groenten (bijvoorbeeld weegbree, paardebloemblad, zuring, muur) /, 10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem) / 1 takje munt.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-2002Vegetarisch30-60 min.
Arabische salade met granaatappel
1 krop sla, verse kruiden (bijv. dille, munt kervel dragon peterselie) naar keuze, verse munt, bieslook, 1 komkommer, 1 kleine venkel, 1 friszure appel, pitjes van 1 granaat appel, , voor de dressing:, granaatappelsap, of goede zoetzure azijn voor dressing (bijvoorbeeld vlierbloesem), olijfolie
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2012Arabisch10-20 min.
Vlierazijn
Vlierbloesem, halve liter wijnazijn
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op21-11-2000Regionaal> 120 min.
Vlierbloesemtempura
Van een eigenwijze,maar kei-goeie kok!
-1bakje aardbeien., -2eetlepels suiker., -peper van de molen., -1eetlepel gehakte dragon., -2dl water., -100 gram tempura of gewone bloem., -1 eetlepel suiker., -1eierdooier., -4mooie vlierbloesems., -arachide-olie.,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2004Belgisch Nagerecht20-30 min.
vlierbloesemsiroop
Fris-zoetige siroop
100gr vlierbloesemschermen--160gr citroenzuur--4 kilo suiker--3 liter kokend water
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-07-2006Nederlands10-20 min.
Rozenblaadjesazijn
Van "moesje2"
3 takjes dragon, 1/2 bosje bieslook, 1 sjalot, 3 takjes munt 20 blaadjes van de wilde roos, 2 vlierbloesemschermen, 1 liter witte wijnazijn, ,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-05-20020-10 min.
Rozemarijncake met olijven.
Deze cake is zo klaar!En zeer gezond!Waar wacht je nog op?
120 gr.boter,100gr suiker,120gr.zelfrijzende bloem,2 eieren,1soepl.in stukjes gesneden zwarte olijven,1snuifje fijngesnipperde rozemarijn., Wat afgeritste vlierbloesems(hoeft niet perse!)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-09-2004Belgisch60-120 min.
Vlierbloesemsorbet
VOOR 4 porties, bloempjes van 6 vlierschermen5 dl witte wijn2,5 dl Vermouth, 125 ml limoen of citroensap60 gr fijne suiker
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2001Biologisch60-120 min.
Vlierbloesembeignets
8 vlierbloesemschermen, 100 gram patentbloem, 2 dl. melk, snuifje zout, 1 theelepel fijne griessuiker, 1 ei, mespunt kaneel, 4 eetlepels vloeibare honing, Zonnebloemolie,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-05-1999Nederlands Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Vlierbloesemsiroop
Dit recept van vlierbloesemsiroop bevalt mij het beste. Ik weet alleen nooit hoeveel vlierbloesem ik heb... Voor ca. 1,5 l siroop.
60 gram vlierbloesems grof van de steeltje ontdaan, 1 liter water, kwart citroen of halve theelepel citroenzuurkorrels, 500 gram suiker,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op31-08-2009Nederlands> 120 min.
Vlierbloesemsiroop
* Ongeveer dertig grote vlierbloesemschermen, * 1 liter water, * 2 kilo suiker, * 2 citroenen, * 40 gram citroenzuur (verkrijgbaar bij de apotheek), * Glazen potten / flessen die goed zijn af te sluiten
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-201230-60 min.
Kruisbessen-vlierbloesemjam
Voor de bereiding van deze jam is het 't beste om een koperen pan te gebruiken. Jams gemaakt van kruisbessen (of van reine-claudes) kunnen verkleuren in een roestvrijstalen pan.
Voor ruim 3 kg jam:, 1,8 kg kruisbessen, 6 dl water, 5 grote vlierbloesems, 2,25 kg suiker (verwarmd)*, * Warme suiker lost sneller in hte vruchtenmengsel op. Zet de oven op de laagste stand. Doe de benodigde hoeveelheid suiker in een ovenschaal en zet die een kwartiertje in de oven. De gesteriliseerde potten kunnen eventueel tegelijkertijd in de oven opgewarmd worden.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-06-200160-120 min.
Alkmaarse gort met vis
Alkmaarse gort met vlierbloesem en stukjes vis zoals kabeljauw, poon en schol.
, visbouillon, 2 kopjes gort, zongedroogde tomaten, 400 gram visfond, 100 gram slagroom, fijngehakte ui, 25 gram bloem, 30 gram boter, 10 gram vlierbloesem, zout, peper, olijfolie, vis naar eigen smaak
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2008Vis30-60 min.
vlierbloesembeignets
Een sterke maar bijzondere smaak eenvoudig te maken. met vanille slagroom
*15 geheel ontloken vlierboesems,*200 gr bloem,*3 eetl melk,*4 eetl lichte witte wijn,*2 eieren,*1 mes punt zout,*citroenrasp van 1 citroen,*2 theel suiker,*iets poedersuiker,*1/4 l slagroom 1 eetl suiker en1 zakje vanillesuiker.,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-06-2000Duits Nagerecht0-10 min.
Vlierbloesemlimonade
Recept : Vlierbloesem limonadesiroop 5` 6 vlierbloesemtrossen 5 liter water 500gr suiker 2 citroenen = dl witte wijn Zet een (bij voorkeur)glazen bowl klaar waar dit in kan . Hier in de suiker, sap van 1 citroen en de tweede in schijven, 1/2 dl witte wijn en de 5 liter water daarna even roeren Neem de geurige vlierbloesentrossen zonder al te veel groen is dit ongeveer 50 gram en laat deze in het vocht zakken. 5 dagen op een zonnige plek in keuken of balkon laten staan en afdekken met een doek (geen deksel of zo er moet lucht bij kunnen) Daarna afvullen in flessen met een schroefdop. En 4 weken op een koele plaats laten rijpen. Mocht het voor gebruik te zoet voor U zijn dan aanlengen met mineraal water. ______________________________________________ Vrij naar recept van Tante Inge , Sankt Johann , Salzburg
5` 6 vlierbloesemtrossen, 5 liter water, 500gr suiker, 2 citroenen, = dl witte wijn,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-06-1999Biologisch10-20 min.
-
Vlierbloesem
van nheerkens , 1 recepten, 0 volgers