Overheerlijke Surinaamse Bruine Bonen met Rijst
Een stevige bruine bonen met verschillende soorten vlees. Geserveerd met witte rijst,groenten, pom en tafelzuur…
Ingrediënten 6 personen
1 grote pot bruine bonen (750ml), 250 gr kippenvleugels of borrelhapjes, 250 gr zoutvlees, 2 tomaten, 1 el tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 10 stuks pimentkorrels, 4 laurierblaadjes, 1/2 tl suiker, 1 Madam Jeanette peper, 1/2 tl zwarte peper, 750ml kokend water, 2 tl. aji-no-moto, zonnebloemolie, zoutBereidingswijze
1. Kook het zoutvlees halfgaar in water, laat die afkoelen en snij het in blokjes.2. Snij de knoflook en ui fijn, snij de tomaten in grove stukken.3. Verhit 4-6 eetlepels olie in een (soep)pot en bak de ui en knoflook halfgaar.4. Voeg de kip en het zoutvlees toe en bak deze lichtbruin.5. Voeg de bruine bonen, tomaten, tomatenpuree, pimentkorrels, laurierblaadjes, suiker, zwarte peper en aji-no-moto toe. Goed mengen en 4-5 minuten meebakken.6. Voeg 750ml kokend water toe en gedurende 1,5 tot 2 uur met het deksel op de pot op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren.7. Ruim 10 minuten voor het eind de (hele) Surinaamse peper toevoegen en verder op smaak brengen met zout.