Pittige aardappelgratin met pepperoni, paprika en ui
Deze gratin is een heerlijk aardappel en groente gerecht ineen. Ideaal als je slechte groente eters hebt. Maar ook makkelijk omdat je meteen 2 vliegen in 1 klap hebt.Ik heb hier de aardappels in hele dunne plakjes gesneden dan hoef je ze niet eens voor te garen. Hou er wel rekening mee dat daardoor de oventijd wat langer is. Maar het is wel makkelijker want je hebt minder afwas
Ingrediënten 4 recipe.people
- 1 kg vastkokende aardappelen, - 50 gram pepperoni worst (chorizo kan ook), - 1 rode (punt)paprika, - 1 ui, - 3 eieren, - 200 ml room, - peper en zout, - oregano, - geraspte kaasBereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes.- Snij de paprika en de pepperoni in reepjes en de ui in halve ringen.- Klop de eieren met de room.- Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem, bestrooi met peper en zout.- Verdeel de paprika, ui en pepperoni eroverheen.- Vervolgens de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi weer met peper en zout en nu ook met oregano.- Giet het room ei mengsel eroverheen zodat het overal tussendoor loopt.- Bestrooi met geraspte kaas.- Zet de schaal ongeveer 3 kwartier tot 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden, controleer de gaarheid door en met een vork in te prikken.