- Eigen recept
Vleespastei
Vleespastei Nodig: 3 eieren, 250 gram hamblokjes, 200 gram tomatenblokjes, een grote ui, een rode peper, 400 gram groenten naar keuze (peen, boontjes, erwten) 50 gram roomboter, 4 el ketjap manis, 100 ml runderbouillon, 10 plakjes bladerdeeg ontdooid, 3 eetlepels paneermeel. Kook de eieren in de steelpan hard en pel ze daarna. Verhit in een ruime koekenpan 40 gram van de boter. Bak de ui bruin en schep daarna de rode peper, hamblokjes en tomatenblokjes erdoor. Ketjap en bouillon erbij schenken en 10 minuten laten inkoken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de groenten door het vleesmengsel en breng het op smaak met zout. Bedek de bodem en de zijwanden van de ovenschaal met de helft van het bladerdeeg en strooi dan paneermeel over de bodem. Schep het vleesmengsel in de ovenschaal, snijd de eieren in plakjes en verdeel het over de vulling. Dek de rest van de schaal af met bladerdeeg. Duw de rand goed dicht en maak in het midden een klein gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Smelt de rest van de boter en strijk hiermee de bovenkant van het deeg in. Laat de pastei in 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of bruin brood en bokbier.
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-20120-10 min.
Vleespastei
Ook te gebruiken als hoofdgerecht
2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el. slagroom, 150 gram mager kalfsvlees, 150 gram kalkoenfilet, 150 gram gekookte ham, 2 eieren, 2 el. geraspte parmezaanse kaas, 50 gram groene olijven, ontpit, in stukjes, 50 gram zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 1-2 el. gepelde pistachenootjes, 100 gram pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek in reepjes, 2 el. grappa of cognac, zout, peper, 1 plat stuk mager kalfsvlees van 1,2 kg., 200 gram sjalotjes, 50 gram boter
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-2000Nederlands> 120 min.
Vleespastei
Voor de hartige trek!
Basisingredienten:50 gr boter3 kleingesneden uien, 750 gr varkensgehakt2 eierenzoutpeper250 gr diepvries, bladerdeeg, Eventuele variaties:75 gr. uit te bakken rookspek, 1 gesnipperde, rode paprika2 teentjes knoflooktuinkruiden etc.
- Joegoslavisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-08-2002Joegoslavisch60-120 min.
vleespastei
Gehakttaart
Bacon, 1 kleine ui gesnipperd, 750 gram rundergehakt, pakje bladerdeeg, 2 el bloem, 3,75 dl runderbouillon, 1,24 dl tomatenpuree, 2 el worchestersaus, 2 tl gedroogde kruien, 1 el mosterdpoeder
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2004Hoofdgerecht30-60 min.
Vleespastei
Gemakkelijk te maken in een combi-magnetron, met dank aan Brother.
5 g boter, ca 600 g bladerdeeg, 100 g ontbijtspek (in blokjes), 1 ui, gesnipperd, 200 g champignons, in plakjes, 1 grote aardappel, geschild en in blokjes, 1/2 groene paprika, in kleine stukjes, 1 vleestomaat, in kleine stukjes, 500 g varkenspoelet, zout, peper, 1 theelepel oregano, 2 eetl. bloem, 1 ei
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-12-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Vleespastei
Ook heerlijk als recept voor miniquiches.
6 bladerdeeg vierkantjes, 6 dunne worsten/ poulet, 4 eieren, 4 el sojasaus, 2 tenen knoflook, 1 el witte wijn, 1 tl gemberpoeder, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 middelgrote ui, 1 tl extra hete sambal badjak, 100 gram geraspte kaas, water,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2017Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Surinaamse vleespastei
500 g hamlappen, 1 grote ui, 1 rode peper, 3 eieren, 2 tomaten, 1 zakje verse peterselie (30 g), 50 g boter, 4 eetlepels ketjap asin, 250 ml vleesbouillon (van tablet), 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), 1 theelepel piccalilly, 2 eetlepels kappertjes, 3 eetlepels paneermeel
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-10-2009Surinaams60-120 min.
Surinaamse vleespastei
Met deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd. Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen. Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt. Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet. Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!
500 g hamlappen;, 1 grote ui;, 1 rode peper;, 3 eieren;, 2 tomaten;, 1 zakje verse peterselie (30 g);, 50 g boter;, 4 eetlepels ketjap asin;, 250 ml vleesbouillon (van tablet);, 10 plakjes bladerdeeg (diepvries);, 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g);, 1 theelepel piccalilly;, 2 eetlepels kappertjes;, 3 eetlepels paneermeel
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-03-2005Surinaams60-120 min.
fleispastei (vleespastei)
150 g hamlappen, 150 g kalfslapjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 takjes tijm, 300 g half-om-halfgehakt, 4 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels brandewijn (slijter), zout en versgemalen peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-01-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Antwerpse Vleespastei
Zo'n vleespastei staat altijd erg gastvrij en mocht je iets overhouden, ook koud is ie lekker.
Voor het deeg: 400 g bloem en 2 el voor bestuiven, 11/2 tl zout, 75 g boter, 2 eieren., voor de vulling: 250 g gekookte ham in dikke plakken, 1 bosje peterselie, 1 dl droge witte wijn, 1 ui, 600 g half om half gehakt, 1 ei, 1/8 l slagroom, 4 teentjes knoflook, zout, peper, nootmuskaat.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-09-2000Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Surinaamse vleespastei
, 500 g hamlappen, , , 1 grote ui, , , 1 rode peper, , , 3 eieren, , , 2 tomaten, , , 1 zakje verse peterselie (30 g), , , 50 g boter, , , 4 eetlepels ketjap asin, , , 250 ml vleesbouillon (van tablet), , , 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), , , 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), , , 1 theelepel piccalilly, , , 2 eetlepels kappertjes, , , 3 eetlepels paneermeel, ,
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-2005Surinaams30-60 min.
Surinaamse vleespastei
500 g hamlappen, 1 grote ui, 1 rode peper, 3 eieren, 2 tomaten, 1 zakje verse peterselie (30 g), 50 g boter, 4 el ketjap asin, 250 ml vleesbouillon, 10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 zak worteltjes en doperwten, panklaar 350 g), 1 tl piccalilly, 2 el kappertjes, 3 el paneermeel,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-02-2005Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Surinaamse vleespastei
Een super recept. TOPPIE!! heel smakelijk en gezond gerecht uit de oven!
500 gram hamlappen; 1 grote ui; 1 rode peper; 3 eieren; 2 tomaten; 1 zakje (30 Gr.) verse peterselie; 50 gram boter; 4 eetlepels ketjap asin (zout); 250 ml. vleesbouillon (van tablet); 10 plakjes diepvries bladerdeeg; 1 zak (panklaar: 350 Gr.) worteltjes en doperwten; 1 theelepel piccalilly; 3 eetlepels paneermeel.
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2007Surinaams30-60 min.
Antwerpse vleespastei
Het deeg:, 400 g bloem + 2 el voor bestuiven, 1? tl zout, 75 g boter, 2 eieren, De vulling:, 250 g gekookte ham in dikke plakken, 1 bosje peterselie, 1 dl droge witte wijn, 1 uit, 600 g gehakt (half om half, 1 ei, 1/8 l slagroom, 2 teentjes knoflook, nootmuskaat, zout, peper.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-10-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
vleespastei (met kalfsvlees)
Provencaals menu
2 kleine worteltjes, 2 sneetjes witbrood, zonder korstjes, 4 el slagroom, 150 g mager kalfsvlees, 150 kalkoenfilet, 150 g gekookte ham, 2 eieren, 2 el geraspte gruyere, 50 g groene olijven, ontpit, in stukjes, 20 g zwarte olijven, ontpit, in stukjes, 3 el gepelde pistachenootjes, 100 g pancette in reepjes, 2 el grappa, zout, peper, 1 plat stuk kalfsvlees van 1,2 kg, 200 g sjalotjes, 50 g boter
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-07-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
hete vleespastei
Een heerlijke pastei met verschillende smaken die een verassend resultaat geven
750 gram magere runderlappen, 2 eetlepels honing, 30 gram rozijnen, 1 madam chanet,chili poeder, paprika poeder, kaneel,2 dl runderboillon, 3 teentjes knoflook, 5 uien, 1 winterwortel, bladerdeeg,
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-200430-60 min.
Vleespastei met pompoen
800 g rib-runderlappen, in blokjes, , 1 eetlepel bloem (plus extra om te bestuiven), , 2 eetlepels olie, , 2 uien, gesnipperd, , 2 stengels bleekselderij, in stukjes, , 1 laurierblad, , 1 theelepel gedroogde salie, , 300 ml witte wijn, , 100 ml runderbouillon (van tablet), , 1 kleine pompoen (ca. 700 g), , 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, , 1 eierdooier, losgeklopt
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-2005Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Vleespastei Met Ansjovis
249 Kcal, 20 Prot., 18 Vet, 0,1 Khdr. voor 1 portie
500 gr kalfsgehakt, 3 eieren, 10 ansjovissen, 1 dl droge witte wijn of sherry, zout en peper,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2000Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Braziliaanse vleespastei
250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 lepel olijfolie of zonnebloemolie, 350 g mager rundergehakt, 1 kleingesneden ui, 1 teentje knoflook, 1 ontvelde tomaat in stukjes, 1 rode peper fijngehakt zonder zaadjes, zout, peper
- Braziliaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Braziliaans0-10 min.
Toscaanse Vleespastei
Heerlijk lunch- of buffetgerecht, dat warm maar ook koud verrukkelijk smaakt
250 gr. bloem/ 2 theel. bakpoeder/ 85 gr. koude boter/ 0,5 theel. zout/ 1 dl. melk/ 100 gr. ham in plakjes/ 1 grote ui/ 500 gr. gehakt/ 2 eetl. gehakte amandelen/ 1 eetl. tomatenketchup/ 2 eetl. krenten/ de geraspte schil van een halve citroen/ 1 kleine zure appel/ 1 eidooier/ zout en peper naar smaak.
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op08-03-2000Italiaans> 120 min.
toscaanse vleespastei
Hier is ie dan meiden (en jongens), de onvolprezen buffetpastei van die heerlijke zomeravond in augustus 2000.
250 gram bloem/ 2 theelepels bakpoeder/ 75 gram plantenmargarine/ 0,5 theelepel zout/ 1 dl. melk/ 100 gram ham in dunne plakjes/ 1 grote ui/ 1 theelepel plantenmargarine/ 250 gram h.o.h. gehakt/ 250 gram rundergehakt/ 50 gram gehakte gerookte amandelen/ 1 eetlepel tomatenketchup/ (eventueel 2 eetlepels krenten)/ geraspte schil van een kwart citroen/ zout en peper naar smaak/ 1 kleine zure appel/ 1 ei
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-08-2000Italiaans60-120 min.
Braziliaanse vleespastei
250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, 350 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, zout, peper,
- Amerikaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-07-2000Amerikaans Voorgerecht30-60 min.
Engelse vleespastei
Een aparte smaak door de combinatie van vlees en appel. Ook geschikt als buffetgerecht of onderdeel van een afternoon-tea.
300 gr ontbeende varkensschouder, 70 gr bacon, aan 1 stuk, 1 oude boterham, grof in stukken gesneden; ik gebruik panko = Japans broodkruim, 3 blaadjes verse salie, fijngesneden, ½ tl gemalen venkelzaad, ½ tl nootmuskaat, ½ tl verse tijmblaadjes, 1½ appel (jonagold), geschild, in kleine blokjes, 1 kleine ui, fijngesneden, 1 el mosterd, , deeg, 225 gr bloem, 150 g gekoelde boter, 2 eieren, 1 eierdooier
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2010Engels Hoofdgerecht30-60 min.
braziliaanse vleespastei
250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie, 350 gr mager rundergehakt, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, zout, peper, , , , , ,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-1999Voorgerecht60-120 min.
Vleespastei met La Trappe Quadrupel
De lekkerste warme vleespastei ooit! Bron: www.biercuisine.nl - recept van Han Hidalgo
250 g magere hamlappen, 250 g kalfslappen, 250 g rundergehakt, 75 g licht gerookt mager spek, 3 takjes verse tijm, 150 g sjalotjes, 4 gekneusde kruidnagels, 2 tl gekneusde korianderzaadjes, 6 el zonnebloemolie, 1 dl kalfs- of kippenbouillon, 1 flesje La Trappe Quadrupel, peper uit de molen en zout naar smaak
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-07-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Vleespastei uit Antwerpen
Voor het deeg:, * 400 gr bloem en 2 eetlepels voor het bestuiven, * 1.5 theelepel zout, * 75 gr boter, * 2 eieren, Voor de vulling:, * 250 gr gekookte ham in dikke plakken, * 1 bosje peterselie, * 1 dl droge witte wijn, * 1 ui, * 600 gr half-om-halfgehakt, * 1 ei, * 0.125 liter slagroom, * 2 teentjes look, * naar smaak zout, peper, nootmuskaat,
- Belgisch Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-11-2011Belgisch Voorgerecht> 120 min.
Arabische vleespastei met aardappelpuree
Het Arabische equivalent van "Filosoof"
1,3 kilo bloemige aardappelen; zout; 100 gram boter, in stukjes; 200 ml. melk;VOOR DE VULLING: 2 uien,fijngesneden; 4 eetlepels zonnebloemolie; 1 kilo lams- of rundergehakt; zout en zwarte peper; 1 1/2 theelepel kaneel; 1/2 theelepel gemalen piment; 100 gram pijnboompitten; 3 eetlepels rozijnen
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2005Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
Vleespastei uit Newhalen (Alaska)
Super lekker wildgerecht uit het verre Alaska , dat ook bereid kan worden met rundsvlees
1 kg hertenvlees of rundvlees, in blokjes gesneden, 30 g bloem, peper, zout, 3 eetlepels olie, 150 g fijngesneden ui, 150 g wortelen, in rondjes van 0,5 cm gesneden, 1/4 theelepel tijm, 3,5 dl runderbouillon, 2 eetlepels worcestershiresaus, 1 pakje bladerdeeg, 1 losgeklopt ei
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-03-2019Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
VLEESPASTEI MET PAPRIKA EN BROCCOLI
250 g bloem, 4 t zout, 125 g koude boter, 3 eidooiers, 300 g broccoli, 1+1/2 rode paprika, 150 g runderworst van goede kwaliteit, 4 plakjes bladerdeeg, 300 g kalfsvlees, 600 g ongekruid half om half gehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, 3 e cognac, 1/2 e Italiaanse kruiden (salie, majoraan, oregano, basillicum), 1/2 t noodmuskaat, 1/2 t kruidnagelpoeder, 1 t peper, 150 g ontbijtspek, in dunne plakjes, koffiemelk, margarine om mee in te vetten, 2 e bloem om te bestuiven, keukenmachine, aluminiumfolie, appelboor
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-09-2008Multi-cultureel60-120 min.
Vleespastei A La Maison
600 GRAM PROVENCAALS GEKRUID VARKENSGEHAKT, 2 EIEREN, 2 EETLEPELS GRIESMEEL, 100 GRAM GESNIPPERDE ZURE PAPRIKA UIT EEN POTJE, 1 AUGURK, 50 GRAM HAM, 1 SJALOTJE, 150 GRAM MA?S UIT EEN POT, PETERSELIE, BIESLOOK, ,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-07-2000Frans30-60 min.
vleespastei met kaas en tuinkers
Zondagschotel
750 gram rundergehakt, 25 gram margerine, 2 ons champignons, 50 gram gekookte ham, zout en peper, 1 ei, 3 beschuiten, 1 prei, sjalotje, 200 gram kaas, 100 gram katenspek, bakje tuinkers
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-1999Nederlands30-60 min.
Bourekakia Me Kima, Rolletjes Vleespastei
Grieks hoofdgerecht
450 gr bladerdeeg, 250 gr gehakt, 1 ui, 1 dl witte wijn, 1 gepelde tomaat, 100 gr geraspte kaas, 1 geklopt ei, peterselie, zout, peper, paneermeel, 2 eetlepels olijfolie,
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-1999Grieks60-120 min.
Vleespastei in korst (Pate en croute)
Pate's worden 1 a 2 dagen van tevoren gemaakt!!!, , Voor het deeg:, 300 gr bloem, 125 gr koude boter of margarine, 1,5 eierdooier, 1-1,5 dl koud water, 10 gr zout,, Voor de vulling:, 450 gr iets doorregen varkenslappen, 100 gr varkenslever, 150 gr mals, mager varkensvlees, in repen gesneden, 1 plak ham van 100 gr, zout, peper, snufje tijm, laurierblad,, Voor de marinade:, 1 a 2 lepels cognac, 1,5 dl sinaasappelsap,, Om te bestrijken:, 1/2 eierdooier, losgeklopt met water, ,
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op05-11-2003Frans> 120 min.
Bourekakia me kima, rolletjes vleespastei
450 gr bladerdeeg, 250 gr gehakt, 1 ui, 1 dl witte wijn, 1 gepelde tomaat, 100 gr geraspte kaas, 1 geklopt ei, peterselie, zout, peper, paneermeel, 2 eetlepels olijfolie
- Grieks Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-09-2002Grieks Voorgerecht0-10 min.
warme vleespastei met la trappe quadruppel
? 250 gram magere hamlappen , ? 250 gram magere kalfslappen, ? 250 gram rundergehakt, ? 75 gram licht, gerookt mager spek, ? drie takjes (verse) tijm, ? 150 gram sjalotjes, ? vier gekneusde kruidnagels, ? twee theelepels gekneusde korianderzaadjes, ? zes eetlepels zonnebloemolie, ? 1 dl kalfs- of kippenbouillon, ? een flesje La Trappe Quadrupel van 33 cl, ? peper uit de molen en zout naar smaak,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-11-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Gevuld brood
Een heerlijk in laagjes gevuld brood
Wit vierkant casino brood ( bij de bakker vragen om in de lengte te snijden), Gerookt vleespastei, smeerbaar, 1 grote pot mayonaise, 1 blikje garnalen, 1 blikje doperwten extra fijn, 1 blikje roze zalm, 1 groene paprika, klein gesneden, 1 ui, klein gesneden, 1 fijn gehakt teentje knoflook, 2 eetlepels citroen sap, 1 bakje filet Americain, 1 hard gekookt ei, 1 klein gerookte makreel,
- Braziliaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Braziliaans30-60 min.
Braziliaanse kippenpastei
250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 ei, 2 lepels olijfolie of zonnebloemolie, 1 kleingesneden ui, 2 lepels bloem, 1 dl kipbouillon, 1 dl melk, 75 g gehakte champignons, 350 g gaar kippenvlees in kleine stukjes, zout, peper
- Braziliaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Braziliaans0-10 min.
Kreatopita
Een heerlijke griekse vleespastei.
Voor een middelgrote bakvorm., Ik geef direct 2 variatie op en noem ze a recept of B recept., , A recept., 500 gram gehakt, 500 gram bladerdeeg, 1? kop boter, ? kop paneermeel, ? kop witte wijn, 4 uien, 3 geklopte eieren, 2 hardgekookte eieren, zout en peper., , B recept:, 600 gram lams-of varkensvlees gaar en in kleine stukjes gesneden., 500 gram bladerdeeg, 1? kop mitzitra kaas, 2 dl slagroom (ongeklopt), 4 lente uitjes, 1 eidooier, mint, zout en peper., ,
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2000Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Braziliaanse sardinepastei
250 g bloem, 1 theelepel zout, 75 g koude boter, 1 ei, enkele lepels water, 1 lepel olijfolie of zonnebloemolie, 1 kleingesneden ui, 1 ontvelde tomaat in stukjes, 300 g uitgelekte sardines in olie, 1 lepel citroensap, 2 lepels peterselie, 2 gepelde hardgekookte eieren, 8 groene olijven in plakjes, zout, peper
- Braziliaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2002Braziliaans0-10 min.
braziliaanse kippenpastei
250 gr bloem, 1 theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water, 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 eetlepels bloem, 1 dl kippenbouillon, 1 dl melk, 75 gr fijngehakte champignons, 350 gr in kleine stukjes gesneden gaar kippenvlees, zout, peper, , , , , , ,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-1999Voorgerecht60-120 min.
Braziliaanse sardinepastei
250 gr bloem, theelepel zout, 75 gr koude boter, 1 ei, enkele eetlepels water 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte, en kleingesneden ui 1 ontvelde en in kleine stukjes gesneden tomaat 300 gr, uitgelekte sardines in olie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngehakte, peterselie 2 gepelde fijngehakte hardgekookte eieren 8 in plakjes gesneden, groene olijven, zout, peper,
- Amerikaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-07-2000Amerikaans Voorgerecht30-60 min.