1. Home
  2. Recepten
  3. Vleesfondue

Vleesfondue recepten (46)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vleesfondue

Is weer eens wat anders dan Gourmetten

INGREDIENTEN

1.2 kg Vlees (voorbeeld: gehakt alletjes, kleine slavinken, Slagers hebben vaak kant en klare schotels. 1 liter. Arachideolie Verse peper en zout

Voorbereiding

Snijdt het vlees(als uw het niet kant en klaar koopt) in grote dobbelstenen. Verhit de olie in de fonduepan. Houd ze warm op een fel brandend komfoortje. Na een tijdje kunt u de vlam verminderen. Kruidt het rauwe vlees met zout en verse peper. Dan zal het vlees na bakken nog sappiger zijn

Bereidingswijze

Iedereen prikt een stukje vlees op een fonduevork en doopt het in de rokende olie. Vergeet niet om van vork te verwisselen wanneer u het vlees in uw mond stopt, want de fonduevork is gloeiend heet.

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  •  
  •  > 120 min.

vleesfondue

(fondue bourguignonne)

INGREDIENTEN

200 gr. biefstuk, 200gr. varkenshaas, 200gr. kipfilet, zonnebloemolie of maisolie, stokbrood en veel groenten

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  •  
  •  > 120 min.

Vleesfondue

Vlees Fondue

INGREDIENTEN

1.2 kg biefstuk, 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Vleesfondue

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie of vet, Verschillende magere malse vleessoorten:, in blokjes gesneden biefstuk, kalfs- of varkensvlees, kipfilet of lamsvlees balletjes rundergehakt, tartaar of knakworsten., Bijgerechten: stokbrood, kruidenboter, Ingrediénten voor de sausjes, die ook ter plekke aan tafel kunne worden samengesteld: verse fijngesneden kruiden als peterselie en koriander, fijngesneden bosuitjes, mayonaise, whiskeysaus, knoflooksaus, mosterd, ketchup, peper en zout.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse Vleesfondue

Door de olijfolie is deze vleesfondue gezond en bijzonder van smaak.De verschillende soorten vlees hebben alle een Italiaans tintje.Drink er Italiaanse wijn bij en de avond is kompleet.

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 teentje knoflook,fijngehakt, 1 ui,gesnipperd, 50gr.salami,in kleine stukjes gesneden, zout,peper, 400gr. kipfilet,in blokjes van ca.3cm., 1theel. oregano, 50gr. gesneden spek, 400gr. kalfs of varkensschnitzel in reepjes, 8-12 blaadjes verse salie, 1 dunne courgette, 100gr. rauwe ham, 1 liter milde olijf olie (Bertoli)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Chinese vleesfondue

Lekker gezellig met wat vrienden bij elkaar zijn,en heerlijk smullen van dit recept.

INGREDIENTEN

800 g kalfs- of varkensfilet, 2 uien, 1 teentje knoflook, boter, 1 glas witte wijn, 1 theel. peperkorrels, aroma, blokje vleesbouillon, sherry

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

traditionele vleesfondue

INGREDIENTEN

Vlees, zonnebloem olie 1 liter,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet250 gram biefstuk250 gram kalfsoester250 gram champignons250 gram prei100 gram taugé1 liter vleesbouillon van tabletten2 theelepels sojasaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VLEESFONDUE MET GROENTEN

INGREDIENTEN

1 tl gemalen komijnzaadjes, 1/2 tl geraspte gemberwortel, zout, peper, 200g biefstuk, in plakjes, 2 el Japanse sojasaus, 1 el sesamolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 rode peper, fijngesneden, 200g lamsbout, in plakjes, 250g rundergehakt, 1-2 el fijngesneden koriander of peterselie, 100-150g glasnoedels, takjes waterkers, 200g bloemkool, in kleine stukjes, 200g broccolie, in kleine stukjes, 2 potten kalfsfond a 4 dl

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g taug?, , 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theel. Japanse sojasaus of ketjap manis

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gevarieerde vleesfondue

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 250 g biefstuk, 250 g kalfsoester, 250 g champignons, 250 g prei, 100 g tauge, 1 l vleesbouillon (van tabletten), circa 2 theelepels Japanse sojasaus of ketjap manis.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste vleesfondue recepten

gemengde vleesfondue

Feestelijk

INGREDIENTEN

2 verse maiskolven, 1 rode paprika, 250 gr. courgette, 250 gr. shiitakes of eekhoortjesbrood., 600 gr. gemengd vlees{naar smaak rund, kalfs, lams, varkensvlees,-, gevogelte of orgaanvlees als lever., 200 gr. knakworst., vet of olie om in te bakken.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Vleesfondue In Rode Wijn

INGREDIENTEN

300 g ossehaas; 300 g varkenshaas; 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes; 1 pot vleesfond; 1 fles droge volle rode wijn; zout, peper; 300 g broccoliroosjes; 1 courgette; 1 gele paprika; 2 dl mayonaise; 2 teentjes knoflook; 1 tl sambal oelek; 1 tl tomatenpuree; ? zakje basilicum; 1 el pesto; 4 takjes peterselie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Vleesfondue met bouillon en avocadosaus

Zijn we aan het lijnen?? En willen met de feestdagen toch lekker en mager eten?? Deze fondue is arm aan calorieen, omdat het mager vlees in bouillon wordt gaar gemaakt

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas 400 gram kalfschnitzel 200 gram kleine champignons 400 gram courgette 1 ? dl bouillon, zelfgetrokken of van tabletten VOOR DE AVOCADOSAUS: 2 rijpe avocado?s 2 tl. citroensap 2 flinke tenen knoflook 1 tl zout 1 mespunt chilipoeder ? tl suiker 8 el slagroom 2 el fijngesnipperde bieslook eventueel stokbrood., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vleesfondue van balletjes tartaar

Fondue in hete vleesbouillon met wijn..verbluffend resultaat !

INGREDIENTEN

-1 kg tartaar, -6 eierdooiers, -1 el paprikapoeder, -1 th lepel zout, -6 volle el paneermeel, -slablaadjes, -2 uien, -2 el boter, -1,5 liter vleesbouillon, -1/2 liter wijn, -peper, -2 th lepels worcestersaus

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

luxe wild&vleesfondue in rode wijn

INGREDIENTEN

1 pot wildfond, 75 cl wijn, 2 laurier blaadjes, 2 takjes tijm, zout en peper, ossenhaas, lamshaasje, fazantfilet, struisvogelbiefstuk, konijnfilet, hertenbiefstuk

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Chinese Fondue

Heel erg leuk om te doen! Een heel volledig recept voor Chinese fondue, met verschillende soorten Oosterse sausjes. Een magere, overheerlijke variant op de vleesfondue, slechts 500 kcal per portie!

INGREDIENTEN

Voor de knoflooksaus:, 5 uitgeperste teentjes knoflook - 100 g abrikozenmarmelade - 6 EL milde azijn - een beetje sojasaus - 1 msp. gemberpoeder - 1 TL kerriepoeder,, Voor de gembersaus:, 1 EL fijngehakte gemberbolletjes - 2 fijngehakte teentjes knoflook - 1 EL sojasaus - 2 EL honing - 125 g yoghurt - zout - gemberpoeder - chilisaus en versgemalen peper naar smaak,, Voor de pittige saus:, 1 paprika, in dunne reepjes - 1 fijngehakte ui - 125 g yoghurt - 100 g slagroom - 2 EL tomatenpuree - zout - tabasco - gemalen Sichuanpeper - sojasaus - suiker en fijngehakte peterselie naar smaak,, Voor de fondue:, 800 g verschillende soorten vlees en lever (rund-, varkens-, lamsvlees, kalfs- en kippelever) - 100 g bloemkoolroosjes 100 g - broccoliroosjes - 600 g gemengde groenten (wortel, prei, bleekselderij, paprika, courgette) - 200 g verse kleine champignons - 200 g visfilet - een beetje citroensap - 100 g gepelde garnalen - 2-3 liter groenten-, kippe- of vleesfond (pot),

  • Chinees
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.

Kebabsaus

Heerlijk bij vleesfondue

INGREDIENTEN

Mayonaise, paprikapoeder, cognac, sherry, gembernat (of mango chutney), tomatenketchup, pindakaas (met nootjes), zeer fijngehakt uitje, zeer fijngehakte augurk, knoflookpoeder (of een geperst teentje), citroensap,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Fondue Bourguignon

Deze traditionele vleesfondue is nog altijd een bijzonder manier van tafelen.

INGREDIENTEN

Vlees: reken per pesoon op ca. 250 gr., Geschikte vleessoorten zijn:Hamlapjes, varkenshaas, varkensschnizel, fricandeau, runderbiefstuk, rosbief, kalfslapjes, kalfsoester, kalfshaas,kalfsschnitzel, lamsfilet, alle soorten gehakt,kipfilet en kalkoenfilet., Paprika, champignons, stokbrood, reken per pesoon op een half brood., Gemengde salade eventueel aangevuld met tomaten, komkommer, uien enz., 3 a 4 sausjes: knoflook, bearnaise, whisky, chili., Patat, kruidenboter, Zonnebloem of maisolie.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  •  
  •  10-20 min.

Knoflookbrood

Dit brood past zowel bij vleesfondue, visfondie, Chinese fondue als kaasfondue.

INGREDIENTEN

150 gr boter - 2 tot 3 teentjes knoflook - zout - peper - 1 stokbrood.

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Monsalvatsaus

Serveer bij Uw volgende vleesfondue eens deze schitterende saus

INGREDIENTEN

-100 g mayonaise, -1 eetlepel sap van een bloedsinaasappel, -1 theelepel sherry, -1 theelepel mosterd, -1 theelepel tomatenketchup, -zout, witte peper uit de molen, -peterselie, dragon, kervel, -2 eetlepels slagroom

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Saus Van Augurk En Ansjovis

Pittig sausje voor bij vleesfondue of wat je zelf lekker vind

INGREDIENTEN

75 gram zoetzure augurken, 1 eetlepel ansjovispasta, 1/2 dl yoghurt, 1/2 dl mayonaise, 1 eetlepel gesnipperde peterselie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Saus Van Gedroogde Tomaten

Lekker bij vleesfondue, biefstuk, varkenshaas, of lamsvlees

INGREDIENTEN

50 gram gedroogde tomaten op olie, 1/8 zure room, 4 eetlepels mayonaise,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Grillsaus 2

Deze saus is ook geschikt als dipsaus of bij vleesfondue.

INGREDIENTEN

-100 g mayonaise, -3 el ketchup, -2 el koffieroom, -2 scheutjes worcestersaus, -paar druppels tabasco, -paprikapoeder, -kerrie, -zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een heerlijke SAUS TARTARE

Lekker bij gebakken vis, gerookte zalm, plakken houd geserveerd braadvlees. Maar is ook geschikt als slasaus bij een aardappelsalade, als dipsaus bij een vleesfondue.

INGREDIENTEN

1 kleine augurk ? bosje peterselie ? bosje dikke

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Whiskeysaus

Heerlijk bij gourmet, BBQ of vleesfondue

INGREDIENTEN

Whiskey naar smaak. ketchup, mayonaise, slagroom (of koffieroom), peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Ome Eric saus

Lekker bij alle soorten vlees en vis bij de BBQ, geleerd van Eric uit Gomera(can.eilanden)een broer van vrienden.

INGREDIENTEN

Mayonaise of fritesaus, Yoghurt of kwark, 1 theelepel chinese 5-kruiden, 1 theelepel kerrie, 1 teen uitgeperste knoflook, Versgemalen peper en zout

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Veldsla met tomatenmarinade

Lekkere salade bij kortgebraden vlees of bij een vleesfondue

INGREDIENTEN

400 g veldsla en 1/2 teen look, Voor de marinade:, -75 g mayonaise, -1 eetlepel koffieroom, -zout en versgemalen witte peper, -1 eetlepel citroensap, -2 eetlepels tomatenpuree

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Olijvensaus

Een sausje voor bij de volgende vleesfondue?

INGREDIENTEN

-3 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels tomatenketchup, -1 ui (gepeld en geraspt), -12 groene olijven gevuld met paprika, -peterselie, -sap 1/2 citroen, -zout en vers gemalen zwarte peper, -druppeltjes tabasco naar smaak

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Saus Van Abrikozen En Kerrie

Lekker friszoete saus voor bij de barbecue of vleesfondue

INGREDIENTEN

8 halve abrikozen uit blik, 2 theelepels kerrie, 1 eetlepel gesnipperde munt, 1 theelepel azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1/8 liter zure room, zout, peper, tabasco

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

koude olijvensaus

Iets voor bij de volgende vleesfondue?

INGREDIENTEN

-3 el olijfolie, -2 el tomatenketchup, -1 geraspte ui, -12 groene met paprika gevulde olijven (fijn gesneden), -peterselie, -sap 1/2 citroen, -zout en zwarte peper uit de molen, -druppels tabasco naar 'eigen smaak'

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

HOTDOGS IN EEN MAISMEEL JASJE

Zijn heerlijk van smaak, en net even anders. en het is weer eens een andere smaakvariant. vooral kinderen en pubers vinden dit lekker maar op een feestje onder volwassenen, voetbalavondje etc. doet dit het ook heel erg goed

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 200 gr. maismeel(geel), 2 eetlepels suiker, anderhalve theelepel bakpoeder, halve theelepel zout, 2 eetlepels koude margarine, 1 groot losgeklopt ei, 2 dl. melk, 8 lange knakworsten (frankfuhrters), 8 lange houten prikkers, plantaardige olie om in te frituren

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Zweedse saus

Koude saus die heerlijk smaakt bij gebraden vlees of als dipsaus bij een vleesfondue

INGREDIENTEN

-50 g mayonaise, -2 eetlepels appelmoes, -20 g geraspte mierikswortel (uit potje), -6 eetlepels slagroom, -zout, witte peper en suiker

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Chineese fondue

Voor de liefhebber natuurlijk.

INGREDIENTEN

Runderbouillon zelfgetrokken of van blokjes.Sherry,sojasaus,wortel,rammenas,knolselderij,prei,champions,en kleine gehaktballetjes.

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe Kaassaus

Lekker bij vleesfondue of als sladressing

INGREDIENTEN

5 eetl. yoghurt;2 eetl. mayonaise;75 gr blauwe kaas(bv roquefort of danableu);mespuntje mosterd;versgemalen peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Cumberlandsaus

Lekkere saus voor bij vleesfondue

INGREDIENTEN

5 eetl rode bessengelei;, 5 eetl. sinaasappelmarmelade;, 1 glas port;, 2 theelepels mosterd;mespunt cayenne peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Zweedse Saus

Klassieke saus.Heerlijk bij vleesfondue, gebraden of gesmoord vlees.

INGREDIENTEN

50 gr mayonaise, 2 el appelmoes, 20 gr geraspte mierikswortel, 6 el slagroom, zout witte peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  •  
  •  0-10 min.

Veldsla met tomatenmarinade

Lekker bij kortgebraden vlees of bij een vleesfondue

INGREDIENTEN

-400 g veldsla, -1/2 teen knoflook, DE MARINADE:, -75 g mayonaise, -1 eetlepel koffieroom, -zout, peper, -1 eetlepel citroensap, -2 eetlepels tomatenpuree

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Australische fondue

Eeb fondue met een typische Australische saus

INGREDIENTEN

125 ml wijnazijn, 1/2 koffielepel gemberpoeder, , 1 L druivenpittenolie, 750 g struisvogelvlees, , 400 g eetrijpe kiwis, 50 g witte druiven zonder pitten, , 2 uien +/60 g, 200 g bruine rietsuiker, , 1/4 koffielepel saffraandraadjes, 1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel, , , , ,

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Australisch
  •  20-30 min.

uiencurry

Een heerlijk bijgerecht voor vleesfondue en BBQ!

INGREDIENTEN

1 ui, margarine of bakolie, kerrie (mild of hot naar smaak), mayonaise en gembersiroop

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  •  
  •  20-30 min.

Griekse kaas fondue

Een vegetarische versie van de bekende vleesfondue.

INGREDIENTEN

1,5 ltr.zonnebloemolie, 500 gr.stevige feta, 2 eidooiers, 200 gr.broodkruim., Voor de salade: olijven, groene en rode paprika, uien, roma tomaatjes, ijsbergsla of een andere soort die je lekker vindt., Dressing: Olijfolie, balsamico azijn, zout peper, 1 teentje knoflook en wat kruiden naar smaak, zoals basilicum, tijm, rozemarijn of wat je verder in huis hebt. Erbij: Turks brood

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Nieuwste vleesfondue recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top