Driekleurenvlechtbrood
Leuk om te zien, lekker bij soep, barbecue, fondue etc.
Ingrediënten 4 personen
1 pak mix voor witbrood (Koopmans), , 300 ml. lauwwarm water, , 2 el. olijfolie, , snufje zout, , 2 el. pesto, , 8 zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt, , 2 tenen knoflook uit de pers, , 1 ei,Voorbereiding
Bereid met de broodmix, water, olie en zout een soepel deeg volgens aanwijzingen op het pak. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur op een warme plaats rijzen.
Bereidingswijze
Kneed het deeg nogmaals en deel het in drieen. Kneed door het eerste deel de pesto, door het tweede deel de zongedroogde tomaten en door het laatste deel de knoflook. Rol alle delen uit tot even lange \'worsten\' en vlecht ze. Knijp de eindjes mooi aan en bestrijk met losgeklopt ei. Leg de vlecht op een ingevette bakplaat en laat nog ca. 30 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 180?C. Bak de vlecht in ca. 35 min. gaar. Het brood moet hol klinken als je erop klopt.