Vlaamse Kabeljauw
4 moten kabeljauw - 50 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 1 citroen - kervel - bieslook - 4 sjalotjes - 1 beschuit - zout, peper
Zet de oven op 170 graden C. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Was wat kervel en bieslook en hak die fijn, ongeveer een eetlepel van elk. Schil de citroen en snij ze in plakjes. Beboter een ovenvaste schaal. Leg hier de moten vis in. Geef er zout en peper over en schenk er de wijn bij. Leg er schijfjes citroen op en gehakte sjalot, de gehakte kruiden en een stukje boter. Schuif de schaal in de oven en laat ze daar 20 minuten. Verkruimel de beschuit. Leg de moten vis op een voorverwarmde dienschaal. Geef de beschuitkruimels bij het kookvocht, breng dit nog even aan de kook, meng goed en schenk de saus over de vis.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-1999Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vlaamse kabeljauw
4 moten kabeljauw,50 gr. boter. 1 1/2 dl. witte droge wijn. 1 citroen, kervel,bieslook, 4 sjalotjes, 1 beschuit, zout/peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaamse Kabeljauw
4 moten kabeljauw - 50 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 1 citroen - kervel - bieslook - 4 sjalotjes - 1 beschuit - zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-03-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vlaamse Kabeljauw
*4 moten kabeljauw, *50 gr boter, *1,5 dl droge witte wijn, *1 citroen in schijfjes, *1 el gehakte kervel, *1 el gehakte bieslook, *4 gehakte sjalotjes, *1 beschuit, *zout en peper., *,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2007Belgisch20-30 min.
Vlaamse kabeljauw
1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 el maisolie, 1 middelgrote, zeer fijngesnipperde ui, 10 el zeer fijngehakte peterselie, zout en peper, 3-1/2 dl droge witte wijn, 60 gr boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, 1 mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vlaamse kabeljauw
1 kilogram kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 eetlepels maisolie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, 3? deciliter droge witte wijn, 60 gram boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, 1 mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-06-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Vlaamse Kabeljauw
Vis op z'n Belgisch
600 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 2 el slagroom, 1-2 el mosterd, 1 el. citroensap, 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. visbouillon, 25 gr. bloem, peterselie, zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-1999Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
vlaamse kabeljauw
4 moten kabeljouw(225 gr elk),1/4 kop boter,ui in dunne ringen,1/2 kop warm water,1 el citroensap,1 el peterselie,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Vlaamse kabeljauw met Witbier
Lekkere Vlaamse visschotel uit de oven
3 dl Stella Artois of Hoegaarden Wit-, 6 dikke moten kabeljauw -, 6 fijngehakte sjalotten -, Half bosje fijn gehakte petereselie -, 150 g boter-, Bieslook -, Tijm -, Laurier-, Citroen -, Zout, peper -
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-2003Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Vlaamse Kabeljauw Met Spek
400 gram kabeljauw (diepvries), 100 gram ontbijtspek, 4 sjalotjes, 2 dl witbier (Hoegaarden), 1 blikje garnalen (ca. 200 gr), 1 zakje vis-dillesaus (Knorr), 1 el mosterd, 3 el boter
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
kabeljauw op vlaamse wijze
Een klasieker; reuze eenvoudig
4 moten kabeljauw(250 g elk); 125 g hoeveboter; bosje verse peterselie; 1 citroen; broodkruim; peper en zout; nootmuskaat;3 dl witte wijn.
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Vlaamse kabeljauw met bier
4 moten kabeljauw; zout; bloem; boter; circa 6 uien; enkele plakjes citroen met schil; enkele blaadjes laurier; 2 dl licht bier; zeer droog wittebroodkruim; peterselie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-09-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaamse waterzooi van kabeljauw
Schitterend recept van de chef van ***Comme chez Soi, Pierre Wynants***
-600 g kabeljauw filets (ontveld), -3 tomaten, -50 g tuinkers, -25 g spinaziebladjes, -25 g bieslook, -10 g lente uitjes, -25 g peterselie, -1 dl eenvoudige vinaigrette, -1/2 dl water, -1/2 citroen, -150 g uien, -150 g witloof, -125 g boter, -2 dl visfumet, -1/2 dl droge witte wijn, -2 sneetjes witbrood zonder korst, -zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-02-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Smullen van een heel eenvoudige kabeljauw, mager klaargemaakt!
, - 4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g, - citroen, - 150 g uien in ringen gesneden, - 100 g boter, - 1/2 takje tijm, - 1 dl witte wijn, - 1 laurierblad, - peper en zeezout, - 1/2 bosje peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-04-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwhaasjes-5 grote aardappelen-4 uien-1 glas witte wijn-1/2 citroen-3 sjalotjes(fijn gehakt)-125 gr.boter-1 dl melk--2 eetl. bloem-peterselie-scheutjes rode biet.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Snel klaar en overheerlijk.
4 stukken kabeljauwhaas (elk 150 g), 1 fijngesnipperde ui, 20 cl droge witte wijn, 4 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels gehakte tuinkruiden: peterselie en dragon, 2 klontjes boter, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2015Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw op Vlaamse Wijze
1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 el maisolie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 8-10 el zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, , 3 1/2 dl droge witte wijn, 60 gr boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-08-2002Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-01-2001Belgisch10-20 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten van elk 150 gram, 3 uien, 100 gram boter, 1 citroen, 1 glas witte wijn, ? koffielepel zout., eventueel paneermeel
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw op vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw op vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-01-2002Belgisch10-20 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten (van 250 a 300g), 4 uirn, ? takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100g boter (roomboter), 1dl droge witte wijn, peper, zeezout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2005Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
Smakelijk Belgisch recept
4 kabeljauwmoten van elk 250 gr, 2 dl visfumet, 2 sjalotten, 100 gr vers broodkruim, 100 gr boter, 1 citroen, 1 el fijngehakte verse tuinkruiden, kervel, bieslook, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-04-2002Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-2002Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), , 4 uien, , 0.5 takje tijm, , 1 blaadje laurier, , 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), , 1 citroen, , 100 g boter (roomboter), , 1 dl wijn (wit/droog), , peper, , zeezout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-01-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
KABELJAUW OP VLAAMSE WIJZE (2)
Een klassiek Vlaams visgerecht, lekker eenvoudig - voor 4 personen - Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 35 minuten Volgens eigen voorkeur kan je vismoten of visfilets gebruiken van kabeljauw, koolvis, schelvis...
4 kabeljauwmoten van 250 g, 2 dl visfumet, 2 sjalotten, 100 g vers broodkruim, 100 g boter, 1 citroen, 1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook), peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-02-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kabeljauw met kruiden, limoen en kokosmelk (slank)
Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk.
400 gr kabeljauw filet, liefst dik, 15 cherry- of tasty tom tomaatjes aan de tak, 2 limoenen, 4 el kokosmelk, 1 teentje knoflook, olijfolie, flinke bos gemengde kruiden, peterselie, dille, koriander, vers gemalen zwarte peper, zeezout
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2017Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten (slank)
Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Hele aparte smaak de saus die geweldig samengaat bij een lekker stuk vis. Puur, eenvoud en weer eens wat anders.
2 flinke kabeljauw filets, 4 tomaten, 3 el mosterd, 3 el sojasaus, kikkoman is het lekkerste, 2 el olijfolie, vers gemalen zwarte peper
- Vis
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2017Vis20-30 min.
Kabeljauw met grijze garnalen en sabayon van bier
Met een saus op basis van Duvel, een culinaire Vlaamse topper uit Vlaanderen, die eenieder kan bereiden
- 4 stukken kabeljauw van 150 gr, - 8 aardappelen, - 4 plakjes gandaham, - 60 gr gepelde garnalen, - 1 sjalot, - 1 flesje Duvel, - 200 gr spinazie, - 200 gr boter, - 3 eieren, - Groene kruiden, dragon, peterselie & basilicum,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag
Niets is er lekkerder dan dit Britse fastfood, maar het is in elk geval wel gezond. Zo af en toe maak ik het want krijg er dan gewoon zin in. In de UK bruist het van dit soort afhaalzaakjes (take away) langs de wegen. Ik kocht ze zelfs vroeger in een krant! Hier kun je het wel krijgen bij de visspecialist en die heeft dan ook gretig aftrek. Zelf maken is niet alleen leuk, maar ook heel erg lekker! Bovendien likken de kinderen hierbij ook hun vingertjes af ! Zo leren ze wel vis eten.
Voor het beslag:, 1 flesje Pils van 33 cl. NB Let op Pils, géén ander bier want dat gaat fout, 3 koppen zelfrijzend bakmeel, 1 tl zeezout of wat meer naar smaak, 2 tl paprikapoeder mild, 1 tl cayennepeper, , 1 kilo verse Kabeljauw filet (of andere stevige vis zoals Schelvis, Roodbaars of Heek), 8 grote aardappelen liefst iets kruimig, Arachideolie (pindaolie om te bakken), 1 grote Citroen, Beetje verse Peterselie
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-08-2012Vis10-20 min.
Recept fish & chips met citroenketchup
Voor het gist- en bierbeslag:, , 15 g verse gist, , 3 dl bier, , 225 g bloem, , 1 tl zout, , plus:, , 4 dikke stukken, , kabeljauw van 175 g, , zonnebloemolie om in te frituren, , zout, versgemalen zwarte peper, , voor de citroenketchup:, , 1 dl chilisaus, , 60 g citroenchutney (potje), , sap van 1 citroen, , 0,5 tl gemalen komijn, , 1 teentje knoflook, fijngehakt, , peper en zout naar smaak, , Pureer alle ingredienten met een staafmixer, passeer het door een fijne zeef en breng de ketchup op smaak met peper en zout., , ,
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-200260-120 min.