Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vlaamse Kabeljauw

Vlaamse kabeljauw recepten (33) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vlaamse Kabeljauw

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw - 50 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 1 citroen - kervel - bieslook - 4 sjalotjes - 1 beschuit - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse kabeljauw

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw,50 gr. boter. 1 1/2 dl. witte droge wijn. 1 citroen, kervel,bieslook, 4 sjalotjes, 1 beschuit, zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse Kabeljauw

INGREDIENTEN

*4 moten kabeljauw, *50 gr boter, *1,5 dl droge witte wijn, *1 citroen in schijfjes, *1 el gehakte kervel, *1 el gehakte bieslook, *4 gehakte sjalotjes, *1 beschuit, *zout en peper., *,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2007
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Vlaamse Kabeljauw

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw - 50 gram boter - 1,5 dl droge witte wijn - 1 citroen - kervel - bieslook - 4 sjalotjes - 1 beschuit - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse Kabeljauw

Vis op z'n Belgisch

INGREDIENTEN

600 gram kabeljauwfilet, 1 ui, 2 el slagroom, 1-2 el mosterd, 1 el. citroensap, 1 dl. droge witte wijn, 1 dl. visbouillon, 25 gr. bloem, peterselie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse kabeljauw

INGREDIENTEN

1 kilogram kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 eetlepels maisolie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 10 eetlepels zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, 3? deciliter droge witte wijn, 60 gram boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, 1 mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vlaamse kabeljauw

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 el maisolie, 1 middelgrote, zeer fijngesnipperde ui, 10 el zeer fijngehakte peterselie, zout en peper, 3-1/2 dl droge witte wijn, 60 gr boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, 1 mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vlaamse kabeljauw

INGREDIENTEN

4 moten kabeljouw(225 gr elk),1/4 kop boter,ui in dunne ringen,1/2 kop warm water,1 el citroensap,1 el peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse Kabeljauw Met Spek

INGREDIENTEN

400 gram kabeljauw (diepvries), 100 gram ontbijtspek, 4 sjalotjes, 2 dl witbier (Hoegaarden), 1 blikje garnalen (ca. 200 gr), 1 zakje vis-dillesaus (Knorr), 1 el mosterd, 3 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

kabeljauw op vlaamse wijze

Een klasieker; reuze eenvoudig

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw(250 g elk); 125 g hoeveboter; bosje verse peterselie; 1 citroen; broodkruim; peper en zout; nootmuskaat;3 dl witte wijn.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse kabeljauw met Witbier

Lekkere Vlaamse visschotel uit de oven

INGREDIENTEN

3 dl Stella Artois of Hoegaarden Wit-, 6 dikke moten kabeljauw -, 6 fijngehakte sjalotten -, Half bosje fijn gehakte petereselie -, 150 g boter-, Bieslook -, Tijm -, Laurier-, Citroen -, Zout, peper -

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vlaamse kabeljauw met bier

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw; zout; bloem; boter; circa 6 uien; enkele plakjes citroen met schil; enkele blaadjes laurier; 2 dl licht bier; zeer droog wittebroodkruim; peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse waterzooi van kabeljauw

Schitterend recept van de chef van ***Comme chez Soi, Pierre Wynants***

INGREDIENTEN

-600 g kabeljauw filets (ontveld), -3 tomaten, -50 g tuinkers, -25 g spinaziebladjes, -25 g bieslook, -10 g lente uitjes, -25 g peterselie, -1 dl eenvoudige vinaigrette, -1/2 dl water, -1/2 citroen, -150 g uien, -150 g witloof, -125 g boter, -2 dl visfumet, -1/2 dl droge witte wijn, -2 sneetjes witbrood zonder korst, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Smullen van een heel eenvoudige kabeljauw, mager klaargemaakt!

INGREDIENTEN

, - 4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g, - citroen, - 150 g uien in ringen gesneden, - 100 g boter, - 1/2 takje tijm, - 1 dl witte wijn, - 1 laurierblad, - peper en zeezout, - 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes-5 grote aardappelen-4 uien-1 glas witte wijn-1/2 citroen-3 sjalotjes(fijn gehakt)-125 gr.boter-1 dl melk--2 eetl. bloem-peterselie-scheutjes rode biet.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Snel klaar en overheerlijk.

INGREDIENTEN

4 stukken kabeljauwhaas (elk 150 g), 1 fijngesnipperde ui, 20 cl droge witte wijn, 4 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels gehakte tuinkruiden: peterselie en dragon, 2 klontjes boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kabeljauw op Vlaamse Wijze

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte, 2 el maisolie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 8-10 el zeer fijngehakte peterselie, zout, peper, , 3 1/2 dl droge witte wijn, 60 gr boter, 1 in dunne schijven gesneden citroen, mespuntje paprikapoeder, aroma, tabasco, citroensap, enkele partjes citroen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van elk 150 gram, 3 uien, 100 gram boter, 1 citroen, 1 glas witte wijn, ? koffielepel zout., eventueel paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten (van 250 a 300g), 4 uirn, ? takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100g boter (roomboter), 1dl droge witte wijn, peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw op vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

Smakelijk Belgisch recept

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van elk 250 gr, 2 dl visfumet, 2 sjalotten, 100 gr vers broodkruim, 100 gr boter, 1 citroen, 1 el fijngehakte verse tuinkruiden, kervel, bieslook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), , 4 uien, , 0.5 takje tijm, , 1 blaadje laurier, , 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), , 1 citroen, , 100 g boter (roomboter), , 1 dl wijn (wit/droog), , peper, , zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten (van 250 a 300 g), 4 uien, 0.5 takjes tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 citroen, 100 g boter (roomboter), 1 dl wijn (wit/droog), peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw op Vlaamse wijze

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van 250 a 300 g - citroen - 150 g uien in ringen gesneden - 100 g boter - 1/2 takje tijm - 1 dl witte wijn - 1 laurierblad - peper en zeezout - 1/2 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

KABELJAUW OP VLAAMSE WIJZE (2)

Een klassiek Vlaams visgerecht, lekker eenvoudig - voor 4 personen - Voorbereiding: 10 minuten Bereiding: 35 minuten Volgens eigen voorkeur kan je vismoten of visfilets gebruiken van kabeljauw, koolvis, schelvis...

INGREDIENTEN

4 kabeljauwmoten van 250 g, 2 dl visfumet, 2 sjalotten, 100 g vers broodkruim, 100 g boter, 1 citroen, 1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met kruiden, limoen en kokosmelk (slank)

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw filet, liefst dik, 15 cherry- of tasty tom tomaatjes aan de tak, 2 limoenen, 4 el kokosmelk, 1 teentje knoflook, olijfolie, flinke bos gemengde kruiden, peterselie, dille, koriander, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten (slank)

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Hele aparte smaak de saus die geweldig samengaat bij een lekker stuk vis. Puur, eenvoud en weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

2 flinke kabeljauw filets, 4 tomaten, 3 el mosterd, 3 el sojasaus, kikkoman is het lekkerste, 2 el olijfolie, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2017
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn eigentijdse Britse Fish and Chips in bierbeslag

Niets is er lekkerder dan dit Britse fastfood, maar het is in elk geval wel gezond. Zo af en toe maak ik het want krijg er dan gewoon zin in. In de UK bruist het van dit soort afhaalzaakjes (take away) langs de wegen. Ik kocht ze zelfs vroeger in een krant! Hier kun je het wel krijgen bij de visspecialist en die heeft dan ook gretig aftrek. Zelf maken is niet alleen leuk, maar ook heel erg lekker! Bovendien likken de kinderen hierbij ook hun vingertjes af ! Zo leren ze wel vis eten.

INGREDIENTEN

Voor het beslag:, 1 flesje Pils van 33 cl. NB Let op Pils, géén ander bier want dat gaat fout, 3 koppen zelfrijzend bakmeel, 1 tl zeezout of wat meer naar smaak, 2 tl paprikapoeder mild, 1 tl cayennepeper, , 1 kilo verse Kabeljauw filet (of andere stevige vis zoals Schelvis, Roodbaars of Heek), 8 grote aardappelen liefst iets kruimig, Arachideolie (pindaolie om te bakken), 1 grote Citroen, Beetje verse Peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Vis
  •  10-20 min.

Kabejauw Met Een Mosterdsaus

Kabeljauw uit de oven met een heerlijke mosterdsaus!

INGREDIENTEN

- 50 gr. roomboter, - 750 gr. kabeljauw of koolvis :-), - 1 dl droge witte wijn, - 1 dl kruiden of visbouillon (1/3 tablet), - 1 el fijngehakte peterselie, - 25 gr. tarwebloem, - 2 el slagroom, - 1 - 2 el mosterd, - zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept fish & chips met citroenketchup

INGREDIENTEN

Voor het gist- en bierbeslag:, , 15 g verse gist, , 3 dl bier, , 225 g bloem, , 1 tl zout, , plus:, , 4 dikke stukken, , kabeljauw van 175 g, , zonnebloemolie om in te frituren, , zout, versgemalen zwarte peper, , voor de citroenketchup:, , 1 dl chilisaus, , 60 g citroenchutney (potje), , sap van 1 citroen, , 0,5 tl gemalen komijn, , 1 teentje knoflook, fijngehakt, , peper en zout naar smaak, , Pureer alle ingredienten met een staafmixer, passeer het door een fijne zeef en breng de ketchup op smaak met peper en zout., , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top