1. Home
  2. Recepten
  3. Vlaamse Friet

Vlaamse friet recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vlaamse friet met mayonaise

INGREDIENTEN

1 kg. bintjes, 2 eidooiers, 2 tl. fijne mosterd, 1 tl. citroensap, 1 el. natuurazijn, 1 tl. poedersuiker, 1,5 dl. arachide olie, peper en zout, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ita­li­aans ge­krui­de Va­der­dag­bur­ger met Vlaam­se friet

Frites erbij en het is een echt feestje!

INGREDIENTEN

700 g verse friet, 2 sjalotten, 50 g panko Japans paneermeel, 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 500 g rundergehakt, 5 trostomaten, 250 g Amsterdamse hamburgerplakjes, 2 el arachideolie, 1 tl Franse mosterd, 150 g veldsla, 4 middelgrote eieren, 4 mini afbak hamburgerbroodjes, 4 el ketchup,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse friet maken, maar nu een restaurantwaardig recept!

Ik kom de laatste tijd veel friet recepten tegen. Van sommige recepten gaan m`n haren echt recht overeind staan want daar klopt helemaal niets van. Ik heb heel wat verse friet gemaakt, ook in restaurants. Een frietje moet namelijk krokant van buiten zijn en zacht en droog van binnen. Als mensen de verkeerde aardappels kiezen (omdat ze er mooi groot uitzien) ga je al in de mist. Nooit vastkokend gebruiken. Als mensen het verkeerde vet kiezen gaan ze ook in de fout. Vroeger werd ossenwit gebruikt. Dat is dierlijk vet, het verbrandt niet en geeft smaak. Het is echter ongezond vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetzuren. Daarom wordt er plantaardig gebruikt. Het allerbeste is om arachideolie (pindaolie) te gebruiken want dit is bestand tegen hitte en is onverzadigd. Het geheim is én het juiste vet én de juiste aardappel én de juiste temperatuur! Met fotoreportage.

INGREDIENTEN

Stap voor stap:, , 7 flinke kruimige aardappels, 3 liter verse arachideolie (om te frituren), Grof zeezout, Cajunkruiden, , Benodigdheden:, , Keukenpapier, Vergiet, Koksmes, Snijplank, Schone frituurmand, Schaal/bord

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse schotel met bier en pruimen

INGREDIENTEN

600 gram hamlappen, in blokken van 5 cm, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 50 gram boter of vloeibaar bakproduct, 2 uien, in parten of ringen, 100 gram gerookte spekblokjes, 300 ml bokbier of donkere biersoort, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 1 eetlepel mosterd, 200 gram waspeen, in stukken, 200 gram gedroogde pruimen, zonder pit, 2 eetlepels gehakte peterselie of bosui,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vlaamse/ Belgische Frieten

De enige echte Vlaamse/ Belgische friet. Op deze manier maken ze de friet in Vlaanderen. In Vlaanderen gebruiken ze nog meestal wel vet in plaats van olie. Ik zou in deze tijd gewoon goede frituurolie gebruiken toch iets minder vet.

INGREDIENTEN

- ca 1 kg aardappels Gebruik als aardappel een Bintje de echte frietaardappel., En anders gebruik je als aardappel bv een Agria, Asterix of Frieslander aardappel., - frituurolie of frituurvet, -zout, , (optimale zou zijn voorbakken in ossenwit en afbakken in archideolie voor het krokante. Maar wil je ze iets minder vet bakken dan kun je gewoon goede frituurolie gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse stoverij met frieten

Wie mijn recepten leest zal er waarschijnlijk 1 terug vinden qua stoof dingetjes. maar een locaal bokbier proeferijtje waar ze met kleine hapjes kwamen deed me toch maar eens besluiten voor nmr 2. gelukkig hadden de uitbaters het gewoon van mijn belgische knack vrienden. want belgen en bier ...

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kg runder stoofvlees, mag best wat wat vet bevatten, boter, 2 el bloem, 1 fles bockbier, ik had budels, 3 dl runder fond, beetje peterselie, 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes, peper en zout, 1 el azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, deze truuk kende ik nog niet ., zelf gemaakte dikke patat met schil, zelf gemaakte mayonaise evt. met wat limoen of citroensap erdoor

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vlaamse stoverij volgens echt oud recept

Dit recept heeft mijn moeder ooit gekregen van een oudere vlaamse dame die het weer van haar moeder had. Het zou kunnen dat mijn moeder ooit al eens iets aangepast heeft maar in ieder geval super lekker!

INGREDIENTEN

1 kg stooflappen, 6 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepel tomatenketchup, 1 zure appel (granny of goudreinet), het sap van 2 sinaasappels, 1 flesje donker bier (rodenbach, oud bruin), 4 laurierblaadjes, 2 a 3 theelepels suiker, 2 a 3 runderbouillonblokjes, klont boter, scheut olijfolie, peper, zout, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Biefstuk Met groene pepersaus

INGREDIENTEN

1 zak gemengde sla(200 gram), 3 eetl.mosterd-honingdressing, 2 eetl.boter of margarine., 2 biefstukjes., zout en peper, 1/2 zak vlaamse friet., 1 zakje groene pepersaus kan je kant en klaar kopen bij de Albert Hein, olie om in te frituren.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

****PATATJE KAPSALON****

Nog geen reacties gehad !

INGREDIENTEN

=700 gram verse Vlaamse Friet., =500 gram Shoarmareepjes., =100 gram geraspte Goudse belegen kaas [48+], =1/2 Komkommer. = 2 Tomaten., =100 gram kleine fijngesneden IJsbergsla [ zakje], =100 ml Turkse Knoflooksaus [ fles 265ml.Yildiz.], =

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

****ZEEUWSE MOSSELEN MET SPEK EN ROOM****

Zeeuwse Mosselen een heerlijk en veelzijdig gerecht. Lekker voor vandaag!

INGREDIENTEN

=700 gram Vlaamse Friet (zak), =3 kg. Zeeuwse Mosselen (Fish Tales), =100 gram Zeeuwse Spek., =50 gram Boter., =800 gram Hollandse Roerbakgtroente (zak 400 gram), =2 eetl.Kruidenboterkruiden (potje 15 gram Euromat), =250ml. Kookzuivel (pakje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fish and chips met koolsla

INGREDIENTEN

3 eetlepels witte wijnazijn1/2 eetlepel suiker1/2 theelepel mosterd25 gram boter50 gram rozijnen1/2 theelepel zoutpeper500 gram gesneden witte kool1 kilo Vlaamse friet500 gram heilbotfilet4 eetlepels halfvolle mayonaise200 gram gesneden wortel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Patat Sambal

Een makkelijk te maken en verslavend recept.

INGREDIENTEN

4 rode pepers, 3 tomaten, 5 aardappels (of een zak Vlaamse friet), 200 gram rijst, 1 ui, 2 dubbele kipfilet, zout, olie, 1/2 theelepel trassi (vispata), 1/2 theelepel djinten, 200 gram witte rijst, 1 eetlepel ketjap (zoet), theelepel honing, , Afhankelijk van je eigen smaak kan je er meer of minder pepers indoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

****VARKENSHAAS MET FRITES &; AIOLI****

Aioli is een soort knoflookmayonaise van olie, azij en gevijzelde knoflook. Niet te vergelijken met knoflooksaus ! Aioli is verkrijgbaar in de meeste supermarkten.

INGREDIENTEN

=700 gram verse Vlaamse Friet. (zak koelvers), =1,5 tl. gerookte -paprikapoeder., =2 Sjalotten. = 300 gram Snoepgroente Tomatenmix., =1 Kokkommer., =1 potje gegrilde rode Paprika (250 gram), =540 gram Varkenshaas. = 2 eetl. Olijfolie., =2 tl. Al-Andalus (blikje 75 gr. by Jonnie Boer), =1/2 teen Knoflook., =4 eetl.Mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kibbeling met kappertjessaus

INGREDIENTEN

300 gram wortel-rauwkost - 4 eetlepels sladressing yoghurt - 15 gram verse peterselie - 8 eetlepels mayonaise - 3 eetlepels kappertjes - 1 zak Vlaamse frieten - 500 gram gebakken kibbeling

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kibbeling met kappertjessaus

INGREDIENTEN

2 bakjes wortelrauwkost van de AH, 4 eetlepels sladressing yoghurt, half zakje verse peterselie, 8 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels kappertjes, 1 zak vlaamse frieten, 2 schaaltjes gebakken italiaanse kibbeling a 225 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top