Vlaams vispotje
Ongegeneerd lekker smullen van vis!!!!
5 dl visbouillon 500 gr. visfilet (bijv. Snoekbaars, forel, zalm, zalmforel, (een stevige vissoort) in stukken) 100 gr. ontbijtspek in reepjes 30 gr. boter 3 preien in ringen van 2 cm 2 eetlepels grove mosterd 3 dl slagroom takje tijm 600 gr. krielaardappeltjes (voorgekookt) zout/peper 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bouillon aan de kook brengen + vis toevoegen en in ca. 5 minuten ten de kook aan gaar laten worden. Vis uit de pan nemen + warm houden. Spek in boter uitbakken. Prei toevoegen en ca. 5-8 minuten meebakken. 1 eetlepel mosterd, 3 dl visbouillon, slagroom, tijm en aardappels toevoegen en aan de kook brengen, 10 minuten doorkoken. 1 eetlepel mosterd toevoegen + zout + peper + citroensap toevoegen. Vis erdoor (ca. 2 minuten verwarmen) Voor serveren: met peterselie bestrooien.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
vlaams vispotje
Heerlijk 1 pans gerecht
Ingredienten voor gewoon dieet:, 5-6 dl visboullion, 500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaars, forel, zalm, kabeljauw enz) in stukjes, 100 gram magere ontbijtspek in reepjes, 30 gr boter, 3 preien in ringen gesneden, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 gram kriel aardappeltjes (voorgekookt), zout, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie, ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------, ingredienten voor na dieet:, 5-6 dl na groente boullion, 500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaars, forel, zalm, kabeljauw enz) in stukjes, 30 gramongezoute boter, 3 preien in ringen gesneden, 2 el na mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 gram kriel aardappeltjes (voorgekookt), na aromat, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaams Vispotje
Dit Vlaamse vispotje is gemaakt met verschillende soorten zoetwatervis, maar je kunt er elke soort vis voor gebruiken die je maar wilt. Prei en krielaardappeltjes maken er een complete maaltijd van.
6 dl visbouillon, 600 g visfilet (snoekbaars, forel, zalmforel, zalm) in stukken, 100 g mager ontbijtspek in reepjes, 30 g boter, 3 preien in ringen van 2 cm, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 krielaardappeltjes (voorgekookt), zout, versgemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaams Vispotje
-5 a 6 dl visbouillon (liefst niet van blokjes omdat het potje anders erg, zout wordt), -500 tot 600 gr. visfilet in stukken(liefst meerdere soorten vis. Kan met, zoetwater- en met zoutwatervis bereid worden) Wij gebruikten kabeljouw- en, forelfilet, -100 gr. mager ontbijtspek in reepjes, -300 gr. Boter, -3 preien in ringen van ong. 2cm, -2 el grove mosterd, -3 dl slagroom, -takje tijm, -600 gr. voorgekookte krielaardappeltjes (kunnen ook stukjes voorgekookte, kookvaste aardappelen zijn), -zout en peper, -1 el citroensap, -2 el fijngesneden peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-2000Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaams Vispotje
Een lekker eenpansgerecht met verschillende soorten zoetwatervis, knapperig gebakken ontbijtspek en pittige mosterd.
5-6 dl visboullion (van tablet), 500-600 gr. visfilet, in stukken, (gemengde vissoorten als snoekbaars, forel, zalmforel en zalm), 100 g mager ontbijtspek, in reepjes, 30 g boter of margarine, 3 preien, in ringen van 2 cm, 2 el grove mosterd, 3 dl slagroom, takje tijm, 600 g krielaardappelen, (voorgekookt), zout, vers gemalen peper, 1 el citroensap, 2 el fijngesneden peterselie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
vlaams vispotje
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-05-20120-10 min.
Stoofpotje met vis
Een Vlaams culinair vispotje dat altijd op succes onthaald zal worden door Uw gasten
*100 gr zalmfilet, * 100 gr kabeljauwfilet, *100 gr zeewolf, *4 scampi's, *100 gr grijze garnalen, * 5 dl sterke visfumet, * 8 sneden Nazareth kaas, *bieslook, *5 dl room, *50 gr boter, *1 dopje saffraan, *4 stronken witloof, , , ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-02-2006Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.