- Eigen recept
Vlaams stoofvlees
Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk.
2 uien 1 teen knoflook 800 g runderpoulet bloem 30 g boter 1 flesje trappisten dubbel bier 1 laurierblaadje 2 takjes tijm 1 runderbouillonblokje 3 kruidnagels 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat 1 kg aardappelen
Bestrooi het vlees met een beetje bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan. Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten. Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier. Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden. Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor op 160 graden en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2009Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams Stoofvlees
Een heerlijk recept uit het boek: Dagelijkse kost. De naam geeft al aan dat het niet moeilijk te maken is. Wel iets aangepast omdat het bruine bier dat Jeroen gebruikt bij mij moeilijk te krijgen is.
1 kg niet al te magere riblappen 2 flinke uien grof gesnipperd 1 flesje bruine Leffe 2 el appel/perenstroop enkele takjes verse tijm 2 laurierblaadjes 1 kruidnageltje 1 stevige bruine boterham zonder korst of een dikke plak ontbijtkoek 2 el scherpe mosterd bakboter peper en zout uit de molen
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op24-07-2011Belgisch> 120 min.
Vlaams Stoofvlees
750gr runderriblappen, 500 ml bier (liefst donker bier), 3 grote uien (Ook kunt u rode uien gebruiken, die zijn wat scherper van smaak), 50gr boter of margarine, 5 afgestreken eetlepels bloem, 2 theelepels (bruine) suiker, 1 eetlepel azijn, 1 vleesbouillontablet, 1 groot laurierblad, een snufje tijm, 1 theelepel gedroogde peterselie, peper en zout, Deze stoofschotel wordt pittiger als u het vlees insmeert met scherpe mosterd in plaats van peper.
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-08-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Vlaams stoofvlees
1 flesje oud bruin bier of dubbele trappist, 1/2 liter runderbouillon, 2 uien in grove stukken gesneden, 1 laurierblad, 1 kg stoofvlees in stukken van 2cm geneden (magere sukadelappen), Boter, Peper en zout, Maizena
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-08-2010Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams stoofvlees
Stoofvlees zoals mijn grootmoeder het honderd jaar gelden reeds maakte
Rundsvlees wortelen uien mosterd bruin zoet bier kruiden (tijm laurier rozemarijn)
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-03-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Vlaams Stoofvlees
Vlaams Stoofvlees
750 gram runderstooflappen (of sukadelappen)., 2 uien, 150 gram boter, peper, zout, 2dl bier, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 runderbouillontablet, 3 laurierblaadjes, 1/2 eetlepel suiker
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-12-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams stoofvlees
4 grote uien, 1 kilogram runderlappen, 75 gram boter, zout, peper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels azijn, 1 flesje trappistenbier (Westmalle), 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, ? theelepel gedroogde tijm, 2 sneetjes bruinbrood, 1 eetlepel mosterd.,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-08-2006Belgisch60-120 min.
- Eigen recept
vlaams stoofvlees
Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd.Dit zorgt ervoor dat het gerecht bindt.
3 uien**700 gr runderstoofvlees**50gr boter**1 eetl bloem**2 flesjes donker belgisch bier**1 eetl bruine suiker**scheutje witte wijnazijn**2 takjes verse thijm**1 laurierblad**2 takjes verse peterselie**1 volkorenboterham**1 eetl grove mosterd**zout en peper.
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op02-12-2008Belgisch> 120 min.
Vlaams Stoofvlees
600 g. sukadelappen (runderstooflappen), 150 g. ui, 40 g. boter, zout, vers gemalen zwarte peper, thym en 2 laurierblaadjes, 3 dl. donker bier (Trappist dubbel), 80 g. wit brood (zonder korst), 50 g. niet te sterke mosterd
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-01-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams Stoofvlees
1 kilo rundvlees (mager), 75 gram boter, 2 grote uien, 1 beschuit, mosterd, water, peper, zout, laurier
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-12-2000Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
vlaams stoofvlees
Erg lekker stoofvlees
500 g runderriblappen, 2 el dijonmosterd, 50 g boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 el bloem, 300 ml bruin bier, ¼ rundvleesbouillontablet, 100 ml kraanwater, 1 laurierblaadje, 2 el azijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-2015Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Vlaams stoofvlees
2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 theelepel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelen
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-03-2009Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams Stoofvlees
Heerlijk met Aardappelen en rode kool.
1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500gr, hamlappen, peper,zout, 4 eetl, margarine, 2,3 dl. donker bier (op kamertemp), 1theel. franse mosterd, 0,5 runderbouillontablet, 1 laurierblaadje
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Vlaams stoofvlees
Heerlijk met gekookte krieltjes
1 ui, 4 stengels bleekselderij, 1 grote winterwortel, 500 gr, 4 el boter, 2,5 dl donker bier, peper, zout, 1 laurierblaadje, 1 thl mosterd en een half bouillonblokje.
- Belgisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-2003Belgisch Bijgerecht60-120 min.
Vlaams Stoofvlees
2 uien, 1 teentje knoflook, 800 gr. rundvlees, bloem, 30 gr. boter, 1 flesje trappisten bier (dubbel), 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 blokje runderbouillon, 2 kruidnagels, 1/2 tl nootmuskaat
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-01-2010Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Vlaams Stoofvlees
Een smeuïg stoofpotje om de vingers van af te likken!
500 g runds- en 500g varkensstoofvlees (+ eventueel enkele stukjes lever) - 2 flessen Rodenbach - 150 g bruinefond -peper, zout, tijm en laurier (of kruidentuiltje), een kwart liter water, een snuifje donkere cassonade, 3 flinke dessertlepels Gentse mostersd en 1 dessertlepel graanmosterd
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2009Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Vlaams stoofvlees van kip
Dit recept is met een knipoog naar het authentieke recept van Vlaams stoofvlees. Niet alleen van rundvlees maar ook van kip kun je een heerlijk stoofpotje maken. Neem bij voorkeur kippendijen want die zijn malser dan kipfilet. Tegenwoordig zie je vaak dat deze kippendijen ontbeend en wel in de winkel liggen. Dit recept heb ik ook weer gemaakt met behulp van de kCook van Kenwood. Erg gebruiksvriendelijk want je hoeft niet de hele tijd je stoofpannetje in de gaten te houden en om te roeren En als hij je nodig heeft dan piept hij wel Erg lekker hierbij zijn eigengemaakt frieten en zelfgemaakt appelmoes, maar ook lekker met puree en gestoofde witlof. TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood
- 700 gram kipdijfilet, - 4 uien, - 1 flesje donker bier (dubbel, trappist o.i.d.), - 100 gram katenspek, - 2 plakken ontbijtkoek, - grove mosterd, - 1 laurierblaadje, - enkele takjes tijm, - peterselie, - bouillonblokje kip, - peper en zout, - olijfolie of roomboter, - maïzena of ander bindmiddel
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-2016Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vlaams stoofvlees met Duvel
Weten hoe je de perfecte stoof maakt? Probeer dit recept voor Vlaams stoofvlees met Duvel! Lekker om te serveren met aardappelpuree en sperziebonen. Tip: Haal het vlees een halfuurtje voor gebruik uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
330 ml Duvel, 4 el olijfolie, 500 g runderriblappen, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 3 el bloem, 2 grote uien, 3 stengels bleekselderij met groen blad, 1 winterwortel, 1,5 tl gemalen kruidnagel, 500 g aardappelpuree, 500 g sperziebonen
- Wereld Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-01-2019Wereld Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams stoofvlees met eigen tintje
Heerlijke dagelijkse kost, die ik maak voor 2 dagen , want de tweede dag smaakt deze nog beter
700 gram rundsstoofvlees (van het blaadje), 700 gram gemengd gehakt, peper -zout-tijm-laurierblad- 1 eetlepel mosterd-2 flesjes Leffe bruin- 1 grote ajuin, 1/2 zakje Knorr mix voor stoofvlees-carbonaden., paneermeel., 1 dl water -boter om aan te bakken.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2006Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofvlees op zijn Vlaams
1 kg stoofkarbonade, 100 gram boter, 1 liter bruin bier bv. Grimbergen of Leffe, 100 gram bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetlepels mosterd, 2 sneden witbrood, peper en zout, kruidenbuiltje van tijm laurier en peterselie,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2011Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Bourgondisch Vlaams Stoofvlees
Een traditionele vlaamse stoofpot, gespireerd door wat YouTube filmpjes en vervolgens zelf gaan ontwikkelen. Erg lekker voor een speciale gelegenheid of wat vaker voor als je de tijd hebt en lekker op z'n Vlaams wilt genieten.
800g Runderriblappen, 3 Grote uien, 4 Eetlepels bloem, Bruin bier naar keuze (gebruik iedere keer een andere), Runderbouillon (gemaakt van blokjes), 4 Laurierbladeren, 6 Hele kruidnagels, Witte boterham, Fijne mosterd, Roomboter, Zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-12-2013Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams stoofvlees met frieten
Ook weer van de kookles voor beginners.
400 g rundvlees, 1 ui, 1 vleesbouillonblokje, 2 dl water, 1/2 dl donker bier, tijm, laurier, peper en zout, 1 snee witbrood, 1 kflp mosterd, aardappelen.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.
1 kg. runderstoofvlees, 100 g. boter, 1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes), 100 g. bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetl. mosterd, 2 sneden witbrood, peper & zout, kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-10-2012Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaams stoofvlees met Belgische frieten(vooral in combinatie
,
2 uien, 1 teen knoflook, 800 gram runderpoulet, bloem, 30 gram boter, 1 flesje trapisten dubbel bier, 1 laulierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 1/2 theel (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kilo aardappelen,
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-09-2013Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Belgisch Stoofvlees
Origineel Vlaams recept...
1 kg rund- of paardestoofvlees ('riblappen') - 2 uien - 2 el bloem - 70 gram boter - 1/2 l geuzebier - 2 suikerklontjes - 2 el alcoholazijn - water - 1 sneetje witbrood zonder korst - 2 el scherpe mosterd - peper - zout - takje tijm - laurierblad
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-03-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofvlees met Triple-bier
Stoofvlees is typisch Vlaams . Dit recept is op basis van Triple bier, en smaakt bijzonder lekker met frietjes
-1,5 kg rundsstoofvlees in blokjes, -1 flesje Triple bier (Westmalle), -1 grote ui, -2 el tomatenpuree, -3 el azijn, -4 el donker bruine suiker, -1 rundsbouillonblokje (opgelost in 25 cl water), -boter of margarine, -zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-06-2007Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Brugs stoofvlees
Een Vlaams stoofpotje met Brugs tarwebier dat zalig lekker smaakt
, , , , , , , , , 750 gr varkensvlees, 1 grote ui, 4 jonge worteltjes, 300 gr schelperwtjes, 1 kg aardappels, 1 flesje Brugs tarwebier, 100 gr erwtjes., 1 mespunt rozemarijn, 1/2 tl muskaatnoot, 1 el estragon azijn, zout en peper., , , , ,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2006Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Makkelijk te maken Vlaams Stoofvlees (of vegetarische seitan) met Bruin Bier - Super lekker
Recept gekregen van mijn mama, maak ik nu voor mijn vriendje. Hoe meer je op tafel zet , hoe meer er van gegeten wordt. Dus als je op de lijn wil letten zet je best maar 250 gr op tafel per persoon. Ik heb namelijk gemerkt dat er anders niet veel meer overblijft om in te vriezen
Dit recept is voor 2 personen, , 250-300 gr rundsstoverij per persoon dus of 500 - 600 gr rundsstoverij in totaal, Grote ajuin (of 2 kleine) (een ajuin dat gewoon is van grote is te klein voor 2 personen), Een kleine ui, 3 kruidnagels, braadboter (zoals bv solo), Peper en zout, Koffielepel tijm, 1 groot laurierblad, 1 bruin biertje zoals bv 1 bruine trappist Westmalle (dubbel Alc 7 % 33 cl) - met een gewoon biertje gaat het ook, Aardappelen voor 2 personen, Witloof en veldsla
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2018Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus
Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel. Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen.
- 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), - ½ liter runderbouillon/fond, - 4 uien, - 60 gram verse gember, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode peper, - 100 gram bruine basterdsuiker, - 2 el bloem, - 2 afgestreken el 5-spicepoeder, - 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), - 5 cl sojasaus, - arachide of zonnebloemolie, - boter, - zwarte peper uit de molen, - zout, - lente ui en/of koriander om mee te garneren,
- Fusion Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-03-2019Fusion Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaamse stoverij met bruine trappist
Traditioneel Vlaams recept
1 kg stoofvlees, drie uien, mosterd, bloem, peper en zout, kruidnagel, thijm, laurier, boter, een bruine trappist
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-05-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Vlaamse stoverij met zelfgemaakte frieten
Zacht gegaard rundvlees gecombineerd met eigengemaakte frieten: lekker Vlaams!
Vlaamse stoverij met verse frieten, Ingrediënten, 2 uien, 1 kg stoofvlees b.v. black angus sukadevlees, 2 el bloem, 1 fles bruin tafelbier, 3 dl bouillon, kruiden bijeengebonden met keukentouw of in een theezakje, (bijv. peterselie, thijm, rozemarijn, laurier, oregano), peper en zout, 1 eetlepel azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, 1 kilo doré aardappelen, mayonaise ( Devos Lemmens is verrukkelijk! )
- Europees
- > 120 min.
- Geplaatst op05-09-2011Europees> 120 min.
Rundstoofvlees met witlof en sojasaus
Rundstoofvlees met witlof en sojasaus. Een Vlaams recept en erg lekker!
Ingrediënten voor 4 personen, , witlof(s) 8, bruine abdijbier 1 fles(sen), klont boter 1, rundkarbonaden 600 gram, bruine fond 1 liter(s), peper en zout, sojasaus 2 soeplepel(s), suiker 1 soeplepel(s), balsamicoazijn 2 soeplepel(s),
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2008Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade
Vlaams stoofpotje dat super lekker smaakt met gesmolten aardappel en een frisse witloofsalade!
1 kg varkensstoofvlees, 1 fles oude geuze 75cl, 2 fijngesneden uien, 20 cl bruine fond, 20 cl blanke gevogeltefond, 12 stuks vastkokende aardappelen bv. Charlotte, 4 el lambicazijn of wijnazijn, 1 el bruine suiker, 1 el mosterd, 3 el mayonaise, 6 stronkjes witloof, citroensap, tijm, laurier, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-09-2019Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Vlaamse pot-au-feu
Dit is een oud Vlaams recept dat super lekker smaakt en voor 95 % één dag op voorhand kan worden gemaakt. We serveren er gekookte aardappelen bij . (zie ook tip)
1 kg mager runderstoofvlees (beenhouwerij) (of diepvries), 300 g schorseneren (diepvries), 150 g spruiten (diepvries) (of vers), 4 wortelen, 33 cl Postel Dubbel (abdijbier) (of ander bruin abdijbier), 2 blaadjes laurier, 1 tl. tijm (gedroogd), peper en zout, instantsausbinder
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-09-2016Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Paardenstoofvlees met Orval
Een lekker Vlaams streekgerecht dat men ook wel eens "schep" noemt
6 Ajuinen, 2 el Aalbessengelei, 2 el Mosterd, 2 Peterseliestengels, 1,5 kg Paardenvlees, 1 takje Tijm, 1 snede Bruin brood, 1 flesje Orval ( trappist bier), 1 blaadje Laurier, Peper, Zout, Aardappelzetmeel, Chocolade, Arachide olie, Boter, Nootmuskaat
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-2017Belgisch60-120 min.
Rundvlees
Vlaams Uit Diana's lekkerbekkenhoekje.Recept uitgeprobeerd, anders maar wel lekker.
500 gr rundstoofvlees, zout, peper, 80 gr boter, 2 uien. 1 wortel. 1 el bloem, l blond bier, 2 schepjes suiker, scheutje azijn, tijm, laurier, 3 takjes peterselie, 1 dikke snee volkorenbrood zonder korst, mosterd., , ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-11-1999Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Varkensstoofvlees met kastanjepuree en appeltjes
Dit is een Vlaams topgerecht dat ook op een feeestdag zoals kerstmis ! Deze Winterse schotel met ragout van rode wijn, rodebessengelei, jeneverbessen en fondantchocolade smaakt heerlijk met warme appeltjes en puree en zal alleen maar positieve reacties krijgen van Uw gasten .
600 g varkensstoofvlees (uit de schouder), 1 blik kastanjepuree, 2 appelen, type golden delicious, 2 uien, 400 ml kalfsfond, 300 ml rode wijn, 200 g rodebessengelei, 4 jeneverbessen, 25 g fondantchocolade, 1 el suiker, 50 g bloem, boter, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-09-2019Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.