1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Vlaai
  5. Pruimenvlaai

Pruimenvlaai recepten (12)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pruimenvlaai.

Heerlijk als ze nog warm wordt gegeten.

INGREDIENTEN

500 g pruimen, 2 eieren, 150 g bloem, 125 g bloemsuiker, 15 cl melk, 10 g boter, zout.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Was en ontpit de pruimen. Beboter een ovenshotel en schik er de in 4 gesneden pruimen in. Giet de bloem in een kom en maak in het midden een putje. Doe daar 11 g suiker in, de 2 hele eieren, een snuifje zout en de melk. Goed mengen tot er geen klonters meer overblijven. Giet dit mengsel over de pruimen en zet 1/2uur in de oven. Net voor het opdienen strooit u er de rest van de suiker over.

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Pruimenvlaai

INGREDIENTEN

250 gr witbroodmix, 25 gr boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 dl lauwe melk, 1 kg ontpitte pruimen, 100 gr suiker, 1 ei, greinsuiker,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Pruimenvlaai

INGREDIENTEN

500 gram pruimen, 125 gram fijne suiker (poedersuiker), 2 eieren, 15 cl melk, 150 gram bloem, 10 gram boter, snufje zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Pruimenvlaai met kruimels

INGREDIENTEN

500 gr verse pruimen, - 2 theelepels citroensap, - 4 eetlepels pruimenjam, - 250 gr boter, - 250 gr witte basterdsuiker, - 2 vingergreepjes zout, - 2 eieren, - 325 gr gezeefde bloem, - 1,5 theelepel kaneel, - 2 eetlepels poedersuiker,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

limburgse pruimenvlaai

INGREDIENTEN

Voor een vlaai van 35 cm doorsneden (voor een van 20 cm doorsneden: de hoeveelheden halveren), Voor het deeg:, 250 g bloem -, 75 g boter -, 15 g gist -, 30 g witte basterdsuiker -, snufje zout -, 1 1/2 dl lauwwarme melk -, 1 losgeklopte ei -, , Voor de vulling:, 750 a 1000 g kwetsen -, suiker en kaneel naar smaak, , ,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Limburgse pruimenvlaai

INGREDIENTEN

250 gram wittebroodmix, 25 gram boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 1 1/2 deciliter lauwe melk, 1 kilo ontpitte pruimen, 100 gram suiker, 1 ei, griessuiker

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Populaire vlaai recepten

Zwarte pruimenvlaai

INGREDIENTEN

250 g Wittebroodmix, 25 g Boter, 1 Ei, 1 Zakje vanillesuiker, 1 1/2 dl Lauwe melk, 1 kg Ontpitte pruimen, 100 g Suiker, 1 Ei, Greinsuiker (grove suikersoort),

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Blauwe pruimenvlaai

INGREDIENTEN

Voor het deeg zie basisrecept op mijn pagina., voor de vulling;, 1 kg verse pruimen (kwetsen),ontpit,gehalveerd., 30 g suiker., voor de garnering:, poedersuiker.,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pruimenvlaai met frangipane en verse pruimen

3 pruimenbomen, na elkaar rijp, dat gelukkig wel. Na pruimenjam, pruimenconfiture, pruimenchutney en pruimensap te hebben gemaakt, volgt hier een van de twee succesvol bevonden - uit verschillende bronnen samengestelde - recepten voor pruimenvlaai. Ik maak het deeg altijd voor twee vlaaien tegelijk in de broodbakmachine. Geen vieze handen van het degen en het is goed gerezen.  Zie voor de andere pruimenvlaai het recept "Pruimenvlaai met custard en kruimelen"

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 400 gram bloem (gezeefd), 20 gram droge gist, 100 gram (room)boter, 50 gram suiker, 150 gram lauwwarme melk of water, snuf zout, , Frangipane:, 100 gr boter, op kamertemperatuur, 100 gr suiker, 1 ei, 100 gr gemalen amandelen (of amandelmeel), , Vulling:, 1 kg (nog stevige) pruimen

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Pruimenvlaai uit de Perigord

Bangelijk streekgerecht....dat door zijn eenvoudigheid toch dat bijzondere heeft !

INGREDIENTEN

-250 g pruimen (vers of gedroogd), -4 eieren, -100 g basterdsuiker, -100 g bloem, -2 dl melk, -1 glas Grand Marnier, -zout

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pruimenvlaai met pudding, (geweckte) pruimen en kruimelen

3 pruimenbomen, na elkaar rijp, dat gelukkig wel. Na pruimenjam, pruimenconfiture, pruimenchutney en pruimensap te hebben gemaakt, volgt hier een van de twee succesvol bevonden - uit verschillende bronnen samengestelde - recepten voor pruimenvlaai. Ik maak het deeg altijd voor twee vlaaien tegelijk in de broodbakmachine. Geen vieze handen van het degen en het is goed gerezen.  Zie voor de andere pruimenvlaai het recept "Pruimenvlaai met frangipane en verse pruimen"

INGREDIENTEN

Vlaaibodem:, 400 gram bloem (gezeefd), 20 gram droge gist, 100 gram (room)boter, 50 gram suiker, 150 gram lauwwarme melk of water, snuf zout, , Custard:, 35 gr custardpoeder, 500 ml melk, , 2 literpotten ingemaakte (geweckte) pruimen, , kruimeltopping:, 175 gr meel, 100 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 tl kaneel, snufje zout, 100 gr gesmolten boter

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2017
  • Europees
  •  30-60 min.
Nieuwste pruimenvlaai recepten

Far Breton 1 (Bretonse pruimenvlaai)

INGREDIENTEN

125 g gedroogde pruimen, 100 g bloem, 1/2 l melk, 135 g suiker, 2 eieren, 1 a 2 lepels rum

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
Nieuwste pruimenvlaai recepten
Populaire vlaai recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top