1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Vlaai
  5. Kersenvlaai

Kersenvlaai recepten (31)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kersenvlaai

Het komt oorspronkelijk uit een heel oud kookboekje van Dr. Oetker uit 1940 of rond die tijd. Een heerlijke vlaai met kersenvulling.wel wat werk,dus je moet wel wat tijd hebben maar dat is hij ook echt waard

INGREDIENTEN

250 gr bloem 125 gr boter 2 el water 1 zakje bakpoeder 75 gr suiker Mespuntje zout 1 zakje vanillesuiker Voor de vulling: 1 pot kersen (kan je bijv. bij de Lidl kopen) 250 ml kersensap (gewoon uit die pot) 1 pakje puddingpoeder (kookpudding) vanillesmaak 50 gr suiker

Bereidingswijze

Maak eerst de vulling, want dan kan deze een beetje afkoelen. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Bewaar er 250 ml van. Roer het puddingpoeder met de helft van de suiker en 3-4 el van het sap tot een glad papje. Kook de rest van het sap op in een pan. Zodra het kookt van het vuur nemen en het papje van de puddingpoeder erbij doen. Goed roeren met een garde en aan de kook brengen zodat het oplost. Van het vuur halen en dan weer 2 keer aan de kook brengen. Haal het dan van het vuur af en voeg de kersen toe. Doe de rest van het suiker erbij en meng goed. Laat afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak dan het deeg: zeef bloem en bakpoeder op je werkplek. Maak er een kuiltje in en doe daar de suiker, vanillesuiker en zout in. Meng dit met een deel van het bloem tot een dikke massa. Voeg dan de klontjes boter toe en kneed alles tot een glad deeg (Je kan dit ook in de keukenmachine doen en dan verder zelf kneden). Als het aan je handen plakt even in de koelkast leggen. Rol dan iets meer dan 1/3 deel van het deeg uit tot een ronde lap die op de bodem van de springvorm pas. Vet de springvorm in en leg de deeglap op de bodem. Druk bij de randen goed aan. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Maak van iets meer dan de helft van het overgebleven deeg een ronde lap en snijd hier reepjes uit die je straks eroverheen plakt. De rest van het deeg vorm je tot een dunne rol en dien leg je als een krans om de bodem heen. Druk deze met je vingers uit tot je een mooie rand krijgt van 2-3 cm hoog. Ook goed vastdrukken aan de bodem. De vulling erin gieten (hoeft niet helemaal afgekoeld te zijn). Dan de reepjes er als een rooster erop leggen en vastmaken aan de zijkant. De deegreepjes met ei of melk bestrijken en onderin de oven zetten voor 30-45 minuten.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kersenvlaai!!!!!

INGREDIENTEN

250 gr.Bloem, 150 gr. suiker, 1 zakje gedroogde gist, 100 ml. Blue Band Culinesse(= 10 eetlepels), 2 potten kersen op sap, 2 eetlepels kersenjam, zout, 3 eierdooiers, 3 dl. lauwe melk, 1/4 liter melk, 1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker, 2 eetlepels custardpoeder., ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

kersenvlaai

Lekkere vlaai die je ook met iets anders dan kersen kunt vullen.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 6 el suiker, snufje zout, 1 el zachte boter, zakje gist, 150 ml melk, 700 gram kersen op siroop, 1 el maïzena, beetje paneermeel, 1 ei, beetje rietsuiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2012
  •  
  •  0-10 min.

Kersenvlaai

Een typisch Hollandse vlaai naar beroemd recept. Extra feestelijk met een zogenaamde ruitjesdeksel van deeg.

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 55 gr. basterdsuiker, 120 gr. boter, 5 gr. zout, 30 gr. gist, 1500 gr. kers, op siroop, 400 gr. kristalsuiker, 0.2 l. melk, Bindmiddel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kersenvlaai

INGREDIENTEN

? pak witbroodmix, 2 eetlepels boter, 1 kg kersen, ? liter melk, 75 gram suiker, 1 vanillestokje, 2 eierdooiers, 25 gram maizena, 60 gram suiker, 1 theelepel kaneel, ? liter slagroom,

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Regionaal
  •  60-120 min.

kersenvlaai

De Limburgers en hun vlaaien,ze zijn onafscheidelijk......

INGREDIENTEN

Ingredienten voor het Gistdeeg:, 200 gr bloem,75 gr boter,1 ei,10gr suiker,1 dl lauwe melk,10 gr gist,een snuifje zout., , Ingredienten voor Vlaai:, 170gr gistdeeg,200 gr vette witte kaas,3 eieren,100 gr bloemsuiker,4 macarons of bitterkoekjes,1/3 dl room,200 a 250 gr kersen.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Populaire vlaai recepten

Kersenvlaai

Een typisch Hollandse vlaai naar beroemd recept. Extra feestelijk met een zogenaamde ruitjesdeksel van deeg.

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 55 gr. basterdsuiker, 120 gr. boter, 5 gr. zout, 30 gr. gist, 1500 gr. kers, op siroop, 400 gr. kristalsuiker, 0.2 l. melk, Bindmiddel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kersenvlaai

INGREDIENTEN

50 gram gesmolten boter - 675 gram verse kersen - 50 gram bloem - snufje zout - 4 eieren - 2 eidooiers - 115 gram fijne kristalsuiker - 6 dl melk - fijne kristalsuiket om te bestrooien - yoghurt of room

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Kersenvlaai

INGREDIENTEN

500 gram patentbloem - 55 gram basterdsuiker - 120 gram boter - 5 gram zout - 30 gram gist - 1500 gram kersen, op siroop - 400 gram kristalsuiker - 2 dl melk - bindmiddel

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kersenvlaai

INGREDIENTEN

Voor het deeg, - 120 gram boter, - 180 gram bloem, - snufje zout, - 60 gram basterdsuiker, - 1 eierdooier, , Voor de vulling, - 1 blik zwarte kersen, - 5 gram gelatinepoeder, - 1 1/2 dl kersensap uit het blik, - 1 eetlepel cherry brandy, , Voor de garnering, - 3 dl slagroom,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

kersenvlaai

Heerlijk verfrissend gebak, vooral nu met de zomer in het vooruitzicht.

INGREDIENTEN

BODEM:250 gr. bloem, 30 gr. boter, 1 theel. zout, 1/2 zakje gedroogde gist, 1 ei, 3/4 dl. lauwe melk, 30 gr. suiker, PUDDING: 4 dl. melk, 36 gr. custard (maizena), 40 gr. suiker, VULLING; 1 liter kersen op sap (weck), kaneelpoeder, 8 gr. aardappelzetmeel (of 1 blaadje gelatine),

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.
Nieuwste kersenvlaai recepten

Kersenvlaai

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, -55 gr. basterdsuiker, -120 gr. boter, -5 gr. zout, -30 gr. gist, -1500 gr. kers, op siroop, -400 gr. kristalsuiker, -0.2 l. melk, -Bindmiddel,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

KERSENVLAAI

LET OP! DIT RECEPT KLOPT NIET IK WIL HET GRAAG WISSEN MAAR HET GAAT OP EEN OF ANDERE MANIER NIET. NIET UITPROBEREN DUS!!!!!!!!

INGREDIENTEN

*250 gram bloem, *150 gram suiker, *1 zakje droge gist, *100 ml blue band culinesse =10 eetlepels (vloeibare boter), *2 pottten kersen op sap, *2 eetlepels kersenjam, *zout, *3 eidooiers, *3 dl lauwe melk, *1/4 liter melk, *1 vanillestokje of 2 zakjes vannillesuiker, *2 eetlepels custardpoeder

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Supersnelle Kersenvlaai

INGREDIENTEN

1 grote pot kersen op sap, 1 klontje boter, 1 zakje banketbakkersroom ( baukje ), 1 ei, 1 blikje deeg voor grote croissants, 2 eetlepels suiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Supersnelle kersenvlaai

INGREDIENTEN

1 grote pot kersen op sap, 1 blikje deeg voor grote croissants (croissants de Paris), 1 klontje boter of margarine, 1 zakje banketbakkersroom, 1 ei, 2 el. kristalsuiker, 1/8 l. slagroom

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

franse kersenvlaai,

INGREDIENTEN

400 gr ontpitte kersen uit een bolkaal,3 eieren,200 gr bloem,200 ml halvolle melk,250 ml halvolle koffiemelk,100 gr platte kaas,100 gr suiker,1 kl boter,een snuifje zout,en een weinig kirsch essence,

  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Auvergne kersenvlaai met Armagnac

Deze vlaai is erg speciaal en super lekker.

INGREDIENTEN

-450 g stevige zwarte kersen, -200 g bloem, -3 middelgrote eieren, -zout, -400 ml melk, -4 el Armagnac, -60 g basterdsuiker, -40 g boter,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Kersenvlaai met banketbakkersroom en harde bodem van gesuikerde bladerdeeg

Een van de eerste kersentaartjes die ik gemaakt heb.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor bodem, Tante Fanny vers bladerdeeg á 270 gram, grove suiker, bakje water, , vulling:, Banketbakkersroom volgens dit recept ( erg makkelijk ), 1/2 liter melk, 4 eidooiers, 40 gram bloem ( ik had patent bloem), 40 gram Custard, 2 zakjes vanille suiker, 175 gram suiker, , 2 Blikken kersen vlaaivulling (hak) zelf maken kan ook zie recept elders., 250 ml koude slagroom, 2 zakjes klop fix, 4 scheppen suiker, decoratie chocolade of pure vlokken, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

ouderwetse monchoutaart met kersen of aardbeien

Zo maakte mijn moeder vroeger een monchoutaart. En ik vind dit nog steeds een heerlijk recept. HOEFT NIET IN DE OVEN en vrij snel te bereiden. Heb er helaas geen foto van.

INGREDIENTEN

10 bastognekoeken 125 gram roomboter 200 gram monchou scheutje limonadesiroop 1 blikje ardbeienvlaai of kersenvlaai slagroom voor toefjes

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Monchoutaart in een glas

Wil je met Kerst een feestelijk toetje op tafel zetten? Maak deze monchoutaart in glaasjes! Iedereen is gek op monchoutaart en door het op een andere manier te presenteren maak je er een verrassend dessert van. Je kunt dit nagerecht alvast van tevoren maken, dan scheelt weer extra stress tijdens het diner.

INGREDIENTEN

300 gr monchou, 250 ml slagroom, 3 zakjes vanillesuiker, 50 gr poedersuiker, Pak bastognekoekjes, 75 gr roomboter, gesmolten, 2 potjes kersenvlaai vulling (430 gr)

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kersen vlaai vulsel (zelfgemaakt)

Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart.

INGREDIENTEN

600 gram zure rode kersen uit pot., 200 gram witte suiker, 25 gram maïzena,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  •  
  •  0-10 min.

monchoutaart

INGREDIENTEN

200 gr. bastognekoeken, 100 gr. roomboter, 150 gr. basterdsuiker, 200 gr. monchou, 0,25 l. slagroom, 3 zakjes klopfix, 2 blikjes kersenvlaai

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  •  
  •  60-120 min.

Monchoutaart

Lekker gebak voor de verjaardag!

INGREDIENTEN

1 pak biscuit (niet te duur, die willen niet goed. Bastognekoeken kan ook, maar dat is minder lekker), 2 ons boter, 100 gr. suiker, 1 blikje kersenvlaai (andere smaak mag ook), 1 pak monchou, 1/4 liter slagroom

  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.

New York Cherry Cheesecake

INGREDIENTEN

1 cup Graham Crackers Crumbs.(1 cup =ca.225gram)Graham Crackers kunnen vervangen worden door niet te zoete biskwietjes(mariakoekjes), 3 eetlepels suiker., 3 eetlepels gesmolten boter., 7 pakjes Philadelfia Cream Cheese.naturel., 1 cup suiker., 3 eetlepels bloem., 1 eetlepel vanille extraxt., 1 cup sour cream., 4 eieren., 1 blik kersenvlaai vulling.

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Kersentiramisu

INGREDIENTEN

40 gram witte basterdsuiker, 250 gram mascarpone, 250 ml. slagroom, 10 lange vingers, 1 kopje espresso, 1 pot kersen ( kersenvlaai vulling kan ook),

  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2007
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Monchou Taart

INGREDIENTEN

250 g volkorenbiscuit, 150 g roomboter, 220 g witte basterd suiker, 2 pakjes monchou, 1 zakje klopvast, ¼ l slagroom (klopklop), 1 blikje kersenvlaai vulling

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Monchou Taart

Een heerlijke taart die eenvoudig te bereiden is (zonder oven). Altijd een succes op feestelijke gelegenheiden.

INGREDIENTEN

Iets meer dan 1 rol volkorenbiscuit (de goedkoopste), ruim 1 pakje roomboter, 2 pakjes monchou, 150 gram witte basterdsuiker, 2 a 3 pakjes houdbare slagroom (of 3/8 liter slagroom), 2 zakjes klopvast, 1 eetlepel basterdsuiker, 2 blikjes kersenvlaai (b.v. Jonker Fris)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

monchoutaart

Heerlijke taart, zonder oven!

INGREDIENTEN

1 pakje biscuit (liefst San Francisco), 250 ml liter slagroom, 2 pakjes klopvast, 1 pakje vanille suiker, 2 pakjes monchou (yoghurt kaas), 175 gram roomboter, 120 gram witte basterd suiker, 1 blikje Jonker Fris kersenvlaai.,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Monchou-kersentaart

INGREDIENTEN

1 pakje Moncou, 1 blikje kersenvlaaivulling, 2 eetlepels bastertsuiker, 1/4 lt slagroom, 125 gr boter, 1 rol biskwie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  •  
  •  20-30 min.

Monchou taart

Heerlijke taart die ik altijd voor verjaardagen maak, iedereen is er dol op!

INGREDIENTEN

175 gr basterdsuiker, 2 blokjes monchou, 2 rollen biscuits (zelf gebruik ik van polly), Wajang boter, 250 ml verse slagroom, 2 blikken kersenvlaaivulling

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste kersenvlaai recepten
Populaire vlaai recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top