1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Vlaai

Vlaai recepten (314)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vlaai

INGREDIENTEN

1 liter melk 150 gram beschuit 1/2 flesje zwarte siroop 1 koffielepel kaneel 4 eetlepels gehakte hazelnoten 50 gram witte suiker 250 gram peperkoek 200 gram bruine suiker 1 koffielepel folie 4 eieren 1 soeplepel bloem 125 gram speculaas 1 sinaasappel.

Voorbereiding

Week gedurende 30 min de peperkoek, de beschuit en de speculaas in de warme melk.

Bereidingswijze

Voeg hierbij de siroop, de witte en de bruine suiker. Roer er een soeplepel bloem en de eierdooiers onder. Mix alles met de mixer fijn en kruid met foelie en kaneel. Voeg het sap en de zeste van de sinaasappel hierbij. Klop het eiwit stijf en meng het zachtjes onder het deeg. Stort in een beboterde vuurvaste schotel en laat ? 1 uur bakken in de oven op 200 ?C.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vlaai

Glutenvrije vlaaibodem met fruit.

INGREDIENTEN

- 80 gram witte (Glutafin) bakmix, - 80 gram suiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, - 3 eieren, - geen boter toevoegen!,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  •  
  •  0-10 min.

vlaai

Met cranberries

INGREDIENTEN

300 gr. bloem, zout, 2 theel. suiker, 15 gr. gist, 1 1/2 dl. melk, 1 ei, 25 gr. basterdsuiker, 500 gr. verse cranberries, 1 dl. ride port, suiker naar smaak, 1/4 l. slagroom, evt. een scheutje bessenjenever.

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Vlaai

Abrikozen-rijstevlaai

INGREDIENTEN

250gr wit broodmix(a 500gr Koopmans),100gr witte basterdsuiker,25gr boter en boter voor het invetten,50gr geraspte kokos,(zak a 125gr summit),9dl volle melk bloem voor bestuiven,150gr dessertrijst(pak a 400 gr lassie),2 1/2 dl slagroom,1 zak gewelde abrikozen(200gr sundream),2 eieren.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Vlaai

Een recept van Moeken

INGREDIENTEN

4 eieren ; 1 pak peperkoek (=-350 gr) - 2 pakken beschuit of 3a4 mastellen - 3/4 l melk - 200 gr kristalsuiker - lopende siroop (naar believen) - foelie, kaneel (=- 1 koffielepel)

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Limburgse vlaai

Een recept uit 1934 , voor elctrisch koken.Een Limburgsche vlaai kan gemaakt worden van een gistdeeg(eenvoudige vlaai) of van een fijnere deegsoort, waarin geen gist verwerkt wordt, waardoor het gebak het karakter krijgt van een vruchtentaart (fijne vlaai).

INGREDIENTEN

Eenvoudige vlaai (3 stuks)., 1 kg bloem, ongeveer ? liter lauwe melk, 50 g gist, 200 g boter, 100 g suiker, iets zout.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Andere recepten met vlaai
Populaire bakken recepten

Kruumel vlaai

Streekgerecht uit Limburg. Heerlijke Limburgse vlaai !

INGREDIENTEN

-5 dl melk, -1/2 vanillestokje, -50 g custardpoeder, -50 g suiker, -75 g suiker, -75 g harde boter, -100 g bloem, -poedersuiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appelkruimel vlaai

Eens wat anders dan gewone appeltaart maak dan eens een kruimel vlaai.

INGREDIENTEN

Deeg:, 200 gram bloem, snufje zout, 20 gram verse gist, 15 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 deciliter melk, 2 eetlepels (basterd)suiker, 1 eidooier, Vulling:, 3 tot 4 appels, enkele eetlepels suiker, eventueel kaneel, rozijnen, noten, citroensap en/of rum, wat paneermeel, Kruimels:, 110 gram suiker, 100 gram roomboter, 150 gram bloem,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  •  
  •  60-120 min.

Parijse vlaai.

Lekker en zo klaar!

INGREDIENTEN

4 Eieren, 200 gr cakemeel, 100 gr suiker, zakje vanillesuiker, 30 gr boter, melk, vruchten als vulling (het lekkerste zijn appels, perziken uit blik of evt. een blikje vlaaivulling).

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Belgische vlaai

Een oudfamiliegerecht, elke familie deed het weer iets anders.

INGREDIENTEN

1 ltr melk, 150 gr (oude) ontbijtkoek, 150 gr. speculaas, 150 gr. petit beurre, 150 gr. bruine suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 snufje kaneel.

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Aalsterse vlaai

Een heerlijke Belgische vlaai.

INGREDIENTEN

2 liter melk, pak beschuiten, 1/2kg speculaas, 1 ontbijtkoek, 250 gr bitterkoekjes, 2 eetlepels keukenstroop, 2 eetlepels donkerbruine suiker, kaneel,foelie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste vlaai recepten

Oost-Vlaamse vlaai

Deze vlaai is een streekspecialiteit van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Van dit eenvoudig recept bestaan diverse varianten en werd oorspronkelijk gemaakt van diverse overschotjes aan koeken en beschuit. De vlaai is heerlijk als dessert of vieruurtje bij koffie.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 150 g peperkoek, 125 g speculaas, 100 g beschuit, 100 g gedroogd fruit, 3 eieren, 3 eetlepels bloem, 5 eetlepels kandijsuiker, 2 eetlepels kandijsiroop

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vlaai van Tania

Een heerlijke vlaai. Voor mij zijn er twee dingen aan deze vlaai heel belangrijk. De vlaai is bereid zonder kippeneiwit, dus mogen alle gezinsleden hier van eten en met de vulling kan naar hartelust worden gewisseld. Zowel de jam als de verse vruchten kun je naar hartelust combineren (appels, peren, aardbeien, frambozen, perzikkenů.)

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, 200 gr. bloem, 1 tl bakpoeder, 100 gr. Griekse yoghurt (of kwark), 4 el melk, 4 el zonnebloemolie, , VOOR DE VULLING:, 225 gr. pruimenjam (halve pot), 2 appels, 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  •  
  •  30-60 min.

Limburgse vlaai

Limburgse vlaai Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm

INGREDIENTEN

Basisrecept voor gist deeg (2 vlaaien) bakvorm 28 cm, , 1 zakje drooggist, 1 pond bloem ( plus 50 gram extra om uit te rollen), 300 ml lauwe melk, 60 gram suiker (of 3 theelepels STEVIA), 1 vanille suiker, 6 eetlepels olijfolie mengen.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

PEREN-AMANDELSPIJS VLAAI

INGREDIENTEN

BASISRECEPT, 200 gr bloem, gezeefd, snufje zout, 20 gr verse gist of 10 gr gedroogde gist

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  > 120 min.

Aalsterse Vlaai

INGREDIENTEN

1 pak beschuiten (in stukjes doen), 300 gram peperkoek (in stukjes doen), 1 liter melk, 300 gram suiker

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2012
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Aalsterse Vlaai

Traditiegetrouw maken ┬ámijn lieveke en ik een Aalsterse vlaai voor zijn vader, mijn Ô€ťschoonvaderÔ€Ł. Wij maken die altijd de donderdag voor Vaderdag klaar. Want qua smaak maakt het echt wel een verschil, om het een nacht te laten koelen en 2 dagen in de koelkast te bewaren. Straks bij de koffie zal het stukje vlaai wel smaken ^_^ Daarom bij deze aan alle Papa's, wens ik een fijne Vaderdag toe!

INGREDIENTEN

1 pak beschuiten (in stukjes doen), 300 gram peperkoek (in stukjes doen), 2 eieren, 1 liter melk, 300 gram suiker, kaneel, Kandijsiroop,

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Limburgse vlaai

Vlaaideeg lijkt erg op brooddeeg. Bij Limburgse vlaaien wordt de fruitvulling meegebakken. De vlaai wordt dus niet vaak blind gebakken. Dit kan wel en wordt weleens gedaan voor b.v aaardbeienvlaai.

INGREDIENTEN

Ingredi├źnten:, 500 gr bloem, 2 dl lauwwarme melk, 1 zakje droge gist of 30 gr verse gist, 30 gr basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuifje zout, 60 gr boter of margarine, 1 a 2 eetlepels paneermeel 1 ei, Bloem voor het uitrollen, Fruit kan ieder fruit zijn wat je lekker vindt zoals, kersen, abricozen, kruisbessen,appels. pruimen, Abricozenjam

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

oostvlaamse vlaai

Als ik kind was maakten de vrouwen in de Oostvlaamse dorpen deze broodpudding klaar ter gelegenheid van de kermis. Nogal wat calorien maar de kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

, Halve peperkoek (geen parelsuiker), 10 ronde beschuiten, 3/4 liter halfvolle melk - 4 eetlepels donkere kandijsuiker - 2 eetlepels donkere rozijnen - 2 eieren - mespunt kaneel en mespunt foelie

  • Regionaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Regionaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Aalsterse Vlaai

Meestal bak ik die ′s avonds, zet ik de oven uit en dan ga ik slapen.

INGREDIENTEN

1 pak beschuiten (in stukjes doen), 300 gram peperkoek (in stukjes doen), 2 eieren, 1 liter melk, 300 gram suiker

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-06-2013
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Tupperware Vlaai

Snelle vlaai

INGREDIENTEN

VOOR DE BODEM:, 150 gr. z.r. bakmeel, 150 gr. witte basterd suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eieren, 4 eetlepels olie, 4 eetlepels water, snufje zout, Griesmeel.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  •  
  •  0-10 min.

aalster vlaai

Een recept van mijn mailmaatje Magda. Het werd als nagerecht geserveerd, toen wij haar bezochten. Dit recept heeft niks te maken met onze Limburgse vlaaien, maar met een stevige cake uit Aalst, Oost-Vlaanderen.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 1 pak beschuit, 1 ontbijtkoek (500 gr), 1 flesje donkerbruine vloeibare stroop (hoe noemen ze dat in Vlaanderen?), 2 tot 3 eieren, snuf zout, theelepel kaneel en foelie (of naar smaak), 2 eetlepels suiker,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Aalsterse vlaai

Een vlaai uit de Vlaamse stad van de carnevalisten, Aalst. 

INGREDIENTEN

1 ei, 300 g speculaas, 350 g peperkoek, 1 eigeel, 2 eetlepels maïzena, 1 l melk, 50 g kandijsuiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aalsterse vlaai

Wie dit lust ,het is lekker vind ik toch

INGREDIENTEN

1 liter melk, 1 flesje donkere candijsiroop,1 pak peperkoek,2 pakken ronde beschuiten,250 gr donkere bruine suiker, 7 eieren,kaneel en folie

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

bananen-aardbeien vlaai

Gezonde vlaai dat heel lekker is

INGREDIENTEN

3 bananen, 250-300 gram verse aardbeien, 350 gram gele room, 250 gram koekjes naar keuze, 50 gram suiker, 100 gram gesmolten boter, 2 zachte gelatineblaadjes (5 min in water gelegd), 20 ml warm water

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Aalsterse vlaai

Deze vlaai kan zo gegeten worden, doch in de regio van Aalst smeert men ze soms ook op zijn boterham

INGREDIENTEN

-1 l melk, -45 suiker klontjes, -2 eieren, -400 g kandijsiroop, -1 th lepel kaneel, -snuifje foelie, -7 beschuiten

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Limburgse vlaai

INGREDIENTEN

300 g meel, 40 g (riet)suiker, ┬Ż zakje vanillesuiker, 20 g verse gist, 150 ml melk, snufje zout, 45 g roomboter

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oost-Vlaamse vlaai

Een Vlaams streekgerecht dat makkelijk te bereiden is en super lekker !  We serveren deze vlaai koud .

INGREDIENTEN

1 L melk, 5 sneden peperkoek (┬▒ 125 g), 13 speculaaskoekjes (┬▒ 100 g), 3 eieren, 3 eetl. bloem, 5 eetl. donkerbruine suiker, 2 eetl. kandijsiroop, 1 snuifje nootmuskaat, 1 koffiel. kaneel

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse vlaai

Lekkere vlaai en makkelijk klaar te maken

INGREDIENTEN

-1 l melk en 250 g suiker, -5 beschuiten en 200 g peperkoek, -2 dl warm water en 4 eetlepels bloem, -1 th lepel kaneelpoeder, -1 th lepel foeli, -3 eieren, -2 eetlepels kandijsiroop, -klein beetje zout

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Limburgse vlaai

(Libelle, Streekgerechten uit Nederland) van "M."

INGREDIENTEN

250 g bloem, 25 g witte basterdsuiker, 15 g verse gist, 1-1? dl lauwe melk, 25 g boter, 1 ei,

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Limburgse vlaai

INGREDIENTEN

200 g bloem., snufje zout., 1 dl melk., 20 g verse gist(of 10 g gedroogde), 1 el boter of margarine., 30 g basterdsuiker., 2 el olie., 1 eierdooier., 2 el slagroom.,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Vlaamse Vlaai

Oud recept uit grootmoederstijd.

INGREDIENTEN

1 ltr.melk, 4 dikke plakken ontbijtkoek, 2 beschuiten, 6 eetlepels zeeuwse stroop, 200 gram bruine suiker, 500 gram bloem, rozijnen, snufje zout,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

limburgse vlaai

Gebak

INGREDIENTEN

350 gr gedroogde pruimen, 250 gr bloem, mespunt zout, 25 gram basterd suiker, 15 gr gist, 1 1/5 dl melk, 1 ei, 75 gr boter, poedersuiker om te bestrooien.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

tropische vlaai

Tropische zomervlaai

INGREDIENTEN

1 appel, 1 mango, 4 perziken, kwart ananas, 350 gram gele room, 250 gram koekjes naar keuze, 50 gram suiker, 100 gram gesmolten boter, 2 zachte gelatineblaadjes (5 min in water gelegd), 20 ml warm water, beetje citroensap

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2017
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.

Kruimeltjes vlaai

Heerlijke kruimelvlaai, binnen 20 minuten klaar

INGREDIENTEN

300 gr gistdeeg. 5 dl banket bakkersroom, 150 gram basterdsuiker - 150 gram roomboter, 200 gram bloem

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dendermondse vlaai

INGREDIENTEN

150 g macaronen, 4 eieren, 100 g witte suiker, 1/2 l melk, 5 sneden peperkoek, 4 beschuiten, kaneel, foelie, 4 speculoosjes, 1 scheutje kandijsiroop, 1 borrelglaasje rum, , Speculoos is een Belgisch koekje, lijkt op speculaas. Ook Macaronen zijn Belgische koekjes, lijken op bitterkoekjes. Peperkoek is ontbijtkoek., In plaats van beschuitjes kunnen 'mastellen' worden gebruikt.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

ratten vlaai

Doe de helle vieze nate stro in een pan met keutel!!!veel!!!!!!

INGREDIENTEN

Knaag dieren keutels nat zagsel een een scheut wijn

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Vlaamse vlaai

Eenvoudig gerecht uit (groot)moeders keuken.

INGREDIENTEN

1 ontbijtkoek, 375 gram speculaas, 1,25 liter melk, 2,5 eetlepel bruine suiker

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2015
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Aalster vlaai

INGREDIENTEN

1 lt. melk 2 eieren 45 klontjes suiker, 400 gr. kandijstroop 1 theel. kaneel 1 snufje foelie, 7 mastellen,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Waaslandse vlaai

Een heerlijk streekgerecht van mijn grootmoeder, makkelijk en oh zo lekker ; zeker en vast eens proberen !!!!!

INGREDIENTEN

-1/2 liter melk, -100 g griessuiker, -2 eieren, -100 g kandijsuiker, -250 g gemalen amandelen, -20 g biscuitkruimels, -2 sneetjes fijngeplette peperkoek, -100 g kandijsiroop, -snufje zout, -5 g kaneelpoeder, -4 g foelie, -100 g kleingesneden gekonfijte oranjesnippers, -boter om in te vetten

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Aalsterse vlaai

Streekgerecht uit Aalst.

INGREDIENTEN

Llit. melk 1 pak beschuit 500 g ontbijtkoek 1 flesje schenkstroop 2 a 3 eieren zout.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste vlaai recepten
Populaire bakken recepten
Andere recepten met vlaai
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top