Vitello Tonnato
Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.
400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen) olijfolie zout versgemalen zwarte peper 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje) 2,5 dl droge witte wijn tijm, laurier, rozemarijn 2 blikjes ansjovisfilets 1 blikje tonijn op olie a 185 gram 2 el kappertjes mayonaise naar smaak citroensap peterselie
Bestrooi de kalfsfricandeau met peper en zout. Braad deze in de olijfolie rondom bruin in 5-10 minuten. Haal het vlees uit de pan. Snipper de ui en de knoflook, bak dit even aan in hetzelfde bakvet, laat het niet kleuren. Doe dan het vlees er weer bij, doe de kippenbouillon, de witte wijn, wat tijm, laurier en rozemarijn en een blikje ansjovisfilets (laat deze eerst uitlekken) erbij en laat dit ongeveer 40 minuten sudderen. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Maak de tonijnmayonaise van 1 blikje tonijn (uitgelekt). Spoel de ansjovisfilets af en doe deze bij de tonijn in de kom. Voeg 1 eetlepel kappertjes, wat peterselie en mayonaise naar smaak toe en pureer dit tot een gladde massa. Breng het op smaak met wat citroensap zout en versgemalen zwarte peper. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast, saus moet goed koud zijn voor je deze opdient. Snijd het koude vlees in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een grote platte schaal. Giet de saus erover en garneer met wat kappertjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-07-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Vitello tonnato
1 blikje tonijnmoot naturel (195 g), uitgelekt, 5 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 2 zakken rucola (sla, a 75 g), 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren), 3 eetlepels kappertjes (potje)
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2010Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Vitello Tonnato
Ik had dit laatst gegeten in een restaurant en vond het heerlijk. En nou zag ik hettoevallig ook bij Life & Cooking!
1 blikje tonijn op olijfolie (160 gram), 4 ansjovis, 4 el mayonaise, 1 el citroensap, 10 zwarte olijven zonder pit, 300 gram gesneden kalfsfricandeau, 2 el kappertjes, 50 gram rucola
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-03-2009Voorgerecht0-10 min.
Vitello tonnato
Deze Italiaanse klassieker wordt veel gegeten in de provincies Lombardia en Piemonte (Noord Italië) en is het perfecte voorbeeld dat vlees en vis soms heel goed samen kunnen gaan.
1 ui, 1 kleine wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 laurierblad, gehalveerd, 1 el witte wijnazijn, zout, 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade, 200 gr tonijn uit blik op water, 10 ansjovisfilets op olie, 2 volle el kappertjes, plus wat extra als garnering, 2 gekookte eierdooiers, sap van 1 middelgrote citroen, 2 el extra vergine olijfolie, fijngehakte bladpeterselie
- Italiaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2009Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Vitello Tonnato
Deze vitello tonnato kost wel wat stooftijd maar is wel verrukkelijk, iedereen die het geproefd heeft wil het recept hebben.
Een ons fricandeau, een klein blikje tonijn, 3 ansjovisfiletjes, een kleine winterpeen in plakjes gesneden, een kleine ui gesnipperd, een takje tijm, snufje peper, een laurierblaadje, een glas witte wijn, ca 200 ml bouillon (kippe), theelepel mosterd, kneep citroensap, lepel kappertjes, ca 100 ml mayonaise, klein handje groene kruiden fijngesneden (peterselie, bladselderij, kervel),
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2007Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Vitello tonnato
6 plak kalfsfricandeau, gekookte, -0.3 blikje tonijn, op olie, -4 el. room, zure, -1 tl. ansjovispasta, -1 el. aceto balsamico, -2 el. kappertjes, -Peper, -Zout,
- Italiaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Vitello Tonnato
Dun gesneden kalfsfrikandeau met tonijn-saus
12 plakjes (dun gesneden) kalfsfrikandeau of casslerrib, blikje tonijn op olie, kappertjes, 1 teen knoflook, 1 ei (hardgekookt), 6 eetl. mayonaise, sap van ? citroen, 1 eetl. witte wijn, zout & peper,
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-2001Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Vitello tonnato
6 plakken gekookte kalfsfricandeau -, 0.3 blikje tonijn op olie -, 4 eetlepels zure room -, 1 theelepel ansjovispasta -, 1 eetlepel aceto balsamico -, 2 eetlepels kappertjes -, zout en peper,
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Vitello Tonnato
Typisch Italiaans koud voorgerecht
1 blikje tonijn op olie, 2 ansjovisfilets, 2 el citroensap, 4 el mayonaise, 1/8 l zure room, 2 el kappertjes, 2 el gesnipperde peterselie, 350gr (iets dikker gesneden) kalfsfricandeau, zout en peper, partjes citroen, enkele toefjes peterselie.
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2006Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Vitello Tonnato
2 kalfsschnitzels (ca. 300 g), 2 eetlepels olijfolie, 100 ml witte wijn, 4 ansjovisfilets (blikje, 46 g), 1 blikje tonijn (160 g), uitgelekt, 5 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels kappertjes
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-10-2009Italiaans Voorgerecht60-120 min.
Vitello Tonnato
4 kalfsschnitzels (ca. 600 g), 4 eetlepels olijfolie, 200 ml witte wijn, 8 ansjovisfilets (blikje, 46 g), 2 blikje tonijn (160 g), uitgelekt, 10 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels kappertje
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2009Italiaans Voorgerecht60-120 min.
Vitello Tonnato
Italiaans voorgerecht (piemonte)
600 gram kalfsfricandeau,1 stengel bleekselderij,1 wortel,2 citroenen,3/4ltr droge witte wijn 2 eetl.witte wijnazijn,1 blikje tonijn zonder olie 150gr, 3 ansjovisfilets 2 eierdooiers 200ml olijfolie 3 eetl.karpetjes,1 ui 1laurierblaadje,2 kruidnagels zout en vers gemalen peper
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-1998Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Vitello Tonnato
Kalfsvlees met tonijnsuas
Kalfsfricandeau in plakjes(het aantal ligt aan het aantal personen)150gr gekookte tonijn,2 in pekel ingelegde ansjovisfilets,2 eierdooiers,30gr kappertjes,2el witte wijnazijn,1el citroensap,1/8l olijfolie,zout en peper
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2000Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Vitello Tonnato
Kalfsvlees met tonijnsaus,italiaans voorgerecht, dit lijkt op het eerste gezicht een ongebruikelijke combinatie van vlees en via,maar het resultaat is bijzonder smakelijk
*circa 1 kg kalfsvlees aan een stuk, *1 wortel,fijngehakt, *een paar stelen bleekselderij,in stukjes, *1 ui, *zout en peper, *170 gram tonijn in olie, *2 eetl. kappertjes en een paar kapperjes extra voor de garnering, *6 anjovisilets, *150 gram zelfgemaakte mayonaise(recept staat ook op mijn page), *12 zure augurkjes voor de garnering
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2000Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Vitello Tonnato
Een snelle (smokkel)variant op de Italiaanse klassieker.
400 g kalfsfricandeau (vleeswaren), 2 blikjes tonijn, 1 wortel, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 1 dl kippenbouillon, tijm, 1 tl mosterd, 2 el olijfolie, peper & zout, 1 blikje ansjovisfilets, scheut witte wijn, 125 g mayonaise, citroensap, 1 laurierblaadje, 2 el kruiden (peterselie, kervel, bladselderij), gehakt
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2003Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Vitello Tonnato
Een overheerlijk voorgerecht, maar het vraagt heel veel tijd
1 flinke prei,1 wortel,1 ui,2 teentjes knoflook,500 gr.Kalfshaas,2 laurierbladen,2 theel.zout,2 liter kippeboullion,1/2 liter droge witte wijn,1 bos peterselie,2 eierdooier,1 blik ansjovisfilets,1 blik naturel tonijn,4 eetl.kapertjes,3 eetl.olijfolie,2 dl.slagroom,1 citroen,zout en peper
- Italiaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-11-2000Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Vitello tonnato
Een italiaanse klassieker.
500 g kalfsfricandeau, peper, zout, 1 ui, 5 kruidnagels, 5 dl droge witte wijn, 1 klein blikje ansjovisfilets, 1 klein blik tonijn in olie, 2 eetl. kappertjes, 2 eetl. mayonaise, mespuntje cayennepeper, 1 citroen, mespuntje paprikapoeder
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vitello Tonnato
Italiaans voor gerecht
500 gr kalfsrollade 1 blikje tonijn op olie olijfolie zout vers gemalen peper uit de molen kappertjes tomaat en tapenade
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
*Vitello Tonnato*
12 plakken (gekookte) Kalfsfricandeau -, Blikje Tonijn, op olie -, 8 el. zure Room -, 2 tl. Ansjovispasta -, 2 el. Aceto balsamico -, 4 el. Kappertjes -, Peper -, Zout.
- Italiaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-01-2000Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Vitello Tonnato
Snelle variant Tip culinair italie special oktober 2002
Dun gesneden kalfs- of varkensfricandeau, , Saus:, 1 blikje tonijn, 2 ansjovisfilets, 1 el kappertjes, peterselie, citroen, 150g-200g mayonaise, zout en peper
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-07-2003Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Vitello tonnato
Nu niet als voor-, maar als hoofdgerecht
600 gram kalfsvlees aan een stuk (bijv. fricandeau), l blikje tonijn op olie, twee ansjovisfilets, 2 el. kappertjes, 1 eidooier, 1 ui, 3 laurierblaadjes, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 1 el. citroensap, scheutje witte wijn, 3 dl. olijfolie, zout, peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vitello tonnato
Montignac-recept
125 g kalfsrollade [vleeswaar], 5 el mayonaise zonder suiker, 75 g tonijn [blik], uitgelekt, 2 ansjovisfilets, zout en peper, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el kappertjes, uitgelekt.
- Montignac Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-02-2001Montignac Voorgerecht10-20 min.
Vitello tonnato
Fricandeau met tonijnsaus
2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tonijn, uit blik, uitgelekt, 1 theelepel kappertjes, 1/4 ui, fijngesneden, 1/4 teentje knoflook, fijngehakt, 1 theelepel ketchup, basilicum, peterselie, citroensap, 50 gram kalfsfricandeau, gesneden in plakjes
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-08-2003Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Vitello Tonnato
Kalfsvlees met een tonijnsaus en kappertjes. In deze versie bak je het vlees met bleekselderij en winterwortel dit geeft extra smaak aan het vlees.
400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of 400 gram kalkoenfilet), olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje), 2,5 dl droge witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn, 2 blikjes ansjovisfilets, 1 blikje tonijn op olie a 185 gram, 2 el kappertjes, mayonaise naar smaak, citroensap, peterselie, 2 stelen bleekselderij, 1 winterwortel, 4 teentjes knoflook,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-07-2004Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Vitello Tonnato
Dungesneden gepocheerd kalfsvlees met een tonijnmayonaise
`1 kilo kalfsvlees aan een stuk (filet of bout), ontvliesd en ontdaan van vet (eventueel opgebonden);, 1/4 kop olijfolie;, 1 grote wortel, geschild en in vieren verdeeld;, 1 kleine bleekselderijstengel met blaadjes, in een aantal stukken gesneden;, 1 ui, in vieren gesneden;, 1 handvol (italiaanse) peterselie (stengels en blaadjes);, 1 kop droge witte wijn;, 4 koppen goed gekruide kippen of kalfsbouillon., , Voor de saus: 1 hoeveelheid lichte citroen mayonaise (zie recept op de homepage), 1 klein blik italiaanse tonijn op olie, uitgelekt;, 1 eetlepel vers geperst citroensap;, bouillon overgehouden van het pocheren van het vlees;, 3 eetlepels uitgelekte kleine kappertjes.,
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-2001Italiaans60-120 min.
vitello tonnato
Italiaans voorgerecht
1 blikje tonijn, mayonaise, droge witte wijn, knoflook 1 teen, verse zwarte peper, kappertjes, kalfsrollade, marjolein
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-1999Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Vitello Tonnato
Een recept van het Kooktheater Hoofdgerecht bereiding ca. 10 minuten
400 g gare kalfsfricandeau (iets dikker gesneden), , voor de tonijnsaus: 1 blikje tonijn naturel, 1 theelepel ansjovispasta, 1 bekertje zure room, 1 eetlepel citroensap, 1/2 dl kruidenbouillon, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, zout, vers gemalen peper, voor de garnering: 1 citroen, 12 blaadjes basilicum
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-05-2000Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Vitello Tonnato
1 Kalfsrollade van ca. 1,25 kg;, 5 dl droge witte wijn;, 5 dl kippenbouillon;, 2 teentjes knoflook;, 1 ui, in vieren gesneden;, 1 wortel, grof gehakt;, 1 stengel bleekselderij, grof gehakt;, 2 laurierbladeren;, 3 kruidnagels;, 10 peperkorrels., voor de saus:, blik tonijn in olie (95gr.), 15 gr. ansjovisfilets, 2 eidooiers;, 2 el. citroensap;, 1,25 dl olijfolie;, Garnering, takjes peterselie;, kappertjes;, dunne schijfjes citroen
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-04-2012Hoofdgerecht> 120 min.
Vitello tonnato.*
U zult niet veel gerechten vinden, waar vlees en vis samen gebruikt worden, maar deze klassieker uit de Italiaanse keuken combineert deze wel. Bij feestelijke gelegenheden komt dit gerecht gegarandeerd op tafel als voorgerecht.( 6 tot 8 personen ) Opgediend met een krokante sla kan het ook als hoofdgerecht geserveerd worden. ( 4 tot 6 personen )
1 kg kalfsfricandeau, opgebonden als een rollade, 1 wortel, in grote gesneden, 2 stengels bleekselderij, in grote stukken gesneden, 1 ui, fijn gehakt, 1 el citroensap, 3 ansjovisjes, in stukjes gesneden., 400 gr goede uitgelekte tonijn, op oliebasis, verdeeld in 320 en 80 gr., 1 fles mooie droge witte wijn, olijfolie, 1 el kapertjes voor de garnering., peper uit de molen, zout, ,
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-06-2005Italiaans Voorgerecht30-60 min.
vitello tonnato
Italiaans voorgerecht met kalfsmuis
*200 gr kalfsmuis, *1/4 l witte wijn, *1/2 stengel bleekselderij, *1/4 gehakte wortel, *1/4 gehakte ui, *1 gehakte knoflook, *1 laurierblad, *zout, *peper, * peterselie, *kappertjes.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2000Italiaans Voorgerecht30-60 min.
vitello tonnato
Lekkere Italiaans voorgerechtje
300 gram kalfsfricandeau, , Om te pocheren:, 0.75 liter kippenbouillon, 0.2 liter droge witte wijn, 8 zwarte peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 wortel, 1 ui, 1 teen knoflook, kappertjes, , voor de saus:, 1/8 liter mayonaise, 200 gr tonijn in olie (uit blik) uitgelekt, 3 ansjovisfilets, 3-4 eetlepels pocheervocht, citroensap, peper, zout,
- Italiaans Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2005Italiaans Voorgerecht> 120 min.
Vitello tonnato
1 ui, 1 kleine wortel, 1 laurierblad gehalveerd, 1 el witte wijnazijn, zout, 1 kilo mager kalfsvlees, opgebonden als rollade, 200 gr tonijn uit blik op water, 10 ansjovisfilets op olie, 2 volle el kappertjes, 2 eidooiers van gekookte eieren, sap van 1 middelgrote citroen, 2 el olijfolie, extra vergine, kappertjes om meet e garneren, fijngehakte bladpeterselie
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-10-2009Italiaans Voorgerecht0-10 min.
VITELLO TONNATO
Vlees met vis...lekkere combi!
1 kleine ui, 100 g worteltjes, 2 stengels bleekselderij, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 500 g kalfsfricandeau, ? liter droge witte wijn, zout, 1 citroen, 6 zwarte olijven zonder pit, 1 blikje tonijn in olie, 2 ansjovisfilets, 125 ml zure room, versgemalen witte peper, 2 eetlepels kappertjes
- Internationaal Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-04-2002Internationaal Voorgerecht> 120 min.
Vitello Tonnato
Kalfsvlees met tonijnsaus
1 blik tonijn in olie (185 g), 2 citroenen, 3 eetlepels mayonaise, 6 plakken kalfsfricandeau (150 g), 2 eetlepels kappertjes, 2 takjes peterselie
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-07-2000Voorgerecht10-20 min.
vitello tonnato
Bekend italiaans voorgerecht!
Blikje tonijn op olie, 2 eetlepels kappertjes/uitgelekt, 1 teentje knoflook, 1 hardgekookt ei, 6 eetl. mayonaise, sap van 1/2 citroen, 3 eetlepels witte wijn, versgemalen peper, 12 plakken kalfsfricandeau (vleeswaar), 1 eetl. fijngehakte peterselie, ciabattabrood
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Vitello Tonnato
Carpaccio van dikke plakken kalfsrosbief met een heerlijke tonijndressing.
1 blik tonijn op olie, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets (blik), 2 eetl. mayonaise, 2 eetl. sour cream, versgemalen peper, 1 eetl. citroensap, 250 gr. kalfsrosbief (iets dikke plakken), kappertjes, wat eikebladsla
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Vitello tonnato
1 blikje tonijnmoot naturel, uitgelekt (195 g), 5 el mayonaise, 3 el citroensap, 2 zakken rucola (a 75 g), 400 g gebraden fricandeau (vleeswaren), 3 el kappertjes,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-08-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Vitello Tonnato
Zo lekker, zo gemakkelijk, zo snel te maken en gegarandeerd succesvol.
350 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaren); 1 blikje tonijn op naturelolie; 1 potje zure room; 2 el mayonaise; 1 tl ansjovispasta (of ansjovis heel fijn gemaakt); 1 tl mosterdpoeder; citroensap; zout; peper; evt. iets bouillon
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-01-2010Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Vitello Tonnato.
Kalfsvlees heeft van zichzelf een zachte smaak.Combineer het daarom met milde smaken zoals een room-,witte wijn-,kaas-of champignonsaus.Overigens ook een combinatie met citroen gaat heel goed.....
500g kalfsfricandeaupeper en zout1ui5kruidnagels5dl droge witte wijn1blikje ansjovisfilets1blikje tonijn in olie2el kappertjes2el mayonaisemespuntje cayennepeper1citroenmespuntje paprikapoeder
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-05-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vitello tonnato
1 kleine ui, 100 gram worteltjes, 2 stengels bleekselderij, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 500 g kalfsfricandeau, ? liter droge witte wijn, zout, 1 citroen, 6 zwarte olijven zonder pit, 1 blikje tonijn in olie, 2 ansjovisfilets, 125 ml zure room, versgemalen witte peper, 2 eetlepels kappertjes.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2002Italiaans Voorgerecht10-20 min.
vitello tonnato
100 gram veldsla, 1 blikje tonijn naturel, 1 bekertje zure room, 2 el mayonaise, 1 el ansjovispasta, 1 tl mosterdpoeder, citroensap, zout, versgemalen peper, 10 blaadjes basilicum, 350 gram gebraden kalfsfricandeau, 2 tl kappertjes
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-01-2001Italiaans Voorgerecht0-10 min.