- Eigen recept
Visschotel a la Ine.
Heerlijk en slank !
4 pangasiusfilets (diepvries) 1 bakje roze garnalen 2 winterpenen 3 grote uien 5 grote tomaten 3 bosuitjes 3/4 bakje Philadelphia bieslook light 2 tenen knoflook 3 eetlepels geraspte kaas 1 visbouillontablet peper, zout 2 a 3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 gr. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren. Schep uit de pan in een Ovenschaal. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur. Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2008Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Slanke visschotel
Een heerlijk ovengerecht bijna zonder vet
600 gram visfilet naar keuze (ik gebruik kabeljauw) 1 kuipje slankie, 250 gram magere kwark, 2 eetlepels zongedroogde tomaat zonder olie1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 theelepel strooiaroma, 4 eetlepels parmenzaanse kaas, spuitbus bakblik invetter(Baukje)
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-1999Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Mijn absolute lievelings visschotel
Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel
100 gr. gerookte zalm in stukjes, 250 ml. slagroom, 3 bosuitjes in kleine ringetjes, 500 gram pangasius filet., (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!), 1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram. Ik neem altijd voor ons tweetjes een zakje celavita van 450 gr. (700 gr voor meer personen) en bak ze even in een kleine koekenpan in olijfolie 6 min. Ik vind Celavita het enige merk krieltjes die echt goed gaar worden!, 1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur), 50 gram geraspte oude kaas, zout en versgemalen peper,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2009Nederlands20-30 min.
visschotel
Ooit ergens in een blad gevonden, leek me een lekker en daarbij een slank gerecht en het was lekker.
2 vis filets, naar keuze, 1 prei in ringen, 3 sjalotjes in partjes, 1 rode paprika in stukjes, 10 cherry tomaatjes, doorgesneden, 2 eetl. ketjap, geraspte kaas, zout en peper naar smaak, 1 eetl. olijfolie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2015Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
visschotel
Lekker en makkelijk!
Visschotel (4 pers), 400-600 gr. kabeljauwfilet, 1,5 ons garnalen (liefst hollandse,), 450 gram diepvriesspinazie van AH, mosterd, dille, creme fraiche, hollandse saus, zakje geraspte kaas (oud of belegen), ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
visschotel
Eenvoudig te bereiden de oven doet het meeste werk.
*250 gr.prei, *250 gr. tomaten, *1 groene paprika, *knoflook naar smaak, *250 gr. aardappelen, *500 gr. kabeljouw of andere witvis, Voor de saus:, *1 dl olijfolie, *1 dl.witte wijn, *1 spaanse peper,
- Vis Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-06-2009Vis Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Visschotel
Een heerlijke bourgondische visschotel
* 1 kilo visfilet (stevige vis, bijvoorbeeld pangafilet), * 2 middelgrote uien, * 3 1/2 dl water, * 1 winterwortels, * 4 tenen knoflook, * 2 grote aardappelen, * tomaatblokjes uit blik, * peper en zout, * 4 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel vergehakte of gedroogde perselie, * 1 citroen
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
italiaanse visschotel uit de oven
Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten
400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;, Groot blik gepelde tomaten;, 1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);, (verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);, Zout, Peper;, Zakje geraspte oude kaas;, Droge witte wijn;, Olijolie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
visschotel
Heerlijke witte vis uit de oven met groente en kaassaus
750 gram witte vis (bijvoorbeeld kabeljouwfilet of talipia) 4 grote ontvelde tomaten, champignons, zoete paprikaatjes, rode ui, 2 bakjes sourcream, 2 potjes boursin culinair en 1 visbouillonblok.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2005Belgisch20-30 min.
Visschotel
Spaanse, snelle visschotel.
Aardappelschijfjes, koolvis, tomatenpuree, knoflook, paprikapoeder, room, ui, peper, olijfolie, geraspte kaas en evetueel bieslook.
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-11-1999Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Visschotel
, 800 gram kabeljauwfilet, sap van 1 citroen, enkele druppels worcestersaus, zout, peper uit de molen, 500 gram aardappelen, 2-3 eetlepels boter, 500 gram aubergines, meel om te bestuiven, olijfolie om te bakken, 2-3 rode paprika`s, VOOR DE SAUS:, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 knoflookteentjes, fijngehakt, 6-8 tomaten,ontvelt en in blokjes gesneden, 100 ml witte wijn, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 1 snufje kaneel, 1 snufje suiker, boter om in te vetten, 200 gram geraspte kaas, 1 bosje munt,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2008Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
800 gr aardappels, in blokjes, 4 stuks pangasiusfilet of andere witvis., 1 ui, gesnipperd, 150 gr champignons, in kwarten, 150 gr geraspte kaas, 150 gr spekblokjes, 2 el verse bieslook, flesje kookroom, 50 gr boter, citroensap, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2011Hoofdgerecht30-60 min.
visschotel
Visschotel met groenten en witte wijn
400 gr kabeljauwfilet, 2 a 3 tomaten, bakje champignons, kleine rode paprika, 1 grote ui, knoflook, peper, zout, olie, mosterd, oregano, tijm, basilicum, witte wijn, geschaafde amandelen
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-08-2000Frans30-60 min.
Visschotel
Visschotel met makreel en garnalen.Een aanrader voor de visliefhebber.
4 sjalotjes, fijngesneden, 1 kleine courgette, in reepjes, 3 el boter of margarine, 50 g bloem, 3 1/2 dl visbouillon (van tablet), 1 blik tomatenblokjes (400 g), zout en peper, 1 grote gerookte of gestoomde makreel., 250 g gepelde Noorse garnalen, 2 el fijngesneden dille, 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid, 1 eierdooier
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2005Nederlands30-60 min.
Visschotel
Zo op tafel en nog lekker ook.
, , , , , , , , 150 gr langkorrelrijst, 2 uien, 3 tomaten, 400 gr verse kabeljauw, 3 eetlepels olie, zout/peper, 125 gr. gorgonzola, , , , , , ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-10-2003Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Visschotel
Gemakkelijke visschotel voor door de week
500 gram kabeljauw, 1 blik geconcentreerde champignonsoep, Champignons, peper, 2 eetlepels sherry
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Visschotel
2 moten kabeljauw (diepvries kan ook), 50 g boter, 100 g bluefortkaas of danish blue, peper, zout, sap van 1/2 citroen, plakje citroen, peterselie, ,
- Scandinavisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2000Scandinavisch Hoofdgerecht20-30 min.
Visschotel
Een lekker tropische visschotel
800 gram schar- of scholfilet, 1 el. citroensap, zout, cayennepeper, 60 gram boter, 1 pot Uncle Ben's Caribische roomsaus, 2 eidooiers, 100 gram creme fraiche, 2 zachtzure appels in stukjes gesneden, 6 el. paneermeel, 6 el. geraspte Gruyere of oude Goudse kaas, 100 gram mosselen in schelp, peterselie
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2001Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
Visschotel met tomaat en kaas geserveerd met gekookte aardappelen
1 pak diepvrieskabeljouw (2moten), 1 grote ui, 1 blik hele tomaten, 250 gr., belegen kaas,paneermeel, aardappelen
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-08-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
visschotel
Met tomaat en aardappel.
400 g diepvries koolvis of kabeljauwfilet25 g boter2 eieren2 el maizena1/8 l room1/8 l melk2 el fijngehakte peterselie2 el fijngeknipte bieslook versgemalen peperzout400 g tomaten, in plakken van 1 cm 600 g gekookte of gestoomde aardappelen, in plakken van 1 cm
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-06-200230-60 min.
Visschotel
Catalaanse
2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomaatstukjes, 1 takje tijm, zout,peper, 500 tot 600gr kabeljauw-of Victoriabaarsfile, sap van 1 citroen.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2001Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
visschotel
Kabeljauw schotel met trappisten kaas!!
6a8 ons kabeljauw, 2 winterwortels, 2 zakjes aard-puree, 2 uien, 6 struiken witlof, 6 ons trappistenkaas, 1 flesje lambic belgisch bier, veel tijm, 2el zonnebloem olie, citroensap,z&p.foliepapier, veel peterselie.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
Met dille-mosterdsaus.
200 gr. kabeljauwfilet, zout en peper, 2 el verse of diepvries dille, 1 el grove mosterd, 2 el viskruiden, pakje MonChou Pan & Oven.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2002Frans20-30 min.
visschotel
Van een lieve vriend gekregen: in een woord : HEERLIJK!!
Kabeljauw voor 4 personen; 1 flinke punt Brie; 3 a 4 vleestomaten, 1 a 2 kartonnetjes koksroom, kruidenboter, peper, zout, dille, 2 flinke tenen knoflook
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Visschotel
Dit recept blinkt uit in eenvoud maar is zo lekker dat je het gerust je gasten kan voorzetten.
400 gram verse vis zoals kabeljauw, zalm, garnalen, mosselen, zeewolf, victoriabaars, noem maar op, het kan er in., peper, zout, kerrie, paprikapoeder, verse peterselie, 1/4 liter room
- Frans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-11-2010Frans Hoofdgerecht0-10 min.
Visschotel
400 gram rijst - 1 kilo vis als schelvis, kabeljauw of blik zalm - 250 gram in ringen gesneden uien - kerrie - 1 eetlepel rozijnen - 50 gram boter - tomatenketchup - zout - 8 dl water
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
4 halve scholfilets, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 1 gele paprika, 1 courgette, 3 vleestomaten, plakjes kaas, 1 pakje boursin, oregano, peper en zout
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-2000Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
visschotel
Een heelijk caloriearm hoofdgerecht!!! feestelijk om te zien.
2 grote dorades, van de betere visboer, 2 niet te rijpe tomaten, 1 rode paprika, bakje hollandse garnalen, 1 grote ui, glas witte wijn, verse dille en koriander. 1 limoentje. olijfolie, zout en zwarte peper. citroen voor garnering.
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2009Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
1 kilo aardappelen, 5 ons vis (kabeljauw, koolvis of schol), 2 ons uien, 1 visbouillonblokje, 1/2 citroen
- Vis
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-04-2012Vis30-60 min.
Visschotel
400 gram diepvries kabeljauwfilets - 300 gram gekookte rijst - 1 ons garnalen - 1 eetlepel fijn gesnipperde dille - 1 blik kreeftensoep - 3 dl water - 2 dl room
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
Gebakken zalm met gebakken mosselen en garnalen
4 Zalmmoten of filets, 4 ons gekookte mosselen, 3 ons noorse garnalen, 5 ons frisse salademix en een ui, Viskruiden en Dille
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Visschotel
1 paprika, 1 grote ui, bakje champignons, zakje witte saus voor vis en groente, brie, peper,zout,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Visschotel
De 3 S-en:snel, simpel en smakelijk
*400gr.kabeljauwfilet*een pak aardappelpuree*een grote pot spinazie*een zakje witte saus*een pakje boursin*zout/peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Visschotel
Kabeljauw met spek en banaan uit de oven
500 gr. kabeljauwfilet, 2 grote uien, 2 niet te rijpe bananen, 300 gr. katenspek in plakjes, melk, ger. kaas, boter, kerrie, peper, bloem
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
410 Kcal
180 g tomaten, 120 g witte kool, 120 g prei, 1 teentje knoflook, 1 tl bieslook, 1 tl rozemarijn, 2 el margarine, 300 g kabeljauwmoten, mespunt witte peper, 300 g gekookte rijst (= 120 g ongekookt), 100 g gemengde groene sla, 2 el heldere dressing zonder olie (slafris),
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2002Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
Een eenvoudig te bereiden visgerecht
400 gr kabeljauw (diepvries9, 50 gr boter, 2 eieren, 2 el maizena, 1/8 ltr kookroom, 1/8 ltr melk, 2 el gehakte peterselie, peper en zout, 2 el fijngeknipte bieslook, 400 gr gepelde tomaten, 5 el gefruite uitjes, 600 gr gekookte aardappelen
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-1999Nederlands30-60 min.
visschotel
Is een Joego-Slavie's gerecht heel lekker
750gr visfilet, 1 komkommer, 5 tomaten, 1 paprika rood, peterselie, 1 ui, 1 blikje tomaten puree, 1 kop vlees bouillon, aardappelen of rijst, azijn, olijf olie, zout, peper, suiker, paprika poeder, en wat bloem.
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2002Joegoslavisch Hoofdgerecht10-20 min.
Visschotel
VisschotelEen eenvoudig te bereiden visgerecht,met tomaten en aardappelen.
400gr:koolvis of kabeljauw uit de diepvries50gr:boter2 eieren2 eetlepels maizena1/8 liter kookroom1/8 liter melk2 eetlepels fijngehakte peterseliearoma,peper uit de molen en zout2 eetlepels kleingeknipte bieslook,vers of uit de diepvries400gr:gepelde tomaten1 zakje of 5 eetlepels gefruite uitjes600gr:aardappelen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2005Nederlands20-30 min.
Visschotel
Het Mingus Minus-Dieet voor 13 maart; 300 Kcal
1 pakje voorjaarsoep (met voorjaarsgroenten), 1 eetl tomatenpuree, witte wijn, 150 gr kabeljauwfilet, zout, citroenrasp, 1 knackebrod,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2002Slanke keuken20-30 min.
Visschotel
Lekkere ovenschotel, die met een frisse salade of verse groente erbij een complete maaltijd vormt. In het recept worden drie soorten vis gebruikt, je kunt dat uiteraard naar eigen inzicht wijzigen.
150 gram kabeljauwfilet150 gram schelvisfilet150 gram tongfilet500 gram aardappelen1 uiboterzout, peper150 gram gekookte mosselen2 eetlepels citroensapazijn
- Regionaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2003Regionaal Hoofdgerecht30-60 min.
Visschotel
Klasiek met even een andere toets ,als je het echt geeft als vroeger ,giet alles in een ovenschotel en zet in een hete oven. Maar dan doe je eerst nog wat kaas over kan je ook je overschotjes gebruiken natuurlijk
350gr macaroni of andere korte pasta, 4 verse zalmfilets, 4 lente uitjes, 1 theelepel verse rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, 4 rijpe tomaten,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-01-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
-
visschotelkabeljauwtomatenfetakorsr
van ehpjanssen , 3 recepten, 0 volgers
-
Visschotels
van Rissieseventy , 2 recepten, 0 volgers
-
slanke visschotel
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Visschotel
van Jannykalis , 1 recepten, 0 volgers
-
Visschotel
van MarikeRozendaal , 1 recepten, 0 volgers
-
Visschotels
van Elly1946 , 1 recepten, 0 volgers
-
Spaanse visschotel
van xammepeet , 1 recepten, 0 volgers
-
visschotel oven
van patriciavboekel13 , 1 recepten, 0 volgers
-
visschotel
van monique_vandijk_1217 , 1 recepten, 0 volgers
-
Visschotels
van R1nke , 1 recepten, 0 volgers
-
Lekker Makkelijk en Snel
van sonja13091976 , 66 recepten, 0 volgers