1. Home
  2. Recepten
  3. Viscappuccino

Viscappuccino recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Viscappuccino Met Rivierkreeftjes

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse!

INGREDIENTEN

2 cm verse gemberwortel, ? pot visfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, peper, 8 rivierkreeftjes

Voorbereiding

Gember schillen en in dikke plakken snijden. In pan fond met slagroom en gember ca 5 minuten laten koken. Gember uit fond nemen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Helft van de rivierkreeftjes aan soep toevoegen en geheel met staafmixer pureren.

Bereidingswijze

4 kreeftjes aparthouden, de rest van de rivierkreeftjes in stukjes van ca 1 cm snijden en in twee voorverwarmde (cappuccino-) kopjes leggen. Soep zachtjes verwarmen. Soep met staafmixer schuimig kloppen en in kopjes schenken. Bestrooien met weinig peper. Per prikker 2 kreefjes steken en over kopje leggen. Direct serveren.

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

viscappuccino met rivierkreeftjes

Romig soepje leuk voor een valentijnsdineetje

INGREDIENTEN

2cm.verse gemberwortel,190ml.visfond,125ml.slagroom,125gr.rivierkreeftjes,zout,peper.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste viscappuccino recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top