1. Home
  2. Recepten
  3. Vis Romertopf

Vis romertopf recepten (29)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zuurkool met vis in de romertopf

Een verrassend Romertopfrecept.

INGREDIENTEN

* 500 g zuurkool * 100 g ontbijtspek in blokjes * 4 schijven ananas * 100 g tomaten * zout * 1 eetlepel fijngeknipt bieslook * 600 g kabeljauwfilets * citroensap * 2 eetlepels tomatenpuree * 1? dl yoghurt * 35 g boter * 1 eetlepel aardappelmeel

Voorbereiding

Zet de Romertopf 15 minuten in ruim koud water.

Bereidingswijze

Trek de zuurkool met twee vorken uit elkaar en leg de groente met het spek en de in blokjes gesneden ananas in de Romertopf.Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze op de zuurkool.Bestrooi de plakjes met wat zout en bieslook.Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm breed, besprenkel ze met citroensap en bestrijk ze met tomatenpuree.Schenk er de yoghurt naast en leg hier en daar een klontje boter op de vis. Sluit de Romertopf af met het deksel. Zet de Romertopf in de koude oven. Schakel de oven 60 minuten in op 200 graden. Bind het vocht eventueel met de 2 eetlepels water gladgeroerde aardappelmeel en zet alles zonder deksel nog 10 minuten terug in de oven.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkool met vis in de Romertopf

HIER HEB IK DIT RECEPT NOG NOOIT OP EEN MENUKAART GEZIEN,MAAR IN FRANKRIJK ZIE JE NIETS ANDERS EN MIJN TAFELGENOOT ZAT ER LEKKER VAN TE ETEN.

INGREDIENTEN

, , 500 g zuurkool, 100 g ontbijtspek in blokjes, 4 schijven ananas, 100 g tomaten, zout, 1 eetlepel fijngeknipt bieslook, 600 g kabeljauwfilets, citroensap, 2 eetlepels tomatenpuree, 1? dl yoghurt, 35 g boter, 1 eetlepel aardappelmeel, , , , , , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis Florentine uit de Romertopf

INGREDIENTEN

1 pak diepvrieskabeljauw (400 gr.), 1 pak diepvries bladspinazie a la creme (deelblokjes) (400 gram), 100 gram geraspte kaas, 1 koffielepel boter, 450 gr. krieltjes, zout, citroensap,

  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Vis florentine uit de romertopf

Een klassieker uit de franse keuken, maar dan heel eenvoudig met ingredienten uit de diepvries

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauw /witvis, 1/2 el boter, zout, citroensap, 1 pak diepvriesspinazie, 50 gram jong belegen kaas of een paar eetlepels room

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vispotje In De Romertopf

Lekkere visschotel, te varieren met kabeljauw, wijting, zalm, garnalen,...

INGREDIENTEN

Visfilet (kabeljauw, wijting,...), zeevruchtenmengeling, room, ajuin, champignons, krielaardappeltjes, kerrie, look

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalm uit de romertopf

INGREDIENTEN

Zalm,ui, 1 teentje knoflook, blokjes aardappel, groenten naar keuze: b.v. broccolie, wortel, prei, bloemkool, kort alles wat je lekker lijkt en op dat moment in huis hebt. Gebruik groenten die de dezelfde garingstijd hebben. Rauwkost b.v. ijsbergsla en tomaat.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vis-Florentine uit de Romertopf

Een heerlijk recept, dat ook nog eens goed is voor de lijn!!!!

INGREDIENTEN

1 pak diepvrieskabeljauw (400 gr.), 1 pak diepvries bladspinazie a la creme (deelblokjes, 400 gram), 100 gram geraspte kaas, 1 koffielepel boter, 450 gr. krieltjes, zout, citroensap

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Visragout uit de Romertopf

INGREDIENTEN

700 gr visfilets, 1 el boter, 1 el bloem, 1 kop rode wijn, 1 el mosterd, 1 augurk, 1 ui, 1 glas yoghurt, 2 el fijngehakte bieslook

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Visrolletjes uit de Romertopf

Pikante visrolletjes...

INGREDIENTEN

700 gr visfilets, 1/2 citroen, 1ui, 1 el boter, 1 augurk, 100 gr salami, 1 kop karnemelk, peper, zout, 1 el bloem, geraspte citroenschil.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  30-60 min.

Visgoulash uit de Romertopf

Goulash van vis uit de oven, met vier variaties.

INGREDIENTEN

600 gr visfilets, 600 gr uien, 1/4 l witte wijn, 4 el olie, 2 el citroensap, zout, paprikapoeder.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  60-120 min.

Visragout uit de Romertopf

Visragout uit de oven...

INGREDIENTEN

700 gr visfilets, 1 el boter, 1 el bloem, 1 kop rode wijn, 1 el mosterd, 1 augurk, 1 ui, 1 glas yoghurt, 2 el fijngehakte bieslook.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  •  
  •  0-10 min.

Vis Florentine

Makkelijke visschotel uit de romertopf.

INGREDIENTEN

1 pak diepvries kabeljauw, 1 pak diepvries (blad)spinazie, 1/2 el boter, zout, citroensap, 100 g geraspte kaas, zakje (diepvries) krielaardappeltjes

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

romeinse vis

Met maar 500 calorieen

INGREDIENTEN

1/2 theel olie, soepgroenten, 100 gr. visfilet, 100 gr. champignons, 2 plakken kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst met vis Cuxhaven

Heerlijk zacht Romertopfgerecht waarnaar je geen omkijken hebt als het eenmaal in de oven staat.

INGREDIENTEN

1/8 liter slagroom (ik vervang al geruime tijd alle room door room culinair - een minder vette variant), 4 eieren, 500 gram gekookte rijst, 500 gram gepocheerde vis (pangafilet, kabeljauwfilet of schelvisfilet), veel fijngehakte peterselie, zout, peper, paprikapoeder,100 gram gerookt spek in dobbelsteentjes, 1 grote ui gesnipperd, worteltjes en doperwtjes (pak diepvries of vers).

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Duits
  •  60-120 min.

*Chinese gesmoorde Vis*

Gerecht uit de Romertopf!

INGREDIENTEN

*1 kilo Visfilets- 250 gr.Prei- 2 lepels Citroensap- 100gr.Tauge- 200gr. Kastanjechampignons- 100gr.gekookte Ham- 1 lepel Gemberpoeder- 1 lepel Cognac-1 lepel Sojasaus- 1 kop Bouillon- 1 lepel Maizena-Aroma*, EXTRA!Chinese Garnalen!!!

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  • Chinees
  •  60-120 min.

kabeljauw met spitskool

Een slank, tikkeltje indiaas gerecht voor de visromertopf (maar in een gewone ovenschaal lukt het vast ook)

INGREDIENTEN

600 gram kabeljausfilet of andere witte vis; 500 gram spitskool in reepjes; 1 ui, gesnipperd; blikje tomatenblokjes, uitgelekt (of verse tomaat); 1 of 2 rode pepers, fijngesneden; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 1 dl halfvolle yoghurt; veel verse koriander, fijngesneden

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauw met Spinazie.

Een Romertopf-gerecht

INGREDIENTEN

400 gr. kabeljauw (vers of uit de diepvries), 150 gr. jong belegen kaas, 400 gr. krieltjes, 1/2 eet. boter, 1 pak diepvries spinazie, (450 g.), sap van het halve citroen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Matrozen Stoofpot

Matrozen stoofpot uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

1 grote gesnipperde ui., 1/4 l moezelwijn., 1 kg gemengde vis. (bv. schol-paling-kabeljauw)., 1 theelepel zout., Scheutje koffieroom., 1 eetlepel fijngehakte peterselie., 1/2 theelepel witte peper., 2 eetlepels gemengde, fijngehakte, groene kruiden., 1 klein blikje uitgelekte, fijngehakte champignons., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

garnalen gumbo

Klassieke maaltijdsoep uit New Orleans

INGREDIENTEN

1 tl.paprikapoeder *, 1 tl.gedroogde tijm * 1 el. bloem * 350gr.zeeduivelfilet in blokjes gesneden * 1 middelgrote ui gesnipperd * 1 groene paprika in blokjes * 3 stengels bleekselderij fijngehakt * 2 tenen knoflook fijngehakt * 200gr.okra(toko)in plakjes * 7.5 dl. vis of groentebouillon * 1 blik gepelde tomaten 400 gr. * zout en versgemalen peper * 1 bouquet garni * 200 gr. grote garnalen gepeld * het sap van 1 citroen * scheutje tabasco * 1 el. worcestershiresaus * 150gr. warme gekookte witte rijst->

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

botervis

Botervis uit de romertopf

INGREDIENTEN

1 botervis van 500 gram*, 2 tomaten*, 1 ui*, 2 eetl. boursain*

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

hamburgse schollen

Gekregen van Roy Broersma

INGREDIENTEN

1 kg schol, 2 eetlepels boter, 1/2 blik doperwten, , 4 tomaten, , zout, suiker, 1 eetlepel gehakte dille., , Voor de saus;, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1 kop melk, peper - zout.,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  •  
  •  60-120 min.

Indonesische visschotel

Romertopf

INGREDIENTEN

500 gram visfilets,150 gram tauge, 100 gr, gesnipperde amandelen,4 eieren,peper,zout, sojasaus,sambal,suiker,1 teentje knoflook, 1 ui, 4 eetlepels olijfolie.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Tarbot Calvados

De vis zwemt zo de romertopf in

INGREDIENTEN

4 moten tarbot, 3 appels, 1 glas appelcider, 1 theel.viskruiden, 1 glas calvados, citroensap, zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

chinese vissoep

Bron; Bonnie Buurke

INGREDIENTEN

100 gr abalones (of 100 gr gekookte mosselen), 100 gr oesterzwammen, 1/2 prei, 100 gr chinese kool, 3 dl kippebouillon, 1 el chinese ketjap, 1 kipkruidenbuiltje, 50 gr gare rijst

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Indonesische Visschotel

INGREDIENTEN

600gram scholfilets, 150gram tauge, 4 eieren, zout,peper,ketjap,sambal oelek,suiker,1 teentje knoflook,1 ui,100 gram gesnipperde amandelen,olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mexicaanse Visschotel

Vis in romertopf

INGREDIENTEN

1 blik champignonsoep, ca. 1 1/2 dl. kippebouillon, 250 gr. rijst, 1 pak diepvries groenten- fantasie Mexico, 600 gr. visfilets, 1 eetl. boter, 1 tomaat

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

"Overwinterkost"

Een heerlijk winters gerecht

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 2pastinaken,4 ons spruitjes,2 grote rode uien, 2 (zeer grote) eetlepels groene currypasta, 400 ml. kokosmelk,8oo gr. witvis,handvol verse koriander of basilicum

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Kabeljauw met mosterd-roomsaus

INGREDIENTEN

1 Groot en 1 klein pak kabeljauw- of schelvisfilets, 2 eetlepels citroensap, zout en peper, 1/2 eetlepel boter, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepels franse mosterd, 2 eetlepels geschaafde amandelen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visserspie

INGREDIENTEN

500 gr. Kabeljauwfilets,zout en peper, citroensap, 1 eetlepel boter, 1 zakje witte saus, 2 theelepls ansjovispasta, 2 hardgekookte eieren, puree van ca 1 kg aardappelen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top