1. Home
  2. Recepten
  3. Vis Bbq

Vis bbq recepten (283)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten 2 e olie 1 ui, fijn 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder 1 t laos 75 ml ketjap manis (ABC) 1/4 t witte wijnazijn 1/2 t sambal

Bereidingswijze

1. Fruit ui met knoflook in olie tot glazig en zacht. 2. Pureer uien en meng knoflook,laos, ketjap, azijn en sambal erdoor. 3. Wrijf vis in met deze mengsel. 4. Vet de aluminiumfolie in met olie. 5. Verpak elk vis moot afzonderlijk in aluminiumfolie. 6. Bak vis tot gaar bij 220*C voor zo 20-30 min. 7. Knip aluminiumfolie open in een ster vorm.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde zalmfilets op de bbq!

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter!

INGREDIENTEN

4 el honing sojasaus, 1 ui 1 tl knoflookpoeder, 2 sinaasappels 1 tl gemberpoeder, zalmfilet,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  •  
  •  30-60 min.

BBQ marinade voor vis

Ideale marinade voor vis die we op de bbq gaan bereiden

INGREDIENTEN

-1 (gewassen)citroen, -10 blaadjes verse salie, -5 el olijfolie, -peper

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mosterdsaus voor vis of bbq

INGREDIENTEN

1 ui, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels suiker, Je kunt 3 lepels mayonaise ook vervangen door yoghurt.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2008
  •  
  •  0-10 min.

Vis van de bbq

Gamba's met knoflook en kruiden

INGREDIENTEN

Gamba's, Olijfolie, Knoflook, Citroen en Ciabatta of stokbrood

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

vispakketjes voor de bbq

Snel voorbereid, pakketje vis in folie voor op de bbq bijv. kabeljauw of zalmfilet

INGREDIENTEN

Diepvries of verse vis bijv. kabeljauw of zalmfilet (ik gebruik zelf de diepvries en dat is prima!), italiaanse roerbakgroente (bijv. AH), pesto, mozzarella of kaas naar keuze, zout/peper, oregano

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2004
  •  
  •  0-10 min.

dressing voor vis bij de bbq

Een kruidige dressing om vis te manineren voor op de BBQ

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1/2 citroen, 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. dragon, 2 eetl. oregano, zout en peper.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Vissouvlaki bbq

INGREDIENTEN

200 g jumbogarnalen, 200 g zalmmoot, 200 g heilbotfilet, 1 teentje knoflook, 4 takjes verse oregano, 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, zout, versgemalen peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

BBQ- Vispakketjes

INGREDIENTEN

100gr kabeljauw/koolvis/heekfilet, 100gr rode mul/rode poon, 100gr gamba`s (rauw en schoongemaakt), 100gr zalmfilet, Verse/diepvries dille, 2 bosuitjes, 1 teentje geperste knoflook, 100ml kookroom, 4 citroenschijfjes, 1 glas droge witte wijn, 4 vellen aluminiumfolie +/- 40cm*40cm, Peper/zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Barramundi bbq

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde "creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte barramunies, 1 limoen, 1,5 kopje gekookte rijst, 1 stengel selderij, 1 ui, handvol verse ananasstukjes, tl.salie, 1 el.fijngehakte peterselie, 100 gr.boter, 2 tl.citroensap, peper,zout,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

bbq spiezen

Sommige mensen bbq,en alleen dingen die op een stokje zitten, en nou moet ik toegeven , als je wel eens een iets rauwe rib-eye met plastic bestek hebt gegeten geef ik ze geen ongelijk. alle gekheid op een stokje .. ( ja die is erg slecht gevonden ) ,  van vega , en kinderfavo  naar verrassend .

INGREDIENTEN

Verassend :, thaise kippenlever spies:, 500 gram kippenlever, 2 el suiker, 1 el lichte soya, 1 el ketjap, 2 el sake, 1 el gehakte knof, 1 el gehakte gember, 1 tl witte peper, , vega:, 20 grote kastanje champignons met steel wel ff harde kontje eraf, 3 el olie, 2 el platte peterselie, 1 tl suiker, 1 tl zout, 2 knof tenen, 1 tl cayenne peper, 1 el balsamico azijn, , vriendjes stok:, 12 gegaarde gehaktballetjes van de gril afdeling, 1 rookworst, 12 cherry tomaatjes gemengde kleuren, stukje zeeuws spek, , vis:, 3 el bruine suiker, 50 ml. jack daniels ( of andere whisky ), 2 el neutrale soya,2 el mandarijnensap ( tegenwoordig ook verkrijgbaar in die knijpflesjes ) 3 tenen knof geperst, 4 tl worcestersaus, 1 tl zwarte peper, 200 ml cola, 8 grote black tiger garnalen, visboer 10 15 cm groot, ongekookt, laat staart en kop er aan ., , vogels:, 8 kipdij filets, 1 zakje santa maria rub bbq chicken, 3 el abrikozen jam zonder suiker, 2 el honing, 2 el ongezouten boter, belgische mayo, , , ,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2017
  • Europees
  •  30-60 min.
Nieuwste vis bbq recepten

Bbq - Dilleboter

INGREDIENTEN

100 gr boter, 1 el fijngehakte dille, zout, witte peper uit de molen, wat citroensap.,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vis tikka

Een echt heerlijk Indiase visgerecht. Kan ook op BBQ

INGREDIENTEN

MARINADE:, 250 ml yoghurt, halve ui, fijn, 2 cm geraspt gemberwortel, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 t korianderpoeder, 2 e citroensap, 1+1/2 e marsala(of kerriepoeder), 1 t chilipoeder, 2 e tomatenpuree, 1 t zout, , VOOR SATÉ:, 500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden, 2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden, 1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd), satéstokjes

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

8 maal marinade voor bbq

Lekker marinades voor bbq

INGREDIENTEN

Voor rundvlees en wild, 3 dl rode wijn, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1/2 eetlepel olie, 1 sjalotje in vieren, 1 theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen)., , Voor kalfsvlees, 3 dl rode wijn, 1 theelepel gemalen peper, 1/4 theelepel nootmuskaatrasp, 3 eetlepels geknipte marjolein, de blaadjes van 1 takje tijm., , Voor vis, 1/2 citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui., , Voor lamsvlees, 1/2 fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, 1/2 dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm., , Voor varkensvlees en kip, 3 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen., , Voor wild en gevogelte, 2 dl volle rode wijn, 1/2 dl rode port, 2 eetlepels honing, 1 ui in ringen, 1 theelepel geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes., , Voor kip en kalkoen, 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel honing, sap van 1/2 citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt., , Voor vis en schaaldieren, 1 dl warme rijstwijn met 1/2 visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetlepel gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen., ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  10-20 min.

Ikan Bali (Vis met Pittige saus) in alumiumfolie voor de bbq

1-8-2002 zijn de heren uit de buurt makreel wezen vissen op de Noordzee - hun jaarlijkse uitje. Normaliter wordt de makreel gerookt na thuiskomst. Dit kon door omstandigheden dit jaar niet en ruim 100 stuks !!! zijn op de Buurt-BBQ gegooid. Ik had wat saus gemaakt, maar moest door enorme vraag nog een portie maken. Recept saus staat in de Indonesiebijbel van Bep Vuyck. Dit recept is aangepast voor de BBQ en voor diegene die dit kookboek dus niet hebben! Heb er wel verse tomaten bijgedaan.

INGREDIENTEN

, 1 kg schoongemaakte en gefileerde makreel, 5 eetlepels gesnipperde uien, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal oelek/rawitt, 1 theelepel trassi, 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel, 1 theelepel laos, 1 kleinblikje tomatenpuree, 4 tomaten, in vieren gesneden, 2 stengels sereh of -poeder, 1 salamblaadje, 1 djeroek peroetblaadje,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Gevulde dorade van de BBQ

INGREDIENTEN

4 hele dorades1 tl piripirikruiden1 el olijfolie2 tomaten, in plakjes1 courgette, in plakjes1 rode ui, in halve ringen4 laurierblaadjes4 visklemmen of aluminium grillschalen   

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Droge marinades (voor grill of BBQ)

Met mengsels van zout, peper, (verse)kruiden en specerijen, ingewreven enkele uren voor het grillen in vlees/vis/gevogelte, kun je bijna toveren met smaken.

INGREDIENTEN

Voor lams-, rund- en kippenvlees:, 2 el verse rozemarijn, fijngeknipt,, of:2 tl gedroogde rozemarijn, 2-3 grote teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, 1 ? tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, fijn geraspt schil van 1 citroen of limoen, , Voor vis:, 2 el verse dille, of:2 tl gedroogde dille, 2 tl paprikapoeder, mild, 1 el geraspte citroen schil, 1 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl cayenne peper, , Voor varkensvlees:, 2 el verse thijm, fijngeknipt, of: 2 tl gedroogde thijm, 1 el verse salie, fijngeknipt, of:1 tl gedroogde salie, 2 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl piment poeder, 2-3 teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, , Voor alle drie soorten marinade:, enkele eetlepels (olijf)olie,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw pakketjes (bbq of oven)

Deze pakketjes kun je zowel op de bbq als in de oven gebruiken. Ideaal voor in Nederland dus want als je van plan bent om te gaan bbq-en en je krijgt plotseling een regen of onweersbui dan leg je de pakketjes gewoon op het rooster in de oven. Zorg wel dat je een dikke aluminiumfolie (of 2 lagen) gebruikt want als het gaat lekken krijg je een natte boel. De dille Edik die ik hierin heb gebruikt komt hier erg goed tot zijn recht. Natuurlijk kun je ook gewoon wat droge witte wijn gebruiken

INGREDIENTEN

, 4 stukken kabeljauw per stuk ongeveer 200 tot 250 gram, 4 takjes dille, 2 grote tenen knoflook of 2 kleine, 1 citroen, 4 el dille Edik (of droge witte wijn), 100 gram roomboter, zeezout en vers gemalen peper, ,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Auberginerolletjes met mozzarella (BBQ)

Lekker zomers bijgerecht met peterselie en romige mozzarella. Gaat prima bij geroosterd vlees, kip of vis van de barbecue of uit een grillpan.

INGREDIENTEN

1 flinke aubergine, 1 bol buffel mozzarella, 1 teentje knoflook, geperst, Half bosje verse peterselie, gesnipperd, 50 ml olijfolie, 1 e paneermeel, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

8x bbq kruiden botertjes

Gegrild vlees of geroosterde kip krijgt een extra lekker accent met boter met een bijzondere smaak. Meng daarvoor roomboter met de specifieke ingredienten, draai de boter-rol in folie en bewaar deze koel. Snijd de boterrol voor het serveren in dunne plakjes en leg de boter direkt op het vlees of kip. De boter smelt en geeft zijn smaak af.

INGREDIENTEN

Een makkelijk-te-maken recept is de veel-kruiden-boter: 100 gr roomboter, 1/2 theelepel tijm, 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, 1/2 eetlepel citroensap, zout, en een snufje cayennepeper., , Of een eenkruidboter met dragon: 100 gr roomboter, 3 eetlepels zeer fijngehakte dragon, zout, peper en 1 theelepel citroensap., , Een heerlijke boter bij vis is zalmboter: 100 gr roomboter, 50 gr gepureerde gerookte zalm, 2 theelepels limoensap en peper., , Zacht-scherp van smaak is de mosterdboter: 100 gr roomboter, 1 eetlepel grove mosterd, 2 fijngeprakte hardgekookte eidooiers, zout en peper., , Een boter met oude kaas: 100 gr roomboter, 50 gr oude geraspte kaas, 1 theelepel mosterd en peper., , Of met Franse kaas, als roquefortboter: 100 gr roomboter, 50 gr roquefort, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel cognac en peper., , Mieriksboter: 100 gr roomboter, 1 eetlepel fijngeraspte mierikswortel en zout., , Honing-boterrol met tijm, , Roer 250 gr zachte gezouten boter met 2 eetlepels heldere honing glad. Schep de boter op een stuk bakpapier en vorm de boter tot een rol. Laat die ? 1 uur in de koelkast opstijven en rol hem dan door tijmblaadjes. Snijd de rol voor het serveren in plakjes., , , , --------------------------------------------------------------------------------,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  20-30 min.

EEN VISMARINADE VOOR OP BBQ

Een heerlijke marinade geschikt voor witte vis soorten.

INGREDIENTEN

MARINADE:, citroensap, witte wijn of kruidenazijn, zout, peper

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2007
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Forel Romana van de BBQ

Heerlijk visje, simpel te bereiden op de BBQ!

INGREDIENTEN

, 2 forellen , 150 g bacon, in dunne plakjes gesneden, 12 verse salieblaadjes, 4 zongedroogde tomaten, 1 citroen, in plakjes, 1 pot pesto, zout en peper, ,

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2014
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BBQ Groente pakketjes

Een heerlijk, gezond groentepakketje van de BBQ, weer eens wat anders dan vlees of vis.

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 2 paprika's, - 2 rode uien, - 2 knoflooktenen, - 2 tomaten, - 1 prei, - 2 bolletjes mozzarella, - eventueel een dikke plak schouderham, - olijfolie, - peper/ zout/ Italiaanse kruiden

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

VEELZIJDIGE BBQ HONEY-PEPPER marinade

Deze marinade doet z'n werk uitstekend op gevogelte of rund, maar ook op zalm en gamba's. kortom heel veelzijdig en zo smaakvol. En na een nachtje is het nog lekkerder. Geschikt voor de BBQ, maar ook om te grillen, bakken, wokken en altijd een succes.  

INGREDIENTEN

3 tl. Gerookte paprikapoeder, 2 el. Honing, 1 el. Ketchup (liefst zelfgemaakt), 1 tl. Lemon pepper van Jonnie Boer, paar takjes verse tijm, geritste blaadjes, 1 el. Soja saus, 2 tl. Tamarinde pasta,  

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2014
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

forrel op de bbq

Lekkere vis voor de bbq zo simpel

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte forrel pp, soepgroente(het liefst boeren soepgroente), viskruiden

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

SUPER BBQ SAUS

Een heerlijke saus die bij zowel vlees, gevogelte als vis past

INGREDIENTEN

Pad thai sauce of (Chilisaus Kip Sweet Pantai Sauce), Hoi Sin Sauce, Droge sherry, * Surinaamse Sambal X Hot *, , * naar behoefte als een zeer pikante saus gewenst is

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Forel van de BBQ

Simpel, maar heerlijk gerechtje-)Ik had diepvries Regenboogforel bij de Lidl vandaan, en deze een dag van te voren laten ontdooien in de koelkast. De Forellen zijn al schoongemaakt, hoewel de smaak heerlijk is, vind ik de hoeveelheid graatjes toch tegenvallen. De volgende keer neem ik daarom weer Forel bij de visboer....  

INGREDIENTEN

- Forel, - kruidenboter, - 1 citroen, - 1 bos ui, - Peterselie, - tijm, - Peper/zout/paprikapoeder, - olijf olie, - aluminiumfolie met de glimmende kant boven,  ,  , ,  , ,         

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

(SK) Pulled BBQ Chicken

-

INGREDIENTEN

750-100 gram kipfilet of kippendijen, 4 eetlepels barbecue saus (Sweet Baby Rays), Een zak gesneden uien (sorry, uien snijden is niet mijn ding..), 2 tenen knoflook, 4 theelepels barbecue kruiden, 2 theelepels gemberpoeder, Wat zout en peper, 2 theelepels lemon peper, 1,5 theelepel chili vlokken of chili poeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zeeduivel op de bbq

Lekker en makkelijk BBQ gerecht 

INGREDIENTEN

2 zeeduivels, enkele takjes verse tijm, enkele takjes rozemarijn, enkele blaadjes salie, 4 Tomaten, 0,5 courgette, 1 sjalotje, 2 el kappertjes, 1 teentje look, 150 gr ricotta, Peper €" grof zeezout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

BBQ pulled pork

Geroosterde pulled pork

INGREDIENTEN

2 a 3 uien in plakken, 3 laurierbladeren, 1 eetlepel mosterdpoeder, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, 1,5 a 2 kilo varkensschouder(karbonade), 140 gr. Tomatenketchup, 4 eetlepels rode wijn azijn, 1 eetlepel worcestershire saus, 3 eetlepels bruine basterdsuiker,

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2019
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Gegrilde citruszalm van de BBQ

=18pxGegrilde zalm op de barbecue? Koop dan steeds vis mét vel: dat beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Leg de zalm eerst met de velkant op de barbecue en sowieso niet op de heetste kant van de rooster. Grill 'm liever indirect. 

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (met vel), 1 citroen (bio), 50 g veldsla, olijfolie (met citroen), grof zeezout, citroenpeper ( kan je kant en klaar kopen )

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mediterrane balsamico marinade voor BBQ

Echt een verrukkelijke marinade met een Mediterraan tintje voor de barbecue of grillpan. Geschikt voor lamskoteletten, kip, schouderkarbonade, varkenshaas en vis.

INGREDIENTEN

2 el mooie balsamico, 150 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 sjalot, gesnipperd, 1 t oregano, 2 el verse muntblaadjes, fijngehakt, 1 t vers gemalen zwarte peper, Klein snufje zeezout

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

BBQ vispakketjes, eenvoudig, snel, lekker!

Lekkere vispakketjes voor op de BBQ! Ideaal als eerste gerecht, als de BBQ nog niet helemaal op temperatuur is.

INGREDIENTEN

400 tot 600 gr Tilapia of Pangasius filet., 1 Limoen, Limoenblad (minstens 16 blaadjes), Verse Koriander, Olijfolie, Zout en Peper

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2010
  • Wereld
  •  0-10 min.

Libanon: Sardines op de bbq

Gebarbecuede sardines worden in alle steden aan de Middelandse Zee gegeten en dus ook in Libanon.Simpel maar lekker recept!

INGREDIENTEN

8 kleine verse sardines, schoongemaakt, vinnen, koppen, staart en schubben verwijderd100 ml olijfoliesap van 1 citroen1 tl gemalen kardemon2 el fijngehakte bladpeterseliezout en versgemalen zwarte pepercitroenschijfjes

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Roodbaars met rozemarijn op de BBQ

Op deze wijze bereid blijft roodbaars heerlijk sappig. De smaak van deze vis blijft behouden en komt perfect tot zn recht samen met de rozemarijn. Beeld je in dat je je in het zuiden bevindt met zicht op zee en geniet!! Smakelijk!

INGREDIENTEN

1 grote roodbaars - geheel en met vel, olijfolie, 6 kleine takjes rozemarijn, zout naar smaak, combinatie van witte en zwarte peper en rode droge bessen (of gewoon peper)

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Vis Sate

INGREDIENTEN

1 verse stevige vis, zout, olie, 1 verse fijngemalen peper, sate pennen

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vispakketje voor op de BBQ

Heerlijk simpel gerecht .Lekker stukje vis vanaf de BBQ .Hier ook geen foto van maar bij de volgende gelegenheid komt dit zeker goed .Ik ga in het vervolg maar van alle nieuwe gerechtjes foto`s maken ;-))

INGREDIENTEN

4 stukjes koolvis ( diepvries), Knoflookolie, Olijfolie, Salie, Rozenmarijn, Peterselie, Zout peper,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vis met venkel

INGREDIENTEN

4 middelgrote vissen met wit vlees - flinke bos verse venkel - Voor de marinade : 1 1/4 dl olijfolie - sap van 1 citroen - 4 eetlepels cognac - zout en peper - 2 teentjes knoflook

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2004
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De enige echte eigen ambachtelijke BBQ saus

Eigengemaakte saus voor op vlees, vis, kip.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels rode wijn azijn, 100 g scherpe chilipeper saus, 250 ml vleesbouillon, 3 eetlepels honing, Zout, peper

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Wereld
  •  30-60 min.

Thaise komkommersalade bij de ((BBQ ))

Het BBQ- seizoen is nog ver te zoeken , maar dat het gaat komen is zeker en dan is deze Thaise komkommersalade met gemalen pinda's een lekker en licht pittig bijgerecht. Makkelijk en snel gemaakt en smakelijk bij zowel vis als bij vlees. Trouwens waarom zouden we op de BBQ wachten??????

INGREDIENTEN

3 komkommers, 1 rode ui gesnipperd, 1 rode peper in ringetjes, 15 gr verse koriander ( of peterselie) fijn gesneden., 3 el azijn, 1 el suiker, 2 el chilisaus, 1 el Thaise vissaus, zonnebloemolie, 2 teen knoflook in plakjes, 100 gr ongezouten pinda's

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2019
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

Vispakketje voor op de bbq

Thaise vispakketjes * Witvis (Tilapia/Pangasius) * 1 limoen * Gember * Limoengras * Bosje koriander * 1 Spaanse peper * 2 knoflooktenen * 1 eetlepel vissaus * Palmsuiker (10 gram) Doe de witvis in de aluminiumfolie en voeg de fijngehakte koriander, Spaanse peper, knoflook, het sap van de limoen, de gember en limoengras (grotere stukken, deze haal je er na bereiding weer uit), de palmsuiker (in stukjes of fijne suiker) en een beetje vissaus toe. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak: in Thailand zijn de smaken bitter, zoet, pittig en fris altijd goed op elkaar afgestemd. Laat het pakketje zo`n 10 minuten op de BBQ liggen. Haal als de vis gaar is de stukken gember en citroengras eruit. Lekker met witte rijst met een beetje kokosmelk erover heen

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste vis bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top