Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vis Argentijns

Vis argentijns recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde pasteitjes met garnalen en vis

Uit Argentinie; van "moesje2"

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 6-7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag), 100 g gepelde garnalen, 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis), 3 eetlepels gehakte amandelen, 1/2 theelepel paprikapoeder, worcestersaus, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, , Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 theelepel zou, t 200 g koude boter, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels water, bloem om te bestuiven, Voor de garnering:, 1 citroen, peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Voorgerecht
  •  30-60 min.

Empanadas met garnalen en vis

INGREDIENTEN

Voor de vulling: 6-7 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie - 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag) - 100 g gepelde garnalen - 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis) - 3 eetlepels gehakte amandelen - 1/2 theelepel paprikapoeder - worcestersaus - 1/2 theelepel zout - 1/2 theelepel zwarte peper, Voor het deeg: 300 g bloem - 1 theelepel zout - 200 g koude boter - 2 eidooiers - 3-4 eetlepels water - bloem om te bestuiven, Voor de garnering: 1 citroen - peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2002
  • Argentijns Voorgerecht
  •  30-60 min.

gestoofde vis met tomaten saus.

Heellekkere vis schotel die je met rijst moet eten.

INGREDIENTEN

1kg visdilet kabeljauw,1/2 pond tomaten,1grote ui,1soepblok,zwarte peper,1ei,meel.wat soyasaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

koude amandelsoep met advocado, appel en gerookte vis

Lekkere romige soep met zachte advocado, frisse appel, en ziltige gerookte vis.

INGREDIENTEN

250 gram witte amandelen, 150 ml olijf olie, 150 ml zonnebloemolie, 75 gr broodkorst, 200 ml water, 2 knoflooktenen, Zout en peper, 300 gram gerookte vis (bv heilbot of haringkoninkje), 2 groene appels, 2 advocado′s,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Argentijns Voorgerecht
  •  10-20 min.

Chimichurri Picante

Basisrecept:Serveer de Chimichurri bij gegrild vlees of gegrilde vis.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 tomaten, 2 groene Spaanse pepers, 1 bosje peterselie, 2? dl extra vergine olijfolie, 1? dl witte azijn, 2 theelepels zout, 1 theelepel grof gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Gegrilde steaks met chimichurri-saus

Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer. Chimichurri, een Argentijnse saus die wordt gebruikt bij vlees van de grill, is ook lekker bij gegrilde kip of vis, voor 12 personen.

INGREDIENTEN

Voor de saus:, 2,5 dl olijfolie, 1,25 dl rode wijnazijn, 1,25 dl versgeperst sinaasappel, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 gr gesnipperde ui, 1 eetl fijngehakte knoflook, 5 eetl fijngehakte peterselie, 1 eetl gedroogde oregano, 1 theel cayennepeper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Argentijns
  •  10-20 min.

Gevulde pasteitjes

Met garnalen en vis,uit Argentinie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 6-7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag), 100 g gepelde garnalen, 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis), 3 eetlepels gehakte amandelen, 1/2 theelepel paprikapoeder, worcestersaus, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 theelepel zout, 200 g koude boter, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels water, bloem om te bestuiven., , Voor de garnering:, 1 citroen, peterselie.,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Argentijns Tussengerecht
  •  10-20 min.

Tonijnsteaks met Chiliglazuur

Gegrillde steaks op een andere manier

INGREDIENTEN

2 eetl rinse appelstroop, 1 1/2 eetl. ketjap manis, 4 verse tonijnsteaks (ong.150 g per stuk), 4 eetl olijfolie, chilipeper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sauce Maxima

Argentijnse grillsaus

INGREDIENTEN

# 3 eetlepels suikerstroop, # 1 eetlepel scherpe mosterd, # 2 eetlepels poedersuiker, # 2 eetlepels wijnazijn, #, 2 eetlepels sinaasappelsap, # 1 theelepel chilisaus, # ? theelepel worcestersaus.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Argentijns
  •  0-10 min.

tilapia op mihoensalade

Een heel snel recept

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Argentijnse visstoofschotel met groente

Heerlijke vis-stoofschotel uit Zuid-Amerika, lekker pittig en goed gevuld met groente. Als je geen zeeduivel kun‚€čt vinden bij de visboer, dan voor een andere stevige vis kiezen en anders de visspecialist om advies vragen. Met moten kabeljauw kom je ook al een heel eind denk ik

INGREDIENTEN

4 moten zeeduivel van ca 250gr, (versgemalen) peper en zout, 4 el olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 1 rode paprika, in reepjes, 1 venkelknol, in reepjes, 1 courgette, in plakjes, 150 gr chorizo (stukje), in plakjes, 1 dl sherry (medium dry), 4 dl visfond, 4 vleestomaten, in blokjes, (verse) oregano & tijm, gerist van de takjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2015
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visballetjes uit Argentinie

4 Personen van "moesje2"

INGREDIENTEN

Zutaten, 2 koppen water, 3/4 theelepel zout, 450 gr visfilets, 2 sneden van een dag oud stevig wittebrood (zonder korst), 1/2 kop melk, 1 losgeklopt ei, 1 1/2 eetlepel tomatenpuree, vers gemalen zwarte peper, 1 kop fijn droog broodkruim (of paneermeel), 4 eetlepels olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cebiche de Pescado

INGREDIENTEN

1 kg zeer verse witvis, 2 teentjes knoflook, 4 gele spaanse pepers, 2 rocoto of rode spaanse pepers, 10 limoenen, 150 g rode ui, koriander, ijsbergsla, zoete aardappels, maiskolven, zout, peper, , , Neem als variatie ook eens (voorgekookte) mosselen, inktvis, limoentjes/bloedsinaasappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zuid Amerikaanse vissoep

Een smakelijke variant op vissoep

INGREDIENTEN

6 miniaardappeltjes (gekookt), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 uitjes (fijngehakt), 2 koppen broodkruimels (of 1 kop paneermeel), 1 geraspte winterwortel, 3 koppen melk, 1 ? kop visbouillon, ? theelepel oregano, 1 pond makreel (of kabeljauw, koolvis enz.) in blokjes van ? 2 ? cm, fijngehakt gekookt ei, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Argentijns
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top